Человек не терпит насилия!

Як влада заблокувала усі суда з зерном у портах і навіщо вони це роблять?

depositphotos 13554776 s 960x640 1

Після заяви Української асоціації зерна про блокування зерна у портах я отримав інформацію від багатьох джерел щодо обставин цієї справи.
Нагадаю, резонанс вник через те, що у портах Одеської області без жодних пояснень Міністерства аграрної політики та Кабміна рішенням влади заблокований вихід усіх суден з зерном на експорт від усіх трейдерів, включно з найбільшими компаніями, які сплачують усі податки. Такі рішення по повному блокуванню власного експорту останній раз ухвалювались при Януковичі, який обклав увесь експорт зерна корупційною даниною у 30 доларів на тону експорту, і для того, щоб примусити усіх платити закрив на деякий час порти. Тому резонанс раптові та непрозорі рішення влади викликали дуже негативний, більшість зернотрейдерів впевнені, що блокування — корупційна схема.
Ця підозра підсилена тим, що жодних офіційних коментарів по суті проблеми досі нема.
Але джерела у офісі президента стверджують, що насправді, таким чином започаткована боротьба з тіньовим експортом зерна та виведенням капіталу.
Джерела кажуть, що президент Зеленський дав доручення виявити додаткові напрямки поповнення бюджету. І Нацбанк надав інформацію, що більша частина доходів від експорту зерна не повертається в Україну — за два роки за даними уряду тіньовий зерновий експорт склав 21 міль’ярд доларів, які ніби-то не повернулись у національну економіку. Схема виводу грошей — створення підставних фірм спеціально під експорт, які скуповують зерно у промислових масштабах ніби-то за готівку.
Почувши цю інформацію, за даними джерел з офісу президента президент Зеленський ухвалив таке рішення:
1. Негайно усунути зловживання щодо експорту зерна.
2. Для забезпечення цього рішення — зупинити ВЕСЬ експорт, у тому числі легальний, який платить податки та повертає гроші в Україну.
3. Розробити новий порядок експорту зерна.
Яким був би розумний та не корупційний механізм виконання цього рішення?
1. Отримати пропозиції Міністерства аграрної політики та правоохоронних органів, адже це стара і давно відома проблема, просто раніше владу це чомусь не турбувало.
2. Дати доручення Кабміну та правоохоронним органам розробити новий порядок експорту зерна.
3. Зробити публічну заяву про наміри, і пояснити бізнесу та суспільству рішення влади.
4. Забезпечити виконання правоохоронними органами.
5. НІ В ЯКОМУ РАЗІ не блокувати експорт легальним зернотрейдерам.
Це можна було б зробити максимально прозоро та максимально швидко. Але все зроблено так підкилимно, щоб створити максимальні проблеми бізнесу, змусити бізнес платити гроші за простої кораблів, нічого нікому не пояснювати, і створити чергу до Єрмака з Татаровим.
Речниця ОК «Південь» заявила, що блокування виходу суден пояснюється загрозою атаки російської авіації. На жаль, ця заява зроблена за наказом і не відповідає реальній обстановці. Адже судновласники, які зафрахтували кораблі, до ризиків готові, а не готові вони, що кожен день простою судна в Одесі коштує їм десятки тисяч доларів. Ніякі російські літаки бізнес не лякають, рішення виходити з портів — це рішення приватних власників та капітанів суден, яке абсурдно обмежувати.
Піднявся великий скандал, почали телефонувати посли іноземних країн.
Тепер вже після початку скандалу та створення значних збитків за простої уряд та Служба безпеки в авральному режимі розробляють новий порядок експорту зерна.
За даними джерел Цензор.Нет, завтра уряд має представити новий порядок на Кабміні.
А післязавтра суда легальних зернотрейдерів знов почнуть випускати з портів.
Чи зупинить це насправді тіньовий експорт та чи усуне усі схеми виводу грошей від експорту?
Адмініструвати економіку правоохоронними органами ще ніколи та нікому не вдавалось. Проблеми економіки мають вирішуватись не підкилимними тіньовими методами в одному кабінеті, а через прозору та послідовну роботу інституцій, бо інакше адмініструвати державу неможливо.
Подивимось, якщо дійсно кораблі з легальним зерном почнуть випускати, а Кабмін запровадить адекватний порядок експорту, який запрацює завтра — значить влада чесно збирається вирішити проблему, на яку закривала очі два роки. І це можна буде вітати та підтримати.
Якщо суда продовжать безпідставно блокувати, значить це черговий перерозподіл потоків, як ми це постійно бачимо на прикладі проголошеної кампанії по боротьбі з контрабандою, торгівлі цигарками та горілкою без акцизів, віджимом бізнесу та іншими корупційними схемами, які працюють у державі.
АПДЕЙТ: Українська зернова асоціація зробила заяву через добу після скандалу, в якій висловила довіру до деравних органів та повагу до рішень президента України, хоча жодних пояснень від влади нема і суда з портів поки що не випускають:
Юрій Бутусов
P.S. Дивним чином блокада зерна співпала з призначенням начальником ГСУ СБУ Андрія Швеця. Чий основний бізнес — саме «обілєчіваніє» зернотрейдеров
Оцените материал:
54321
(Всего 4, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

37 ответов

  1. Ось побачыте — зелени ублюдкы на експорт зерна свою прыватну таксу встановлять як дважды несудымый януковощ все з рыгоаналив копируют

  2. З нетерпінням чекатиму що ще викине зелена воровата команда на чолі з Зелею. Далі буде…..

  3. москалику, якщо документ дає право залишатися на службі понад гранічни вік щоб вьивати москалів , дає право інвалідам піти на війну та вбивати москалів, дозволяє жінкам стати на облік (термін до 2016 року) і піти вбивати москалів, а також не дає право хітродупим брати академічну відпустку, то це дуже добре для України і судячи з твого коментаря викликає жах у тебе, москальського іпсошника.

    готуйся, в майбутньому немає москалів, там живуть добрі та мирні люди.

    1. Ты так мощно написал шизоидный ответ, что я очень испугался и у меня началось ускоренное вздутие живота, можно я пукну тебе в нос?

  4. Зеленский игнорирует предложения Залужного по Авдеевки, Зеленский настроен удерживать город любыми способами как Бахмут. Главком уверен, что мы можем получить Авдеевский котел, который будет намного тяжелее чем Бахмутовская мясорубка.

  5. В окружении Коломойского рассказали, что у олигарха есть серьезный компромат на Зеленского, причем это касается как вывода средств в офшоры, так и бурных вечеринок с приемом запрещенных препаратов. ИВК имеет большую базу видео/аудио материалов, которые могут похоронить образ Президента, но пускать эти данные он не торопится, так как идет серьезный торг с Банковой.

  6. Сроки прохождения военно-врачебной комиссии в Украине сокращают: теперь у военнообязанных есть четыре дня на медосмотр, — Минздрав

  7. Это всё было понятно когда в 2013 году Лёвочкин за деньги амеров предал и качнул Яныка

  8. 31 марта 2024 года буду голосовать на Миколу Помаду Тищенко, он хоть и заднеприводный но зато честный
    За членопианиста больше не проголосую
    За клептомана шоколадного темболее

  9. Ми самі допустили ліквідацію України. Я казав, ні хто не почув. Кажу ще раз. Починайте її вже оплакувати!

    1. Але все одно йому далеко до зеленого пидарка Агрохімії, який підписав Стамбульську капітуляцію України за наказом Оманського віслюка

  10. Посмотрел бой Фьюри- Нганну
    Не пойму как Вова «Хрустальный Подбородок» Кличко смог проиграть Фьюри

  11. Тіки Хетьман Парашенко може віддати Крим без єдиного пострілу а потім кричати Крим це Україна

    1. Зате твій Зеля здав пів України за можливість розкрадати фінансову, військову та гуманітарну допомоги.

  12. Тіки при Хетьмані Парашенко инфляція склала більше 43%. Це був найгірший показник за 20 років незалежності .

    1. А зараз інфляція взагалі зашкалює, і те що було при Порошенку, це були цвіточки!

  13. Колю «Помаду» Тищенко отпиздили во Львовской области
    Помада кинул заяву в мусарню
    Объявляю его блядью

  14. Тіки сини призивного віку Хетьмана Парашенко на другій рік війни воюють у Лондонських пабах і обливаються віскі та кетчупом

    1. Зате зелені слуги взагаліине боронять України і не донатять на ЗСУ, а тупо крадуть бабки, ніби війна їх не стосується.

    1. Та ні! Хай краще Зеля-підар буде — він так добре краде, що ніхто за це йому претензій не пред’являє («не на часі»).

    1. А Зеля-підор вивів усі кварталовські гроші та свої особисті у офшор і хер хоть цент від нього отримають ЗСУ

  15. Залужный доложил Зеленскому о тяжелой обстановке в Авдеевки, которую пытаются окружить российские военные. Главком просит созвать ставку и принять решение сейчас, пока ситуация еще не критическая и можно вывести ВСУ из города. Противник активно затягивает Авдеевскую удавку и перебрасывает для этих целей подкрепление с других участков фронта.

  16. На Западе продолжают указывать на неудачи Украины на фронте, а Авдеевка сейчас — одна из самых неприятных тем для Банковой. Офис президента Зеленского по сути «проворонил» город — несмотря на поступавшие тревожные разведданные, власти не проводили ротацию, создали дефицит боеприпасов, а сейчас спешно пытаются не допустить «котла», латая дыры последними спецназовцами и резервистами. И, как правильно подметили в Sunday Times, Авдеевка имеет стратегическую ценность — лишившись этого укрепрайона, ВСУ потеряют возможность давить на Донецк, фронт рискует посыпаться вплоть до потери всей левобережной Украины, а 15-тысячная группировка войск рискует быть истреблена. То есть, Авдеевка реально станет для Украины «вторым Бахмутом».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Командовать ГСУ СБУ назначили Андрея Швеца -- родственника и подельника Наумова

Командовать ГСУ СБУ назначили Андрея Швеца -- родственника и подельника...

«Президент Володимир Зеленський призначив начальником Головного слідчого управління СБУ Андрія Швеця, який з 2019 року виконував обов’язки керівника цієї структури.…
НОВОСТИ