Человек не терпит насилия!

Мінцифра Федорова бере гроші в російського бізнесмена зі списку СНБО

За два тижні до вторгення Росії в Україні запрацював сервіс «Дія.Сіті» — лояльний правовий та податковий простір для IT-бізнесу. Нещодавно до проекту приєднався 600-й учасник. Не дивно, що серед такої кількості поважних компаній загубилася як мінімум одна, яка має бенефіціаром громадянина РФ. Який — за дивним співпадінням — є товарищем голови Мінцифри Михайла Федорова.

Мова йде про Roosh (ТОВ «Рууш»). Як сказано на сайті компанії, вона «запускає власні стартапи і tech-ініціативи, інвестує в амбітні проєкти з усього світу і будує технологічну екосистему, фокусуючись на штучному інтелекті та машинному навчанні». Звучить солідно, еге ж? Згідно з даними Opendata, Roosh стала частиною Дія.Сіті 16 березня цього року. А ще там вазано, що на момент вторгення вона мала власників із росії.

nv2 html 23db5df9

Мова йде про бенефіціара, співзасновника та партнера компанії — Сергія Токарєва. Сьогодні ЗМІ згадують його як інвестора та успішного IT-бізнесмена, та в 2018 році він потрапив під санкції РНБО за фінансування тероризму та виведення капіталу в РФ через нелегальні онлай-казино, зокрема — «Космолот» і PokerMatch.

nv2 html m4c67aa5e

Проте після того, як Михайло Федоров увійшов у новий уряд, Токарєв різко повернувся до публічного життя та долучився до проектів Мінцифри, в тому числі — як спонсор. Врешті решт таке партнерство зацікавило журналістів — і влітку минулого року Федоров підтвердив, що Токарєв намагається отримати українське громадянство. Тоді міністр також завив, що компанії з російським шлейфом не зможуть стати частиною Дія.Сіті.

nv2 html m37dd82e8

«Перед тим, як стають резидентами Дія City, є перевірка в реєстрах, чи не має там серед власників російських активів, громадян Росії. Якщо людина якось дотична до російського бізнесу, ця компанія точно не може бути в Дія City, якщо в неї власник росіянин. Якщо вони якось пов‘язані з тим або з іншою юридичною особою увійшли в Дія City, цим повинні займатися правоохоронні органи», — наголосив посадовець (до речі, з сайту «Лівого берега» ця новина чомусь зникла).

nv2 html 46221403

Однако факти протиречать словам міністра: вже 16 березня 2023 року Roosh стала частиною Дія Сіті, маючи засновником людину з чинним паспортом країни-агресора. Як це можливо? Скоріш за все, загальні правила не розповсюджуються на «своїх». Навіть під час війни з країною, де Токарєв досі володіє великою кількістю нерухомості.

Як випливає зі слів міністра, тепер цією ситуацією повинні займатися правоохоронні органи. Сподіваємося, згодом вони зможуть дати відповідь на питання, чи допоміг Федоров російському бізнесмену інтегруватися в українську бізнес-спільноту та ще й отримувати від держави податкові пільги.

Джерело:
Оцените материал:
54321
(Всего 3, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Продолжение об обысках в Космолоте

Почему пришли к Космолоту? БЭБ высказала свою позицию без имен, что они делали с Космолотом, я немного проясню как оно…

Мельника сняли, кого назначат?

Кабинет министров на заседании во вторник, 11 апреля, уволил с должности главу Бюро экономической безопасности Вадима Мельника. Об этом сообщил…

Російський бізнесмен Токарєв намагається отримати українське громадянство, - Федоров

Російський IT-бізнесмен Сергій Токарєв, який у 2016 році потрапив під санкції РНБО, засновник інвестфонду Roosh, що є резидентом державного проєкту…
НОВОСТИ