Человек не терпит насилия!

Мародерство на крови

971В соцсетях активно обсуждают «праздник жизни» украинского чиновничества.

«Верховная Рада выделила 573,9 млн. гривен на достройку Музея Голодомора. За соответствующий законопроект №9437 в целом проголосовали 312 депутатов при минимально необходимых 226, передают Українські Новини.

Ни на дроны, ни на пикапы, ни на закупку прицелов, а на музей. Помогать надо живым! Мертвые-мертвы.

Плюс перекладка бордюров, замена брусчатки на другую брусчатку. Не удивлюсь, если мы проебём эту войну с таким подходом. Потому что для руссаков это новая великая отечественная, а для пол Украины война закончилась!

На щиті монумента «Батьківщина-Мати» дозволили замінити герб СРСР на тризуб. Такий дозвіл видала Держінспекція архітектури та містобудування. Заміна коштуватиме 28 млн грн.

Рашисти нарощують виробництво дронів, а наші знімають серіали в новорічному та різдвяному стилях.

Фірма «Рікі-Тікі-Таві» за 10 млн грн має створити серіал у жанрі новорічної комедії під робочою назвою «Санаторій «Незабудка». Фірма «Ай К’ю» за 4 млн грн має створити серіал у жанрі різдвяної комедії під робочою назвою «Позивний «Санта».

Кіно, блять. На Банковій просто відбило мізки. Вибачте.»

Масштаб запланированных расходов на невоенные нужды действительно впечатляет. Объяснить трату 573,9 миллионов гривен на достройку Музея голодомора рациональными мотивами казалось бы невозможно. Во время войны, когда руссня строит заводы по производству беспилотников, а у нас люди последние копейки отдают на нужды армии, тратить дикие деньги на музей – это вне логики. Казалось бы. На самом деле, все весьма рационально. Власть тупо не успевает украсть выделенные Западом на оборону деньги. Строительство, как известно – лучшее прикрытие для воровства. Именно поэтому такой всплеск строительства музеев, стадионов, автомобильных развязок и прочего. Как по всей Украине, так и, в особенности, в Киеве.

С моральной точки зрения – это мародерство и работа на врага.

Михаил Ткач пишет: «Чи можемо ми програти війну?

Так.

— Якщо продовжимо вимивати гроші з бюджету десятками мільйонів на стадіони, барабани, бордюри, бігові доріжки та інший антураж мирного часу або закуповувати потрібні речі за завищеною вартістю, ми можемо програти

— Якщо не припинимо заплющувати очі на те що на податковій та митниці заробляє не лише державний бюджет, ми можемо програти

— Якщо нульова толерантність до корупції не стане пріорітетом державної політики від Офісу Президента до медсестри державної лікарні, ми можемо програти

— Якщо політики у своіх діях будуть послуговуватись бажанням повернути або отримати владу, ми можемо програти

— Якщо не закриємо кордон для втікачів і не припинимо штампувати здорових інвалідів, ми можемо програти

— Якщо не повернемо підтримку Сил Оборони донатами до рівня першого півріччя повномасштабного вторгнення, ми можемо програти

— Якщо будемо вважати, що Перемога — це ті хлопці та дівчата, чоловіки та жінки з Сил Оборони і якось воно буде, ми можемо програти

Все з переліченого вбиває наших захисників і захисниць. Віддаляє Перемогу. Допомагає ворогу.

140 мільйонна «країна-ідіот» не збирається програвати цю війну. Для путіна ця війна — це квиток в один кінець. Вони продовжуватимуть нас знищувати повільно чи швидко. Вони можуть робити це ще рік і два і три. Їх 100 мільйонів.

Час зрозуміти, що вихід на адмін кордони до кінця весни — ІПСО на експорт. Повертатись до тями.

Ми місяць збираємо 30 мільйонів на реби для першої лінії оборони, які захищатимуть життя та техніку, а ділки з Житомира вирішили 70 злити за раз на ремонт стадіону. У нас що Житомир в Європейський союз вступив? Чи виграв право на проведення чемпіонату світу з футболу?

І це лише один приклад. 70!!! мільйонів на стадіон — це означає що син або донька не дочекається батька з фронту, тому що у нього не було дрона щоб прочитати ситуацію. Мати більше не зазирне в очі своєї дитини, тому що евакуаційне авто було одне і неброньоване. Дружина не обійме чоловіка, а чоловік — дружину, тому що не було тепловізора. Одного тепловізора. І так щодня.

Кожен вчинок окремої людини в цей час — це щоразу вибір між спільною Перемогою і спільною поразкою.

Обирайте Перемогу.»

Юрий Романенко пишет:

«Бал каннибалов

«Если во время войны вместо того, чтобы потратить 700 000 евро на свою армию, вы тратите 700 000 евро на то, чтобы переделать на огромном монументе старый советский герб на тризуб, то в результате придет чужая армия и переделает новый тризуб на старый советский герб бесплатно». (с) Сергей Иванов-Малявин.

Это все по поводу элементарного отсутствия приоритетов. Что у государства, что у бизнеса, который спонсирует такие мероприятия, чтобы попиариться тупо отсутствует инстинкт самосохранения. Ахметов в Мариуполе рисовал с 2014 года город-сад, вместо того, чтобы стоить укрепрайон. В результате, чтобы оказаться в ситуации, когда твои активы расхерячили в ноль. И эта ситуация с Родиной-Матерью повторение ситуации с Мариуполем.

Господи, да вложите это 700 000 долларов в НИОКР по созданию и разворачиванию своих ПЗРК. Мне на днях рассказывал офицер, как стреляют со старых Стингеров и Игл, когда 50% на 50% ракета летит. И под Бахмутом рассчеты гибнут, потому что ракеты не летят, когда Су-34 подлетает. И если где-то под Бахмутом погибает расчет потому что у него нет современных ракет, то рано или поздно возникнет проблема, что этот Су-34 появится у Родины-Матери, где сменили на щите в герб СССР на тризуб и построили за 574 млн гривен вторую линию музея Голодомора (это когда вся позорная экспозиция первой составляет пару глечиков, разбитый воз и 24 или 25 книг жертв Голодомора, разбитых по областях), потому что солдаты, которые могли бы сбить эти Су погибли под Орехово, Угледаром и Бахмутом.

Как написал мне ночью еще один ветеран, «современное украинское государство — это тюнингованый 412 Москвич, который уже не ездит, но кузов продолжают тюнинговать як цыгане». Этим тюнингом на крови занимаются поголовно все местные и центральные власти. Улица Хмельницкого в Киеве, где сейчас меняют брусчатку буквально залита кровью солдат киевских бригад за счет отчислений в бюджет которых сегодня жирует власть в Киева, рисуя развязки за сто миллионов и мостовые переходы за 2 ярда. Да на эти деньги можно купить тысячи, десятки тысяч FPV-дронов и развалить весь фронт.

Прогнило все. Мы очень рискуем повторить опыт Чечни. Когда после Хасавюрта Чечня убила три года на пляски с бубнами, а через три года Россия вернулась и вырезала все. Как пишет мне тот же ветеран, «меня пугает движ у орков. Сейчас повторилась первая чеченская. И они уже начали чистку и приведение в порядок. Через год они начнут воевать по настоящему. На результат. И лифты, мне кажется уже заработали для командиров. И производство подтягивается под потребности».

Это объективная реальность, которую игнорируют жрецы карго-культа Второй республики, которые за 32 года так и не поняли, что Голодомор является следствием организационной и умственной импотенции, которая не позволяет сконцентрироваться на приоритетах.

В этой ситуации Голодомор — это закономерность, как следствие преступной, бездушной вороватой бездеятельности, которая открывает магистральную дорогу новому и более масштабному Голодомору. Самое страшное, что сейчас происходит — надеяться на какой-то иной результат занимаясь тем же самым, повторяя ровно такие же глупые и идиотские ошибки. И готовность общества прощать это, закрывать глаза на это, игнорировать инстинкт самосохранения, неизбежно приведет к торжеству каннибализма, которое будет прологом к торжеству России.»

Есть ли выход из этой ситуации? Надежды на то, что Запад через подконтрольное ему НАБУ вырежет под корень коррупционеров – не оправдались. Значит, все нужно делать самим. Возможно, вспомнить, «мусорную люстрацию» 2014 года. Но только, уже не ограничиваться мусорными баками. Каждый, кто подписывает документы о подобных невоенных тратах – должен ответить.

Сергей Никонов, «ОРД»

В тему:

Кризи немає: У Києві витрачають бюджетні 70 млн на проєктування нових вулиць

0028e200b9569d20984bbfc9cd7d5f49

Столична влада не втомлюється дивувати бюджетними витратами під час війни. Відоме через численні корупційні скандали КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” (“ДСДТС”, є замовником будівництва Подільського мостового переходу та Великої окружної дороги) наприкінці 2022 року замовило розробку проєкту будівництва вулиці в Дарницькому районі міста. Нова вулиця довжиною 3,25 кілометрів має пролягати від проспекту Петра Григоренка до межі міста. Її проєктування обійдеться столичному бюджету майже в 70 млн гривень та триватиме до кінця 2025 року. Підрядником, можна сказати вже традиційно, обрали фірму, яка запропонувала саму високу ціну.

Як стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, 28 грудня 2022 року КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” (*) уклало з ТОВ “Дортранс” (**) договір на розробку проєкту будівництва вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі Києва в Дарницькому районі. Ціна договору склала 69,38 млн гривень.

Згідно з техзавданням до договору, ТОВ “Дортранс” повинно розробити та забезпечити проходження експертизи проєкту будівництва вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі Києва з виділенням чотирьох черг: будівництво самої вулиці (І черга) та трьох транспортних розв’язок – на перетині нової вулиці з вул. Колекторна (ІІ черга), з вул. Проектна 1 (ІІІ черга) та з вул. Проектна 2 (ІV черга). Також підрядник повинен передбачити у проєкті розміщення пішохідних переходів, велодоріжки з двостороннім рухом, біопереходів, влаштування інженерних мереж, зовнішнього освітлення, а також благоустрій та озеленення прилеглої території.

Довжина нової вулиці, як вказано в техзавданні, складе орієнтовно 3,25 км. Проєкт, яким зокрема буде визначена кошторисна вартість будівництва, повинен бути розроблений підрядником до кінця 2025 року.

Крім ТОВ “Дортранс” участь в тендері приймали ще три фірми – ТОВ “Інжинірингова компанія “Автомагістраль”, ТОВ “ІК Фортіс” та ТОВ “Держдорпроект”, пропозиція кожної з яких була вигідніші по ціні, однак замовник їх відхилив через “невідповідність тендерним вимогам”. Відмітимо, що різниця між найвигіднішою пропозицією в аукціоні та пропозицією ТОВ “Дортранс” становить 5,34 млн гривень.

Вказана закупка потрапила в поле зору Держаудитслужби. На початку січня державні аудитори попросили КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва”, зокрема, пояснити, на підставі яких документів визначено очікувану вартість вказаної закупівлі. У відповідь замовник лише запевнив, що дотримувався відповідних Кошторисних норм України, відповідно до яких кошторисна вартість проєктних робіт визначена із співвідношення їх до вартості будівництва, яке в свою чергу визначено на підставі вартості об’єкту-аналогу (якого саме, не вказано).

Нагадаємо, що розпорядження про будівництво вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі Києва було затверджено Київською міськдержадміністрації (КМДА) більше року тому (розпорядження від 03.11.2021 року № 2277). Згідно з цим документом, столична влада планувала виконати проєктування будівництва в 2021-2022 роках, а все будівництво завершити до кінця 2025 року.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Дортранс” зареєстровано в 2003 році в Києві. Розмір статутного капіталу – 18,5 тис. гривень. Основний вид діяльності – діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Засновником, кінцевим бенефіціаром та керівником є львів’янин Олександр Педан.

За даними Clarity Project, до отримання описаного контракту з часу запровадження системи ProZorro (з серпня 2016 року) ТОВ “Дортранс” у публічних закупівлях не перемагало.

Олександр Педан є власником та співвласником ще трьох компаній з різноплановим родом діяльності. Зокрема, він є одним із засновників громадської організації “Хостели Львова” та селянського (фермерського) господарства “Урожайне”. Останнім, до слова, також володіють численні члени його родини – Валентина, Денис, Алла та Олена Педани.

В 2016-2020 роках одним із засновників ТОВ “Дортранс” було МПП “Елтранс” (***), яке є активним учасником публічних закупівель – отримало 56 підрядів на 42,52 млн гривень. Найбільшим підрядником цієї компанії є столичне КП “Київпастранс”, яке віддало їй 30 замовлень майже на 38 млн гривень. Зокрема, на замовлення “Київпастрансу” “Елтранс” розробляло робочу документацію реконструкції трамвайної лінії від вул. Милославської до Дарницького залізничного вокзалу та проєкт будівництва трамвайної лінії від вул. Старовокзальної до станції Київського метрополітену “Палац спорту” з заїздом на Вокзальну площу.

КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” було створено Київрадою в 1998 році. Основний вид діяльності – діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Статутний капітал – 2,9 млн гривень. З жовтня 2022 року це КП очолює Роман Лісневський.

Протягом останніх п’яти років Роман Лісневський двічі керував цим КП в статусі виконуючого обов’язки В листопаді 2020 року він був позбавлений цього статусу через скандал із тендером на закупівлю елітного позашляховика. Нагадаємо, 17 листопада 2020 року КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” оголосило тендер на закупівлю за 1,5 млн гривень автомобіля Toyota Land Cruiser без погодження цієї закупки з профільним департаментом. Після розголосу цієї історії, мер Києва Віталій Кличко  заявив про звільнення Романа Лісневського та скасування тендеру.

Нагадаємо, КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” відоме як замовник будівництва Подільського мостового переходу та Великої окружної дороги, які стало не лише скандальними, а й обросли кримінальними провадженнями.

Сьогодні на цих об’єктах працює ТОВ “Еко-строй-трейд”, співпраця КП з яким неодноразово звертала на себе увагу правоохоронців. Так, у серпні 2018 року було відкрито кримінальне провадження №42018101020000145 за фактом можливої розтрати великих сум на будівництві Подільського мосту. Слідство припустило, що через відсутність контролю за виконанням робіт з боку КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” завищено їх вартість і вартість будівельних матеріалів. В рамках ще одного кримінального провадження (№ 12019000000000425) Нацполіція  встановлює, чи справді посадові особи КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” за попередньою змовою з підрядниками розкрали та заволоділи державними коштами під час будівництва Подільського мосту.

Також з квітня 2019 року поліція розслідує можливе заволодіння коштами під час будівництва Великої Окружної Дороги. Кримінальне провадження № 42019100000000293 відкрито через публікацію в сюжеті ТСН інформації про те, що під час будівництва цієї дороги у 2016 році посадові особи підрядників привласнили бюджетні кошти, через що столичній владі довелося суттєво збільшити бюджет.

У серпні та жовтні 2021 року прокуратура повідомила про підозру першому заступнику начальника КП “ДСДТС” та двом керівникам підрядних організацій у рамках кримінальних проваджень щодо розтрати коштів територіальної громади та службової недбалості під час будівництва Подільського мосту.

КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” підпорядковане Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації (КМДА), який з 1 вересня 2021 року очолює Руслан Кандибор . Діяльністю зазначеного департаменту з 9 листопада 2021 року керує особисто Київський міський голова Віталій Кличко.

* КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” (код ЄДРПОУ: 05445267)

** ТОВ “Дортранс” (код ЄДРПОУ: 32308729)

*** ПП “Елтранс”  (Код ЄДРПОУ: 22925885)

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

15 ответов

  1. Ни одной гривны фронту и ВСУ — все на благоустройство, барабаны, яйца и по максимально завышенным ценам! Говорим «благоустройство» , а подразумеваем «распил». Арахамия, Ермак, Резников, Татаров и прочие слуги народа должны успеть набить карманы во время войны пока действует волшебный запрет «Не на часі». А лохторат пусть сам донатит на армию, от нас она не получит ни копейки, разве что вечерний видосик! БУГАААА!

  2. Ведь по пидарам, которые принимают всю эту ФУЭТУ!!! не относящуюся к войне — не стреляют, не стреляли и не будут стрелять (для этого есть народ, а они его «слуги» — твари) и они не знают, скорее забыли что идет ВОЙНА НАРОДНАЯ, СВЯЩЕННАЯ ВОЙНА!!! Киев закрыли и им зашибись, давай БОЛЬДЮРЫ перехуяривать и улицы переименовывать!!! ТВАРИ!!!
    Пригожин шел на кремлядей, а тут роту пустить на зелядей и все будет гут!!!

      1. Мне-бы менее в мои 63, я бы пес, тебю СУКУ СРАНУЮ, встретил- бы не сомневайся. СЕДНЯ, ХУЕЛАЙ, в презервуаре, мели, фильтруй, дурак ты… Найду, (не сомневайся) вьебу-выебу к твоим услугам — набережная в 10..00 СЕРГЕЙ завтра, уже сегодня. На тебе должен быть СТЯГ на твоей голове. . Не выйдешь — пидор.

        1. Даун я с 9-45 до 10-20 был на набережной, прошёлся туда сюда, но тебя — пидара в пальте не видел. Да, были рыбаки, были бегуны и прогуливающиеся, но тебя — грозного парашного петуха как корова языком слизала. Поетому сер-ГЕЙ сиди тихо у параши лапоть кацапский и покукарекивай только по команде главпетуха.

        1. Пидар кацапнутый, ты если стрелки забиваеш, то не бзди — приходи и получиш членом по лбу . Ты типичный вонючий кацап за базар неотвечаеш!

    1. Арестович, полковник, герой, разведчик, боец - всем врагам звиздец!:

      Нада срочно вступать в переговоры и отдать часть земли в обмен на НАТО — это я сказал!

    1. Лапоть чтобы ты знал, со времени развала СэСэРа в независимой Украине газета «‘п₽авда'» не издаётся- ты прокололся кацап дырявый

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ