Человек не терпит насилия!

«Вжив невідому речовину» і потрапив до реанімації: київський авторитет «Лєший» зірвав продовження йому «запобіжника»

lewiy sergiy2

38-річний кримінальний авторитет Сергій Лещенко на прізвисько «Лєший», якого правоохоронці вважають лідером розгромленої на початку лютого банди, учасники якої під виглядом добровольчих формувань вчиняли особливо тяжкі злочини, наприкінці травня на майже добу зумів залишити стіни СІЗО, залишився без запобіжного заходу, але зрештою повторно був затриманий та поміщений за грати. Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

З них випливає: згідно версії слідства, під час вирішення питання щодо продовження строку тримання підозрюваного в створенні ОЗУ (ч.1 ст.255 КК України), вимаганнях (ч.4 ст.189 КК України) та підпалах майна потерпілих (ч.2 ст.194 КК України) «Лєшого» в Голосіївському палаці Феміди, «останнім упродовж 24-26 травня 2023 року вживались заходи, спрямовані на безпосереднє затягування процесу розгляду цього клопотання». Як вважається, сторона Сергія Валерійовича нібито вдалася до тактики процесуальних хитрощів на кшталт оголошення відводів слідчому судді та прокурора, а в подальшому — викликала «швидку» у зв’язку із нібито погіршенням стану здоров’я Лещенка.

lewiy sergiy1

Коли ж в авторитета залишався останній день раніше визначеного «запобіжника», він «пустився берега». Згідно версії правоохоронців, аби зірвати судовий розгляд достойник ймовірно вжив невідому речовину, внаслідок чого в «Лєшого» різко впав тиск, та з діагнозом «гіпотонія невідомого генезу», нестабільною стенокардією та підозрою на шлунково-кишкову кровотечу його було госпіталізовано до реанімаційного відділення столичної лікарні. А вже звідти невдовзі після закінчення строку дії попередньої ухвали про тримання під вартою — в ніч на 27 травня, Лещенко без дозволу лікарів та виписки з реанімації, але в супроводі адвокатів, намагався піти, аби «зникнути в невідомому напрямку».

Зауважимо, що відповідний сценарій «втечі» силовикам вдалося зірвати: на виході з КНП «Київська Міська Клінічна Лікарня Швидкої Медичної Допомоги» «Лєшого» зупинили, вручили нову підозру та повторно затримали, невдовзі доправивши до Голосіївського палацу Феміди. Тут 29 травня 2023 року Лещенку обрали запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою на строк до 1 липня 2023 року.

Так само наразі під вартою продовжують утримуватися й раніше затримані за підозрами в «кримінальних звитягах» у складі банди «Лєшого» достойники: Ігор Фурсін, Ігор Бурсак, Усік Мамоян та Рустам Магомадов.

lewiy banda3

(Учасники угруповання «Лєшого» під час затримання в лютому 2023 року)

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ