Человек не терпит насилия!

ТОМ КУПЕР: «ВІЙНА В УКРАЇНІ, 13 ЧЕРВНЯ 2023»

353961245 10161123407123746 6069029629562508679 n

Доброго ранку всім! [Опубліковано 13.06 о 9.49].
У мене знову немає часу, а відбувається всього дуже багато. Тому писатиму «телеграфічно».
.
ПОВІТРЯНА/РАКЕТНА ВІЙНА
Цієї ночі над Каспійським морем бойовий виліт здійснили 9 Ту-95. Загалом вони вистрелили по Україні 14-ма ракетами Х-101/555. Тим часом із суші запустили 4 «шахіди». Українці повідомили про збиття 10 ракет і одного безпілотника. Щонайменше один снаряд влучив у житловий будинок у Кривому Розі, серед цивільного населення є загиблі та поранені.
На Запорізькому фронті російські ВКС збільшили кількість тактичних авіаударів. Зокрема, Су-34 скидають бомби МПК/УМПК на «підозрілі» будівлі, в яких, як підозрюють росіяни, можуть бути склади, — за 20-40 кілометрів позаду лінії зіткнень в тилу українців. А над лінією фронту і ВКС, і ПС ЗСУ регулярно обстрілюють некерованими бомбами різні позиції (у стилі «насипай і тікай»).
Після того, як російське групування військ «Дніпро» фактично розсипалося після підриву Каховської дамби, ВКС забрали більшість своїх установок ППО від Дніпра і перемістили їх на південь Запорізької області. 9 червня цим скористалися ПС ЗСУ: уразили ракетами Storm Shadow штаб цього групування в генічеському готелі. Кажуть, ВСрф зазнали великих втрат: загинули «сотні» солдатів.
Росіяни заявили, що 9 червня збили один український МіГ-29; українці ж стверджують, що в той самий день було знищено російський вертоліт Ка-52, і ще один 11 червня. Але досі підтверджень жодній із цих заяв я не бачив.
.
БИТВА ЗА ДОНБАС
Купʼянськ-Сватове… росіяни стверджують, що в цьому районі формується нова атака українців. Друга сторона мовчить.
Бахмут… ЗСУ і далі просуваються на північ і на південь від зруйнованого міста, завдаючи ВСрф важких втрат. На півночі українці дійшли до Берхівки, а от на півдні бої тривають усе ще на підступах до Кліщіївки.
Авдіївка… ЗСУ атакують у трьох точках (двох на північ від міста і одній на південь), відволікаючи увагу противника.
.
ЗАПОРІЗЬКИЙ ФРОНТ
Оріхів… На жаль, 33-тя і 47-ма бригади ЗСУ не змогли прорватися. Два дні тому вони атакували з Лобкового в південно-західному напрямку і спромоглися дійти аж до Лугового. Але там їх відкинули й довелося повернутись у вихідну точку. Втім, постійні атаки українців у цьому районі, хоч і «коштують» «Леопардів» і «Бредлі», змусили 58-му загальновійськову армію перевести 22-гу бригаду спецназу з другої лінії оборони на першу. За іронією, увага російських і західних медій прикута саме до цього відрізку фронту, адже «тут воюють Леопарди» — а в росіян назбиралася вже ціла купа фоточок і відосиків…
Гуляйполе… Ситуація схожа: ЗСУ змогли відкусити тут лише невеличкі шматочки.
353961245 10161123407123746 6069029629562508679 n
Інженерна система дистанційного мінування (ІСДМ) «Землеробство», російська РСЗВ, що мінує території – одна з основних причин невдачі кількох атак ЗСУ на півдні Запорізької області. По суті, щойно росіяни виявляють новий механізований наступ українців, вони використовують цю систему для мінування додаткових полів. Коли українці натрапляють на мінне поле, їхня техніка зазнає пошкоджень і зупиняється, тоді росіяни викликають ударні гелікоптери Ка-52, а також завдають артилерійських та авіаударів.
Велика Новосілка… чи, як кажуть росіяни, «Времівський виступ»… тут новини для ЗСУ в останні кілька днів – найкращі. По суті, мотопіхотна група – а також механізовані формування ЗСУ – прорвали оборону «не-видовищною» піхотною атакою, і тепер чинить ґвалт у російських тилах.
На жаль, мапа подій за останні чотири дні, створена Доном Гілом, – не повна, та менше з тим, наводжу її нижче. ЗСУ здійснили серію нічних атак вздовж східного берега річки Мокрі Яли: зазвичай вони починали наступати на південь, а потім звертали на захід – і тоді вже на північ, прямісінько до російських тилів. Що найцікавіше: по річці проходить стик між 58-мою загальновійськовою армією (ЗВА, західний берег) та 35-тою ЗВА (східний берег). Тому цей наступ захопив росіян зненацька і призвів до великих втрат. Наприклад, першим перебили гарнізон ЗСрф у Нескучному – він налічував 200 осіб: 60 підтверджених вбитих, 2–3 полонених, інші втекли. Те саме відбувалося і в Благодатному, Макарівці, Старомайорському та Урожайному. В підсумку, 60-та мотострілецька бригада та 366-та бригада морської піхоти [обидві – ЗСрф] були понівечені та розвалилися. Коли їхні колони розсипом почали тікати дорогою, що йде вздовж західного берега Мокрих Ялів, то потрапили в засідки на різних ділянках і зазнали додаткових втрат…
352827457 10161123407078746 7729295584528234907 n
Щось подібне сталося так само коли росіяни задіяли свої «оперативні резерви» у вигляді 127-тої мотострілецької дивізії – між третьою лінією оборони та околицями Старомлинівки – і 10 червня наказали їм іти в контратаку. ЗСУ вчасно помітили цей маневр, тож дивізію накрили щільним артилерійським вогнем ще на етапі формування у порядки, через що вона зазнала численних втрат у танках, ББМ та гарматах.
Менше з тим, росіяни все-таки контратакували. Одна «клешня» рухалася на північ у напрямку Старомайорського та мала на меті відновити контроль над Сторожевим. Там росіяни зіштовхнулися із піхотою української тероборони, потрапили у засідку і зазнали великих втрат. Друга «клешня» рухалася на схід від річки і намагалася завдати удару по підрозділах ЗСУ зі сходу, але втрапила у засідки та наскочила на міни, тож зазнала важких втрат. Ба більше, українці (схоже, 35-та бригада морпіхів і 3-тя механізована) згодом звільнили Новодонецьке та вдарили у східний фланг російської контратаки… Нарешті, чи-то 10-го, чи-то 11-го червня 127-ма [МСД ЗСрф] контратакувала в районі Макарівки – і знову зазнала важких втрат, давши українцям таким чином нагоду відновити свій наступ і дістатися Старомлинівки – це їм вдалося зробити вчора вранці. Відтоді у цьому селі (чи пак містечку) тривають важкі бої.
Крім того, українці завдали удару по штабу 35-тої армії та ліквідували її очільника генерал-майора сергія горячева (який, за чутками, був вправним полководцем).
Примітка: чи то в Бахмуті, чи в районі Великої Новосілки – однаково цікаво спостерігати, як піхота ЗСУ працює багато краще за їхню зброю, вдень і вночі, в статиці чи в маневреному бою (справді легко долаючи все, що росіяни кидають їм назустріч), як це часто буває в цій війні…
Вугледар… є чимало повідомлень про запеклі бої на південний схід від міста, десь між Благодатним і Волновахою. Судячи з усього, ЗСУ могли досягти району Благодатного ще 7-8 червня, до того, як ЗСрф почали контратаку зі сходу (з резервами, перекинутими з Донецької області). Ця контратака, мабуть, була частково успішною в плані уповільнення українського наступу, проте згодом була зупинена, а війська, про які йдеться, були передислоковані на оборонні позиції на південь від Волновахи. Наразі це все, що я знаю .
.
ДНІПРО
Оскільки я не страждаю на «нє всьо так адназначнєцтво» і не змушений повідомляти лише те, що мій продюсер і його режисер вважають за доцільне (чи вважають «новиною» чи «не новиною»), дозвольте мені нагадати вам про катастрофу, яку спричинили російські покидьки, замінувавши Каховську греблю.
Кілька днів тому руйнування та інші наслідки повені, серед яких мало живих тварин, але повно трупів, сягнули Одеської області (так-так, 140 кілометрів), але наразі рівень води стрімко падає. Це прикро, утім саме відхід води оприявнює нечувані маштаби цієї катастрофи. Насамперед в районі Олешків, де тільки вчора хтось нарахував щонайменше 90 тіл потонулих цивільних осіб.
Каховський басейн/море стрімко зникає, Кримський канал теж: він перестав текти. Тим часом, відповідальна російська наволоч — угруповання військ «Дніпро» – підтверджує, що також зазнала десятки втрат через дії власного командного складу (коли їхні позиції були змиті потоками води), але продовжує обстрілювати українських та іноземних рятувальників, які здійснюють евакуацію людей і тварин, або їхні пункти посадки/висадки в районі Херсона – і це щодня, за першої-ліпшої нагоди.
353743382 10161123407083746 7316167567390637256 n
російська міна вибухнула поблизу човна рятувальників, що розшукують людей, які вижили після повені, спричиненої підривом росіянами Каховської дамби…
…. рятувальні команди з різних країн (наприклад, Польщі) тим часом дісталися до Херсонської області й допомагають, чим можуть, тоді як УВКБ ООН не може навіть згадати, яка сторона обстрілює рятувальників…
За переклад дякую Dasha Posternak, Anton Shygimaga та Antonina Yashchuk
Оцените материал:
54321
(Всего 5, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

33 ответа

  1. Следим за руками.- тасую колоду карт-ловкость рук.- все точно честно как в аптеке.

    1. Такое ощущение, что пришло время дильничных пидаров (мухтаров, холуаев) — срут на каждой ветке и в основном не в тему!

      1. Ето еще как поситать цыцькин Всего три товарищ Холуай мухтар паромщик и дыльничий следопыт: Три и не срут а высказывают свои мысли в свободной стране как свободные граждане Украины.А вот цыцькин могу назвать что минимум в 10 ипостасях действительно срешь как камышовый кот-ни по дной теме мысли нет-только ругательство .

        1. 18-20 «поСитать» — так китайцы только могут говорить или имитаторы козломордые, готовящиеся учить китайский. Что, лапоть, готов под китайскую руку лечь и по всей видимости не только лечь, но и булки раздвинуть?!

  2. У всьому світі зараз — Місяць прайду. Це час, коли представники ЛГБТК+ спільноти нагадують про своє існування та необхідність набуття ними рівних прав і свобод. Я теж приєднуюсь до Прайду — «райдуга» переможе! Ви почули мій камінг аут.

    1. 17-28 а кто тебе запрещает? Только в Володина председателя госдуры камигаут напрявь- зарегестрирушся такой порядок для коллаборантов.

        1. 00.- 19 крывляка тупа=-москаль обосраный лето на дворе меняй шапку ушанку на буденовку осваивайся жить в резервации педерации.. Слава ВСУ. Слава Украине.

        2. 1-00 имитатор-кацапура, чего не спиш москаль тупой?

    1. Уже заикаешся козломордая кацапская побирушка и «чакаеш», а ето значит что ты уже булки развёл и к коитусу приготувався.

      1. 17-10 00-23 17-28 00-19 10-15 10-14 А понять что ты Шниперсон вижу не в состоянии-пробки перегорели

        1. Не удивляйся. Мне их никого не жалко.- убили последнюю корову дающую им молоко — зачем ? Цырк с конями .- крышывали- крышывали а потом убили- слили всю агентуру в Украине как поставщика своих свердоходов и безнеса-такая практика. Люди в россии не нужны- лето-мошка-болото призедент беспилотный у него авто управляет оператор-через телефон-где оператор постоянно залипает-все ждут когда сбой и уснет оператор.- ну а сколько будет беспилотных поездов-извзчиков- батискафоф они еще неначинали круиз контроль бункерной моли заканчивается- сегодня в Питере уже говорят об етом вслух.

        2. 19-26 паромщик — урод ты кацапоголовый. Пора бы тебе лаптеногому ушлепку знать, что после агрессии в отношении Украины нет уже никакой россии, а есть Пидороссия! Но тебе — москальскому дерьму это невдомек.

    1. вдогонку . Цыцькин скажи что-бы мама родила тебя оратно ! Может во второй раз таким дерьмом и чушканом не выростишь.

      1. Козломордый лапоть , не троль Цицкина — он патриот и украинец, а ты — говно кацапское.

        1. 14-46 А ты чего сименый дебошир? рукоблуд . Ты уже традескацию познал? обратно вверх ногами карту держал при неисправном компасе . исход -начало -обычно наоборот бывает. Так обозначтись павтриоты по темы свои мысли — или в лаптях сподручней миша козломордный с оленьими рогами.

        2. 15-50 дерьмо собачье, я своими руками таких кацапопидаров как ты через колено ломал и в чорные пакеты упаковывал- дамой в Пидароссию.

  3. 15-50 усохни в тряпочку, плесень козломордая……
    И молись чтобы тебе — гребню лаптекопытному fpv-дрон от ЗСУ привет не передал….
    А пока живи, чмо болотное…..

    1. Твоя задача заниматся только клинингом в обществом туалете -чего вылезло. Какой дрон? Чмо болотное кацапуп-ра слоеная -бань протри.

      1. 20-02 Петух паромный, задачи будешь своим пидарам из прайда ставить, а я тебя — москаля вонючего на кую вертел. А парашу драить — это твои обязы перед такими же лаптекопытными петухами, как и ты сам. ПаРаша твоя вперде, как и ты сам.

        1. 20-53 понял, извините, я пошёл на бутылку приседать -может успакоюсь после етой вашей взбучки

        2. 20-53 20-55 Подростковая девиация-ведет к импотенции и простатиту. Чаплыга опережай 20-56 садись сразу на две бутылки и невставай-что-блевануть цыцькин тебе компютер принесет

        3. 20-53 21-06 моя подростковая девиация-ведет к импотенции и простатиту. Чаплыга опередил меня в 20-56 и дал дельный совет но я для улучшения ефекта садюсь сразу на две бутылки и невставаю-что-блевануть могу, а цыцькин тебе для работы компютер принесет

  4. 21-57 а я штахетником мне кажется у меня лучше получается .- а то что ты попал ? так в темноте неразлядишь. види себя спокойно- не геройствую- ей БОГУ смешно. Мой отпуск закончился- упражняйся -показывай -убеждай- пакеты то економь иногда в них можна и двоих упаковать.- ты так непробывал.? Слава Украине. Слава ВСУ, Здоровье и успехов нашему Призенду Зеленскому. Спокойной ночи птушным опонентам и стекловаты коллаборантам и москалям.

  5. 21-57 а мне штахетником голову ломали, но мне кажется у меня лучше получается головой ломать штахетник- а то что ты попал ето хорошо испытал мой лоб на крепость он крепче крепкого выдержаного вина? так в темноте сразу и неразлядишь что у меня выскочила шишка на жопе а из дырки вываливается геморойная кишка. но я веду себя спокойно- не геройствую- ей БОГУ смешно. Мой отпуск закончился- упражняюся бутылку оседлать -показываю достойный пример анусом работать-убеждаю- пакеты то економлю иногда какаю в них через раз и можна в окна потом на головы выкидивать.- ты так непробывал.? Слава урине. Слава овсу, Здоровье и успехов в корупции зеленому Призенду Оманскому. Беспокойной ночи нам — петушкам и моим собратьям. стекловату в попки мне. мухтару и следопыту.

      1. 10-25 чего забулькал болезней? Али топишся ужо? Так иди на дно за российским военным кораблём. А я и дальше штакетник об лоб ломать буду.

        1. Всім »щирим» я вас понял. »Буль -буль» ето я сливаюсь в унитаз в след за использованой бумагой

  6. 11-33 и 11-43 кацап по тебе скучает свежевыратая яма 2х2 и деревянный наспех сколоченный ящик — не заставляй себя долго ждать лапоть дырявый.

    1. Эй ты с кольцом в дупе, вижу что ты как истинный лапоть с болот, восхищаешся своими узкоглазыми старшими хозяевами? Вот же натура кацапская, тебе лишь бы служить и жопу лизать хозяину, так вали с Украины, чмо недоделанное, и люди скоко хочеш

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ