Человек не терпит насилия!

Л.Юрушев — “Таємний” покровитель терориста “ЛНР”

ord jurushev red html m1f5f258aКолишній бойовик “ЛНР” керує машинобудівним підприємством у Дніпрі та співпрацює з державними структурами – просто у розпал повномасштабної війни між Україною та Росією. Такі шокуючі факти 20 лютого оприлюднили журналісти “Бігус.інфо”. Розслідувачі встановили: терорист Андрій Анофрієв, який, імовірно, викрадав і вбивав українців, упродовж понад восьми років не лише уникає покарання, але й обіймає посади у стратегічно важливій для України вагонобудівній галузі. Новину про це передрукували провідні українські ЗМІ. У коментарях до публікацій люди не приховують спантеличення: як таке може відбуватися у воюючій країні та кого у цьому звинувачувати – неефективну СБУ, продажну судову систему, корумповану владу?

ord jurushev red html m4c06eb2b

Водночас, практично всі ЗМІ, які написали про кейс Андрія Анофрієва, включно з “Бігус.інфо”, випустили з поля зору кілька важливих деталей. Вони дають змогу відповісти на головне питання: хто і за які заслуги безпосередньо покриває колишнього терориста?

Для початку нагадаємо фабулу: 2 квітня 2021 року Служба безпеки України повідомила про затримання колишнього терориста “ЛНР” у результаті спецоперації у Дніпропетровській області. Чоловікові вручили підозру за статтею 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації). Згодом джерела видання “Цензор.НЕТ” в СБУ розкрили ім’я затриманого – ним виявився Андрій Анофрієв – керівник акціонерного товариства “Дніпровагонрембуд”.

За версією слідства, Анофрієв з травня по червень 2014 року перебував у складі російського бандформування “Всевелике Військо Донське”. Організовував та ніс службу на блокпостах фейкової “ЛНР” між Слов’яносербськом і Трьохізбенкою Луганської області – перевіряв документи, затримував людей з метою отримання викупу, проводив незаконні обшуки в автівках. Крім того, за даними СБУ, підозрюваний був причетний до вбивства працівника спецслужби, а також – до підриву мосту через Сіверський Донець. Джерела “Бігус.інфо” стверджують, що український захисник, у вбивстві якого міг брати участь бойовик – це майор СБУ Тимур Гетьманський. Тоді, у 2021 році, Офіс генерального прокурора повідомляв, що Анофрієв переїхав на підконтрольну Україні територію через конфлікт із ватажками “ЛНР”.

1 квітня 2021-го Шевченківський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід – нічний домашній арешт із носінням електронного браслета. Таке рішення підтвердила і апеляційна інстанція. Дивовижно, що для підозрюваного у створенні терористичної організації суд обрав настільки м’яке обмеження. Вражає і те, що правоохоронці “звернули увагу” на екстерориста лише на сьомий рік війни. Весь цей час фігурант обіймав керівні посади на українських промислових підприємствах.

З відкритих джерел про Андрія Анофрієва відомо, що він народився у 1982 році в Луганську, пізніше мешкав у місті Попасна Луганської області. У 2011 – 2012 роках обіймав керівні посади на “Дизельному заводі” у Кривому Розі. На момент початку російського вторгнення на Донбас на початку 2014-го вже був директором із вагонобудування ПАТ “НВЦ “Трансмаш” у Луганську. Восени 2014 року з тимчасово окупованої території переїхав до смт. Панютиного на Харківщині, де одразу дістав посаду керівника державного підприємства “Укрспецвагон”, яке входить у структуру “Укрзалізниці”. У 2015-му балотувався до Харківської облради від партії “Наш край”. При цьому продовжував регулярно відвідувати окуповану Луганщину, – з’ясували журналісти “Бігус.інфо”. Зокрема, їздив туди у 2017-му, фотографувався з бойовиками “ЛНР” Сергієм Макарічевим і Денисом Москаленком (останній – так званий “комендант” окупованого Слов’яносербського району Луганської області), а ті постили фото у своїх соцмережах.

ord jurushev red html m3ff1a733

Такий бекґраунд не завадив Анофрієву у 2019 році обійняти посаду генерального директора “Дніпровагонрембуду” (Дніпровського вагоноремонтного заводу) – одного з провідних підприємств у вагонобудівній галузі України. Як дізналися журналісти, заводом ексбойовик керує і досі. Вже під час повномасштабної війни з Росією Анофрієв від імені підприємства підписував контракти з українськими державними компаніями “Український науково-дослідний інститут вагонобудування” та “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”.

А що ж там із кримінальною справою, про яку звітували правоохоронці? Виявилося, що СБУ завершила слідство та довела провадження до суду. Розглядати справу Анофрієва мав Марківський районний суд Луганської області, який опинився під окупацією в лютому 2022 року. Таким чином, матеріали провадження нині недоступні для української юстиції, а отже – злочинець може залишатися безкарним і на посаді.

Ситуація виглядає просто таки сюрреалістично: поки українські захисники ризикують життям на фронті, захоплюючи у полон російських окупантів задля поповнення “обмінного фонду”, бойовик псевдореспубліки вільно почуває себе на підконтрольній Україні території та керує заводом, що отримує “жирні” замовлення від державних підприємств. Питання в цій історії закономірно виникають і до СБУ, і до прокуратури, і до судів, і до керівництва “Укрзалізниці”. Проте є ще одна дійова особа, яка залишається у тіні, – власник підприємства “Дніпровагонрембуд”, який і призначив та тримає екстерориста на посаді. Це – українсько-грецький мільярдер, олігарх Леонід Юрушев.

Ім’я Юрушева із незрозумілих причин не назвали ані у розслідуванні “Бігус.інфо”, ані у публікаціях інших ЗМІ щодо кейсу Анофрієва. Хоч саме бізнесмен є бенефіціарним власником АТ “Дніпровагонрембуд”, він довіряє екс-бойовику менеджерську посаду на своєму підприємстві. Леонід Юрушев відомий, передусім, як власник “люксових” готелів у центрі Києва, а також – як тесть колишнього шоумена, а згодом – народного депутата та голови Черкаської ОДА Олександра Скічка. Крім елітної нерухомості та згаданого Дніпровського вагоноремонтного заводу, у власності Юрушева – деревообробні гіганти “Українська лісопильна холдингова компанія” та “Коростенський завод МДФ”. Інші активи – у сферах торгівлі морепродуктами (“Скандинавія”) та д’юті-фрі (“БФ Груп”). Свою бізнес-імперію Юрушев будував, починаючи з 2000-х, постійно знаходячи зв’язки у найвищих владних кабінетах. Зокрема, уродженець Донецька входив до оточення колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Знайомство Юрушева з Анофрієвим мало б відбутися у 2011-му, коли останній працював менеджером на “Дизельному заводі”, що тоді належав олігархові. Надалі їхні шляхи розійшлись, проте наприкінці 2014-го колишній підлеглий (і на той час вже колишній терорист) знову знадобився Леонідові Юрушеву. Адже “Укрспецвагон”, який очолив Анофрієв восени 2014-го, був важливою ланкою у корупційних схемах, вигоду з яких отримував мільярдер. Державне підприємство було замовником напіввагонів для “Укрзалізниці” у компанії Юрушева. Вагони діставалися державі за ціною вчетверо дорожчою ринкової, – з’ясували у своєму розслідуванні журналісти “Слідство.інфо”, інше машинобудівне підприємство з бізнес-імперії Юрушева продавало їх державі через фірму-прокладку ТОВ “Прем’єр-лізинг”, яка належала сім’ї Януковича. За підрахунками журналістів, таким нехитрим способом “розпиляли” 5 мільярдів бюджетних гривень. “Золоті вагони” продовжили замовляти у олігарха і після перемоги Революції гідності. “Укрзалізницею” тоді керував Максим Бланк – ще один колишній менеджер структур Юрушева. Немає сумніву, що саме Леонід Юрушев “пролобіював” у свого колишнього підлеглого призначення Анофрієва на посаду керівника держкомпанії “Укрспецвагон”.

Вже у 2019-му у нагороду за “ефективне” розкрадання державних коштів екстерорист отримав від мільярдера посаду гендиректора “Дніпровагонрембуду”. Схоже, що минуле Анофрієва у лавах “ЛНР” є для Юрушева гарантією його лояльності, адже колишній колаборант тепер постійно потребує “даху” від переслідувань правоохоронних органів.

 

Чи задіює Юрушев свої політичні зв’язки для того, щоб покривати Анофрієва? Цього ми напевно не знаємо. Проте точно знаємо, що саме завдяки сприянню олігарха колишній російський бойовик нині очолює завод у Дніпрі – стратегічно важливому тиловому місті, яке забезпечує стійкість фронту на півдні та сході України.

ord jurushev red html m50da84af

Цікаво, що це не єдиний випадок, коли правоохоронці підозрювали підлеглих Леоніда Юрушева у співпраці з окупантами. Так, згадане АТ “Дніпровагонрембуд” фігурувало у справі СБУ про фінансування “ЛДНР”. За даними слідства, з травня по вересень 2014 року підприємство олігарха через підставні фірми перераховувало кошти на тимчасово окуповану територію. Згідно з судовим реєстром, кримінальне провадження розпочали 24 жовтня 2014 року, а вже 18 січня 2017 року була винесена постанова про його закриття.

ord jurushev red html 26e0fb97

Як бачимо, Андрій Анофрієв – це лише один зі “скелетів” у шафі колишнього соратника Януковича, який, попри те, що українське керівництво змінилось, продовжує отримувати привілеї для свого бізнесу від представників влади. А зараз, в умовах війни, Юрушев, схоже, задумав найбільш масштабну зі своїх афер – привласнити частину національного багатства України – український ліс. Про нову махінацію Юрушева розкажемо у другій частині розслідування.

Оцените материал:
54321
(Всего 7, Балл 4.43 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

42 ответа

    1. 19-37 щеня, май повагу, коли звертаєшся до народного депутата! Якщо не розумієш своєю тупенькою балдою, то пояснюю тобі: Томос — це один із головних атрибутів незалежності держави Україна! Завдяки здобутому Томосу зараз йде очищення української церкви від агентури КДБ та кацапських попів. Незалежну державу неможливо будувати без незалежної церкви від Москви. Тому Томос — важливе надбання нашого славного гетьмана, якого згодлм оцінять наші нащадки, на ввдміну від тебе — прокацапського лайна. Запам’ятай, гнидо з донбасу, девіз Петра Порошенка: «Армія, мова, віра!», сьогодні актуальний як ніколи! Слава нашому гетьману!

    2. 15-55 щеня, ще раз тобі кажу -веди себе пристойно і тримайся в рамках дозволеного. А чим тобі Европа не подобається, скот ти лугандонський? Оскільки ти перейшов на «гімно, еуропу, сцяки», то крити тобі нічим — ти в цьому лайні існуєш і воно навколо тебе, а це ознака того, що ти — підарок з Дамбацу, оскільки Україна та українці живуть іншим та бажають бути частиною європейської родини. І наш лідер -Петро Олексійович все робить для того, аби Україна стала повноцінним членом європейської спільноти. Саме наш гетьман пробив БЕЗВІЗ для України і мільйони українців відчули себе щасливими, що можуть ввльно подорожувати та відпочівати в багатьох країнах Світу. А яким важливим виявився Томос?! А мощні укріплення, що побудовані на Дамбаці при Порошенкові- до цього часу служать нашим захисникам. То ж твоє ущербне уявлення не може всього цього охопити та зрозуміти, бо твій рівень розвитку -анонімно верещати та поливати брудом тих, хто будував міцність України! Ти нікчема тварюка і мерзота, яка звикла до кацапського гімна, сцяк і таємних чоловічих утіх. Ти саме що ненає бидло… А Петро Порошенко зараз відстоює військові нарахування та надбавки, щоб їх зелена влада не зменшувала, виділяє чималі кошти свого бізнесу на підтримку ЗСУ, закуповувати техніку, зброю та військову амуніцію і передає її до армії, а що зробив ти особисто для ЗСУ? Тож заткни свою пельку! Європейська солідарність має своїх прибічників і Порошенка багато хто підтримує, то ж він знову піде в президенти, слава Порошенку!

  1. Бланк и Юрышев связывает единственный человек Сеня Яцынюк который проводил все партсьезды в гостининцах на Подоле и с партией Фронт змин на Валах а брат Бланка был политологом партии

  2. Друг Будки, точнее кентюрик холуй, нужен срочно твой аналетический разбор темников!!! Кацапездлы мощно и не подецки рвут дупу прямо на переправе, точнее на пароме! Будь смелей выходи на форум, жду тебя друг!

  3. В январе почти все нардепы получили 100%-ю надбавку к зарплате.

    Как говорится, война-войной, а грабеж нищего народа никто не отменял…

  4. Петро Олексійович Порошенко зупинив навалу орків у 2014, розпочав відбудовувати ЗСУ, замінував Чонгар, відновив регламенти підтримки працездатності комплексів ППО, реанімував ракетну програму України, стабілізував економіку країни, виборов для церкви Томос та пробив безвіз для України. Слава гетьману Порошенко!

    1. 17-26 щеня ти тупе, яке не розбирається у ситуації, що на той момент склалася. Так я тобі нагадаю — внутрішня ситуація: Порошенку від Януковича дісталася розвалена вщент армія без нормальної зброї, забезпечення та боєприпасів, продажне прокацапське СБУ після Якименка та донецьких прихвостнів, ще гірша міліція, керівництво якої швидко чухнуло до Росії. А на міжнародній арені Путін мав беззаперечну підтримку Німеччини та Франції, а США з Великобританією зайняли сторонню позицію. За таких умов багато не навоюєш. Тому пред’являти за Мінськ може тільки суцільний бовдур, що не розбирається в політичних розкладах, які були на той момент. Ти б на його посаді на той час був би набагато гірший ніж Петро Олексійович, це я тобі відверто заявляю, бо весь мир на той час був на боці РФ, нікому було допомогти Україні. Завдяки Порошенку розпочалась розбудова армії. Тому не рівняй ті умови і сьогодення, де, кацапів душать мощні санкції, де провідний світ об’єднався навколо України, де постачається зброя та все необхідне. А свої погрози засунь собі глибоко в дупу і швидко їх проверни — може це зробить тебе щасливим. Ти свої погрози з 2014 року досі не реалізував — то хто ти після цього — нікчемний балабол, скривджений тупий дурень і бовдур.

  5. Дмитрий Гордон требует срочно начать контрнаступление на Приазовье, он говорит что не нужно ждать тяжелого вооружения а нужно идти с тем что есть, чтоб застать противника врасплох

  6. Леопарды » в ближайшее время будут в Украине, и не только из Польши, и не только «Леопарды», – отметил Порошенко

  7. Проблема обороны Бахмута состоит в том, что наша артиллерия практически не принимает участия в сражении, а солдаты вынуждены с 3 сторон держать фронт. Не нужно быть военным экспертом, чтобы смоделировать сложности с логистикой у ВСУ и проблемами с моральной составляющей, когда в день гибнет несколько рот, при этом стратегического смысла в обороне Бахмута нет. Намного легче было выровнять фронт по Часов Яр и отбивать атаки с одной стороны, а не сразу с трёх, при этом артиллерия помогала бы нашим военным, но у политиков свое виденье ситуации…

  8. Поляки начали подключение к Ровенской АЭС к своей энергосистеме.

    Данный программа — часть процесса присоединения западных регионов Украины к Польше. Заканадательно, энергетически и уже скоро вводом польской армии и изменением административной границы.

    В 2022 году Зеленский продал Западную Украину и подписал все соотвествующие документы.

  9. Если кто-то увидит мою непутевую жену — Цицькина, скажите ему/ей что пора возвращаться домой — здесь его/её жду я — муж евонный!

  10. Ракеты РФ изменили ситуацию на Фронте? ТЫСЯЧИ ракет?
    Ясно…
    А хули сотни должны что=то изменить по Крыму?
    По Энгельсу ясно — там расклад США и РФ…
    Мост ясно… там по яйцам…
    И…
    АМИНЬ.

    1. Ну, не скажи. Чтобы путина налякать — диверсанты сняли там видеоролик с призывом бороться с путиным. Видео с двумя вооруженными мужчинами на фоне Любечанского фельдшерско-акушерского пункта (фактически — единственное объективное доказательство самого факта события) путин с перепугу назвал «террористическим актом».. Говорят он со страху промазал в чемодан и вонь стоит несусветная, почувствовал себя плохо- вызвали медиков, те смогли побыть с ним всего лишь 2 часа, потом уехали.

  11. После скандального видео командира аэроразведки Мадьяра их подразделение в срочном порядке выводят из Бахмута по приказу Сырского. Командующий сухопутными войсками был недоволен тем, что солдаты ВСУ озвучили часть реальной ситуации в городе о потерях и том, что нужно оставить город и вывести подразделения на новые оборонительные рубежи.

  12. Сидит холеный в иномарке депутат киеврады погребицкий рассказывает о ситуации на фронте и плохой мобилизации, — но самое главное сказали что он солдат всу — если солдат всу так надо бытьв окопе с побратимами,

  13. МакДональдс» скоро снова открывает рестораны в Днепре и Одессе.
    Американцы заранее все знают, что и как будет. Ничего удивительного…

  14. Битва за Бахмут превратилась в сражение за карьеру Сырского, который продолжает заливать резервами город. Только поддержка Офиса Президента дает ему широкие полномочия на эту авантюру, в которой ежедневно гибнет несколько рот солдат ВСУ. Пока все молча наблюдают за уничтожением резервов в Бахмутовской мясорубке, никто не задается вопросом, а хватит ли нам сил на весенние контрнаступление? Почему в эту спираль мы продолжаем отправлять все новые подразделения, когда намного удобнее выравнять фронт.

    1. Сырский пр национальности россиянин, а как всякому российскому полководцу, ему солдат не жалко, тем более украинцев.

  15. В Москве странно убит один из создателей вакцины от коронавируса «Спутник V»
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Общество
    Андрей Ботиков — соавтор патента на вакцину, он был в числе ученых, которые получили от Путина награду за создание препарата.

    Сообщается, что якобы пришедший к нему гость «мальчик по вызову» задушил ученого

    По информации росСМИ, тело 48-летнего Ботикова обнаружили в квартире в московском Щукино. По данным СМИ, ученый заказал «развлечения с асфиксией», но прибывший на место гей-любовник оказался неадекватным и убил вирусолога. На теле убитого были следы удушения, несколько ножевых ранений и ссадин. Полиция задержала подозреваемого.

    1. Мга, мга, мга, скрепы рулят! Путя вроде то же ширялся спутником, который изобрел пидор!!!!! Теперь Путя и вся кацапетия закантаченная. Оно и не удивительно.

  16. А вот интересно тунгусу шойгу жалко своих солдат, тем более русских? А вонючий?

    1. Шойгу -это свадебный насяльника, сейчас всем рулит группа генералов во главе с Герасимовым, а ему пох, он такой же кацап как и Сырский. И я не вонючий, я просто выстреливаю и отхожу, а нюхаешь ты .

  17. Несмотря на просьбы к Путину о помощи, под Авдевкой уничтожены почти все мобилизованные из Иркутска
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Общество
    Иркутские мобилизованные практически в полном составе погибли во время штурма Авдеевского укрепрайона, об этом сообщает издание «Сибирь.Реалии» со ссылкой на родственников.

    Как утверждает издание, ранее мобилизованные записывали обращения к губернатору региона и Владимиру Путину с требованиями не отправлять их на смерть, а перевести, как и обещали власти изначально, в территориальную оборону..

    В итоге, несмотря на обещание губернатора Игоря Кобзева, их отправили на штурм Авдеевского укрепрайона.

    «Вообще ничего не изменилось, хотя мы очень надеялись», — сообщили росСМИ иркутские мобилизованные ночью перед штурмом.

  18. Паблик РФ обнародовал прогноз российских экспертов по срокам отступления российских войск из Украины. Путин против
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Общество
    Представители силовых структур России в последнем докладе президенту РФ Владимиру Путину, который был представлен в феврале, предупредили главу Кремля о катастрофически сузившимся кольце возможностей по благоприятному выходу страны из военного, экономического и политического кризиса. По их оценкам при сохранении текущей динамики российские войска ожидает разгром и отступление практически со всей территории Украины, в том числе в аннексированном Крым уже концу 2023 года. Об этом сообщает Телеграмм-канал «Генерал СВР».

    Паблик со ссылкой на источники в близком окружении Путина пишет, что российскому главе был дан ряд рекомендаций, похожих на предложения Запада по выходу из конфликта, переданные Путину по неформальным контактам и от которых он в резкой форме отказался. В то же время российские эксперты, которые если и ошибаются, то крайне редко, убеждены, что Путин ведёт Россию к катастрофе.

  19. несколько дней назад Сырский на самом деле был в Бахмуте, его визит продлился несколько часов, а потом он выехал обратно в Константиновку. Сегодня никто никуда не ездил, а пиар вброс нужен был Банковой, чтобы продолжить создавать из Командира Сухопутных войск образ полевого командира, который до конца с простыми солдатами и готов сам идти в окопы. Только ситуация в Бахмутовской мясорубки показала, что Сырский не способен эффективно выстроить оборону и допустил сначала прорыв в Соледар, а потом обхват Бахмута, вместо спокойного отвода войск ВСУ на новые рубежи, он наоборот бросает новые и новые резервы в бой, которые моментально перемалываются.

  20. Мой друг холуй, пишу тебе с грустью в душе, кацапы повылазили и строчат темныки! То что Сырский подзалупный гандон и так все знают, хлопцев не бережет!
    ДРУГ, ВОЗВРАЩАЙСЯ АТО ПРОПАДАЕШЬ КАК БУДКА!

  21. Тільки президент Порошенко врятує Україну, то ж ми всі українці маємо підтримати нашего гетьмана. Зелена влада зганьбилася вщент — вори арахамія, гетьманцев, тимошенко, ермак, татаров та інші співпрацюють з Бойком та представниками ОПЗЖ- Льовочкіним, серед Слуг народу безліч колаборантів та зрадників. Це показала війна. Думаємо про вірний політичний вибір та підтримаємо гетьмана, а я — на вранішню пробіжку. Слава Порошенку, слава Україні! З повагою до всіх, народний депутат Артур Герасимов.

  22. Порох конечно хороший парень и многое сделал для Неньки, но юга картавый пидор каноненко грановский омельченко очень сильно разбогатели при гетьмане. Поэтому Крыголам пусть идет в аналы истории. Залужный это будущий переходной президент новой Украины который очистить зеленую плесень.

  23. Смертельное ДТП на Оболонском мосту совершил угашеный наркоман, сын депутата от СЛУг на тесле. Он на красный свет врезался в ауди и убил молодого полицейского. Его напарник в коме. Наркомана даже не задержали. Клименко ты вместе с ваней ебуголовым Выговским конченные пидоры.

  24. Клименко стааленник Татарова, часы времен Януковыча постепенно возвращаются, как вернутся и все мрази с батальона Монако.

  25. К группе диверсантов Русского добровольческого корпуса (РДК), возглавляемого Денисом с позывным «Рекс» , который вместе с бойцом Александром (позывной «Фортуна») сфотографировался в селе в Брянской обл с флагом РДК, присоединилась часть местных жителей из населенных пунктов Брянской области и морально готова воевать против ненавистного кремлевско-пукинского режима. Поэтому ФСБ считает, что число диверсий значительно возрастёт.Так называемые «Мрази» не хотят более «кормить москву.»

    1. Эксспичрайтер путина Галлямов рассказал, кто на самом деле организовал атаку на Брянскую область, ссылаясь на источник из ФСБ.
      Аббас Галлямов сообщил, что таинственные атаки на Брянскую область на самом деле организовала ФСБ, ссылаясь на серьезный источник из этого же органа, однако из-за утечки информации все пошло не по плану. Московские «чекисты» действительно планировали провокацию. Они создали специальные коридоры, через которые должны были зайти люди, изображающие украинцев. «То есть эти псевдоукраинцы должны были зайти через свои коридоры, а потом предполагалось сообщить, что вот они обстреляли автобус, и погибли дети, а вот они захватили заложников. Все это у них было расписано по «технологии» Беслана или «распятого мальчика со Славянска» – сказал политтехнолог. Но этот план был слит. То ли Бортникова кто-то пытался подставить, то ли еще что-то. В общем план утек, предположительно, к украинцам, поэтому за час до того, как туда должна была зайти фиктивная ДРГ, туда зашла настоящая ДРГ, и сорвала им все планы по зверствам украинцев. Поэтому образовался хаос».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ