Человек не терпит насилия!

Хто і як вкрав 3 мільйони на переобладнанні системи водопостачання Кропивницького

bez nazvanija 

Днями Кіровоградщину сколихнула звістка, яку сміливо можна віднести до категорії »Надзвичайних новин». Співробітники Служби безпеки України, реалізуючи заходи із системного захисту об’єктів критичної інфраструктури, викрили у Кропивницькому схему місцевих чиновників та підприємців, яка мала ідеально приховати розкрадання коштів держбюджету. Така зухвала оборудка цілком могла стати причиною екологічної катастрофи регіонального масштабу.

 

За офіційною інформацією, зловмисники розікрали близько 3 млн грн на переобладнанні системи водопостачання Кропивницького. Замість сертифікованого обладнання, вони використовували неякісні системи невідомого походження. Наразі це обладнання встановлене, але не введене в експлуатацію. Вирішується питання щодо його заміни.

 

Як встановило слідство, у 2018 році підрядник виграв тендер на переобладнання системи водопостачання та водовідведення міста на суму понад 63 млн грн. Проєкт передбачав виконання робіт з реконструкції каналізаційних очисних споруд та будівництва цеху механічного зневоднення.

 

За словами джерела у правоохоронних органах, підрядник за попередньою змовою з комерційним директором ОКВП «Дніпро-Кіровоград», закупив та встановив дешеве, несертифіковане обладнання, що не відповідає заявленому у проєкті. Такі дії зловмисників поставили під загрозу безперебійне постачання питної води у місті Кропивницький та екобезпеку регіону. Такожк експерти зазначили, що дане обладнання ще й становлене таким чином, що могло б спричинити забруднення водних об’єктів, які забезпечують населення Кропивницького питною водою.

 

Слідчі СБУ вже повідомили директору приватного підприємства, що є підрядчиком про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх причетних до правопорушення осіб. І лишається лише сподіватися, що цього разу відповідальність понесе не тільки підрядник, а й славнозвісний чиновник, до кишені якого регулярно падають мільйони бюджетних коштів — комерційний директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Олександр Омелькін.

 

 

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Обычная таблица»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:»Calibri»,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:»Times New Roman»;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ