Человек не терпит насилия!

Евакуаторна мафія

evaluacia

Група пов’язаних між собою приватних компаній “знімає вершки” на темі примусової евакуації авто, які порушили правила паркування у Києві. Цей картель заробляє на цьому в 4 рази більше, аніж поступає штрафів у бюджет міста. Ймовірно, саме для них було збільшено вартість послуги евакуації.

Майже 10 діб свого життя на рік кожен мешканець Києва проводить у заторах. Одна з причин корків – порушення правил парковки, коли водії залишають авто де заманеться, а не у спеціально відведених місцях.

На своє виправдання, власники машин жаліються, мовляв, у столиці недостатньо місць для паркування. У інспекції з паркування КМДА стверджують протилежне та переконують — всіх порушників чекає примусова евакуація та штраф, сума якого дорівнює близько 2 тис. грн.

Скільки коштує забрати авто і хто працює на ринку примусової евакуації

Зауважимо, що з вищезгаданої суми сам штраф за неправильне паркування складає чверть — 510 гривень (вони надходять до бюджету міста). Ще 144 гривні доведеться сплатити Нацполіції за кожну добу зберігання авто на штрафмайданчуку, а найбільша частина до сплати (1270 гривень) — так звані “послуги примусової евакуації”. Їх надають, у переважній більшості, приватні фірми.

За офіційними даними КМДА, у період за 8 місяців поточного року до бюджету української столиці за порушення правил паркування надійшло 8,6 млн. грн. Нескладна арифметика дозволяє визначити: за аналогічний період приватні власники евакуаторів поклали собі в карман 37 млн. грн.

Ці гроші отримали 8 компаній, з якими столична влада підписала угоди щодо надання послуг з примусової евакуації. Тільки парочка з них є комунальними підприємствами (“Київтранспарксервіс” та “Центр організації дорожнього руху”), а всі інші – приватні фірми.

Експрес-пул. Як пов’язані між собою провідні евакуаторщики Києва

Серед таких ТОВ “Експедиція 777”, що має 9 евакуаторів, ТОВ “Евакуатор сервіс” (12 спецмашин), “Автосос-сервіс” (9 евакуаторів), “Укртрансконтракт” та “Паркінг Україна” (по 2 евакуатори), а також ТОВ “Алга транс”, що взагалі не має автотранспорту у власності чи оренді. У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА з цього приводу Dетектив-Info запевнили, що начебто перевіряли наявність евакуаторів у всіх фірм, з якими підписали договори…

Втім, відсутність машин (власних чи орендованих) у однієї фірми – це не єдиний сюрприз. Бо якщо копнути глибше, скидається на те, що трійця найбільших компаній-евакуаторщиків тісно пов’язана між собою. Йдеться про ТОВ “Автосос-сервіс”, “Евакуатор-сервіс” та ТОВ “Експедиція 777”, яких називають фірмами з так званого “пулу”, на верхівці якого знаходиться компанія “Експрес-Т”.

Договору на послуги примусової евакуації з цією структурою КМДА не підписувало. Але це саме їх евакуатори брендовані написами “Експрес-Т” найчастіше можна побачити на вулицях міста Києва. І саме на рахунках “Експресу” акумулюється левова частина прибутку від послуг, які надають евакуаторщики.

ГАРЯЧІ НОВИНИПотерпілий від шахрайства російського злодія в законі “Кащєя” заявив про відшкодування йому збитків21.12.2020
Серед нових затриманих у справі “транснаціонального ОЗУ”, учасникам якого закидають викрадення київського бізнесмена, виявився ще один обвинувачений з “банди Княжичів”16.12.2020
Праву руку російського злодія в законі “Шишкана” випустили з одеського СІЗО14.12.2020
В районі столичного Академмістечка накрили трьох копів-хабарників з Святошинського УП12.12.2020
Нічна стрілянина та вибух на Київщині: грабіжники кинули гранату в правоохоронців під час спроби затримання08.12.2020
“Детектив-инфо”
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ