Человек не терпит насилия!

Як СБУ кошмарить бізнес. Наумов, Швець та інші

В цій статті хочу зупинитись на деяких прикладах, як СБУ під фактичним керівництвом начальника ГУ ВБ СБУ Андрія Наумова за надуманих підстав створює тиск на бізнес шляхом порушення непідслідних Службі кримінальних проваджень.

Саме для зазначених цілей Андрій Наумов пролобіював призначення на посаду заступника начальника Головного слідчого Управління СБУ вихідця з лав прокуратури Швеця Андрія Зеновійовича, який встиг також попрацювати на керівних посадах в Державній фіскальній службі України та Міністерстві юстиції України.

У подальшому, Андрієм Наумовим було проведено спецоперацію по зняттю з посади начальника ГСУ СБУ, і покладення обов’язків в.о. начальника ГСУ СБУ на Андрія Швеця, який вже майже рік знаходиться у зазначеному підвішеному статусі (після того, як кандидатуру Андрія Швеця не погодили на призначення начальником, Андрій Наумов своїми зусиллями усіляко гальмує призначення начальника ГСУ СБУ), що дозволяє Андрію Наумову повністю керувати зазначеним слідчим підрозділом.

Не дивно, що Андрій Наумов дуже полюбляє встановлювати контроль над усіма тіньовими потоками, для отримання своїх відсотків, а також здійснювати тиск на бізнес.

Так, за вказівкою останнього Андрій Швець погодив із Офісом Генерального прокурора відкриття кримінального провадження по досить цікавій темі, яка останнім часом є досить популярною – скрутки ПДВ.

Так, без наявних підстав, за надуманих обставин було відкрито мега-кримінальне провадження № 22020000000000032 від 26.02.2020 за ч. 2 ст. 364, ч. З ст. 258-5, ч. З ст. 212, ч. З ст. 209, ч. 2 ст. 361, ч. 2 ст. 205-1, ч. 2 ст. 362 КК України, в слідчу групу якого включено понад 15 слідчих, у т.ч. із регіональних слідчих відділів СБУ, для можливості швидкого отримання у підконтрольних місцевих судах необхідних ухвал на проведення обшуків, накладення арештів та інше.

Не дивіться, що у справі багато статей кримінального кодексу, і така тяжка, як фінансування тероризму. Насправді, зазначене провадження використовується тільки для здійснення тиску, як на податківців, що задіяні у зазначеній темі, так і на бізнес структури, які є вигодонабувачами від скруток ПДВ.

Тому і фабула кримінального провадження з часом постійно змінюється, спочатку фірми задіяні у скрутках ПДВ (для здійснення тиску на податківців), потім вже випробовування заходів тиску (обшуки, арешти) на власниках ТОВ «Волиньтабак» (код ЄДРПОУ 21736857) та ТОВ «Галичина-Табак» (код ЄДРПОУ 36497264), а потім можна і на великі компанії зазіхнути — ПАТ «Фоззі Груп», ТОВ «Сільпо-Фуд»; ТОВ «Експансія» ТОВ «Фора»; ТОВ «Окко-Агротрейд» ТОВ «Вог Трейд Ресурс» ТОВ «Руш» ТОВ «Барт» ТОВ «ТД Одесакабель».

Не обійшов Андрій Наумов і такі цікаві тем, як:

  • тендер на будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар на загальну суму 5,9 млрд грн., для чого було відкрито кримінальне провадження № 42019000000002358 від 05.11.2019 за ч. 4 ст. 190 КК України;

  • діяльність Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (єдине в Україні підприємство, що забезпечує видобуток природного урану і виробництво його оксидного концентрату), на потужностях якого все ніяк не налагодять виробництво ядерного палива для реакторів «ВВЕР-1000» для українських АЕС, для чого було відкрито кримінальне провадження
    № 22020000000000129 від 16.06.2020 за ч. 1 ст. 333 КК України.

А скільки наразі ГСУ СБУ, завдяки вказівкам Андрія Наумова, вже розслідує кримінальних проваджень, які взагалі не відносяться до підслідності спецслужби?

Усі вони відкриті лише для здійснення тиску на бізнес, а для їх розслідування відволікається велика кількість слідчих. При цьому, вони не мають жодних судових перспектив, а докази отримані під час їх розслідування, будуть визнані у судах недопустимими.

І усе це відбувається завдяки бездіяльності Офісу Генерального прокурора та безконтрольному і неналежному нагляду з боку процесуальних керівників за додержанням законів під час проведення досудового розслідування.

А може Офіс Генерального прокурора та Ірина Венедіктова давно вже в темі та в долі з Андрієм Наумовим?

Олесь Швайка, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ