Человек не терпит насилия!

Сухопутний шлях агресора в Крим або старі-нові корупційні схеми по розкраданню державних коштів в УДП «Укрхімтрансаміак»?

Як відомо, довгий час стратегічним державним підприємством «Укрхімтрансаміак» керував призначений Януковичем В., ще під час його перебування в 2007 році на посаді Прем’єр-міністра України, Бондік Віктор – скандально відомий виконавець схем з виведення коштів державного підприємства на суму більше 4 млрд. грн., член Партії Регіонів з 2002 року, депутат Донецької обласної ради від Партії Регіонів IV та V скликань, двічі нагороджений Указами все того ж В. Януковича, вже в період президентства, орденами «За заслуги» — в 2011 (ІІІ ступеню) і в 2013 році (ІІ ступеню).
Розслідуваннями, якими наразі займається НАБУ, підтверджено, що, користуючись підтримкою Януковича, Клюєва, Клименка, з 2007 року під керівництвом Бондіка В.А. на підприємстві по завищеним цінам закуповувалося обладнання, виконувалися наукові роботи, бралися десятки мільйонів доларів кредитів, при цьому суми «відкатів» директору Бондіку В.А. сягали 70%.
Неодноразово оприлюднювалися факти залежності Бондіка від російських олігархів, до яких він частенько літав (в т.ч. навіть через вже окупований агресорами Крим). Не секрет, що саме за допомогою нього вони 9 років втілювали усі свої інтереси, використовуючи українську частину аміакопроводу як власну іграшку, шантажуючи обіцянками припинити транзит аміаку через аміакопровод у випадку підвищення тарифу з боку України. І Бондік активно лобіював збереження низьких тарифів для російських олігархів, щоб вони, не дай Боже, не віддали лишню копійку Україні. (У 2016 році тариф все ж було підвищено і як ми бачимо транзит не зупинився, а навіть зріс.)
Під Бондіком довгий час хиталося крісло, але великі гроші постійно утримували його на посаді директора. Всі кримінальні справи, що були порушені ГПУ, МВС проти УХТА, не були доведені до суду і закривалися, так як, за інформацією, міністр Аваков А.Б. та Голова Комітету ВРУ Пашинський С. отримували винагороду від Бондіка В.А. і його команди сотнями тисяч, а то і мільйонами доларів США. Пашинський С. отримав в 2015р. – 260 000$. Це випливало із неофіційного звіту Бондіка В. перед кураторами в АП.
І ось під тиском громади лише через 2 роки після Революції гідності нарешті ставленика Януковича було звільнено.
Але зараз стає зрозумілим, що це лише вистава на сцені для «широкої публіки», а що ж відбувається за кулісами!? Давайте роздивимось уважно!

Як усе було насправді і що змінилося?
У 2015 році, відчуваючи, що крісло під ним вже дуже гойдається, Бондік звернувся за підтримкою до партії тодішнього Прем’єр-міністра Яценюка, а саме до депутата Верховної Ради України Максима Полякова («Народний фронт»), здав йому усі працюючі схеми збагачування за рахунок державного підприємства. Обговорив усе «як треба». Бондік і Поляков вирішили їх зберегти, тим паче, що за 9 років незмінного правління, Бондік сформував із числа керівного складу підприємства справжню злагоджену команду по розкраданню державних коштів.
А щоб пристрасті навколо підприємства вщухли і було легше продовжувати працювати по старим схемам, вирішили вони, як це у нас водиться, замінити головну дійову особу, тобто керівника.
Для цього погодили кандидатуру, яка мала обов’язково влаштувати всіх, а головне російських ляльководів. І така кандидатура знайшлась!
Полозов Віктор Олександрович:
З одного боку — Полозов В.О.  депутат Черкаської облради, М. Поляков також із Черкаського регіону і вони між собою мають добрі стосунки.
З іншого боку — Полозов В.О. є Президентом групи компаній «АЛВИГО», куди входять російські ВАТ «НИАП» і ВАТ «ГИАП» — компанії, які обслуговують сферу аміачних установок в Росії.
Ну й з третього боку, Полозов В.О. є громадянином Росії! І щоб в цьому переконатися далеко ходити не треба, достатньо подивитися офіційну звітність про керівників і власників, які з року в рік публікують його підприємства в Росії.

Як бачимо до складу засновників входять і громадяни України, про що вони чесно зазначають, однак Полозов для участі в даному підприємстві використовує свій російський паспорт з пропискою в місті Починок Смоленської області.
До речі і в офіційній біографії Полозова зазначається, що Полозов Віктор Олександрович народився 31 серпня 1958 р. як раз в м. Починок Смоленської області. А в 1985 р. закінчив Московський енергетичний інститут (МЕІ). По завершенню інституту був направлений в Таллінн на Балтійський судноремонтний завод. Усі ми знаємо, кого в той час відправляли так близько до кордонів залізної завіси – тільки морально стійких і надійно завербованих агентів КДБ, а як відомо колишніх в цій справі не буває.

Так що ж це виходить: мало того, що в депутати облради потрапив шпигун агресора, так тепер йому ще й довірили керувати стратегічним державним підприємством?!

Чи не це секретний план Путіна по прокладанню сухопутної дороги в окупований Крим? А аміачна труба якраз проходить від Донецької до Одеської області по всім тим областям, де прихильники «Русского мира» бачили для себе сухопутній маршрут! Труба довжиною 800 км, наповнена аміаком під тиском – це дуже небезпечна зброя, потрап вона в руки агресора. Адже, у випадку аварії, витоку аміаку за 10 хвилин загине все живе в радіусі 2,5 км. від труби. Уявіть собі як легко агресору, маючи свою людину керівником «аміачної бомби» влаштувати хаос одразу в 7 областях і випалену аміаком дорогу для своєї армії шириною в 5 км і довжиною 800 км від Донбасу до Одеси.

Це мабуть більше справа СБУ і ми сподіваємось, вони не заплющать очі на очевидні факти державної зради!

А ми давайте повернемось до корупційно-економічних питань. Так, навесні 2016р., народний депутат Верховної Ради України Максим Поляков пролобіював через призначеного Першого віце-прем’єр-міністра України — Міністра економічного розвитку і торгівлі України Кубіва С.І. призначення Полозова В.О. заступником директора УДП «Укрхімтрансаміак» (УХТА).

Бондік В.А. звісно прийняв погоджену кандидатуру «як рідного», увів в курс схем, познайомив з власною командою по розкраданню державних коштів та як і домовлялись через 3 місяці пішов з посади, передав усі справи Полозову, який автоматично став в.о. директора УДП «Укрхімтрансаміак».
Після свого призначення в.о. Полозов, розуміючи, що довго він не втримається в кріслі, так як буде оголошено конкурс на директора УХТА, продовжив справу Бондіка з великим ентузіазмом. Вражає регулярність і суми багатомільйонних платежів по контрактам, що укладені ще при Бондіку, які Полозов справно сплачує і навіть дещо авансом. Чого тільки варті щомісячні платежі по 3 млн. грн., що проводяться Полозовим на сумнозвісного контрагента ТОВ «Яна чартер АГ», через яке Бондік виводив по 30-40 млн. грн. на рік за нібито послуги авіації.
Тут і стала в нагоді стара команда Бондіка В.: Кухарь М.В. – головний бухгалтер УДП «Укрхімтрансаміак», Лисак А.В. – начальник виробничо-диспетчерського департаменту УДП «Укрхімтрансаміак», Рябуш О.А. – начальник департаменту інформаційних технологій, АСУ та зв’язку УДП «Укрхімтрансаміак», Миклюк Г.П. – заступник начальника Служби безпеки УДП «Укрхімтрансаміак», Кудлай О.П. – голова комітету з конкурсних торгів, заступник начальника юридичного департаменту УДП «Укрхімтрансаміак», Ульянов Ф.М. – начальник відділу дослідження цін УДП «Укрхімтрансаміак», Усенко О.О.– начальник юридичного департаменту УДП «Укрхімтрансаміак».
Полозов чудово розуміє, що без цієї команди практично не вкрадеш ні копійчини. Саме вони визначають ціну, виробника, фінлан і т.п. До речі, щоб завоювати відданість команди корупціонерів, Полозов підвищив багатьох з них на посадах і регулярно виписує премії. І на сьогоднішній день без зайвих питань вже почали за підписом Полозова перераховуватися багатомільйонні суми по контрактам, які підписані на неіснуючі поставки.
Із цих перерахованих грошей, Полозову ідуть відкати і, щоб ви розуміли, не менше 60%, як і при Бондіку. Роль «касира» чорної каси як і раніше виконує Кудлай О.П. Саме із відкатів Полозов віддав розпорядження зробити в кабінеті директора УХТА ремонт, сподіваючись просидіти там якнайдовше. Також частину грошей отримує нардеп Поляков, мотивуючи, що ці гроші ідуть до партійної каси «Народного фронту». Із цих же відкатів збагачується сам Полозов та команда Бондіка  співробітників УХТА, тепер вже команда Полозова.
За нашою інформацією НАБУ вже зайнялося УХТА і ставить цілком логічне питання: «Чому Полозов, перейнявши справи як в.о., не призначив проведення аудиту та не звернувся до КРУ щодо перевірки діяльності підприємства за попередні роки?». Ми знаємо відповідь – не хоче руйнувати корупційні схеми.
Сподіваємось, що НАБУ доведе всі справи до логічного кінця та зробить все необхідне, щоб зруйнувати корупційні схеми. Коли готувався матеріал, з’явилася свіжа інформація, що Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економічного розвитку і торгівлі України Кубів С.І. блокує проведення конкурсу на директора УХТА та з його дозволу співробітники УХТА, які задіяні в розкраданні державних коштів, поновлюються на посадах. Мінекономрозвитку анонсувало в червні 2016 року, що конкурс на посаду директора УХТА буде оголошено до кінця липня. Сьогодні надворі початок вересня. Висновки, шановні читачі, робіть самі. Напевно і Кубів С. здався і став учасником корупційних схем на УХТА. Побачимо, час покаже. Якщо найближчим часом міністром не буде призначено аудит УХТА, не будуть відсторонені учасники корупційних схем, які проходять по кримінальним справам, то можна буде сказати: «Справа Бондіка продовжує жити» або «Справа Кубіва-Полякова-Полозова зародилась».
Владо, схаменися! Досить задурювати людям голови вдаваною боротьбою з корупцією!

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ