Человек не терпит насилия!

Про непросту ситуацію в Котовську: чим загрожує ліквідація туберкульозного відділення місцевої міськлікарні?

Валерий понепалюк котовск фотоОчевидно, адміністрація і народні депутати виконкому міста Котовська не читали книгу Дімфни Кьюсак «Скажи смерті «Ні!» про страшне захворювання туберкульозом, який забрав стільки життів і продовжує лютувати навіть в сучасному світі, в тому числі і в Україні. Інакше як пояснити ту безтурботність і легкість, з якою було прийнято рішення про реорганізацію, фактично прирівняну до ліквідації, туберкульозного відділення в місцевій міській лікарні? Кричущим є той факт, що ініціатором такого алогічного явища для Одеської області, де рівень захворювання на туберкульоз перевищує в 1,7 раза середні показники по Україні, став член виконкому Котовська і за професійним покликанням … головний лікар міської лікарні Олександр Вілійович Жуковський.

У листопаді 2015 року 14 членів місцевого виконавчого комітету, в числі яких мер міста Котовська Анатолій Іванов, згаданий вище головлікар Олександр Жуковський і заступник міського голови з соцпитань Тетяна Понепалюк, без жодних на те повноважень і без голосування прийняли це «реформаторське» рішення, прикриваючи все цілком аргументованими причинами недостатнього фінансування з бюджету.

Реорганізацію було намічено на 10 січня 2016 року, суть її зводилася до скорочення персоналу туберкульозного відділення, а також до звуження області обслуговування – за новим планом туберкульозне відділення розраховане тільки на жителів самого Котовська, тоді як хворі на туберкульоз в районі залишаються без медичної підтримки. Та й фактично, на всю і без того проблемну щодо ризику виникнення епідемії туберкульозу Одеську область з ліквідацією котовського відділення залишається всього дві спеціальні лабораторії з ранньої діагностики захворювання. Не стали брати до уваги і те, що в лабораторії в Котовську встановлено спеціальне дороге обладнання, подароване ООН, а також те, що незадовго до скандального засідання виконкому голова Котовської районного ради В. Сінько обіцяв знайти кошти для фінансування лікування хворих всього Котовського району.

Що особливо обурило громадськість Котовська, так це те, що виконком прийняв своє рішення безпосередньо за кілька годин до того, як в місцевій міськраді змінилася влада, і нову сесію відкрили новообрані народні депутати. На жаль, явно незаконне, поспішне рішення виконкому не було оскаржене ніким з нових представників місцевої влади: ніхто не захотів брати на себе відповідальність. І якби не голодування хворих і небайдужість громадськості, туберкульозне відділення було б вже давно закрите. Відомий громадський діяч і журналіст А. Тіор, який розслідував цю проблему, за підсумками свого розслідування подав заяву в Генпрокуратуру України про незаконне рішення виконкому. Тіор впевнений, що дані по захворюваннях і смертності внаслідок туберкульозу в Котовському районі всіляко замовчуються. На даний час правоохоронні органи розслідують правомірність дій місцевої влади щодо туберкульозного відділення міськлікарні.

У тому ж журналістському розслідуванні Тіор підкреслює причетність місцевого клану бізнесменів при владі – Валерія і Тетяни Понепалюків. Валерій Понепалюк, що має в минулому судимість, очолює в даний час місцеву фракцію правлячої партії БПП «Солідарність» і є найбільшим бізнесменом в Котовську. Його дружина, Тетяна Степанівна, була однією з тих, хто в виконкомі вирішував долю тубвідділення, а в даний час вона є віце-мером Котовська і власницею багатьох місцевих торговельних і розважальних об’єктів. Крім того, її ім’я вже кілька років «на слуху» у багатьох судових розглядах, в яких велися позови на право володіння нерухомістю з місцевого нежитлового фонду. І, з огляду на вплив і зв’язки Тетяни Степанівни, як правило, суд завжди приймав її сторону.

Тіор бачить в реорганізації, а фактично – знищенні медичного закладу для хворих на туберкульоз бажання використовувати приміщення в інших цілях, вельми віддалених від медицини. З урахуванням того, що за справу «взялася» Тетяна Понепалюк, очевидно, що загроза втратити приміщення у туберкульозного відділення занадто реальна, і, як стверджують персонал відділення і голови сільрад Котовського району, зростання рівня захворюваності на туберкульоз неминуче.
Джерело: novosti.net.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. Мне интересно, в нашей стране все будет решаться через интернет? или вы думаете, что эта статья поможет горю?
    В городе есть соответствующие органы власти, которые должны разбираться кто и где виноват.
    Если есть реальные акты нарушений доказательства преступлений (воровства, взяточничества и т.д.) бегите в полицию. Боитесь в городе можно поехать в Одессу и там накатать заявление и подкрепить все что насобирали

  2. заказуха 100 процентов / зависть в нашей стране погубила многие перспективные начинания

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ