Человек не терпит насилия!

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом погроз викраденням народному депутату Олександру Ксенжуку

Сьогодні МВС відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 346 КК України за заявою народного депутата Олександра Ксенжука про отримані ним погрози викрадення та позбавлення волі у зв’язку з його законодавчою діяльністю.

У своїй заяві народний депутат повідомив, що погрози були отримані ним від невідомої особи та пов’язані з поданою ним поправкою №213 до законопроекту «Про ринок природного газу».

Олександр Ксенжук є народним депутатом України VIII скликання, членом профільного комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

05.04.2015 року Олександр Ксенжук зареєстрував у ВР поправку №213 до прийнятого за основу законопроекту «Про ринок природного газу». Ця поправка передбачає заборону на безоплатну передачу в користування приватним структурам газорозподільних систем, що перебувають у державній власності.

«У даний час велика частина газорозподільних систем в Україні знаходиться у власності держави, але експлуатується облгазами, які підконтрольні приватним структурам. Таким чином, прийняття цієї поправки забезпечить значні надходження до державного бюджету України, проте призведе до втрати доходів приватними структурами, в тому числі – фірмами, підконтрольними олігархам Фірташу і Льовочкіну, які сьогодні контролюють більшу частину облгазів», – пояснив народний депутат.

Після внесення зазначеної поправки він отримав по телефону кілька пропозицій від незнайомих осіб відкликати поправку до законопроекту.

07.04.2015 року на вулиці Шовковичній до нього підійшов незнайомий чоловік, який в погрозливій формі попередив про можливе викрадення і позбавлення волі. Дані погрози Олександр Ксенжук пов’язує зі своєю законодавчою діяльністю в парламенті і, зокрема, із внесенням поправки до закону «Про ринок природного газу».

За заявою народного депутата Головним слідчим управлінням МВС відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 346 КК України (Погроза вбивством, заподіянням шкоди здоров’ю, знищенням або пошкодженням майна, а також викраденням або позбавленням волі щодо … народного депутата України, …, а також щодо їх близьких родичів, вчинена у зв’язку з їх державною або громадською діяльністю), – карається позбавленням волі на строк до п’яти років.

Розпочато слідчі дії.

МВС України

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Ты знаешь Петро, а Федор то пиарас! Он что, взял деньги в долг и не вернул? Не. Я в хорошем смысле слова

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ