Человек не терпит насилия!

Бунт на судейском корабле в Одессе

2 апреля председатель Одесского апелляционного хозяйственного суда Наталья Станиславовна Морщагина планировала в тайном режиме провести собрание судей по своему переизбранию на второй срок. Ну уж очень не терпится эффектной блондинке из Донецка, финансистке сепаратистов и террористов продлить свои полномочия.
Естественно, судьи воспротивились этому решению. Во-первых, за год пребывания в должности Наталья Морщагина умудрилась создать в суде обстановку подозрительности, поощряла судей к доносительству, вымогала деньги за вынесение неправосудных решений. Во-торых, волевым судейская дама отняла у Хозяйственного суда 12 залов для рассмотрения дел Аперряционным судом. В-третьих, она присмотрела на место председателя Хозсуда своего человека — судью Наталю Рогу, которая не обладает ни профессиональными, ни моральными качествами для занятия столь высокой должности.
Пришлось вмешаться Генеральной прокуратуре в бунт на судейском корабле и приостановить решение о проведении собрания по выбору председателя суда. А основанием для принятия такого решения у Генеральной прокуратуры стал депутатский запрос народного депутата Украины по Суворовскому избирательному округу города Одессы Дмитрия Голубова ( текст приводится ниже) .
Итак, собрание пока проводиться не будет.
В ближайшее время мы расскажем о блондинке из Донецка Наталье Морщагиной, о преступной деятельности ее мужа и брата, которые финансируют донецко-лугансикх сепартатистов.

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
ДМИТРО IВАНОВИЧ ГОЛУБОВ
ЗВЕРНЕННЯ
Генеральному прокурору України
Шокiну В.М.
Звертаюся до Вас з проханням розглянути ситуацію щодо діяльності голови Одеського апеляційного господарського суду Морщагіної Наталіі Станіславовни та надати відповідну оцінку її діям. Зазначене депутатське звернення викликане діями вищезазначеної особи , які на мою думку, повинні стати предметом розгляду та відповідного реагування компетентних органів.
Морщагіна Н.В. була призначена на посаду голови Одеського апеляційного господарського суду в жовтні 2013 році за поданням Татькова В.І., який на той час очолював Вищий господарський суд України.
Як відомо, в 2010-2013 роках Вищою радою юстиції України, за ініціативою членів ВРЮ Татькова В.І., Лавриовича М.В., Кузьміна Р., Портнова А.В. була здійснена заміна майже всіх голів господарських судів на суддів з донецького регіону, серед яких була і Морщагіна Н.В.
Наслідками діяльності таких суддів за період режиму президента Януковича стало руйнування суддівської системи, підпорядкування її роботи особисто Януковичу та здійснення злочинних наказів останнього.
Однак, здійснена в 2014 році українським народом люстрація суддівського корпусу та заходи щодо очищення суддівської гілки влади не торкнулась окремих суддів, в тому числі і Морщагіної Н.В.
Так, в 2014 році під час обрання голови Одеського апеляційного господарського суду виникла конфліктна ситуація між активістами люстраційного комітету Народної Ради Одеської області і «Самооборони Майдану» та Морщагіною Н.В., яка виразилась у відмові здійснення принципу відкритості та гласності під час проведенні виборів та недопущенню представників громадськості підрозділом «Грифона» в приміщення господарського суду де відбувалися вибори голови суду.
Крім того, Морщагіна Н.В. в порушення вимог закону відмовилась оприлюднити свою декларацію. Вона зробила це лише після подання позову громадської організації «Верховенство права» до Одеського адміністративного окружного суду.
Відповідно до поданої декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік, Морщагіна Н.С. задекларувала одержані з усіх джерел в Україні нею та членами її сім’ї 2 311 838 грн., три автомобілі, земельні ділянки площею 1650 кв.м, житлові будинки площею 530 кв.м та 165 кв.м, розмір внесків до статутного капіталу товариств 1 545 000 грн., дохід від передачи майна в оренду 342 254 грн.
Члени сім’ї Морщагіної Н.С. — неповнолітній син та Морщагін Олексій , який як зазначено у декларації працює президентом ТОВ (без зазначення назви) та головою правління донецької обласної філії Европейської бізнес асоціації.
Хочу окремо зупинитися на декларації про доходи судді Морщагіної Н.В.
Так, в декларації зазначено, що її чоловік Морщагін О. працює президентом ТОВ (без зазначення назви підприємства). Дійсно, на сайтах investukr.com.ua, donbas.name, gigabaza.ru, hl.mailru.su та інших присутня інформація щодо Морщагіна О. як про голову правління донецької філії Европейської бізнес асоціації та президента ТОВ «Трубопроволочна компанія».
Однак, на офіційному сайті ТОВ «Трубопроволочна компанія» представлені установчі документи підприємства, згідно яких керівником підприємства значиться Скрипкин О.М., посада президента взагалі відсутня як і відомості про Морщагіна. Отже, незрозуміло, звідки останній отримав задекларовані доходи.
ТОВ «Трубопроволочна компанія має юридичну адресу м. Донецьк, вул. Мала Будівельна 5-а, а фактично розташована за адресою м. Макїївка, вул.. Транспорта.16.
Як відомо , м. Макїївка повністю знаходиться під контролем сепаратистських банд формувань ДНР, підприємства, які знаходяться на цих територіях не здійснюють сплату податків до Державного бюджету України. Отже доходи, які не були оподатковані, не можна вважати такими , що отримані на території України.
У зв’язку з зазначеним, хочу звернути вашу увагу на те, що суддя Морщагіна Н.С. внесла до декларації про доходи неповну (чи неправдиву) інформацію щодо свого чоловіка та його доходи. З якою метою вона приховала цю інформацію невідомо, але не можна виключати , що підприємство ТОВ «Трубопроволочная компанія» не тільки не сплачує податки, але й направляє кошти на фінансування ДНР. Ця інформація потребує ретельної перевірки, яку мають здійснити правоохоронні органи (СБУ, податкової служби, прокуратури). Оскільки недопустимо навіть уможливити вірогідність того, що очільник судової влади в Одеському регіоні утримується за рахунок коштів сепаратистів.
Крім того, факт внесення недостовірної інформації в декларацію про ходи, є підставою для вирішення питання щодо порушення суддею Морщагіною Н.В. присяги судді.
Вважаю, що прокуратура, як конституційний орган , що здійснює контроль над дотриманням вимог закону всіма особами, органами, організаціями та підприємствами, повинна взяти розгляд цього звернення під особливий контроль.
Також, хочу звернути увагу на роботу Одеського апеляційного господарського суду за період керування Морщагіною Н.В. щодо розгляду конкретних справ.
Вибірковий аналіз роботи суду показує, що значною є кількість рішень, винесених не на користь держави, а на користь осіб та підприємств, які належать до кримінальних кругів та оточення колишнього президента Януковича.
Спір між Одеською міською радою та ТОВ «Одеса Аеропорт Девелопмент» щодо корпоративних правах ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» вирішено на користь нових власників Б. Кауфмана та О. Грановского (оточення президента Януковича).
Спір між Одеською міською радою щодо ТОВ «Пасаж» , при якому місту спричинені збитки близько 50 млн. дол. вирішено на користь тих же осіб (Б. Кауфман та О. Грановський).
Спір між Одеською міською радою та ТОВ «Інфокс-водоканал» про стягнення з міста 321 млн гривень (власник М. Злочевський – Міністр екології при Януковичі) вирішено на користь останнього.
Спори між Одеською міською радою та компаніями «ТТ-буд» (безпідставне стягнення 55.6 млн. грн.), ПАО «Платан плюс» (відмова в поверненні державі санаторію «Чорне море») вирішено не на користь держави.
Враховуючи , що в квітні 2015 мають відбутися вибори голови Одеського апеляційного господарського суду, а досить суперечлива діяльність Морщагіної Н.В. на посаді голови не розглянута і не отримала належної оцінки , враховуючи вимоги Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», який передбачає проведення спеціальної перевірки суддів загальної юрисдикції, прошу Вас дати доручення на здійснення перевірки судді Морщагіної Наталїї Станіславовни. Про результати перевірки прошу повідомити мене у встановлений законом термін.
Народный депутат України Голубов Д.I.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Надо брать и увольнять из суда сразу всех судей. Неделю их тщательно проверять и возвращать только проверенных. И так каждую неделю по суду. Если суд не будет работать неделю — трагедии не будет. Они работая больше беды принесут

  2. А чего про Петрова молчат все? Его интересно переизбрали — конкуренты сняли кандидатуры перед голосованием

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ