Человек не терпит насилия!

Єдиний кандидат від Януковича

Через півтора місяці після початку Єврореволюції нарешті виявлено головну небезпеку для України, її народу, Майдану та історичних перспектив – визначення єдиного кандидата від опозиції.

Ще кілька днів тому нам, наївним, здавалося, що млява бездіяльність опозиції та глузлива нахабність Януковича – ось основні інгредієнти того помийного коктейлю, який поволі заливає периметр Майдану Незалежності безнадією та зневірою. Проте вміння лідерів опозиційної адміністрації Майдану забути про скаженого слона й розгорнути битву з сонною мухою знову дозволило широким протестним масам забути екзистенційне питання «Доколє?!». Основною загрозою революції відучора вважається «Громадська Рада Майдану», яка насмілилася вимагати від володарів сцени визначення єдиного кандидата на президентські вибори.

Питання «що таке Громадська рада Майдану та звідки вона взялася?», звісно, цікаве (особливо з огляду на те, що низка відомих активістів громадянського суспільства втекла з неї одразу ж по оголошенні ультиматуму), хоча на тлі історії створення ОМНОМНОМ «Майдан» якось втрачає свою гостроту, принциповість та актуальність. Тому, щоби не зводити всю дискусію до глибинного дискурсу «самозванці проти узурпаторів», спробуємо зосередитися на ідеї єдиного кандидата, яка – не повірите, шановні опозиціонери! – реально цікавить учасників революції значно більше, ніж статут вашого НОМу та порядок виступу незмінного набору гуртів на вечірній сцені. Місяць тому, коли надії на швидке скинення остогидлого режиму ще жевріли в повстанців, обговорювати подібні речі було моветоном, провокаторством і політиканством. Але сьогодні, коли президентські вибори (у риториці найрадикальніших опозиціонерів – дострокові, поміркованіших – чергові, 2015 року) фактично стали головним пунктом довгоочікуваного «Плану» від опозиції, говорити насправді більше нема про що. Особливо після того, як опозиція ще й проанонсувала свій колективний похід у перший тур перегонів, а вимогу об’єднатися хоча би перед розстрілом оголосила «проектом Банкової».

Честь викрити підступного супостата випала нардепу від «Батьківщини» Олегові Медуниці, який прокоментував ультиматум ГРМ щодо єдиного кандидата в етері «Громадського телебачення».

«Я абсолютно переконаний в тому, що там «вуха ростуть» з Банкової. Це така спроба розкласти Майдан зсередини. В такий спосіб було розкладено податковий Майдан. Це такий спосіб, коли влада бачить, що вона силовим способом не може розігнати Майдан, і намагається створити всередині проблему… Всякі люди є. Когось образили, комусь на ногу наступили, когось на сцену не пустили. Таких ображених зараз підбирають і формують із них якусь квазіструктуру», – цитує Медуницю «Українська правда». Здійснюється такий хитрий план, на думку пана нардепа, з метою «заговорити» Майдан – «і потім ці люди будуть намагатися відтягнути увагу протестно налаштованих громадян від того, що справді відбувається на Євромайдані».

Теорія світобудови за Медуницею, звісно, заслуговує на детальний розгляд. Перш за все, звісно, цікавить феномен того «справжнього Євромайдану», який так хоче «заговорити» та «розкласти зсередини» Віктор Федорович Янукович вимогою визначити єдиного кандидата від опозиції. Мільйони українських громадян ось уже місяць (від дня останнього штурму) намагаються зрозуміти: а чи справді Януковичу так треба «розкладати зсередини» той різдвяний вертеп у центрі Києва, який побожився не піддаватися на провокації аж до другого туру президентських виборів 2015 року? Що можна «заговорити» там, де вже давно не народжуються нові смисли, вся динаміка й драйв давно поснули, а єдина ознака плинності часу – щогодинний гімн від Руслани?

Утім, ці риторичні питання можна залишити ідеологічним супротивникам Майдану, для більш притомної частини суспільства значно логічнішим є питання: а з чого ви взяли, шановні політики, що визначення трьома опозиційними партіями єдиного кандидата якимось чином може «розкласти зсередини» підкреслено позапартійний громадський протестний рух? Хто вам сказав, що ваші особисті політичні амбіції так глибоко хвилюють тих, за кого ви нібито рвете горлянки на сцені? Найкращим свідченням зрілості та толерантності українського народу можуть слугувати нинішні президентські електоральні рейтинги, згідно з якими заради повалення Януковича виборці здатні пробачити Віталію Кличкові навіть доволі співмірний із самим Януковичем IQ.

Говорити про провокації Медведчука, які неодмінно спіткають єдиного кандидата в разі його попереднього визначення, – просто смішно. Адже на те, щоби отруїти, зняти з перегонів, позбавити недоторканності й запроторити «до діда Лук’яна», в Україні Януковича геть не потрібен цілий рік – вистачить і трьох тижнів між двома турами, й навіть трьох годин після закриття виборчих дільниць. Натомість лише злагоджена робота всіх трьох партійних структур, а не відчайдушна гризня між ними впродовж року за перемогу на «опозиційних праймеріз», може дати шанс єдиного кандидата відстояти й захистити. І лише з командою майбутнього переможця виборів, а не з широким колом теоретичних претендентів, будуть вести перемовини всі нинішні поплічники Януковича, здатні саботувати злочинні накази режиму з фальсифікації виборів.

Зрозуміло, що що в Медуниці як представника «Батьківщини» може бути своя насреддинівська логіка, адже за рік і в Кличка може рейтинг здохнути, і Юля за рішенням Страсбургу вийти та переформатувати всі ці рейтинги під корінець, і Яценюк – постати перед електоратом пишним білим лебедем, хоча в останнє й здатен увірувати хіба що сам Арсеній Петрович. Проте ламати домовленості й руйнувати коаліції українська опозиція завжди вміла чудово незважаючи на електоральні очікування та відповідальність моменту – змінити «єдиного і неповторного» їй ніколи ніщо не завадить. А от якщо відмовитися від визначення кандидата зараз, то мусите змиритися, шановні опозиціонери, що за рік його обиратимете вже не ви, а Віктор Федорович Янукович. І здогадайтеся з трьох разів, чи хтось із вас потрапить хоча б у шорт-лист претендентів.

Юрко КОСМИНА, для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

19 ответов

  1. Уважаемый Станислав Речинский! Вы же офицер! уверен в то время когда вы служили, врядли Вам нравилось читать “воду” в справках ваших подчиненных! Так почему же здесь, Вы способствуете опубликованию такой мути, как эта статья? Давайте писать факты! Читателя нужно “держать” в напряжении, когда он читает последнии новости, и уважать его время. А публиковать пустые и субъективные измышления какого то автора, попросту неуважение к себе и своему читателю! Уверен, что Вы человек грамотный, и понимаете, что чье то бла, бла, бла не о чем, не повысит рейтинг Вашего интернет издания! Как написал А.П. Чехов в своем письме:-Краткость-сестра таланта!

  2. Поддержываю Человека справедливого. Нада написать коротко и талантливо, типа так: “Майдан как лебедь , рак и щука, а Медуница пи.дит как Троцкий!”, ивседела.

  3. БЕРКУТ – ЭТО ФАШИСТЫ, КАТЫ, УРОДЫ ИМ НЕТ МЕСТА В ЭТОМ МИРЕ! ИМ И ИХ СЕМЬЯМ!!! РОДИТЕЛИ РОДИЛИ УРОДОВ, ВЫРОДКОВ, САДИСТОВ! Идите к их семьям, родителям, родственникам, просите пускай лечат этих садистов! Блокируйте их дома, увольняйте их с работы, игнорируйте их в школах!!!

  4. Все написане — очевидна істина. Ми — українці! Історично ми, кожен, — гетьман… І будемо самі собі гетьмани до останнього здиху, бо ми — украаїнці — і це історично… Замкнуте коло? Ні, історично це питання також навчилися вирішувати — не знайшовши альтернативи “нехарошому” атаману — його “ковбасили” (бо він буде отаманом до останнього здиху, бо ми — українці) і обирали одразу на “нараді” нового… І так по колу… Бо — ми Українці.. Чому майдан не рухається, а стоїть — бо наші опозиційні “гетьмани” не віддадуть владу до останнього здиху (Арсеній, просто, також цього у українців навчився). Вихід — історично обумовлений… Або ми на майдані завоняємося від простою, або змінимо швиденько атамана… І якщо новий атаман знову буде “яценюком і ко..” ми його також змінимо… І так буде, допоки українці не народять свого Мазепу, Сірка чи ще когось 🙂

  5. Майдан виконує функцію терапії сіфіліса мозгу у виборців та фальсіфікаторів виборів 2010 2012 2013,хоча мать потрібна лоботомія .

  6. Только смотрел пресс коференцию так называемой охраны евромайдана- какого они вырядились в американский камуфляж — “буря в пустыне” не понятно. Внешне выступющий, на фоне стоящих в камуфляже “сотников” c такими важными лицами, что можно поверить что каждый коамандует минимум армией, напоминали чем то официальные заявление и пресс конференции каких нибудь американских военных о положении где нибудь в Афганистане. Стиль один и то же. Выступил какой то командир-бригадир-сотник с чубом под казака и заявил, что они борется за то что бы все было как у казаков. Блин и этот бред несется на весь мир….

  7. Нет для украинца большего врага, чем сам украинец — сосед. Особенно если он преуспевает.

  8. Для русскоязычного православного украинца гипотетически соседей нет. Посмотрите на усадьбу Януковича в “Межигорье”-“Сухолучье”, соседям запрещено заходить в лес и ловить удочкой рыбу.

  9. Автор усе написав правильно, танцюльки добром не кінчаться… Трійка себе дискредитувала хоча б тим, що революційний порив мас перенаправила на танцюльки з колядками (чипу ні до чого не призведених пікетувань). Оце і є зрада майдану!!! Шановні отамани! Якщо ви не можете зорганізувати мільйон народу на такі дії і вчинки, які ЗМУСЯТЬ ВЛАДУ НЕГАЙНО ЗАПРОСИТИ ВАС НА ПЕРЕМОВИНИ (зі спостерігачами-третьою стороною, чи без), ТО ВИ ЗВИЧАЙНІСІНЬКІ ПАСТУХИ І МІСЦЕ ВАШЕ НА — СМІТНИКУ ІСТОРІЇ. Вступіться, прийдуть “провокатори” і скинуть владу!

  10. Вы требуете единого кандидата от трех партий… А что, Порошенко уже отказался выставляться? И Гриценко никуда не полезет, помятуя об общей пользе? И кто будет выдвигать этого единого кандидата? Междусобойчик? Симпатии народа — ни причем? Не получится на данном историческом этапе единый кандидат. Общество и политикум не созрели. Главное что-бы ко второму туру не повылазили “протывсихи”! Вот где реальная беда Украины. Ну и пасивные, конечно.

  11. Послушал и остальных клоунов.. Боксёра с отбитыми бейцами..Тягнишополегче.. Кролег завершает..

    Чисто цырк.. Уехал.. Но клоуны то бродят неприкаянные..

    «Тарасюка делегировать выступить в сенате Пиндосии от имени майдана»…

    Это бгатец Кголег родил.. И стоит тупая толпа, не понимая, что это лохокост.. И кричит – «так!»

    Реально, у этого ГОНДУРАСА НИ-КА-КИХ ШАНСОВ НЕТ…

    СТРАНА РЕАЛЬНЫХ ДУРАКОВ…

    Эти три клоуна уже через полчаса будут в прихожей «Овоща» стоять на цырлах.. Нет. Четыре.. Педю с собой захватят.. А потом водочки откушают с гарантом.. Под грибочки..

    И смех, и грех..(

  12. Протывсихи — это самые сознательные люди, с гражданской позицией, которые являются врагами для отэтого мерзейшего государства Украина.

  13. не потрібно ніякого єдиного кандидата!!!! Це те, що потрібно владі. Так набагато легше янику боротись!!!! Це ж очевидно, що рейтинг однієї людини набагато легше знизити!!!
    Я одного не розумію,що заважає і далі боротися спільно, а в другому турі об’єднати свої зусилля проти Януковича? які є мінуси та ризики цього варіанта???? Бачу тільки мінус для фірташа, що може не виграти його кандидат.

  14. За Єдиного кандидата!
    2014
    Кличко: а хто є диний кандидат
    Фірташ: ну, ти звичайно! в тебе ж рейтингі найвищі, потрібно об’єднувати зусилля народу і т.п. бла-бла…
    Кличко: Підтримую!
    2015
    Янукович: Фірташ, ну ти ж сука умний, ну нах тобі цей Кличко жадний і не надійний? Він ж, як стане Президентом, то тебе і слухать не буде. Хіба тобі зі мною поганого жилось?
    Фірташ: гг,потрібно подумати… а що я отримаю в замін?

    Янукович: Я, В.Ф. Янукович, волею народу обраний Президентом України…

  15. Посколку мать уважаемого украинского политика В.В. Медведчука, Фаина Григорьевна Гулько — по национальности еврейка,
    то все оскорбительные высказывания некоего субьекта пол ником “алё”, в отнощении лиц еврейской национальности, прошу считать как такие которые разжигают национальную рознь. ч.1 ст.161 Уголовного кодекса Украины.

    Считаю недопустимым их появление в коментариях.

  16. Иван Абгамыч.. Не понял юмога..

    Сила молнии ушла в песок..

    Ну, Медведчук жыд..

    Так что? Из-за этого стулья ломать? Одним больше — одним меньше…

    Или ты думаешш, что мне один жыд дороже другого?

    Ты, Абгамыч, меня совсем не понял…

    Савсэм..

    До последнего патрона…

    Админ, по моему, медвучкович.. Ну сто пудофф.. Бабужка Фаина..

  17. Здаётся мне, дорогие аутисты, что за полгода появится кто-то белый и пушистый (с глубоко законспирироваными еврейскими корнями конечно) рейтинги которого прыгнут до небес, которого будут нахваливать Россия и Европа вместе взятые, с лицом истинного Тигипко и непокобелимостью Тимошенко. И тут Янык конечечно заёрзает…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ