Человек не терпит насилия!

Київські підприємці скаржаться на «наїзди» з боку правоохоронців через відмову платити їм бариші

Укотре за рік міліція намагається заборонити діяльність пересувних автокав’ярень. Уперше законна діяльність кав’ярень на колесах була поставлена під сумнів ще під час проведення «Євро–2012», коли власникам пропонували надати їхнім транспортним засобам статус МАФів. Утім підприємці виступили проти, адже це призвело б до втрати їхньої мобільності. Класифікація ж таких автокав’ярень як автомобільний засіб дає велику свободу дій і просте оформлення.

Після нового року, кажуть торговці, Київміськдержадміністрація не видала жодного дозволу на таку діяльнiсть. А поки підприємці домовляються з КМДА, правоохоронці продовжують вилучати кавове обладнання. Так, 13 березня співробітники Шевченківського райуправління міліції конфіскували все обладнання і чайно–кавову продукцію приватного підприємця Віталія Бяльського. «Свої дії молодший сержант Кушнір мотивував відсутністю дозволу КМДА №914 (торгівля кавою з автокафе), згідно з яким автокав’ярні нібито включені в перелік засобів пересувної роздрібної торгівлі. Тоді як насправді в документі згадуються автокафе, авторозвозки, але аж ніяк не термін «автокав’ярня» чи, скажімо, «мобільна кав’ярня». Жодного слова про «торгівлю з автомобіля» там немає!», — обурюється «УМ» бариста Максим Марчевський.

«Це вже другий випадок втручання правоохоронців під головуванням міліціянта Бондаренка. 13 грудня було складено ідентичний протокол щодо іншого баристи автокав’ярні, яка також належить підприємцю Бяльському, але без вилучення майна. Тоді Шевченківський райсуд вирішив, що власник повинен заплатити штраф або ж віддати обладнання. Проте 20 лютого Київський апеляційний суд постановив, що кав’ярня на колесах має всі дозволи і жодним чином не порушує розпорядження КМДА», — пояснює «УМ» заступник голови правління Асоціації мобільних кав’ярень Олексій Бусаєв.

Про існування такого судового рішення, каже «УМ» постраждалий підприємець Віталій Бяльський, працівники Шевченківської міліції знають достеменно, оскільки воно стосується саме їхніх дій: «Проте повторно склали протокол, конфіскувавши обладнання й проігнорувавши висновки апеляційної інстанції». «Я розумію, що пан Бяльський зацікавлений, щоб його машина працювала і приносила прибуток. Може, він вважає свій автомобіль якимось ноу–хау, але цей транспортний засіб працює не тільки на виготовлення, а й на продаж кави та чаю, тому підпадає під перелік, зазначений у розпорядженні КМДА», — переконує «УМ» заступник начальника територіального відділу Шевченківського райуправління міліції в місті Києві Ярослав Бондаренко.

«Це особиста неприязнь, яка базується на факті відмови від «кришування» міліції. У тих, хто перебуває під її «крилом», вони навіть документів не просять. Ми ж оформили увесь пакет, маємо сертифікат на свою продукцію, висновки СЕС. Про вибірковість дій свідчить хоча б те, що власник сусідньої машини приватний підприємець Абадзинський теж виграв апеляцію в аналогічній справі й нині спокійно торгує», — дивується Віталій Бяльський. Ярослав Бондаренко цього пояснити не може: «Та ми інколи вилучаємо апарати одразу в трьох таких підприємців. Їм заборонено стояти біля метрополітену».

Водночас у тому ж Шевченківському районі столиці біля станції метро «Шулявська» вчора «УМ» нарахувала принаймні п’ять автокав’ярень, які працюють без претензій із боку співробітників міліції. «Приміром, я щоранку роблю безкоштовно патрульним каву, тому мене не чіпають. Інші ж платять, бо тільки так зможуть заробити хоч якусь копійку. Тому потрібні гроші на ліки, в іншого — діти і сім’я, яку треба якось прогодувати. Люди стоять у мороз за смішні гроші не від доброго життя чи покращення, а елементарно хочуть їсти», — каже «УМ» бариста на «Шулявці», який попросив не називати його.

А тим часом Віталій Бяльський уже подав скарги до прокуратури, органів внтурішньої безпеки та комітету Верховної Ради. «Раджу всім, чиї права порушують співробітники міліції, вчинити так само. Ми маємо відстояти свої законні права», — додає він.

КОМЕНТАР З ПРИВОДУ

Ігор Михалко, 
речник столичної міліції:

— Якщо підприємці мають необхідні дозволи, є відповідне судове рішення, то дії працівників міліції можна розцінювати як незаконні. Якщо ніхто зі споживачів такої кави не звертався зі скаргами, усі санітарні норми в порядку, то підприємцям слід звертатися до прокуратури, адже порушуються їхні права.

Ірина УЗЛОВА, “УМ”   

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

8 ответов

  1. Уважаемые граждане!!! Акцентирую Ваше внимание на то, что ВЫ граждане, а не бараны!!! У меня к ВАМ вопрос,если к Вам подходит человек, одетый в милицейскую форму, с удостоверением милиционера и просит вас снять штаны и нагнуться (в прямом смысле этого слова), что ВЫ успокаивая себя тем, что он при исполнении выполните его команду??? Вот поэтому и глумятся над ВАМИ, что ВЫ их сами убедили в их вседозволенности!!! Требуйте соблюдения Закона!! Читайте Законы!!! Если человек, будь он трижды милиционер, ведет себя, как правонарушитель (преступник), отказывайтесь исполнять его требования, оказывайте сопротивление, просите помощи рядом стоящих, задерживайте преступника!!! Вы же видели видео как ментов в форме задерживают!!! Только документируйте на видео их преступные действия, чтобы были доказательства в суде!!! Это с ВАШИХ налогов они получают зарплату!!! Это ВЫ голосовали за Конституцию, которую они должны исполнять!!! Это они давали клятву не жалеть свою жизнь защищая ВАС!!! Это они отворачиваются в сторону, когда ВАС грабят!!! Это они ВАС избивают на площадях!!! Это они позорят сотрудников милиции павших при исполнении своего служебного долга!!! Поверти мне, что благодаря, хоть и не организованной и не профессиональной деятельности энтузиастов из Дорожного контроля, ГАИшники “поджали хвосты” и если МЫ сейчас дрогнем, то вся работа по сопротивлению безпределу, начатая силами не испугавшихся будет напрасной!!! И не обращайте внимание на тех, кто пишет, что МЫ только в интернете можем писать!!! Это только начало!!! В других странах сопротивление безпределу началось именно с интернета!!!

  2. Я б точно товарища младшего сержанта, который слово йух пишет с мягким знаком, послал на этот самый йух !!!

  3. смелые какие… я лично общался с капитаном МВД (работником УБОП а потом работавший по линии Интерпола), который в силу принципиальности-безбашенности в конце 90-х попытался прогнать на..й бабушек от одной из станций метро, бабки реально не давали потоку пассажиров нормально выходить, давка была. Старушенции эти там имели микро-рынок по продаже сигарет под крышей мусоров. Результат: избили этого тогда еще капитана до полусмерти прибывшие “пепси” (очнулся в ИВС или СИЗО), уволили его после этого инцидента и Ю.Ф.Кравченко на его материалах по обжалованию увольнения написал “Разобраться и уволить”. Так что не надо ля-ля, мусорская крыша над торговлей возле станций метро — это не шутки, работают жестко и люлей отхватить можно любому, кто попытается им про закон рассказывать.

    В комментариях тут срать лозунгами — так все смелые, а реально предпринимателям в Киеве очень непросто работать в самом коррупционном и жестком государстве Европы.

  4. Доешь подлинную экономическую свободу! Очень удобно выпить чаю или кофе на бульваре Пушкина в Донецке не заходя в дорогое кафе.

  5. Ви взагалі думаєте перед тим як щось озвучувати чи у вас один рубець у голові і то від
    картуза.Що значить скаржіться у прокуратуру? А для чого тоді командири такого сержанта,
    начальник РУ МВС,внутрішня безпека чи всі на ставці у сержанта? Ганьба речнику і керівництву МВС.

  6. «Після нового року, кажуть торговці, Київміськдержадміністрація не видала жодного дозволу на таку діяльність». Так что же это получается, предприниматели работают без разрешения и еще жалуются на милицию???

  7. Яка мені різниця про що писати? За гроші я готовий всяку гидоту про ментів писати, у них всерівно грошей немає, а лише обов”язки людей захищати. Заплатіть мені, от я й Ваш незаконний бізнес буду оспівати. І не турбуйтесь про мою совість бо давно я вже її “прописав” за ГРОШІ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ