Человек не терпит насилия!

А завтра була війна

Деякі експерти називають справжньою датою початку розвалу СРСР 25 грудня 1979 – день, коли радянські війська увійшли до Афганістану. Кожна імперія існує доти, доки розширюється. Коли афганські моджахеди зупинили радянську експансію до Індійського океану, імперія перестала рости. Через десять років війни СРСР вивів свої війська, а ще через два роки й сам припинив своє існування. Якщо бути послідовним у цій теорії, за розпадом СРСР почався розпад її спадкоємця – Росії. Вона ледве не втратила Кавказ, можливо, через якийсь час втратить Далекий Схід. І тому всі спроби Путіна відродити щось подібне до СРСР або посилити вплив Москви на теренах колишнього Союзу можна розглядати як відчайдушну спробу зберегти Російську імперію в тій чи іншій формі.

В цьому є своя логіка і вона стосується не лише геополітики, а й бізнесу. Багато хто вважає, що одного прекрасного дня, скажімо, для бізнес-імперії Рината Ахметова вже не буде можливості до зростання, і тоді почнеться зворотній процес. Зайвим говорити, що він може початися достроково в разі «білорусизації» України та її міжнародної ізоляції. Можливо, звідси таке велике бажання у Ахметова та багатьох інших олігархів отримати доступ до європейських та світових ринків. Звідси заздрість президента «Шахтаря», коли свого часу Сергій Тарута, завдяки близьким стосункам з Віктором Ющенком, отримав можливість придбати у Польщі металургійний комбінат. Останні роки діяльності Рината Леонідовича були спрямовані не лише на примноження капіталів, а й на створення такого ж «білого й пухнастого» іміджу, як і в господаря «ІСД». Зусилля були не марними, і тепер уже заздрять самому Ахметову.

Роки правління трьох попередніх українських президентів ознаменувалися перманентною боротьбою між олігархами за контроль над провідними галузями української економіки, найбільш важливими стратегічними об’єктами та за сфери впливу. Всі президенти намагалися використати цю боротьбу на свою користь, в тій чи іншій мірі, використовуючи єльцинську модель «стримування й противаг». Навіть явні преференції Кучми щодо свого зятя – Віктора Пінчука – скоріше виняток, який не випадав із загальної картини. З приходом Януковича напрацьована роками схема зламалася.

Раніше олігархічні війни відбувалися в межах певних правил та домовленостей. Запекла боротьба Рината Ахметова та Ігоря Коломойського за контроль над «Дніпроенерго» не переросла у бійню, хоча до бійок доходило. Більше того, тепер обидва спільно володіють деякими гірничо-збагачувальними комбінатами. У Коломойського був конфлікт з Віктором Пінчуком щодо Нікопольського феросплавного заводу. Тепер вони – бізнес-партнери. Цю майже ідилічну картину не псувала навіть явно «неспортивна» поведінка російського бізнесмена Костянтина Григоришина, який пересварився з усіма ключовими фігурами українського великого бізнесу, й зусиллями якого на наших теренах укорінилося рейдерство. Попри надмірне нахабство та безліч ворогів, Григоришин фізично ніяк не постраждав, бізнес у нього ніхто не забирав.

Звичайно, цивілізованість конфліктів зовсім не означала милість до слабких. Той же Сергій Тарута володів металургійними комбінатами, але не мав доступу до сировини. Варто було Ахметову, Коломойському та Новинському домовитися між собою щодо припинення поставок коксу, руди та вугілля, як в «ІСД» почалися серйозні проблеми. Приблизно за такою ж схемою Ринат Ахметов отримав контроль над маріупольським металургійним комбінатом імені Ілліча. Тепер команда «Іллічівець» стала фарм-клубом «Шахтаря», а Володимир Бойко, який будував на своєму заводі соціалізм, доживає свій вік, спостерігаючи за грою «гірників» в ложі разом з Ринатом Леонідовичем.

З приходом Януковича напрацьовані роками правила гри зламалися. Вірніше, вони почали ламатися ще тоді, коли до виборів було ще далеко. Процес перерозподілу власності нібито завершився, усі олігархи зайняли свої ніші. Вони сподівалися, що новий президент залежатиме від них? Аж ось якось непомітно в Україні з’явилася нова сила, яку тепер прийнято називати «сім’єю». Її поява має певні історичні аналогії, коли в кінці XIX століття на карті світу з’явився новий імперіалістичний хижак – об’єднана Німеччина. Нове агресивне утворення вимагало зростання, а тут виявляється, що світ уже поділений. Англія, Франція, Іспанія, Португалія мали свої величезні заморські території. Навіть маленькі Нідерланди та Бельгія володіли колоніями. З цією «несправедливістю» треба було боротися. Чим це все закінчилося, відомо всім.

Почалося і у нас. Для старту взялися за протилежний політичний табір. Бізнесмени, які підтримували Юлію Тимошенко почали страждати ще задовго до того, як почався перший тур голосування. Вони були поставлені перед вибором – або підтримувати Юлію Володимирівну, або втратити все, навіть життя, — зовсім не представниками державних каральних органів, а звичайними бандитами, хоча про це воліють зараз не розповсюджуватися. Уже після легалізації Януковича на посаді президента, «легалізувалися» й методи тиску. Тих, хто досі підтримує опозицію, уже дотискають за допомогою міліції та податкової адміністрації.

Що стосується олігархів, то вони, начебто, не давали приводів для репресій, одностайно та заздалегідь підтримавши бажання Віктора Федоровича стати президентом. Найбільш вірогідною причиною такої одностайності можна назвати підписані Тимошенко газові угоди з Росією, які боляче вдарили по собівартості металургійної та хімічної промисловості. Юля повинна була бути покарана, й не лише політично. Та багато хто з олігархів навіть не здогадувався, до яких наслідків призведе бажання помсти. Як нова влада не принижувалася перед Москвою, але знижок на газові ціни так і не отримала. Натомість, олігархи уже мають з цією владою певні проблеми. Виходить, даремно старалися?

Необхідність зростання та взяття всього під свій контроль іноді грає з новою владною командою злі жарти. Вони спочатку роблять серйозні кроки, а потім думають над наслідками. Свого часу Ігор Коломойський витратив немало зусиль, щоб витіснити ненадійних татарських партнерів в особі «Татнафти» із спільного підприємства «Укртатнафта». Не встиг він взяти СП під свій контроль, як Микола Азаров зробив підприємство предметом торгу з росіянами. Мовляв, ми віддамо «Укртатнафту» під контроль татарських «інвесторів», а ви нам – знижку на газ. Тим самим Микола Янович показав себе людиною дуже наївною та недалекою. По-перше, росіянам такі пропозиції просто нецікаві. По-друге, він почав розпоряджатися чужим майном. Яке належить не просто бізнесменові, якого колеги по-дружньому кличуть «Бєня», а президенту Європейської єврейської ради Ігорю Валерійовичу Коломойському. Навряд чи пан Азаров хотів такого масштабного конфлікту…

Подібним же проколом влада відзначилася, коли захотіла зробити із Кучми наглядне підтвердження нібито принциповості й незаангажованості ГПУ, якій все одно кого саджати – чи то колишню прем’єрку, чи то колишнього президента. Примітивна й ризикована схема була сприйнята як спроба наїхати на зятя Кучми, відібрати частину активів або примусити відплатитися. Але за плечима Віктора Пінчука стоїть потужне американське єврейське лоббі, яке до того підтримувало Віктора Януковича. Тепер – невідомо.

Коротше кажучи, наші круті донецькі хлопці ще явно не дозріли, щоб боротися з «громадянами всесвіту». Їм було запропоновано «потренуватися на кішках». Одразу після оголошення вироку Тимошенко один з речників Партії Регіонів Олександр Єфремов з радістю оголосив, що віднині у його політичної сили немає конкурентів і тепер, якщо й буде боротьба, то виключно внутрішньопартійна. Все-таки наївна прямолінійність цього політика іноді примушує нас порадіти. Боротьба дійсно почалася! Але ще до того «шуганули» найближчих соратників та інших, хто щойно примкнув. Кого посадили (Волга), у кого просто забрали бізнес.

Ходять чутки, що до багатьох бізнесменів приходять люди, які від імені відомого донецького стоматолога Олександра Вікторовича Януковича просять поділитися активами. У ці чутки вірити не хочеться. Але ж чому бізнесмени середньої руки стали масово залишати Україну? Чому польський чоловік секретаря Київради, який нібито володів «Епіцентром», терміново повернувся на свою батьківщину? І чи правда, що відомий київський бізнесмен, власник «Фуршету» Олександр Баленко теж утік? Але більше всього вражає нещодавнє відверте зізнання відомого діяча Партії регіонів, голови ФПУ Василя Хари, який заявив, що вже двадцять депутатів ПР стали жертвами «наїздів» з боку «сім’ї». Отже, від апетитів «сім’ї» не рятує ні посада, ні партійна приналежність, ані лояльність?

Янукович – унікальний діяч. Він зламав негласне правило української політики – не переслідувати попередників та конкурентів. Прецедент тепер точно спрацює проти нього і тепер він своє крісло просто так не віддасть. До його приходу до влади в українській політиці та бізнесі був доволі великий прошарок, який у потрібний момент переходив на бік переможця. Багатьох це дратувало, але традиція залишалася незмінною, поки Віктор Федорович не зробив підтримку влади безсенсовою. В якийсь момент критична маса ображених перестане боятися й тікати за кордон, може організувати серйозний спротив. Невже віра у власні сили та вседозволеність перемогли здоровий глузд? Чи не було чого перемагати?

З такими апетитами сім’ї та темпами експропріації «кішки» закінчаться скоро, й тоді доведеться знову взятися за «тигрів». Серед них є один, що не належить до «громадян всесвіту» і в нього немає другої батьківщини. За даними телеканалу «ТіВіАй», новим начальником донецької міліції начебто призначена людина «сім’ї». При цьому було зроблене припущення, що контроль над міліцією потрібен представнику «сім’ї» для того, щоб прибрати до своїх рук місцевий бізнес. Поки що він знаходиться під контролем відомого мецената й президента ФК «Шахтар», який, нібито, має намір захищати своїх до кінця. Подейкують, що сторони готуються до активного конфлікту. Чи не ця обставина є однією з причин чуток про те, що останнім часом стосунки між Віктором Федоровичем та Ринатом Леонідовичем стали дуже прохолодними? І, навіть, про недавню спробу замаху на Ахметова?

Можливо, цього разу конфлікту вдасться уникнути. Але наявність нової сили, яка ламає старі, перевірені часом схеми, грає без правил, рано чи пізно, закінчиться справжньою війною. В цій ситуації заручниками майбутніх конфліктів стануть прості громадяни. Ті самі громадяни, які дали можливість завоювати країну не якійсь великій, добре озброєній армії більш потужних держав, а звичайній кримінальній банді.

Іван Гнаткевич, для “ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

21 ответ

  1. Удивительно то, что Татарину уже мало увеличения в разы своих миллиардов в течении года на фоне пропорциональной потери населения страны …Уголовник последнее время активно вкладывает средства в создание иммиджа просвещенного, морального, образованного политика и мецената…Просто удивляет как тупой эллекторат восхищается частным стадионом с перспективой отбивки вложенного в кратчайшие сроки и закупки самых дорогих черножопых футболистов для удовлетворения симптома “АБАРАМОВИЧА”…Система порождает Ахметок и Фирташек , которым уже недостаточно для удовлетворения шариковского самолюбия только украденных у целого поколения промышленных регионов, созданных укр. нацией за 70 лет СССР, они хотят стать Рокфеллерами в первом поколении, забывая о масштабах своей уголовной преступной сущности….Мракобесие голубой банды конечно же приведет к внутривидовому канибализму и затронит кровные интересы ЛИДЕРОВ КРОВАВОГО УКРАДИНСКОГО КАПИТАЛИЗМА ПО ПОНЯТИЯМ…Но все закономерно, только тупой недалекий народ мог привести к власти банду казнокрадов и матерых уголовников, за что будет расчитываться ближайшие годы….

  2. Увы, так оно и есть! Только Юлья Григян не чем не лучше и не хуже братвы сегодняшней! Ее братва эмигрировала к сегодняшней, Боди шмоди, Чепчики, Кузьмины, Фельдманы! Криминал сегодня рулит городами и областями! Излечить эту территорию увы невозможно! А если откинется Юлька Григян, то ваще хавайся будет! Покращення остатков населения этой территории к 2026 году в размере 100 долларов на оставшуюся в живых семью не поможет, ведь у каждого Абрама своя программа!

  3. Первое — на майдан выходит хотя бы 10 тыс. митингующих…Жестко требуют отставку режима под гарантии жизни самого и мажоров…В случае отказа- всеобщая национальная забастовка с блокировкой промышленности и транспорта, затем- выборы правительства народного доверия с обязательным условием отстранения всех предыдущих политиков, затем кардинальная люстрация кадров корумпированных МВД СБУ ГПУ СУДОВ по грузинскому варианту, последнее — экспроприация и реприватизация всего награбленного за 20 лет беспредела, начиная с Януковича и его близкого окружения

  4. Янукович – унікальний діяч. Він зламав негласне правило української політики – не переслідувати попередників та конкурентів. Прецедент тепер точно спрацює проти нього і тепер він своє крісло просто так не віддасть.

    Звідси й страх і тупа довіра до силовиків.Надаючи йому неправдиву інформацію вони тим самим держать його в страху заставляючи сліпо вірити ім.Тепер зрозумілі побоювання Хари і його посилки на 37 рік.Як що народ проковтне і це тоді історія може повторитися.

    З автором повністю згіден в одному-ця влада добровільно не піде.

  5. Сейчас налицо революционная ситуация: верхи (олигархи) не могут, низы не хотят. Надо использовать ее для свержения зэка. Пусть олигархи соберутся вместе и подумают: а, может, дешевле вложить деньги в протесты народа, чем нервничать и ждать, пока Семья захватит их бизнес?
    Вот что бывает, когда выдвинуть главой государства невежественного и жадного завгара. Обезьяна с гранатой.

  6. Россия — ВЕЧНА Не вам холуям пиндоским о ней плакать МЫ САМИ РУССКИЕ РАЗБЕРЕМСЯ ТАК БЫЛО ТАК ЕСТЬ ТАК БУДЕТ И ВСЕГДА В ЗЕМЛЕ РУССКОЙ НАЙДЕТСЯ И ПУТИН И СТАЛИН И…..ОНИ ЕЕ СПАСАЛИ ОТ ВАС ПИ ОВ

  7. Россия — великая страна, никто не спорит, но только благодаря таким тупоголовым имбицилам как ты, пропитанным шовинизмом и отупевшим от
    вашей телевизионной брехотины (завареной тем же Путиным)вы ещё очень долго будете орать что все вокруг козлы, а вы — цаца.
    Тупость российских масс мешает вам самим жить в нормальной стране, с честным правительством, и пока вы не поумнеете, будете окрысиваться на весь мир, лишний раз подтверждая свой статус — БАРАНОВ.

  8. ТИМОШЕНКО — ЛИДЕР КОЛУМБИЙСКИХ ПАРТИЗАН!

    Пока некоторые решают является ли Тимошенко лидером оппозиции или нет, от колумбийских партизан FARC получен однозначный ответ — да!
    По полученной свежайшей информации, один из командиров FARC носит фамилию “Тимошенко”: http://www.elespectador.com/impreso/investigacion/articuloimpreso173445-hora-de- marquez-y-timochenko
    Это, без сомнения, должно быть использовано в Украине для возбуждения нового уголовного дела в отношении ненавистной Юльки по статьям, наемничество, терроризм, контрабанда наркотиков, похищение людей…
    Тут уж не выкрутится!

  9. Тимошенко — лидер колумбийских партизан!

    Пока некоторые решают является ли Тимошенко лидером оппозиции или нет, от колумбийских партизан FARC получен однозначный ответ — да!
    По полученной свежайшей информации, один из командиров FARC носит фамилию “Тимошенко”: http://www.elespectador.com/impreso/investigacion/articuloimpreso173445-hora-de- marquez-y-timochenko
    Это, без сомнения, должно быть использовано в Украине для возбуждения нового уголовного дела в отношении ненавистной Юльки по статьям, наемничество, терроризм, контрабанда наркотиков, похищение людей…
    Тут уж не выкрутится!

  10. Тимошенко — лидер колумбийских партизан!

    Пока некоторые решают является ли Тимошенко лидером оппозиции или нет, от колумбийских партизан FARC получен однозначный ответ — да!
    По полученной свежайшей информации, один из командиров FARC носит фамилию “Тимошенко”: http://www.elespectador.com/impreso/investigacion/articuloimpreso173445-hora-de- marquez-y-timochenko
    Это, без сомнения, должно быть использовано в Украине для возбуждения нового уголовного дела в отношении ненавистной Юльки по статьям, наемничество, терроризм, контрабанда наркотиков, похищение людей…
    Тут уж не выкрутится!

  11. Не знаю, знает ли “гаспадин Харрант”, что народ Украины, которого 45 млн., не входит в касту правящих Жидовских ОЛИГАРХОВ, знает ли господин Резидент Донецка, что нет в мире таких узких ремней, которым предложили бы подпоясываться украинцам( см. набор продуктов пленного немца), не знаю, знает ли «лидер» Яхунович, что его имя никогда не будет стоять в одном ряду с Тэтчер, Валенсою, и даже Саакашвили, но я точно знаю, что угроза быть смятым толпой — стала реальностью!

    Все цивилизованные формы гражданского неповиновения на Украине уже исчерпаны, акции протеста вызывают опасения у криминальной нелегетимной власти потому, что злой и голодный народ Украины знает только один вариант решения вопроса — смерть КровоСосам и КровоСисям! Хорошо это или плохо — вопрос риторический…

  12. Партия «Батькивщина» и Совет Блока Юлии Тимошенко призывает украинцев требовать немедленной отставки Виктора Януковича с должности Президента Украины и досрочного роспуска Верховной зРады.

    Об этом говорится в обращении политсовета партии «Батькивщина» и Совета БЮТ к гражданам и оппозиционным партиям, переданном пресс-службой БЮТ.

    В обращении указывается, что уголовник Янукович за два года пребывания в должности Резидента Донецка не выполнил ни одного пункта из своей предвыборной программы. Наоборот, утверждает БЮТ, политика, которую проводит Янукович, полностью противоречит его обещаниям, а также нормам украинской КОНСТИТУЦИИ.

    «Теперь улучшение жизни обещают не «уже сегодня», а только через десять лет. «Украину для людей» строят исключительно для нескольких десятков семей. Мифическая «команда жидов-профессионалов» с треском провалилась во всех направлениях, кроме собственного обогащения.

    Суть социальной политики зэка заключается в том, что богатые становятся еще богаче, а бедные – еще беднее!», – сказано в обращении.

    При этом Янукович, по словам авторов обращения, «один из самых дорогих президентов мира». Официальные расходы на один день его работы составляют средний заработок 700 украинцев за месяц. В рейтинге самых богатых людей Украины оказалась семья и ближайшее окружение Януковича, а каждый четвертый в нем – член Партии регионов, подчеркивают в БЮТ.

    В обращении говорится, что сегодня Администрация Президента подменяет собой законодательную, исполнительную и судебную ветви власти: «В Украине отсутствует правосудие, а парламент превратился в инструмент одобрения БЕЗДАРНЫХ и ОПАСНЫХ для страны решений».

    «Такая политика создала глубокий кризис в отношениях Украины с Евросоюзом. Именно “человек из Енакиево”, не знающий даже азов школьной программы, поставил под угрозу стратегическую европейскую интеграцию Украины. Вместе с тем, он не в состоянии построить цивилизованных отношений и с Россией, раз за разом сдавая ей территории и стратегическую собственность народа Украины», – заявляет БЮТ.

    «Созданный в Украине тупой криминальный режим держится лишь на штыках силовых структур и политических репрессиях. Незаконное заключение и несправедливый суд над Юлией Тимошенко и другими представителями оппозиции – это только вершина айсберга. Преследования, давление и запугивание испытывают все граждане. Дальнейшее пребывание тупоголового зэка-Януковича на должности Президента и деятельность пропрезидентского тушкованного парламентского большинства создают все большую угрозу национальной безопасности, самому существованию Украины как независимого государства», – говорится в обращении.

    Именно поэтому партия «Батькивщина» призывает своих коллег по оппозиционному движению и всех граждан Украины требовать немедленной отставки Януковича с должности Президента и досрочного роспуска дискредитированной Верховной зРады.

    Партия «Батькивщина» составила подписные письма с требованием проведения досрочных президентских и парламентских выборов и уже передала их в регионы. «Мы призываем присоединиться к нашей инициативе», – заявляет БЮТ.

  13. В цій країні не лишилося у вільному продажу жодної одиниці зброї. Все, що можна було скупити, населення вже давно скупило. Тепер можна хіба щось на щось обміняти. Наприклад АК-47 на AKU-94, або АЕК-971 на М70В1 ”Застава”.

    Вулицями бродять озброєні до зубів громадяни, хижими очима позираючи в бік органів кримінальної влади та запроданців зі зРади. Органи влади на Україні представлені парканами чи, вірніше викладеними з бетонних блоків стінами, на тлі яких знаменита стіна плачу виглядає бутафорською загорожею.

    На стінах видно чіткі сліди від куль, мінометних та артилерійських снарядів, авіаційних бомб та патьоки від отруйних курячих яєць.

    Якщо зазирнути за стіни, то можна побачити обгорілі остови дорогих іномарок, обпечену напалмом бруківку й побиті шрапнеллю владні будівлі. Будівлі порожні – органи влади давно перемістилися в підземні бункери, звідкіля керують країною й ведуть переговори з міжнародним валютним фондом.

    Резиденція Лідера відома під назвою Межиям’я, перетворена на суцільний бункер, спроможний витримати масований ядерний удар “підступної” опозиції.

    Свого часу для того, щоб пересаджати всіх опозиціонерів, довелося випускати з тюрем всіх кримінальних злочинців, бо в тюрмах не вистачало місця. Втім місця все одно не вистачало, то ж деякі опозиціонери залишились на свободі де продовжували масово скуповувати зброю, аж до повного її зникнення з вільного продажу. Тепер навіть в гіпермаркеті “Сільпо” не знайдеться й пари пістолетів “Форт”, не кажучи вже про Револьвер М 1917 “Армі” фірми ”Кольт”.

    Межиямський бункер ХХаранта нагадує велетенську мертву черепаху. На даху бункера вже який рік підряд іржавіє гелікоптер. З тих пір, як населення скупило всю зброю, літати стало небезпечно. Кляті опозиціонери навіть птахів навчили здійснювати терористичні акти. Ти думаєш, що то горобець летить, а то не просто горобець, а горобець-терорист і в лапках у нього Панцерфауст Ланце 44 2 А1 міні.

    Тож довелося в спішному порядку прокладати нові лінії метро, з’єднувати їх зі старими, барикадувати входи, пересуватися виключно під землею.

    Правда десь так півроку назад і цей вид пересування почав ставати небезпечним. Тунельні щури перейшли на бік опозиції й тепер кидаються під урядові бронепотяги, обвішавшись пластидом. Вже зо два десятки депутатів і двох міністрів (освіти й соціальної політики) довелося поховати на підземному урядовому цвинтарі. Якщо так піде далі, то доведеться черговий транш МВФ пустити на розробку телепортаційних кабінок.

    А все тому, що свого часу вчасно не зреагували на застереження Лідера, котрий ясно й чітко сказав, що населення скуповує зброю для нападів на органи влади. Не зреагували, бо повважали загостренням прогресуючого паронаїдального маразму.

    Всі описані події вигадані автором, тому будь-які співпадіння з реальними особами, географічними назвами, назвами зброї є всього лиш співпадіннями й нічим більше.

  14. Татарину – “Просто удивляет как тупой эллекторат восхищается частным стадионом…” Да будет Вам известно, что разрекламированный частный стадион “Донбасс-арена” отнюдь не является частным!!! Он находится на содержании Донецкой Гор.админитрации. Т.е. находится на нашем сордержании.
    Стоимость содержания такого стадиона составляет около 300тыс.евриков в год.
    Португалия, когда принимала у себя ЧМ, построила 11 стадионов и оказалась почти в дефолте. В этом году Португали сровняла с землей 9 стадионов.
    Спрашивается: нахрена нам нужно это долбанное ЧЕ-2012!!??
    Здается мне — это будет уже последний пир во время чумы в Украине.

  15. Ай да автор, всем раздал и ВВП, и ВФЯ. Глубоко копает. Очень свидомо. С анунаками это случайно не связано?

  16. Громадські організації створили Народну Раду України, головним завданням якої визначили усунення з посади президента Віктора Януковича.

    Як повідомляє прес-служба громадянського руху “Спільна справа”, Народна Рада України була створена у суботу в Києві за ініціативою громадської організації воїнів-афганців”Ніхто крім нас”, “Спільної Справи” та ще низки союзних громадських об’єднань.

    Таке рішення стало наслідком ігнорування Януковичем звернення Форуму громадянського суспільства від 14 жовтня, в якому “Ніхто крім нас” та інші учасники Форуму поставили президента до відома про свою вимогу щодо негайного розпуску Верховної Ради VI скликання та звернулися до нього з закликом дати офіційну відповідь на запитання, чи готовий він, як гарант Конституції, забезпечити право народу на відкликання своїх представників з органів влади.

    Народна Рада Україна також створила Координаційний комітет, чиє завдання – прийняття оперативно-тактичних рішень. До комітету увійшли по одному представникові від усіх областей України, міст Києва та Севастополя.

    У найближчі дні має бути прийняте рішення про початок Всеукраїнської акції протесту у Києві, метою якої є негайне припинення повноважень президента та Верховної Ради.

  17. украинские олигархи — это и не олигархи вовсе. Это карманы тех, кто сделал их олигархами.А кто сделал их олигархами? — Коннечно, скажите вы — та организация, стукачами которой они были. и это правда, но не вся. Спецслужбы также были инструментом в этом раскладе. Кого инструментом? Это вопрос ещё интереснее и глубже. Скажу только, что хаос 90 -ых конечно был контролируемым и напрвляемым. То же самое происходило например в Латинкой Америке — это знают даже студенты первого курса. Жаль, что то, что создавали целые поколения — досталось кучке никому неизвестных людей неславянской национальности. Это кстати, показывает без тайных документов, конспирологических теорий и доказательств — кому принадлежала реальная власть и кто контролировал ту организацию, которая контролировала всё. И это плохая новость для тех, кто думает, что впереди нас ждёт светлое будущее. Нет. Хотя бы потому, что те, кто должны защищать нашу безопасность служат тем, кто имеет совсем другие цели для народа. Какие это цели? Ну например, население страны без войны и револиции сократилось на 7 млн. человек. Нация вымирает. Даже круглый понимает, что это не случайность, а тенднция. Так что не бойтесь, дальше будет ещё хуже. Можно ли всё изменить — сложно, но можно.

  18. чем дальше от войны и чернобыля тем больше фронтовикоф участников войны авганцев чернобыльцев ну а кто проверит в действительности правдивость этих удостоверений интереяная картина бы нарисовалась по количеству но правду то нада сказать так будет по человечески к тем кто воевал ликидировал аварии и тем кто к этим заслугам никакого отношения неимеет и получится как с фальшивыми дипломами -ведь это легко проверить почему этого несделать

  19. “Коли афганські моджахеди зупинили радянську експансію до Індійського океану, імперія перестала рости.” И как басмачам за этот подвиг еще памятник во Львове не поставили (((

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ