Человек не терпит насилия!

Злодійкуваті тернопільські податківці – 3

Не за горами об’єднання трьох податкових адміністрації Чернівецької, Івано-Франківської та Тернопільської областей з центром у колишньому Станіславові. Реорганізація податкової системи держави змусила напрягти усі сили тернопільських керівників ДПА. Головний податківець Тернопільщини «добродій» Кацан вже зібрав і чекає на можливість завезти хабара товаришу В. Захарченку у розмірі 350000 доларів США за аналогічну посаду в Хмельницькій області.

Інший «херой України», І. Шиманський, почав «копати» під теперішнього начальника податкової міста Тернополя пана Міщука. Мета в злодійкуватого Шиманського одна – залишитися після реорганізації хоча б місті головним. Такі основні новини на сьогодні в тернопільській податковій; їх усі обговорюють, займають ту чи іншу сторону в розмовах, проте, на ділі кожен керівник сидить тихо, не висовується, за найменшої можливості набиває власну кишеню на чорний день.

Але є одна історія, обговорення якої для того ж І. Шиманського може спричинити його звільнення і притягнення до криміналу за посадовий злочин. Як поведе себе пан Президент України, якщо дізнається про те, що якийсь тернопільський смерд-податківець приховав привласнення 7 млн. грн. державних коштів та посприяв недонадходженню до бюджету коштів на суму майже 4 млн. грн.? Якщо вірити запевненням діючої влади про невідворотність покарання за корупційні діяння, то І. Шиманський може не встигнути засушити необхідну кількість сухариків. На крайній випадок одержить своє «по заслугам» за те, що не поділився. А може все таки поділився?

Усе почалося з того, що в смт. Теофіполь Хмельницької області кишенькове для І. Шиманського приватне підприємство «Будівельник-М» в особі З. Маркова одержало 9 млн. 180 тис. грн. під будівництво 58-квартирного житлового будинку за адресою: вул. Заводська, 7а. Під час та після будівництва З. Марків, із зрозумілих йому та І. Шиманському причин, не сплатив до державного та місцевого бюджетів коштів на суму понад 4 млн. грн. Зрозуміло, що І. Шиманський покривав несплату податків в особливо великих розмірах. Мало того, зникли (або їх взагалі не існувало) податкові накладні на суму 5,5 млн. грн., відомості на виплату заробітної плати на суму 2,7 млн. грн., акти виконаних робіт № КБ-2В на суму 9 млн. 180 тис. грн., довідки вартості виконаних робіт на таку ж суму. У загальному, ПП «Будівельник-М» не сплатило:

  • податку на прибуток – 2 млн. грн.;

  • податку на додану вартість – 1 млн. 500 тис. грн.;

  • податку з фізичних осіб – 500 тис. грн.;

  • до пенсійного фонду — 680 тис. грн.

Доказами цьому стали рішення Теофіпольського районного суду від 15.07.2005 року, ухвала Апеляційного суду Хмельницької області від 28.12.2009 року, колективна заява 17 робітників-співвласників колишнього Теофіпольського райагробуду від 20.12.2010 року на імя голови Хмельницької облдержадміністрації В. Ядухи. А віз і нині там. І. Шиманський навчився «закривати питання»…

Останній раз описане «питання» І. Шиманський (мабуть, надіється, що остаточно) закрив, давши хабара заступнику голови ДПС України О. Клименку за припинення проведення службового розслідування і перевірки діяльності ПП «Будівельник-М». Сума цього полюбовного рішалова невідома.

Цікавим є те, що сина одного із згаданих заявників Миколу Зіненка невдовзі було звільнено з лав податкової. Оце вищої міри корупція і безнаказаність. Сицилійська мафія відпочиває.

Відповідні листи-звернення на ім’я Президента України та Прем’єр-Міністра України нещодавно надійшли до своїх адресатів. Цікаво, як тепер І. Шиманський буде «рішати»?

Олег Барчук, для “ОРД”

З форуму ”ОРД”:

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000014346 StartFragment:0000000454 EndFragment:0000014330

З моменту приходу до керівництва Тернопільською областю добродія Валентина Хоптяна почалися серйозні проблеми в очільників місцевої податкової адміністрації. Хто мав право чіпати цих скромних, балансуючих на межі бідності, податківців?!

Адже попередник на посаді голови обласної адміністрації вчасно отримав відкат в сумі 250000 доларів з рук головного податківця області Кацана і після двох наїздів на нарадах і колегіях залишив того в спокої. Мабуть Валентин Антонович побридився брати гроші з нечистих рук хмельницької братви в ДПА області.

Пахне для них дійсно смаженим і швидше за все прийдеться везти чималі бабки в Київ і рішати питання переводу назад до Хмельницького чи хоча б в Кіровоград чи Черкаси. Залишатися тут з непоступливим Хоптяном – означає звільнення за неповною службовою відповідністю або потрапити на нари. Хоча гроші вирішують усе… Давайте познайомимо читачів з найбільш яскравими представниками орди Кацана. Почнімо з теребовлянського байстрюка Ігоря Шиманського.

У цього за документами практично бомжа все нажите непосильною працею рухоме і нерухоме майно записане на дружин, дітей, коханок, сусідок, вуйків з далекої родини, навіть вірного водія. Як же заробляє цей поки що обділений увагою борців з корупцією і теплом буцегарні чоловік. По-перше, це стандартний «наїзд». Перед перевіркою директору фірми чи підприємства пропонується перерахувати деяку суму коштів на підконтрольний Шиманському розрахунковий рахунок або ж оплатити за вказані послуги готівкою. Взамін пропонуються послуги ревізора по закриттю очей на порушення. «Поступливість» фірмача є визначальною при прийнятті рішення по перевірці та визначенні суми штрафних санкцій. Сума проплати Шиманському залежить саме від тієї суми, яку «пробачили» підприємцю і становить від 10 (суми понад 100000 грн.) до 40 (суми до 10000 грн.) відсотків. Якщо ж підприємець пішов «в отказ» — фірма протримається на плаву недовго, Шиманський такого не пробачає.

Щоб не годувати таким чином Шиманського вже зараз 38 підприємств Тернопільської області зареєструвалися в інших регіонах. А під час перебування Шиманського на аналогічній посаді в Хмельницькій області, подільські підприємці були готові зібрати 1000000 грн. для керівництва Державної Податкової Адміністрації України задля усунення цього рекетира в законі з посади чи переведення в іншу область. Іншим джерелом збагачення Ігоря Шиманського є оформлення документів на відшкодування ПДВ комерційним структурам. Тут він, правда, двічі проколовся – порушувалися кримінальні справи, але не буде відповідати в нашій державі перед Законом людина, котра здатна купити не прокурора чи міліціонера, а цілу прокуратуру чи міліцію.

Хроніка подій по відшкодуванню ПДВ за сприяння Шиманського просто лякає своїми розмірами, а якщо врахувати, що такса відкатів та ж сама, що і при «наїздах» (10-40 процентів), Шиманський вже може купити собі маленький острівець на Багамах. Такі фірми як “АБС Транскорп”, “Промімпорт” і “ТрансТернопіль” отримали з рук І.Шиманського довідки про стан експортного відшкодування з податку на додану вартість на півмільйонні суми, хоча у цих підприємств сум ПДВ, які б підлягали відшкодуванню, взагалі не було. А фірма «Торг Електроніка» наприкінці 2004 року незаконно отримала взагалі 1275000 грн. В таких бізнесменів Шиманський брив по 40 відсотків. У разі ж наявності права на відшкодування – 10 відсотків за позачерговість. У 2004 році прокуратурою було порушено кримінальну справу по факту видачі І.Шиманським довідок про стан бюджетного відшкодування ПДВ фірмі “Гера” на суму 600 тис. грн. На початку 2006 року ще одна кримінальна справа, порушена міліцією, за фактом видачі І.Шиманським заключення на відшкодування фірмі “77” 580 тис. грн. В обох випадках фірми не мали прав на відшкодування ПДВ.

Відкат за схемою І.Шиманського склав півмільйона гривень. Достатньо, щоб вийти сухим з води, тобто з підозрюваного по двох кримінальних справах перетворитися на свідка. Вершиною майстерності у цьому бізнесі стало сприяння І.Шиманського у незаконному відшкодуванні ПДВ фірмі „Теркурій” в сумі 4 млн. 500 тис. грн. Нагадаю пересічному тернополянину, що директором цієї фірми є не хто інший як власник «Подолян» Василь Чубак. Ось звідки у цього затятого і богобоязного українця перший мільйон взявся. Згодом, за цю послугу І.Шиманський через родину став власником 6 торгівельних майданчиків в цьому торговельно-розважальному центрі. Ігор Шиманський взагалі виступає добрим фейом для Василя Чубака. Через своїх друзів підприємливий податківець домовився свого часу про отримання „Теркурієм” кредиту у київському банку „БМ Україна” для відкриття «Подолян». Дивно, що завжди вдячний Василь Чубак не назвав кінотеатр в «Подолянах» «Шиманський Сіті» або каток «Ігорком з ДПА». Добре, що хоча б бабки за переведення Шиманського назад в Тернопільську ДПА Василь щедро відсіяв. Як і у випадку з «наїздами», Ігор Шиманський розробив схемку покарання непоступливих підприємців і у разі їх відмови «працювати» по відшкодуванню ПДВ Шиманський мало не силою заставляє подати до ДПА уточнену податкову декларацію тієї чи іншої фірми, в якій суму дебіторської заборгованості за ПДВ віднесено до податкового кредиту.

Сам же після цього ініціює порушення податковою міліцією відповідної кримінальної справи. Тема супермаркетів привертає увагу Шиманського вже не вперше. Свого часу за сприяння Шиманського у власність такого собі ТОВ “Ірбіс” було передано приміщення супермаркету “Київ” в рахунок погашення боргів по сплаті податків його колишньому власнику. Взамін Шиманський забезпечив списання відповідних штрафних санкцій для цієї фірми. Не слід забувати, що володіє сім’я Шиманського і супермаркетом електротехніки «Ельдорадо» по вулиці Шептицького, власником якого є його швагро Луців. Цікавим є шлях отримання квартири Шиманським. Її він получив від заступника мера Тернополя С.Мамчура в якості оплати за те, що у 1999 році прикрив порушення фінансово-господарської діяльності тернопільської залізниці в сумі близько 2 млн. грн. С.Мамчур на той момент був зацікавлений у прикритті цього порушення, оскільки Львівська залізниця проводила будівництво житла для мерії. За одну з таких квартир для Шиманського порушення були зменшені 8000 і штрафні санкції склали лише 40000 грн. А бомж з податкової нарешті зміг завести сім’ю у новозбудовану квартиру. Встиг Ігор Шиманський подумати і про забезпечення себе безплатними обідами і вечерями. З 2005 року він безплатно їсть в ресторані «Хутір», результати документальної перевірки якого виявили порушення, штрафні санкції за які складали понад 100 тис. гривень. Однак, завдяки Шиманському їм все «пробачили». Ось такий собі податківець Ігор Шиманський. Простий математичний підрахунок хоча б наведеного у статті покаже, скільки він зрубав бабла для себе і скільки недоотримала держава внаслідок його злочинної діяльності. Ще кілька таких Шиманських і жоден бюджет не витримає. А питання інвестицій, про які так мріє нове керівництво області, взагалі незручно піднімати – хто з розумних підприємців і бізнесменів вкладе в нашу область гроші? Краще їх відразу перерахувати на особистий рахунок Ігоря Шиманського.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. вся система построена на откатах, и тот же пан Ш. никуда не сядет и низаа что отвечать не будет если вовремя завезет “котлетку” старшему начальнику, и отмажут и прикроют и будет воровать дальше…

  2. Тернопільська податкова вже давно обнагліла: всі знають, що вони вимагають хабарі- а їм однаково- користають момент, акти пишуть по 3 місяці ( чекають коли принесуть гроші). В Шимана просто криша поїхала — сам диктує акти — цілодобово, а гроші за це бере і Кацан і сімя Михайлюків. Київ все добре бачить, але ніяк не реагує.Вивести їх на чисту воду можна — але вони мають дуже багато грошей і легко купляють усіх.Таких жадібних і озвірілих до фанатизму податківців ще не знали підприємці Тернополя.
    р.s. Шановні керівники ДПА України — провірити їх можна навіть не виходячи з кабінету, було б бажання.

  3. Прийде ще час і до Шиманського І.І Кацан М.опустить нижче голову,а то не ходить ,а носить її.Відколи податкова,ще таких подонків не було,Працівників мають за бидло,хіба що не носять нагайок.Чого тільки варта, шмара-Клочай.Не податкова ,а ПП.

  4. О дааа…Пані Клочай нормальна баба, їй все по***…А схеми в НИХ дуже хороші, обідно тільки за простих інспекторів,які пишуть акти і потім їх виставляють дурнями…А за це вони мають ДУУУЖЕ ХОРОШУ державну зарплату в розмірі 1900 грн…
    Суки…Ось що можна сказати…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ВАКС вернул дом в Козине налоговику из "дела Клименко"

Высший антикоррупционный суд отменил арест участка и дома в поселке Козин под Киевом. Об этом сообщает Судебный репортер со ссылкой…

НАБУ порылось в сейфе зятя экс-зампреда налоговой службы

Национальное антикоррупционное бюро и Специализированная антикоррупционная прокуратура обнаружили более 18 млн грн наличными и 85 грамм предметов, похожих на золотые…
Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
НОВОСТИ