Человек не терпит насилия!

Українська міліція: озброєні та обколені

aksu74

11 березня 2011 року співробітниками Костянтинівського міськуправління міліції, що на Донеччині, був затриманий громадянин під час придбання дози важкого наркотику. Громадянинові так кортіло вколотись, що він не зміг дочекатись кінця робочого дня й прибіг до продавця «дурі» прямо зі служби – у міліцейській формі, з пістолетом і посвідченням сержанта лінійного відділу на станції Слов’янськ УМВС України на Донецькій залізниці Едуарда Євсієнка.

І форма, і посвідчення, і пістолет виявились справжніми — охоронець правопорядку відхилився від маршруту несення служби й зазирнув до знайомого продавця наркотиків. Де був випадково затриманий колегами й того ж дня без зайвого галасу звільнений з лав міліції «за власним бажанням» заднім числом. Для чого, ясна річ, керівництву Управління довелось вчинити ще один злочин – службове підроблення з метою приховати той факт, що в лінійній міліції служать ін’єкційні наркомани.

Але повідомлення про це не знайти на сайті Міністерства внутрішніх справ України, як немає там інформації й про те, що зо два тижні до того, 28 лютого 2011 року, був затриманий ще один співробітник цього ж самого Управління МВС України на Донецькій залізниці – начальник складу озброєнь Сергій Чеботюк – під час продажу однієї тисячі автоматних патронів.

Натомість Департамент зв’язків з громадськістю МВС України радує читачів сайту ось такими шедеврами:

«Нещодавно на територію паливного складу локомотивного депо станції Слов’янськ Донецької залізниці через в’їзні ворота незаконно проник невідомий. Даний об’єкт знаходиться під воєнізованою охороною, однак, цей факт ані трохи не збентежив молодого винахідника. Він заздалегідь спланував свої злочинні дії. Відразу після проникнення на вищезазначену територію, зловмисник почав швидко наповнювати мішки металевою стружкою, щоб потім здати її до пункту прийому металобрухту та отримати за це гроші. Не реагуючи на вимоги охоронців припинити злочинні дії, розкрадач все намагався «нагребти» якомога більше. Свій злочинний намір він до кінця так і не довів, оскільки був виявлений працівниками ВОХР. Відразу ж на місце події прибули правоохоронці лінійного відділу на станції Слов’янськ УМВС України на Донецькій залізниці.

Пізніше було встановлено, що затриманим виявився 26-річний мешканець міста Слов’янськ, який в своє виправдання повідомив, що на скоєння злочину пішов у зв’язку важким матеріальним становищем. Але навряд чи таке виправдання допоможе уникнути заслуженого покарання».

Звісно, історія про те, як 26-річний хлопець, доведений до відчаю «покращенням життя вже сьогодні», намагався поцупити мішок металевої стружки – «тєма важная і актуальная». Бо, дійсно, про що ще повідомляти сайту МВС України? – Про те, як співробітники міліції грабують громадян на вулицях, купляють наркотики й торгують зброєю?

До речі, результати ревізії в Управлінні МВС України на Донецькій залізниці, проведеної з нагоди затримання Чеботюка, примусили замислитись. У тім, що в на складі озброєнь Донецької «желєзкі» зафіксована нестача 400 пістолетних набоїв, 11 пістолетів Макарова, одного пістолета «Форт» і 20 гранат РГД, нічого дивного не має. Бо чутки про те, що під покровительством начальника Управління МВС України на Донецькій залізниці Леоніда Кіріченка процвітає торгівля зброєю, ходили вже давно. Дивує інше. На складі виявився надлишок озброєнь: 2 не обліковані гранати Ф-1, 25 цинків з патронами 5,45мм, а також – 18(!) малогабаритних автоматів АКСУ-74, що породило цілком природне запитання: «Откуда дровішкі?».

Припустимо, набої чи гранати можна «зекономити» під час навчань. Але звідкіля взятись зайвим автоматам, та ще й у такій кількості? Автоматична зброя в Управлінні давненько вже не списувалась і не губилась.

Здавалося б, кожна одиниця стрілецької зброї має заводський номер, по якому можна прослідкувати всю її історію. Але – о диво! – чомусь прокуратура Донецької області не поспішає з’ясовувати походження оцих самих зайвих 18-ти автоматів. Принаймні, як повідомляють наші джерела, арештованого Чеботюка активно допитують на предмет, кому він продавав зброю, але нікого не цікавить, де він її брав і з ким ділився виручкою.

Тож дозволимо собі припустити, що 18 зайвих автоматів, виявлених на складі озброєнь Управління МВС України на Донецькій залізниці – то майно зовсім не міліцейське. Річ у тім, що заступник начальника цього Управління Сергій Арошкевич – людина військова. І, як шепочуться його підлеглі, зберіг міцні бізнес-стосунки з колишніми колегами. Цілком логічне запитання – а чи не бере Арошкевич участі в крадіжках автоматичної зброї з арсеналів Міністерства оборони, використовуючи склад УМВС для зберігання краденого? – повисає в повітрі. Судячи з повної відсутності будь-якої реакції міністра Анатолія Могильова на те, що коїться в Управлінні МВС України на Донецькій залізниці, керівник української міліції має більш нагальні проблеми, аніж наркоманія серед підлеглих чи продаж зброї з міліцейських складів. Наприклад – крадіжка мішка сталевої стружки в Слов’янську.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

9 ответов

  1. А корень зла в коррупции. Она в том, что прокурор боится наверх глаза поднять и шерстит случайно попавшую в руки мелкоту. И в том, что ежегодная диспансеризация в медслужбе МВД не выявила наркомана.

  2. Чего вы еще хотите от этой страны, где ДЕПУТАТЫ ПАРЛАМЕНТА грубо и совершенно открыто нарушают Конституцию при голосовании. И это общепризнано, это все знают и для того чтобы остановить это предлагают лепить какие-то дополнительные кнопки (?!) Сам ФАКТ нарушения Конституции никого не волнует. Мало того, депутаты возмущены тем, что кто-то пытается запретить им насиловать Конституцию.

    А тут какой-то сержант с наркотой. Нашли чем удивить.

  3. Не понятно: что здесь удивительного?
    Если президент страны зэк, если депутаты педофилы, насильники и кокаиновые наркоманы, то что с того, что мент-сержант наркоман????
    У нас вообще страна идиотов.

  4. Давайте обсуждать и строить Честную Украину — только и всего! Заставить голосовать депутатов ЛИЧНО, всех госслужащих и кандидатов — через детектор лжи и декларацию расходов родственников — хотя бы! У нас еще , может, год-два есть до взрыва, есть место для обсуждения:

    http://exrus.eu/index.php?option=com_myblog&show=2011-03-11-12-25 -20.html&It emid=2 или см. http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/9081.phtml

  5. “Анатолию” — А кто будет контролировать Ваш “детектор лжи” или (Кот-бегемот)”купленные кнопки” ? Бороться с бюрократией (начальством) созданием новых бюрократических структур (начальников)? Это равноценно тушению пожара бензином. Чтобы построить “честную Украину” необходимо установить диктатуру ЗАКОНА, Советскую власть, развивать (а не свертывать) демократию, создавая общественные интитуты контроля бюрократии, “давить” на все партии (скоро выборы) о расширении полномочий и возможностей общественности, ее инициативы в организации отзыва депутатов. Сегодня их не отзывают доже партии, которые выдвигали. За суддей вообще нет речи. Скоро и депутаты, как судди, будут пожизненны. И Президент не против. Если народ (мы с вами в т.ч.)окажемся способными объединиться для достижения этого. Давайте (Fishka) добиваться не назначения, а избрания прокурора и начальника милиции (для начала района, города). Помню: будучи замом нач.РОВД по оперработе “вычислил”, что опер-лейтенант “колется”. За это не судят, поэтому проверил лично, подтвердилось и уволили немедленно, в тот же день. Хотя и преступления человек раскрывал, жалко было, что по дури-молодости “подсел”. “По собственному” уволили, дали человеку шанс ”спригнуть”.

  6. “Анатолию” — А кто будет контролировать Ваш “детектор лжи” или (Кот-бегемот)”купленные кнопки”? Бороться с бюрократией (начальством) созданием новых бюрократических структур (начальников)? Это равноценно тушению пожара бензином. Чтобы построить “честную Украину” необходимо установить диктатуру ЗАКОНА, Советскую власть, развивать (а не свертывать) демократию, создавая общественные интитуты контроля бюрократии, “давить” на все партии (скоро выборы) о расширении полномочий и возможностей общественности, ее инициативы в организации отзыва депутатов. Сегодня их не отзывают доже партии, которые выдвигали. Давайте (Fishka) добиваться не назначения, а избрания прокурора и начальника милиции (для начала района, города). За суддей вообще нет речи. Скоро и депутаты, как судди, будут пожизненны. И Президент не против. Это обьзательно произойдет, если народ (мы с вами в т.ч.)окажемся НЕ СПОСОБНЫМИ объединиться для достижения этого. И еще. Сторонники национализма “с человеческим лицом” должны понять, что националызм + капитализм = (есть)фашизм. Опорой для желающих построить “честную Украину” могут быть только партии левого толка при поддержке мелкобуржуазных союзников.

    Помню: будучи замом нач.РОВД по оперработе “вычислил”, что опер-лейтенант “колется”. За это не судят, поэтому проверил лично, подтвердилось и уволили немедленно, в тот же день. Хотя и преступления человек раскрывал. Жалко было, что по дури-молодости “подсел”. “По собственному” уволили, дали человеку шанс “спригнуть”. Поэтому, правильно, что сержанта уволили. Стыдно, что задним числом. Кадровики ”химичат”.

  7. Сидит на урне наркоман, курит. Подходит милиционер: — Ты что тут сидишь? — Курю вот. — Это место для мусора! — Ой! Простите! Садитесь, пожалуйста!

  8. все менти уебки а в ДПСУ такае же ***ня творится ЛИТВИН ММ розвел все это уеьанство

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Получены сведения о применении боевых наркотиков в российской армии

Получены сведения о применении боевых наркотиков в российской армии

Российские СМИ активно пишут об обнаруженных на территории нашей страны «боевых наркотиках». В то же время, ни фото, ни видео…

МВД нашло нарушения в части, где служил убийца Рябчук. Енин...

Комиссия МВД обнаружила в воинской части в Днепре, где нацгвардеец Артемий Рябчук устроил стрельбу, нарушения порядка и организации службы, что…

МВД проведет учения по защите административных зданий от захвата

Министерстве внутренних дел (МВД) Украины планируют проведение учений на востоке и центральных областях Украины. Также будут проведены отработки с Вооруженными…
НОВОСТИ