Человек не терпит насилия!

У Кривому Розі міліціонери затримали й побили вихованця Єнакіївського авіаспортклубу

maksim.slob

26 грудня 2010 року біля 12 години ночі в редакцію «ОРД» зателефонував вихованець Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу, талановитий спортсмен-парашутист Максим Слободян, про якого не раз згадувалось у статтях на сайті. Максиму 19 років, він живе в Кривому Розі, навчається в металургійному технікумі, а вдома доглядає важкохвору матір і 5-річну сестру. Але зателефонував Максим не в зв’язку зі численними публікаціями про будні юних парашутистів, яких оббирає керівник українського спорту Сафіуллін. Виявляться, у Кривому Розі співробітники міліції витягнули хлопця з маршрутного таксі, притягнули в Довгинцевський райвідділ Криворізького міську правління й без пояснення причин та складання протоколу затримали.

Спочатку Максима не били і навіть не відібрали телефон (і перше, і друге трапилось пізніше). Тому автор цих рядків за допомогою слухавки ознайомився, як підлеглі Могильова спілкуються з громадянами:

Максим (звертається до працівника міліції): Мене звати Слободян Максим Юрійович, ось мої документи. Прошу Вас представитися й назвати себе

Міліційонер: Пшол на ***, щенок. Рот закрой.

Максим: Я прошу Вас не висловлюватися нецензурною лайкою та пояснити причину мого затримання.

Міліціонер: Я тєбє щас, блядь, поясню.

Наслухавшись цих діалогів, я зателефонував у Довгинцевський райвідділ за телефоном 0564 71 11 42. Слухавку взяла така собі Гоголь Оксана Вікторівна – помічниця чергового. На прохання пояснити, у зв’язку з цим затримали Максима,Оксана Вікторівна відповіла, що незаконно в міліції не затримують. Якщо привели громадянина в райвідділ – значить так треба.

Знову телефоную Максу: «Ти де?» — «В коридорі. Все зачинено, нікого не має. Я кілька разів стукав у віконечко чергової частини, вимагав, щоби мені пояснили, чого мене тут тримають, але звідтіля роздаються лише матюки».

Телефоную ще раз у райвідділ. На цей раз слухавку бере черговий на прізвище чи то Бугрій, чи то Бугрім. Представляюсь, прошу пояснити, на підставі чого вночі в приміщенні райвідділу тримають Максима Юрійовича Слободяна: «Його затримали за те, що він п’яний хуліганив», скрізь зуби відповідає чи то Бугрій, чи то Бугрім. «Він не п’є й не курить, — кажу я, — він спортсмен». Черговий по райвідділу кидає слухавку.

Через п’ятнадцять хвилин, знову телефонує Максу. Він вмикає телефон, але говорити не може – у цей момент міліціонер тягає його за волосся, чути удари й крики: «Пиши, сука, в протокол. Я тобі, блядь, покажу нарколога». Виявляється, Максим став вимагати, щоби його освідували на предмет відсутності алкогольного сп’яніння.

Якраз у цей момент черговий по райвідділу спілкувався з редактором «ОРД» Стасом Речинським, та розповідав, що Максим страшенно п’яний і затриманий за хуліганство.

О 1 годині 15 хвилин хлопця закрили в «клітку».

Те, що буде далі – очевидно. Зараз в райвідділі сфальсифікують адмінпротокол, фіктивні свідки (міліцейська агентура з числа наркоманів) напишуть пояснення, мовляв, бачили на власні очі, як Максим хуліганів, а на ранок хлопця повезуть до суду, де суддя автоматично проштампує йому 10 діб адмінарешту.

Тому редакція та постійні автори «ОРД» передають великий привіт міністру Могильову та його позаштатному солов’ю Стогнію: запевняємо, що напризволяще Максима ми не залишимо.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

59 ответов

  1. Исправьте (выделено заглавными): “Оксана Вікторівна відповіла, що незаконно в міліції НЕ затримують.”
    Вот это и есть реальная ментовская украинская действительность.

  2. Абсолютно вірно, пане Серий. Писалося вночі в досить нерововій обстановці, тож не помітив пропущене слово. Станом на 9-00 ніякої інформації про місцеперебування Максима не має. У нього вдома залишилась 5-річна сестра та хвора матір, яка не здатна сама себе обслуговувати. Зараз розшукуємо батька Максима. Мабуть, доведеться мені терміново їхати в Кривий Ріг.

  3. Цікаво було б почути, що по даному факту “простогне” полковник-любимчик і які “свідчення” підтвердять “дежурнЫе” нарики? Не виключно що і “косячка” відшукають менти в кишені затриманого (для свого оправдання), та і спиртним “пригостити” можуть,- у них ці трюки відпрацьовані до автоматизму.

  4. Тепер ментам буде викрутитися дуже складно. В райвідділ приїхав батько Максима, якому передали телефон хлопця. Максим — у “клітці”. Але свої діалоги з ментами Максим зміг записати телефоном, перевівши його в режим диктофона.

    Зараз Макса повезуть на суд офомрлювати йому 10 діб адмінарешту. На жаль, у Кривому Розі в мене немає знайомого адвоката, а сам я туди зможу приїхати не раніше завтрашнього дня. Я попрохав батька обов”язково бути на суді та передати Максиму, щоби він заявив клопотання про допит мене в якості свідка — я ж багато чого чув.

    До речі, весь ранок намагаюсь додзвонитись в МВС України. Жоден телефон — ані в Департаменті по зв”язках з громадскістю, ані в Управлінні моніторингу дотримання прав людини — не відповідає. Дзвоніть, громадяни, в рельсу.

  5. Тільки що суддя (ще не знаю прізвища) виніс рішення арештувати Максима на 10 діб. Рішення виносилось потайки від батька й без допуску адвоката. Доки батько стояв у черговій частині, міліціонери вивели Максима іншим виходом і відезли до суду.

    В МВС України телефони не беруть, помічник прокурора Довгинцівського району також на робочому місці відсутній
    Зараз батько забере постанову (якщо йому її видадуть). Ну, а далі вже я буду вчити міліціонерів і суддів основам правової грамотності

  6. Капец стране.Больше сказать нечего. Либо сидите по домам, не выходя даже на прогулку, либо валите из страны.
    Жить не дадут никому. Сейчас каждый на своем рабочем месте занят выколачиванием бабла со смердов. У пацанов нет никаких ценностей кроме бабла. Вся вертикаль власти дискредитирована. Банда ворья дорвалась до руля. Что делать дальше? Куда бежать? Стало страшно жить.

  7. Постанови по Максиму не має. Суддя виніс рішення про арешт людини усно. Ой, здається мені, що цей суддя довго не пропрацює — я влаштує показове зняття мантії.

    Вдалося додзвоинится до помічника прокурора району. Пояснив ситуацію. Попрохав негайно внести протест на безумне рішення судді, оскільки є свідок знущань з хлопця (це я) і аудіозапис того, що відбувалось у райвідділі. Чекаємо.

  8. Немедленно общественность — под стены райотдела! До официального вынесения решения их начальства разобраться и доложить.

  9. Вже підключились журналісти газети “Сегодня”, завтра має вийти матеріал про цей дикий випадок. Потрібен адвокат у Кривому Розі, який би подав апеляцію на постанову про арешт. Але платити адвокатові нема чим — хіба я зможу щось заплатити. Бо Максим реально голодає — наїдається він лише, коли приїжджає в гості в Київ.
    І ще одна біда — у хлопця немає взуття. Взагалі. У нього 50-й розмір ноги, таке взуття не знайдеш. Замовляти індивідуальний пошив — дуже дорого. Він мав одні кросівки (і на зиму, і на літо, і бігати, і з парашутом стрибати), але в них луснула підошва кілька днів тому. Тому він ходить практично босоніж по снігу — підошв не має.

  10. Владимир, по пять раз перечитываю все ваши статьи!! Вы мужественный человек и мужчина моей мечты! Буду за Вас молиться.

  11. Прохання до журналістів і правозахисників: будь ласка, час від часу телефонуйте в прокуратуру Довгинцівського району м.Кривий Ріг та цікавтеся долею Максима Слободяна. Бо ніякої інформації наразі не має. Що з хлопцем — невідомо.

    Телефон прокуратури 0564 71 68 87. Помічник прокурора, який наглядає за міліцією, Корж Дмитро Володимирович, тел. 0564 71 13 73.

  12. Інформацію про незаконне затримання студента перевіряє Главк дніпропетровської міліції
    27.12.2010 13:17

    Двадцять сьомого грудня на одному з Інтернет-сайтів був розміщений матеріал про те, що нібито у Кривому Розі міліціонери затримали і побили студента одного з технікумів.

    Повідомляємо, що 26 грудня о 22.30 водій маршрутного таксі був вимушений з’їхати з маршруту та під’їхати до приміщення райвідділу міліції, яке знаходилося поблизу, та зробити заяву про те, що в маршрутці знаходиться громадянин в стані алкогольного сп’яніння та намагається чинити хуліганські дії стосовно нього та інших пасажирів.

    Затриманим виявився 19-річний студент одного з технікумів. У лікарні медики оглянули підозрюваного і з’ясували, що зайві проміле таки є. Щодо тілесних ушкоджень, то вони були відсутні.

    Близько третьої ранку 27 грудня молодика-хулігана відпустили додому. А о девятій ранку того ж дня він прибув до райвідділу міліції, де у супроводі дільничного був доставлений до приміщення районного суду, з метою притягнення його до відповідальності відповідно до ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Дрібне хуліганство».

    За цим фактом ГУМВС України в Дніпропетровській області проводить службову перевірку.

    ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

  13. Максима ніхто не відпускав. О дев*ятій ранку приїхав його батько узнати, що трапилось з сином — після мого дзвінка. Те, що відбувалось в міліції записано не диктофон — менти віддали батькові телефон Максима, не підозрюючи, що там є запис. Окрім того, я через включену слухавку чув, що відбувається. І я буду домагатись, щоби мене опитали в ході розслідування.

  14. А вот и первые результаты (информация взята с сайта “Украина криминальная”)

    Двадцять сьомого грудня на одному з Інтернет-сайтів був розміщений матеріал про те, що нібито у Кривому Розі міліціонери затримали і побили студента одного з технікумів.

    Повідомляємо, що 26 грудня о 22.30 водій маршрутного таксі був вимушений з’їхати з маршруту та під’їхати до приміщення райвідділу міліції, яке знаходилося поблизу, та зробити заяву про те, що в маршрутці знаходиться громадянин в стані алкогольного сп’яніння та намагається чинити хуліганські дії стосовно нього та інших пасажирів.

    Затриманим виявився 19-річний студент одного з технікумів. У лікарні медики оглянули підозрюваного і з’ясували, що зайві проміле таки є. Щодо тілесних ушкоджень, то вони були відсутні.

    Близько третьої ранку 27 грудня молодика-хулігана відпустили додому. А о девятій ранку того ж дня він прибув до райвідділу міліції, де у супроводі дільничного був доставлений до приміщення районного суду, з метою притягнення його до відповідальності відповідно до ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Дрібне хуліганство».
    За цим фактом ГУМВС України в Дніпропетровській області проводить службову перевірку.
    ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області
    МВС України

    Я первую статью прочитал на сайте УК, и подумал, что и вправду наша доблесная милиция очередного ГОПА проучила, ну а после статьи на ОРД, стало все ясно, и я узнал родную милицию, а знаком я с ее действиями не понаслышке.

    П.С. Беспредел нужно пресекать, а иначе он дотянет свои руки и до нас — наблюдающих все это со стороны.

  15. Прочитована заява міліція взята з саqту ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

    http://pol2.a-teleport.com/news/2010-12-27/1223

    Я вже зателефонував у ВБ області, там іде перевірка, співробітники виїхали в Кривий Ріг. Як виявилось, наведена інформація — це витвір фантазії прес-служби Криворізського міськуправління. Перевірка тільки почалась.

    Я залишив свої координати з категоричним проханням опитати мене як людину, яка чула через телефон, що саме відбувалось у райвідділі.

    За кілька хвилин мені зателефонували працівники міліції — внутрішня безпека — і стали розповідати, умовно кажучи, що дурень і нічого в цьому житті не розумію. А якщо я хочу дати пояснення, то мушу їхати до них у Кривий Ріг. Я пообіцяв, що це вони до мене приїдуть 🙂

  16. Ну не могу я поверить что ети пидары (менти) могли чтото сделать полезного без выгоды для себя.
    Только представить водитель маршрутки “мимо ехал и заехал в РВ УМВС” ну как к теще на блини.
    Кто заметил в показаниях водителя НАМАГАВСЯ ХУЛЫГАНИТИ” а 173 впаяли за что тогда.

  17. Хлопець — напрочуд спокійна, виважена та відповідальна людина. У ньго на руках маленька сестра й матір, яка не здатна сама себе обслуговувати. І при цьому він кожні вихідні уїжджає в Єнакієве на тренування (сестру доглядають або сусіди, або батько, в якого зараз інша сім*я). Максима знає і Стас Речинський, редактор сайту, багато хто з народних депутатів. Вони можуть підтвердити, що на хуліганство цей хлопчик не здатний. Він зараз закінчує технікум, пише диплом.

  18. То есть, по сути, менты не разбираясь взяли версию водилы про пытающегося хулигана, а потешный суд из якобы попытки сразу сляпал хулиганку?! Улыбайтесь, мы на Украине!

  19. Только что переговорил по телефону (0564 71 68 87) с помощником прокурора Долгинцевского района г.Кривого Рога Корж Д.В., который заверил, что в материалах административного дела Слободян М.Ю. нарушения законности не усматриваются, судья обоснованно вынес своё решение. А главное, что сам правонарушитель, со слов помощника прокурора, признал себя виновным, т.е. имеем, как говорится, “царицу доказательств”. Отакої!

  20. Менти ні яку версію брати не збирались. Вони просто хлопця тримали в райвідділі і не випускали без жодних пояснень — чекали, коли їм принесуть гроші. Воділу ніхто не опитував, свідків не встановлював. А коли черговому стали телефонувати з Києва та вимагати пояснень з приводу чого в райвідділі без протоколу тримають хлопця, менти вирішили прикрити свою дупу: зліпили протокол і хутенько домовились з суддею. Бо випускати Макса вони побоялись. Ото й усе підґрунтя ситуації. Протокол — фальшивка. Потерпілого не має. Свідкі не опитувались. Натомість є усна постанова судді про арешт. А тепер менти кажуть, мовляв, суд встановив, що все було законно.

    Цікаво, яка буде реакція судді, коли він (чи вона) довіється, що менти тупо підставили? Бо менти ж не сказали судді, що вночі черговому телефонували журналісти, що питання на контролі в народних депутатів, що вийшла публікація на відомому сайті, що в Дніпропетровську розпочата службова перевірка, що батька та захисника обвели навколо пальця, аби не допустити в судове засідання. А тепер буде дисциплінарне провадження відносно судді з великим ризиком звільнення з посади за порушення присяги (я постараюсь). Бо усні постанови про арешт — це щось новеньке в українській юриспруденції.

  21. Мені помічник прокурора сказав, що він доповідав прокурору району, але йому дана вказівка чекати офіційного звернення — нехай народні депутати напишуть листа, от тоді прокуратура й буде думати, чи треба реагувати.
    Справу розглядала суддя Прудник Надія Григорівна — саме вона винесла усне рішення про арешт.

  22. Як Ви або ми зможемо доказати той факт, що постанови суду не має а є лише слова. Що внесли або будуть вносити в мотивувальну частину рішення якщо свідки відсутні (не опитувались). Зараз потрібно знайти того водія і в любязній бесіді повідомити, щоб неправдиві покази не давав а то і кримінальна відповідальність уже для нього не за горами. якщо правильно припіднести подіє.

  23. Стосовно усної постанови, то це безглуздя, поясню чому.
    Виключно постанова суду (в паперовому варіанті з печаткою), є підставою для чергового та начальника ІТТ для утримання громадянина в ізоляторі тимчасового тримання, а інакше, для них це стаття 146 КК України в сукупності зі статею з розділу “Злочини у сфері службової діяльності”.
    Звідси висновок, або така постанова судді є, а суд не надає її батькові для того, щоб той не зміг її оскаржити, або працівники міліції юридично безграмотні телепні, які звикли працювати по шаблону, і за це в данній ситуації жорстоко розплатяться (маю надію).

  24. Відносно усної постанови. Як тільки батько зрозумів, що менти його обманули й водили Макса в суд через інший хід, він зателефонував мені. Я сказав: “Чимчикуй у суд і бери постанову, будемо оскражувати”. Батько прийшов до суду, але секретарка сказала, що постанови не має — її напишуть після 13-00. А це було десь о 10:30.

    І ще раз кажу — потрібен адвокат у Кривому Розі, який би ознайомився з матеріалами справи. Звертаю увагу на такий, наприклад, момент. На сайті ГУМВС України в Дніпропетровській області написано, що начебто Максима відпустили о 3 ночі, а о 9-й ранку він сам прийшов у райвідділ і разом з дільничним інспектором попрямував до суду. Це — цинічна брехня й пояснюється вона тим, що тримати хлопця понад 3 години в райвідділі права не мають. Тобто, мало місце завідомо незаконне затримання. А випустити Максима менти боялись, бо тоді б не вдалося сфальсифікувати адмінматеріали й провести судове засідання без захисника та допиту свідків.

  25. Знаю Бойко лично, бедная судья и муссариллы, он порвет их как тузик шапку, хотя бы поинтересовались кто это, для начала..Это их уже не спасет, им орган 100%

  26. Головне щоб максим поменше ставив свох підписів, а то вийде, що по документам його дійсно випустили з райвідділу. Можливо йому також підсунули розписку про те, що він отримав постанову судді про адміністративний арешт.
    П.С. також вибачаюсь за неправильну кваліфікацію можливих порушень міліціонерів, не 146 а 371 стаття КК України, як вірно зазначив Володимир Бойко.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

МВД нашло нарушения в части, где служил убийца Рябчук. Енин...

Комиссия МВД обнаружила в воинской части в Днепре, где нацгвардеец Артемий Рябчук устроил стрельбу, нарушения порядка и организации службы, что…

МВД проведет учения по защите административных зданий от захвата

Министерстве внутренних дел (МВД) Украины планируют проведение учений на востоке и центральных областях Украины. Также будут проведены отработки с Вооруженными…

Начальнику сервисного центра МВД в Одесской области подарили две квартиры...

Начальник сервисного центра МВД в Одесской области Михаил Козловский в прошлом году получил две большие квартиры, указав их стоимость значительно…
НОВОСТИ