Человек не терпит насилия!

Пальчевський – таки дійсно громадянин Росії

palchevskij

Набирає обертів скандал навколо громадянства першого заступника Міністра України в справах сім’ї, молоді та спорту Пальчевського А.І., який ні дня не працював на державних посадах і донедавна був відомий як російський бізнесмен та один з керівників Партії любителів пива Російської Федерації. І який навіть балотувався до Державної Думи Росії. Колишній військовий перекладач, Пальчевський А.І. з 2005 року став розвивати свій бізнес також і в Україні, де виступив засновником низки підприємств, зокрема медичного спрямування. Не маючи медичної освіти, росіянин Пальчевський А.І. вміло вводив в оману довірливих киян, представляючись то лікарем, то хіміком, доки в березні 2010 року не отримав призначення в Мінсім’ямолодьспорт.

Але в травні 2010 року інформація про російське громадянство Пальчевського А.І. стала надбанням громадськості й спричинила зливу публікацій в пресі. Ось що писав на цю тему сайт «ОРД» (http://ord-ua.com/2010/05/31/palchevskim-u-nebo/):

«Загальновідомо, що в Росії, на відміну від України, дозволено подвійне громадянство й громадянин Російської Федерації Пальчевський може безперешкодно (з точки зору Конституцій РФ) отримати паспорт іншої держави. Російська влада біпатридів ніяк не обліковує й кількістю іноземних паспортів у своїх громадян не цікавиться. Зовсім інший підхід до цього питання визначено Конституцією України: подвійне громадянство в Україні, взагалі-то, не допускається (за винятком тимчасових випадків, про які – нижче)…

Відповідно до частини 2 статті 37 Федерального Закону «Про громадянство Російської Федерації» від 31.05.2002 №62-Ф3, громадянство РФ припиняється з дня ухвалення повноважним органом, який відає справами про громадянство Російської Федерації, відповідного рішення. Такими органами є Президент Росії (розглядає питання набуття та втрати громадянства РФ за загальним порядком), Міністерство внутрішніх справ Росії (розглядає питання набуття та втрати громадянства РФ за спрощеним порядком щодо осіб, які постійно мешкають на території Росії), Міністерство закордонних справ Росії (розглядає питання набуття та втрати громадянства РФ за спрощеним порядком щодо осіб, які постійно мешкають за межами Росії).

Якщо вважати Пальчевського особою, що останні чотири роки постійно мешкає за межами Росії (між іншим, з точки зору російських законів, це зовсім не очевидно у випадку, якщо в Пальчевського залишилася нерухомість на території РФ), то в такому випадку для виходу з громадянства Росії він мав подати заяву в Посольство Російської Федерації в Києві, оплатити її консульським збором і чекати результату розгляду – до шести місяців. Після чого Пальчевському було б відмовлено. Позаяк добровільно вийти з громадянства Російської Федерації дуже й дуже непросто. І це не даремно – бо інакше російські призовники та військовослужбовці, яких направляли воювати в ту ж Чечню, наприклад, масово би писали заяви про вихід з громадянства.

Так ось, пунктом в) статті 20 вже цитованого вище Федерального Закону передбачено, що вихід з громадянства Російської Федерації не допускається, якщо громадянин Російської Федерації не має іншого громадянства або гарантій його набуття. Іншими словами, для того, щоби вийти з російського громадянства, Пальчевському спочатку треба отримати паспорт громадянина України, тобто стати біпатридом, людиною з подвійним громадянством, яке в Україні, взагалі-то, заборонено.

З тим, щоби дати можливість, зокрема, росіянам змінювати громадянство на українське, Законом України «Про громадянство України» передбачена можливість тимчасового подвійного громадянства саме для таких випадків. Набуваючи громадянство України, іноземці подають зобов’язання припинити іноземне громадянство впродовж двох років з моменту їх реєстрації громадянами України та зобов’язуються повернути паспорт іноземної держави (остання вимога не поширюється на осіб, яким надано статус біженця в Україні чи притулок). І певний час мають два паспорти одночасно.

Втім, чимало було випадків, коли особа, отримавши український паспорт і взявши на себе зобов’язання припинити громадянство Російської Федерації, у наступному це зобов’язання не виконувала. Або Міністерство закордонних справ Росії відмовляло такій особі у виході з російського громадянства. І тоді виникала ситуація з постійним подвійним громадянством».

Тим не менш, Міністерство України в справах сім’ї, молоді та спорту категорично спростовувало чутки про російське громадянство першого заступника Міністра й навіть 19 травня 2010 року через агентство УНІАН розіслало з цього приводу офіційну заяву, запевняючи, що Пальчевський А.І. добровільно відмовився від громадянства РФ. Але цій заяві не повірили народні депутати, які направили колективний запит Прем’єр-міністрові України з вимогою пояснити ситуацію.

І ось надійшла відповідь на депутатський запит. Виявляється, дійсно, в Головному управлінні державної служби відсутня будь-яка інформація про вихід з російського громадянства першого заступника Міністра України в справах сім’ї, молоді та спорту Пальчевського А.І. Згідно з відповіддю, підписаною Віце-прем’єр-міністром України Володимиром Сівковичем, 27 серпня 2009 р. рішенням Головного управління МВС в м. Києві Пальчевський А. І. набув громадянство України, а у вересні 2009 р. подав в Управління у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Головного управління МВС в м. Києві декларацію про відмову від громадянства Російської Федерації.

У той же час у відповіді зазначається, що, згідно із Законом Російської Федерації «Про громадянство Російської Федерації», подання громадянином Росії декларації про відмову від громадянства Російської Федерації не припиняє громадянства зазначеної держави – про що ми, власне, і писали на «ОРД».

Таким чином, Пальчевський А.І. після отримання українського паспорту лише подав у МВС України письмову обіцянку вжити впродовж наступних двох років заходи для виходу з громадянства РФ – і не більш того. Чи звертався Пальчевський А.І. до посольства Російської Федерації з заявою про відмову від громадянства РФ, чи здав російський паспорт і чи розглянув повноважний орган Росії ту заяву – невідомо. Точніше – вже відомо. Оскільки автор цих рядків направив інформаційний запит особисто Пальчевському А.І. ось такого змісту:

Першому заступникові Міністра України у справах сімї, молоді та спорту

ПАЛЬЧЕВСЬКОМУ А.І.

Бойка Володимира Марковича,

журналіста,

тел. 050 ххх хх хх

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Шановний Андрію Івановичу!

Мною здійснюється підготовка низки публікації щодо обставин набуття Вами українського громадянства та призначення Вас на посаду першого заступника Міністра України у справах сімї, молоді та спорту. З огляду на великий громадським резонансом, який спричинило Ваше призначення на державну службу, та на підставі ст. 32 Закону України «Про інформацію» прошу повідомити наступне:

  1. Чи отримували Ви, будучи громадянином Російської Федерації, дозвіл уповноваженого органу України на постійне мешкання на території України? Якщо отримували – якого саме органу й коли?

  2. Чи зверталися Ви до уповноваженого федерального органу Російської Федерації з заявою про добровільний вихід з громадянства Російської Федерації? Якщо зверталися – до якого саме органу й коли?

  3. Чи приймалося уповноваженим федеральним органом Російської Федерації рішення про Ваш вихід з громадянства РФ? Якщо приймалося – яким саме органом і коли?

  4. Чи здали Ви паспорт громадянина Російської Федерації до Посольства РФ у Києві? Якщо здали, то коли саме?

  5. Коли саме Ви звернулися з заявою про вступ до громадянства України?

  6. Чи надавали Ви довідку про рівень володіння Вами українською мовою під час процедури набуття громадянства України? Якщо надавали – ким саме й коли така довідка була видана? За яких обставин Ви її одержали (складали письмовий іспит, складали усний іспит, писали диктант і т.п.)? За якою програмою перевірявся рівень володіння Вами української мови?

  7. Чи володієте Ви українською мовою в межах програми за курс середньої загальноосвітньої школи?

  8. Яким було Ваше відношення до військової служби в Збройних силах Російської Федерації на момент подачі заяви про набуття українського громадянства?

  9. Яку посаду (посади) Ви обіймали під час роботи в Московському державному інституті міжнародних відносин, на якій кафедрі викладали?

  10. Чи відповідає дійсності інформація про арешт наприкінці травня 2010 року органами прокуратури належного Вам літака «Сиріус» у зв’язку з порушенням Вами правил перетину митного кордону України?

З повагою,

Володимир БОЙКО

31 травня 2010р.

Відповідь не забарилася. Виявляється, питання громадянства Пальчевського А.І. не належить до компетенції Пальчевського А.І. і тому надавати інформацію щодо свого громадянства він не збирається. Отакої.

 palllch

Зрозуміло, що якби б Президент Російської Федерації або (у випадку виходу з громадянства за спрощеною процедурою) Міністерство закордонних справ Росії ухвалили б рішення про позбавлення Пальчевського А.І. російського громадянства, він би послався б на відповідний документ і питання було б вичерпано. Але оскільки Пальчевський А.І., дійсно, досі є громадянином Росії, то й змушений перший заступник Міністра писати, що, мовляв, питання не належить до його компетенції.

Тобто, коли 19 травня Пальчевський А.І. поширював ОФІЦІЙНУ заяву з цього приводу, то питання до компетенції Мінсім’ямолодьспорт належало. А коли журналісти цікавляться – вже не належить. Йой, а чи знає Андрій Іванович, що буває з тими, хто відмовляється відповідати на інформаційні запити? – Приблизно те саме, що й з особами, які порушують правила перетину митного кордону. Адмінпротокол, суд, постанова…

До речі, Андрію Івановичу, а що там з Вашим літаком, арештованим 28 травня на аеродромі «Наливайківка» в Макарівському районі Київської області? Арешт вже знятий? Чи очікується конфіскація предмета контрабанди?

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

22 ответа

  1. Усьо так, пане Бойко, одне неправда: нема ніякого скандалу. Усі пердуни просто хєр поклали на “закон”. Тому не буде ніякого суду і тим більше адмінпостанови, хіба що занесете судді більше ніж цей пивний гандон.

  2. “…З повагою, Володимир Бойко”. “…З повагою Перший заступник Міністра А.І.Пальчевський”. Какие же уважающие друг друга люди! Особенно об уважении красноречиво говорит фотка с окольцованной свиньёй.

  3. Мне искренне симпатичен Бойко своим стилем написания статей и независимой гражданской позицией. Читаю его статьи с упоением и гордостью за украинцев.
    Десь мабуть пишаюся piдною мовою та силою свого народу. Але….
    ну что ты в него вцепился как бультерьер ..все давно поняли, что назначение Пальчевского на чиновничью должность было ошибкой правительства ..однако в целом и общем вопрос столь мелок ,что всем власть придержащим на него чихать…
    На этот мелкий и не заслуживающий Вашего внимания вопрос ,Вы тратите уйму времени, которое могло быть использовано для других острых и колких пестрящих фактами статей о чинах таможни и сбу , госчиновниках рангом повыше(казнокрадов). Бросьте Вы этого Россиянина — вопрос его отставки как чиновника это лишь вопрос времени.

  4. Ну, знаете, если 1-й зам.министра это мелкий чиновник, на которого не стоит обращать внимания, то что тогда говорить о городском или районном уровне? А ведь эта “элита” делает нам всем ”погоду”.

  5. Не могу согласиться с Егором, т.к. разруха начинается с непопадания в унитаз.Если целый Первый замминистра, бывший глава партии любителей пива, изгаляется над Основным Законом страны,откровенно плюя на норму о гражданстве, то чего же можно ожидать от рядового чинуши?!

  6. Громадянин автор статті! Не треба самому ставати на бік скривлення українського законодавства і Конституції. Якщо Ви бажаєте, щоб проти Вас не порушували законодавство, то й не пишіть ахінею самі.

    Конституція України, як і Закон про громадянство України абсолютно не забороняють мати хоч сто громадянств. І тільки лінивий в цій країні бажає бажане та придумане видати за дійсне. Такий, як Ви!

    Вчіть законодавство, читайте Леніна і Маркса і все помаленько дійде і до Вас. Приймайте громадянство Ізраїлю! Судячи з видаваємого Вами тут, ВАм підійшло би громадянство Ізраїлю.

    Стосовно ж Росії… У них Конституція і Закон про громадянство абсолютно, майже один в один з українськими. І облік громадянства там ведеться набагато краще, ніж в Україні. Так що не скидайте з слабої голови на здорову.

    Ви краще про свої
    нацюківські погляди казки розповідайте тим, хто через от таких керовників-нацюків вимушений їздити в Росію і заробляти на хліб для сімї. Краще б росіяни керували Україною, тоді б тут був порядок і були б гроші і повага у світі до країни!

    В багатьох країнах, у тому числі і в Україні, на керівні посади запрошують і призначають іноземних громадян. Нічого нового в цьому немає. Єдине, що дивує, це те, що деякі побоюються визнавати, що у них декіілька громадянств, бо у нас в Україні у деяких осіб дуже розвинена якась страшна болячка — діарея через рот, якщо у когось є ще одне громадянство, а у тебе його немає.

  7. Бойко молодец. Все правильно делает. Понаезжали тут всякие и права качают, учат нас как нужно жить. Сначала б научил российскую глубинку правильно пить пиво, ан, нет -ему дай поруководить украинским спортом.
    А теперь давайте подумаем, почему на чемпионате Европы по боксу 7 россиян, которые вышли в финал, стали чемпионами, а украинцам упорно не засчитывали удары. Может быть, Пальчевский, как спортивный руководитель, приложил к этому свою руку? Может быть он, как гражданин России, повлиял на руководство украинского бокса, чтобы те сдали все бои россиянам? Теперь так можно рассуждать по любому виду спорта. Россияне протащили своих людей в судейский комитет AIBA, теперь вот протащили своего человека в спортивное руководство Украины — и теперь пожинают плоды “чемпионства”.
    Бойко не задал один важный вопрос — за кого болеет Пальчевский: за Россию или за Украину? Если он болеет за Россию, то, естественно, будет использовать свое служебное положение, чтобы всякими правдами и неправдами уменьшить достижения украинских спортсменов и возвысить достижения российских спортсменов. Даже если он скажет, что болеет за Украину, вы ему поверите? Я, например, нет, т.к. в душе он, наверняка, болеет за Россию. Ведь это же не что иное, как спортивный шпионаж в пользу Росии. Куда СБУ смотрит?!

  8. Тут в обсуждении промелькнуло — “…отставка Пальчевского вопрос времени”. Нет, его отставка — дело принципа.
    А относительно отсылания Владимира Бойко за гражданством Израиля, ибо он, мол, не так пише, как надо, — это высший комплимент. Ибо в Израиле умеют родину любить, с автоматом в руках и под пули, дело чести, в отличие от нас.
    Касательно же того, за какую страну болеет г-рн замминистра (первый!)… Я думаю, одно из основных направлений его деятельности — отслеживать молодых и талантливых спротсменом — и отправлять из за Хутор Михайловский, дабы добывали спортивные победы для двухголовогог орла. Это помимо сугубо личного бизнеса.

  9. В обществе назрела необходимость того, что при поступлении на державну службу или в случае избрания на выборный пост, лицо, получившее власть, должно давать подписку о том, что оно становится лицом публичным и информация о нем и его родственниках становится достоянием общества, т.е. частично отказывается от гражданских прав и свобод, положенным для всех остальных граждан. То есть, информация о власть имущих должны касаться доходов и расходов этого лица и членов его семьи, его происхождения и наличия родственников за рубежом, его подробной биографии (а не так, что мы не знаем, где именно сидел наш Президент, с кем именно, кто у него был кум на зоне, имеет ли Левочкин старший отношение к пропаже документов, касающихся этой темной стороны биографии Президента, и не связано ли это с резким карьерным ростом Левочкина младшего…).
    Ущемление власть имущих в некоторых правах и гражданских свободах будет являться компенсацией для граждан, власти не имущим, и одновременно компенсаторным механизмом против злоупотреблений.

  10. Звертаю увагу шановного панства на те, що проблема полягає не в тому, що Пальчевський є біпатридом. Урешті-решт закон дає йому можливість мати друге громадянство впродовж двох років (щоправда, при цьому він не може працювати на державній службі). Питання в іншому – хто призначив Пальчевського й навіщо? Пальчевський – це людина Азарова, яка поставлена на грошові потоки. Фінансові документи Мінсімямолодьспорт підписує лише Пальчевський. Але наявність російського громадянства дає йому повну гарантію безкарності. Якби Росія видавала своїх громадян, що скоїли злочин на території іншої держави – проблеми б не було. А так Пальчевський, накравши бюджетних грошей, може в будь-який момент уїхати на свою реальну батьківщину.
    Якби б Пальчевський не обклав поборами дітей-спортсменів і якби б не став фінансувати шахрайські громадські організації, ніхто б не став би копатися в його громадянстві. Я з самого початку пропонував керівництву Мінсім
    ямолодьспорт – припинить побори з дітей, і я забуду, де Ваше міністерство знаходиться. Але в Пальчевського інша точка зору. Таке враження, що він гроші вперше в житті побачив. Тому з наступного тижня я почну друкувати документи, розповідаючи, чим насправді займається Пальчевський і куди спрямовує державні кошти.

  11. Если бы все,как Бойко, вцепились по-бультерьерски в этих пальчевских, азаровых,фирташей, ворошковских и не отпускали их глотки до тех пор, пока их не повыгоняют со службы, то, возможно, что-то бы в этой державе и изменилось. А так страх после Майдана потихонечку прошел, благо Ющенко оказался одним из их стаи, только слегонца подкрашенным в “оранж”, пацаны из ПР и их секьюрити взбодрились и теперь куражатся по беспределу. Но другого от них ожидать было глупо. Жаль их, не ведают как закончат. Ведь потом вряд ли с ними будут цацкаться типа “бандитам тюрьмы”. Могилы им!

  12. Бойко-супер! Так держать! Документы в студию, а что по ним скажет их пахан-борец с коррупцией!

  13. Бачу, бачу, пане Бойко, що дійсно насувається скандал. Якщо само Пахло дізнається, що гроші, які воно доручило вкрасти пивному ідеру, розкрадені в невідомому напрямку, то буде така громовиця!

  14. Надо отдать должное этой власти в том, что она пытается продемонстрировать свою готовность исправить ошибки в кадровой политике. Ставлю 10 грн. против 1 лека, что к осени с.г. Пальчевский будет уволен.

  15. Пальчевський, дійсно, буде звільнений. Але не тому, що він крадій — порядних людей в Уряді буквально лічені одиниці. А тому, що підтерся дорученням Президента й замість того, щоби, на вимогу Януковича, навести порядок у спортивно-технічних видах, знюхався з компанією, яка вимагала гроші у неповнолітніх вихованців Єнакіївського авіаспортивного клубу. Того самого клубу, де починав літати Береговий разом з батьком Януковича. За це Пальчевському Янукович просто відірве геніталії. Ото й уся буде кадрова політика.

  16. Украина — наихудший вариант латиноамериканского дикого олигархического капитализма в интересах кучки политиков казнокрадов и нескольких семей олигархов. Бандитская ПРДОНОВСКАЯ власть поражена вирусом тотальной коррупции, кумовства, родственно-клановой зависимости, отсутствием правосудия. Олигархо-прокурорско-судейский класс физически уничтожает народ, нагло и цинично устроил всеобщий дерибан по понятиям………

  17. Володя, ти безумовно правий. Жодного значення немає громадянство, в розумінні юридично оформлених стосунків громадянина та держави, гр-на Пальчевського. Справа в іншому. Наприклад, ще під час Помаранчевої революції, ПРдони репетували про ЦРУшність Каті Чумаченко. Потім так тихенько тема здулась і більше ніхто не говорив, що найближчий зв”язок першої особи держави причетний до діяльності спецслужби іншої держави. Це ж стосується і Пальчевського. При цьому вважаю за необхідне наголосити: іноземець і агент — це безумовно різні речі. Саме головна їх відмінність, це мотивація. У людини, що пов”язана із спецслужбою іншої держави, головна мета — виконання завдання. Національні державні інтереси країни перебування мають значення лише як риторика для прикриття (легенди). Я нічого не маю проти діяльності спецслужб, але я заперечую проти того, щоб у нас в Україні особи, причетні до іноземних спецслужб, не лише керували, але навіть мали опосередкований вплив на керування державою. Про Кучму можна говорити багато, але єдине чого в нього не було — він не був завербованим. Керувався він виключно особистими цілями, українським державником не був, але його особисті мотиви, почасти співпадали із державницькими. На відміну від Ющенка і на відміну від Януковича. Щодо останнього, то загадковий кар”єрний зліт двічі судимого вьюноші не міг забезпечити жодний космонавт Береговий, а ось тільки що створені Андроповим 3-ті главки КДБ, які активно вербували агентуру для роботи в міліцейсько-кримінальному середовищі, ще не такі чудеса виробляли для просування своєї агентури. Але саме головне — це результати: Україна перестала виробляти єдиний літак, що користувався попитом серед країн НАТО АН-124 “Руслан”; Україна так і не змогла запустити в серійне виробництво до цього часу неперевершений АН-70; Україна позбулась нафтоносного шельфу в районі острова Зміїний; Україна попала в повну газову залежність від Росії; свідомий програш справи в Стокгольмі (коли відповідач погоджується з позовом, суд не може відмовити позивачу) — це реальна загроза газотранспортній мережі України; штучне розмежування громадян України на схід і захід, як соціальна основа федералізації (чим тобі не Південня Осетія та Придністров”я). А скромні особи типу “пальчевських” призводять до того, що молодь України все більше буде віддавати перевагу не спортивним змаганням, а пиву з трамадолом, бо такі особи пов”язані із країною перебування лише виконанням свого оперативного завдання (та ще трішечки собі накосити).

  18. Володя и не таким “чинныкам” хоботы ломал, поэтому “пальцу” не надо здавать российскую ксиву — скоро пригодится…

  19. Воровская Доновская власть через клоуна Чечетова озвучивает тезис о конституционном, священном праве собственности (естественно Ахметовых,Коломойских,Пинчуков и прочих бепредельщиков) наивно упуская тот факт, что эту священную собственность начиная с Межигирья они нагло и цинично забрали у народа в период проведения “прихватизации”.Пришло время возвратить священное истинному хозяину.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ