Человек не терпит насилия!

Стрельба на границе

В Україні всі думають і говорять про політику. А життя триває. Триває безлад і хаос, безробіття та безвідповідальність, чиняться наруги і злочини. Нещодавно всі прочитали жахливу новину про те, що на Волині сталася трагедія: 7 лютого ввечері в селищі Любешів начальник відділу прикордонної служби «Дольськ» стріляв у двох операторів АЗС, чим спричинив смертельне поранення з автоматичної вогнепальної зброї 48-річного Петра М., а також поранив у голову 40-річного Івана Н.
Виявилося, що оператори автозаправної станції якраз зробили технічну перерву: один чоловік здавав зміну, а інший мав розпочати своє чергування. В цей момент до АЗС під’їхав потенційний клієнт, який наполегливо просив заправити його авто, однак заправники пояснили чоловікові, що потрібно зачекати. Розлючений Віталій Л., як тільки приїхав на місце події, зчинив конфлікт. Однак заправники не поступалися, тоді зловмисник довго не зволікав, узяв вогнепальну зброю — і почав стріляти у беззахисних операторів АЗС. Потім сів у свій джип і поїхав геть…

Працівники міліції затримали порушника відразу «по гарячих слідах». Наразі за фактом проводять розслідування. Матеріали справи міліціонери передали до військової прокуратури.

Як пишуть волинські електронні ЗМІ, посилаючись на достовірні джерела, Віталій Л. — 32-річний син начальника управління культури Волинської ОДА. Того дня Віталій святкував свій день народження. Після стрілянини із «Калашникова» взявся тікати на джипі і його впіймали аж у Камені-Каширському (за іншими даними, біля села Велика Глуша).

Військовий прокурор Луцького гарнізону Валерій Платонов зазначив, що деякі обставини справи вказують на те, що прикордонник мав намір саме убити, а не злякати чи поранити людей. «В машині у нього була бита, пістолет, який стріляє гумовими кулями. Але він попри все вибрав бойовий автомат».

Проти злочинця порушили карну справу за статтею «навмисне вбивство». Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі, або довічне позбавлення волі. Слідство триває.

Справа наробила шуму по всій області і за її межами, ще декілька днів про це говоритимуть і писатимуть, братимуть інтерв’ю, будуватимуть «сенсації» на свідченнях очевидців і родичів…

Злочинця засудять. І через кілька днів-тижнів про це забудуть. А ще через кілька років Віталій вийде із в’язниці (якщо взагалі туди сяде), адже навіть якщо врахувати, що відсидить він усі 15 років, то, отже, вийде на волю у 47 років — у повному розквіті сил, коли життя ще зовсім не закінчується. У те, що засудять його довічно, мало віриться. Яким буде його життя після цього? Чи можна буде допустити, щоб він жив серед людей далі? Чи нормально буде випускати його раніше і виправдовувати?

В Україні є достатньо прикладів того, що злочинець, особливо при «ситій» посаді чи син чиновника, не покараний справедливо за законом. Є море прикладів відкупу, закриття справи, ігнорування суду тощо. Все це на виду, про це знає міліція, знають громадяни, але всі роблять вигляд, що не помічають цього, оскільки це їх не стосується.

Ні, стосується, шановні. Тому що завтра ваш брат може вийти на роботу на АЗС, і його нагло застрелять. Тому що завтра ви переходитиме дорогу по пішохідному переході, і вас насмерть зіб’є машина. Тому що завтра ваш чоловік піде на полювання, а його застрелять інші мисливці-любителі. Тому що завтра вашому другу «припишуть» наркотики і засадять на мінімум 8 років. Тому що завтра ви мирно ітимете дорогою, а якомусь п’яному чи «обкуреному» прикордоннику не сподобається ваше пальто, і він просто вистрелить у нього, тобто, у вас…

Тому що завтра ДАІ-шнику при дорозі здасться, що ви здійснили порушення, і він випише вам протокол на 500 гривень, а ви дасте сотню, аби він цього не робив. Тому що завтра ваша мама поїде здавати документи на закордонний паспорт, і з неї вимагатимуть 50 гривень просто за їх оформлення. Тому що це все просто вас стосується. Ми ще не живемо у настільки цивілізованій державі, де б права людини стояли на першому місці. У нас все вирішує бюрократична машина. Візьміть будь-яку державну структуру — і ви побачите, як там смердить радянщиною, навіть якщо це університет чи обласна адміністрація.

А що вже говорити про митницю — клондайк для її працівників, більшість із яких піднімається по кар’єрній драбині швидше, ніж земля обертається навколо своєї осі. «Бо це система», — кажуть вони, і якщо ти їй не підкорятимешся, тут не працюватимеш…

Її жертвою став і згаданий Віталій. Із неофіційних джерел відомо, нібито він вів досить нескромне життя, ні в чому собі не відмовляв разом із дружиною, завжди мав купу «лівих» грошей, надійних друзів, будь-яких дівчат на стороні, пристойну роботу, цікавий відпочинок… Віталій жив, як кажуть, на повну. Він подобався людям, завжди всім допомагав (хоч і не завжди чесно), був веселим. Усім своїм виглядом Віталій демонстрував щастя…

Він стріляв у людей, тому що відчував свою силу і свій вплив. У нього явно був «дах» у верхах. Але, з іншого боку, навіть якщо він і відчував усю повноту своєї влади і скрізь це проявляв, як можна вбити просто так двох людей, невідомо здоровому глузду?! Тому є підстави думати, що Віталій просто став психічно неврівноваженим через те, що ніколи не ніс відповідальності за вчинене.

Тож українська бюрократична система теж винна у цьому вбивстві. Вона допускає до безмірної влади неврівноважених і недостойних, а потім витрачає шалені гроші на суди над ними та на їх утримання у в’язницях.

Набагато легше запобігати таким злочинам наперед. Адже Віталія знало дуже багато людей в області. І, дивлячись на нього, багато хто здогадувався, що рано чи пізно для нього настане розплата за все, що він зробив. Чи не зробив.
Анна БАРВІНКОВА
[pravda.lutsk.ua]

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

18 ответов

  1. Перезрілий мажор. На якій підставі у вільній від служби час у нього був автомат. Що, вже постійне носіння навіть не табельної зброї дозволено прикордонникам. Здається, всі ці бариги і чинуші своїх дітей зачинають через анус. Що буде далі, коли в крісла всядуться “нові”?. Автордео синка нардепа від ПР Лисова нічними вулицями Києва — легка розминка, сигнал суспільству “Папи, мамі, прячьте девок, пвцани ідут гулять”.

  2. Не вижу связи — статья про погранца и :

    “А що вже говорити про митницю — клондайк для її працівників, більшість із яких піднімається по кар’єрній драбині швидше, ніж земля обертається навколо своєї осі. «Бо це система», — кажуть вони, і якщо ти їй не підкорятимешся, тут не працюватимеш… ”

    по-моему этот абзац не из этой статьи

  3. Недолго пришлось ждать аналога кацапского Евсюкова. Как видим, мусорское рыло не имеет национальности. Даже в захудалой Албании за попытку такого беспредела местных мусоров в ноль распыляют, а здесь быдло хавает.

  4. Эта власть привыкла отмазывать своих — педофилов-насильников нардепов от БЮТ, убийц-сафаристов нардепов от БЮТ, газоказнокрадок-шизофреничок премъерок от БЮТ, убийц-водителей от НУНС, алкоголиков-идиотов министров МВД от НУНС и многих многих других… Ну подождем, немного осталось им, расплата все равно придет!!!

  5. КУДА ПРОПАЛ МИНИСТР МВД ,КТО ЗНАЕТ БУДУТ ЕГО СУДИТь В ГЕРМАНИИ ЗА НАНЕСЕНИЕ ТЕЛЕСНЫХ ПОВРЕЖДЕНИЙ ИЛИ ЗАБАШЛЯЛ УЖЕ?

  6. А почему перестали писать о грозе Киевской области прокуроре Гардецком? Который заказал убийство прокурора Таращанского района? И назначает на должности всяких банабаков за мзду? И который встряет во все земельные аферы, в том числе и с героем нашего времени Гарбаруком? Это и дерибан 100 га в Счастливом, и дерибан земельки в Козине (240 га в декабре)… Все ему сходит с рук…

  7. В Госпогранслужбе беспредел — это уже нормальное явление. Вообще удивительно, как эта статья увидела свет.Причина всем известная — крышевание этой структуры лично Гарантом и родным братом — Председателем ВР — ее руководителя Литвина среднего. За все те нарушения, которые творятся у пограничников, в другой цивилизованной стране такого руководителя уже давно бы выгнали с треском, а у нас все можно…Рука руку моет, ворон ворону глаз не выклюет. А холопов в Украине для отстрела — хоть отбавляй. Вся история Украины на таких примерах построена. Такой беспредел во всех структурах, приговоры в исполнение только приводят по-разному — кто с помощьа АК, кто-то Макаровым, кто-то битой… И все сходит с рук. В Украине скоро убить человека можно будет ради хохмы, как воробья.

  8. Мелькнуло о военном прокуроре. Вопрос: а где была прокуратура? Мзду, полученную от погранцов, делила? Как допустили такое — не по наслышке знаем как отдыхает этот прокурор с погранцовским начальством и покрывает его! Вот где корень зла — правду пишет журналистка — такие мажоры возможны у прокурора который глаза закрывает и руки тянет за нечистым! Прокурор и начальство ДПС рука руку моют!

  9. Когда же наконец люди начнут практиковать линчевание этих тварюк? Почему не смешали с грязью этого шакала, смелого только с калашом на безоружных? А где скотина Лозинский? А где остальные живодёры? Люди, опомнитесь: нет разницы между БЮТ, НУНС, ПР, БЛ и иже с ними! В какую “партию” ни глянь — кругом преступники… Крыс станет меньше только если их уничтожать.
    PS: Из достаточно достоверного источника есть инфа, что майор Лысюк во время сафари на АЗС был под коксом…

  10. Зловещую роль в убийстве пограничником одного гражданского и тяжелого ранения второго сыграли 3 сотрудника УВКР СБУ в Западном регионе — Швец, Мельник и Шевчик, которые по долгу своей службы должны предупреждать преступления военнослужащими, тем более, что это их прямые обязанности. О чем речь, дело в том, что как на накуне 1 тура выборов, так и перед вторым сотрудники ВКР обязаны были проверить и доложить о наличии во всех воинских частях оружия, боеприпасов и ВВ.
    Этому также обязывали указания свыше. Но, вопреки письменным указаниям должностных лиц, эти трое: Шевчик Мельнику, Мельник письменно Швецу, а Швец письменно доложил киевскому руководству о том, что все оружие и т.п. на месте, хотя автомат находился у пограничника еще с 1 февраля. В действиях этих сотрудников присутствуют признаки совершения ими преступления, ответственность за которые предусмотренны Уголовным Кодексом Украины — ч.2 ст.366 “Службове підроблення” и ч. ст.367 “Службова недбалість”. Но, увы, они естественно в очередной раз уйдут от ответственности. А ведь исполни они свой долг как того требовало от них руководство службы, вероятней всего гражданские с автозаправки вернулись бы домой живыми. А так с них как с гуся вода, хотя адвокаты семьи погибшего и пострадавшего спросят и с них, но этим то человека то не вернешь!

  11. 2 Аналитику

    Что, совсем “крыша съехала”. Может УВКР еще будет
    бойцов в баню водить под присмотром старшины???
    Да там своих папах немеряно, или им только бабло
    передавать доверяют.
    А в принципе, они там все “в доле”.

  12. Аналитику и Он — у:
    Совершенно верно — там своих папах немеряно, чтобы проверять наличие оружие и соответствие образа жизни получаемому денежному довольствию (которое у этого мажора не соответствовало! и все это знали!)
    А что говорить о военпрокуроре, который не следил за законностью и не проверял ничего, а только дань снимал да гулянки организовывал за наш (погранцов) счет?
    По информации, этот военный прокурор имеет в разных городах Украины 3 (ТРИ!) квартиры! (правда, говорят — одну уже успел продать).
    Так, что ждем новых ЧП! (тьфу!)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ