Человек не терпит насилия!

Вибори 2010 як вони є. Або передвиборчі мініатюри з реального життя ….

З деякого часу я почав ходити з диктофоном, щоб записувати передвиборче життя таке, як воно є насправді. Пропоную читачам пряму мову сьогоднішніх «суб єктів виборчого права», виборців та агітаторів України взірця 2010 року..

  Нема трохи поагітувати?…

Одеська область. Грудень 2009 року. Я керівник виборчого Штабу одного з кандидатів у Президенти України. Йду по справах центральною вулицею міста. Раптом через вулицю, ледь не потрапивши під автомобіль, до мене кидається дебела жінка.

—  Олексійовичу! Немає в тебе там трохи поагітувати?

—  Та є трохи, але ж для себе держу.

—  Та не жмись, Олексійовичу, мені тільки пару днів поагітувати, бо доньці  за газ заплатити нічим…

  Оборзєлі!…

  Стою на порозі виборчого Штабу кандидата одного з кандидатів у Президенти України.До мене  з суворим, ображеним  виглядом підходить жінка років 60, звуть її тьотя Саша, все життя вона пропрацювала вантажником на місцевому консервному заводі. Має двох дітей (син хворий) та чоловіка-алкоголіка, а також важку вдачу й руку …

—          Олексійовичу. Можна з Вами поговорити?

—          Давайте, тьотя Саша.

—           Олексійовичу, я ж за Ющенка в 2004 році була, візьми мене поагітувати.

 —         Ну, якщо безплатно, тьотя Саша…

—                      Не прикалуйся, Олексійовичу! Я ж мати двох дітей, у мене син важкохворий і Ванька знову запив, падлюка. Ти ж депутат, як я буду сина лікувати?

—                       А я при чому тут, тьотя Саша ?..

—                      Ви всі оборзєлі! До Юльки пішла —  там вже місця немає, понабирали по-шустрому. У «януковичів» теж все зайнято, тільки своїх беруть. »Коробці» (місцева сімя) вже Яценюка наглухо «забили», не підійдеш. У Мороза геть нічого не платять… Десь, кажуть,  «гриценки» агітують, але там копійки дають і на хліб не вистачить та й де я їх буду по району  шукати? Хоч бери й до цього молдована Тіпка йди!…  

 Візьми поагітувати, Олексійовичу, бо якщо не візьмеш — я буду скаржитись Ющенку. Їй-бо поїду в Київ і він мене прийме, бо в мене двоє дітей! Будеш мати неприємності, воно тобі треба?  Бо як мені жити далі? Ви ж всі оборзєлі …

  Я вас, »яценюків», знаю!…

До агітатора в наметі підходить його давній знайомий, теж агітатор, але з іншої партії..

—      Привіт, куме, як там агітація? Беруть люди газети?

—      Та беруть трохи. А ти що хотів? Зразу кажу — календарів немає, ручок теж — всі через ринок пішли..

—       Та не треба мені твої ручки, свої не знаю куди діти…Чуєш, Петруха,  візьми моїх газет трохи пораздавай, бо до мене комісія їде перевіряти, а я трохи забухав.Треба хоч щось роздати.

—        Та ти шо, мої від Юльки як дізнаються, вони мені хер чого заплатять!.

—        Та не дрейф, куме , прорвемось!Єслі шо —  я скажу, що я проходив біля твоєї палатки та своїми газетами агітував. Що я тебе підставляти буду? А я тобі свечі для «жигуля» дам нові, ти ж просив …

 —        Ну, добре, давай. Тільки втіхаря, ззаду палатки поклади газети. І щоб з свечами не кинув! А то я Вас, «яценюків», знаю!…

Приходь,поговоримо…

  Батюшка в соборі під час служіння роздає газети одного з кандидатів в Президенти і агітує прмяо з амвона.Мені, керівнику виборчого штабу іншого кандидата в Президенти, повідомляють про це.

Взявши з собою декілька свідків, пакован газет з агітацією та Закон «Про вибори Президента України» йду до церкви, до батюшки.Він мій старий знайомий, бо як і я депутат районної ради і на сесіях ми сидимо майже поряд.

В церкві служіння в самому розпалі. Батюшка співає та одночасно роздає агітацію.Я підходю до нього:

—  Отець Анатолій!

 —  Що тобі, сину мій!

 —  Нате візьміть мою наглядну агітацію, пораздавайте бабкам.

 —  А чому я повинен  роздавати твою агітацію?
 —  Тому що закон один для всіх, батюшка. А по закону, якщо ви агітуєте за одного, то повинні дозволити агітувати і за всіх інших кандидатів.

 —  А мені цей кандидат, сину мій, тисячу гривень дав, щоб я агітував.

—  Але ви ж знаєте, батюшка, що церква відділена від держави і тут взагалі агітувати не можна? Ви ж депутат, повинні знати…

— А  хто мені дах церкви  перекриє? Твій кандидат? Бачиш прямо на мене скоро затікати буде. То ж , іди сину мій, а коли буде в тебе тисяча гривень на агітацію — приходь. Поговоримо…

І на 50 гривень не наагітував….

   Біля районного Будинку скупчилась юрба людей.Всі вони чекають своєї черги в отриманні коштів за агітацію.

Кошти в «іномарці» роздає молода людина років 25.

— Олег Костянтинович! А чому Гирлі дали 80 гривень, а мені тільки 50?

— Ну, ти диви на цього лоха! Та ти й на 50 гривень не наагітував. Бери і не нервуй мене, бо завтра на агітацію взагалі не візьму!

— Та чого ви, вже й пошуткувати не можна?

— Бери скільки даю. Завтра на 80 гривень наагітуєш — розберемось. А поки що — розписуйся  і не базарь багато….

Де знайти директора виборів?…

Знаходжусь у приміщенні виборчого штабу одного з кондидатів в Президенти. Розмовляємо про поточні справи, раптом розкриваються двері і в кімнату влітають дві циганки.

       —    Де тут можна знайти директора виборів?

—          А що ви хотіли?

—          Ми хотіли написати заяву, щоб нас прийняли поагітувати трохи.

—          А за кого ж ви агітувати будете?

—          Та за кого треба. Як ми проагітуємо,то після нас вже нікому не буде що ловити.У мене й брат на трубі свадьби грає,Бодян Валентин,може чули?

—          Та немає тут, дівчата, директора виборів! Ідіть в райдержадміністрацію спитайте.

Одна з циганок відводить мене в сторону і тихенько шепче:

—          Чуєш, красивий, половина грошей тобі. Ще й вина гандрабурського, єсли шо, привеземо…

                                                                                               Сєдов Володимир, журналіст.

                                                     м.Ананьїв Одеської області

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

15 ответов

  1. Невеста вечером, смыв “праздничную шпаклевку” и представ в натурально-уродливом виде, в зеркало: “Так тебе, козлу, и надо!”

  2. Мы, украинцы, великий народ потому, что за кандидатов за 50 гривен на майданах стоим, а потом плачемся, что власть не та.

  3. Вот так они ему на его диктофон только “на мові” и изъяснялись. Уссаться можно.

    ОРД такую херню уже начало публиковать, что уши вянуть. Все дерьмо незалэжное вокруг себя посабирало.

  4. Да, действительно, статейка та еще… Все-таки не надо публиковать такую дешевку, если сайт претендует на доверие хоть чуть-чуть мыслящих людей.

  5. xxx, а что, малоросс — ругательство? А страна Украина когда-нибудь существовала? Израилю 61 год всего, а люди там давно себя одной независимой нацией считают. На нашей территории больше трехсот лет не можем договориться, от кого независимы — от “ляхов”, от “москалей”… А на самом деле на подсосе то у первых, то у вторых, то у третьих… И никто “украинцев” из-за этого не уважает.

  6. Це дійсно з життя.В Чернігівській області приблизно те ж саме.Якщо не гірше.Такі ми є насправді,а на зеркало гніватись не треба.Між іншим,не один ОРД надрукував ці Мініатюри.”Українська правда” теж потрапила до цього списку — надрукувала.Не інакше як справа рук жидомасонів.Хотять непідкупних українців через Інтернет принизити… А загалом,за Мініатюри — спасибі.І цікаво і достовірно.

  7. Проблема в украинском минталитете… “Моя хата з краю” или “Хочу, щоб у мого сусіда коняка здохла”, эти поговорки, которые полностью характеризуют сучность большинства украинцев, к сожалению придумали еще задолго до Запорожской Сечи. Или другой пример. Знакомая украинская семья переехала на ПМЖ в Канаду. Диаспора собирается и знакомится обычно после посещения всех вместе поместной Церкви. Так вот, у моих знакомых семья из восточного региона Украины на выходе с Церкви спросила, чем помочь в становлении на новом месте, а с западной — зачем вы сюда приехали, тут и без вас хорошо. На тот же вопрос к заподенцям, а вы чего здесь делаете, “національно-свідомі кадри” ответили, мы так сильно любим неньку Украину, що аж плачемо, но в Канаде наши родители и деты, поэтому обратно возвращаться в Украину не можем. Вот она сучность.

  8. Интересные, не придуманные истории. Автору — респект!
    “Без лапши на ушах” — читайте опусы Димы Табачника. Он вам расскажет про украинцев и малороссов.

  9. Який жах. Ось вам політтехнологи і їх ціна. Скажи хто твій політтехнолог, я скажу який твій президент. Як людина далека від гомосексуальних скандалів, скажу чесно це навіть не голівуд з написаними сценаріями. І ці люди через пару місяців будуть нас призивати бути чесними та порядними, боротися з корупцією розказуватимуть про те як вони боролися з попередньою злочинною владою. А давайте поступимо по принципу “вот би взять и комсомольцев отменить, замість понеділків”, може дійсно щось зміниться, а то щось я в цьому райкомі комсомолу не бачу світла в кінці тунелю.

  10. Цена то ценой, тут сама суть — преддверие выборов организует “рабочие места” и обеспечивает какую-никакую зарплату) а если серьезно — то к сожалению, такое возможно только в Украине. Очень жаль…

  11. Такая ненависть вскипает к этому плебсу, к этим бандерлогам, этому обезьяньему стаду, что, ей-богу, я уже хочу, чтоб избрали они себе своего вожака — януковича — на свою голову. Если б только мне в этой стране не жить у них в заложниках… Ну что за срань!

  12. зачем возмущатся в даный момент были бы деньги, покупай хоть героя Украины, хоть генерала, все продается и покупается.В этой нации нет будущего, не ищите лучшего царя его не бывает. Кто бы не стал у руля этого госсударства, порядка не будет, потому что нации нет, народ не организован, а какой народ такой и правитель и спецслужбы и вся система прогнившая от нищеты.За бутылку водки и кг гречки продается народ, которые по хитрее те просят больше и это в 21 век, позор этой нации как таковой. И все эти страсти вокруг выборов никому не нужных, ничего не приносящих положительного этому народу, а только превращающих в рабов. Проснитесь и сплотитесь. жидомассонам нужна эта территория, гонимые во все времена и не имеющие ничего своего, дикое и убогое племя которое наказаное природой, проснись Украинский народ и выгони эту мразь из своей территории !!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ