Человек не терпит насилия!

Корупція, панове (частина друга)

big pansion

Падло хабарник чи ні? Це залежить від того, чи спроможні громадяни його утримувати. Якщо це не сильно б’є по гаманцю, хабарник — правильний пацан, якщо таки відчутно — він падло. Усе просто. Нікого не цікавить, що хабарник продає те, що йому не належить. Усі ми переслідуємо якусь мету. Питання в тому, чия це мета.

Правила посадової гри

Існує стандартна схема посадового обману: ти виконуєш усі вимоги закону і водночас дозволяєш хабарникові жити за твій рахунок. Це незаконний, але загальноприйнятий у нашій країні спосіб «оплати послуг» посадовців. Це плата за те, що вони не використовують проти тебе протизаконних методів. Це аванс за те, що вони не заважатимуть тобі працювати. Ми, українці, постійно забуваємо, що посадовці ніколи не дотримуються «джентльменських угод». Хабарник виконує умови договору, якщо друга сторона або тримає його за горло — до хрускоту в кадику, або ж притискає лезо бритви до статевих органів. В будь-якому іншому разі український посадовець умови порушує. І це доводить приклад роботи з профспілками Волині.

10 липня 2009 року між ТзОВ «ВОЯВІ» та ЗАТ «Волиньтурист» було укладено договір оренди нерухомого майна пансіонату «Шацькі озера». В оренду були взяті корпуси № 4, 5, 6, 7 і так звані літні будиночки № 1, 2, 3, 4, 31, 32.

Орендарі справно, відповідно до закону, платили за все взяте в оренду майно. За те, щоб їм не заважали, корпус № 4 та всі орендовані літні будиночки зо дня підписання угоди працювали винятково на гаманець двох профспілкових посадовців — згаданих вище Котумая В. П. та Карпомиза І. І. Таку умову висунули ці волинські профспілкові діячі, й орендар її виконав. Протягом липня, серпня та вересня шановне панство отримувало свій «чорний ґешефт». При цьому податки за них фактично сплачував орендар. За його ж рахунок ремонтували будівлі всього пансіонату «Шацькі озера».

Та цим не обмежилося. ТзОВ «ВОЯВІ» навело лад на території пансіонату та в прибережній смузі. Тільки у відновлення «Шацькі озера» пансіонату від липня було вкладено понад 2 млн. гривень, а загалом запланували вкласти у розвиток пансіонату — 15 млн. грн. Наголошую, крім цього, з доходів Котумая та Копромиза безперебійно сплачувалися податки. Орендна плата за те, на чому заробляють ці двоє, надходить і дотепер.

Правила посадового маневру

7 жовтня 2009 року ТзОВ «ВОЯВІ» примушують підписати угоду суборенди із ТзОВ «Крок-Тур» (співзасновник Котумай В. П.) на літні будинки № 31, 32 з передачею земельної ділянки. Орендну плату за це майно, утім, сплачує ТзОВ «ВОЯВІ».

Волинським профспілковим діячам здалося, що сезонне зниження доходів — їхніх доходів — не виправдане. Вони запропонували ремонтувати будівлі через родича одного з них. Коли орендареві «намалювали цифру» за ці роботи, він від такого підрядника відмовився. У відповідь було заявлено, що ТзОВ «ВОЯВІ» не лише примусять користуватися послугами запропонованої будівельної контори, а й передати у суборенду корпус № 4 пансіонату «Шацькі озера». Орендар знову відмовився. Ці умови не обговорювалися через їх протизаконність. Дійшло до того, що Віталій Котумай озвучив пропозицію «заднім числом» збільшити вартість уже проведених робіт на відремонтованих об’єктах пансіонату. Простіше кажучи: особисто йому заплатити «відкат». І заплатити з тієї суми, яку він назве. Ось так — простенько і щиро. На фото корпус № 2 після ремонту (фото з офіційного сайту пансіонату).

big korpus

Шановні правоохоронці, не звертайте уваги на асфальт. Раджу перевірити вартість ремонту самої будівлі. Річ у тім, що, на думку будівельників, його завищено на 1 млн грн. Ці кошти було просто вкрадено.

Це дуже стисла розповідь про те, що відбувається з майном українських профспілок на Волині. Ніхто навіть не думає критися! Навіщо? Все ж добре — ніхто не ловить.

Ще одне джерело прибутку

Нічний клуб «СССР». Не звертаймо уваги на «сентиментальну» назву закладу (Котумай вважає себе рафінованим патріотом), зараз важливо інше. Умови оренди Котумаєм В. П. нічного клубу «СССР». В угоді прописано, що орендується площа 40 кв. м, а фактично використовується понад 200 кв. м. Вартість оренди — 1 тис грн на місяць, при цьому вартість одного вхідного квитка становить 60 грн. Фотографії свідомо взяті з сайту цього закладу.

big klub

Звідси запитання: яким чином правоохоронцям вдалося не помітити очевидної невідповідності між фактичними прибутками і заявленими в угоді про оренду?

Додамо, що в нічному клубі «СССР» є все, що тільки може бути в нічному клубі. Сюди, як розповіли місцеві, навіть УБНОН МВС не навідується — це просто «оаза щастя»…

(далі буде)

Юрій Колесников, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Юрию: А Вы не задумывались, что бывает в точности наоборот, законы так придуманы, что “бюрократу” только на руку их выполнять. А взятки им дают за то, чтобы он “закрывал глаза”, иначе будешь всю жизнь ходить по коридорам….и стоять в очереди

  2. хА. Корупція і бандитизм! На сайті svityaz.org.ua на головній сторінці була ваша стаття, і день тому вона безслідно зникла. Адміністратор “по секрету” розповів, що зателефонували дядьки і попросили забрати цю гидоту. Отак в нашій країні борються з правдою!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ