Человек не терпит насилия!

Проект «Яценюк» і яйця ужгородців

200910110607176083264545012811 Трохи історії. Проект “Манхеттен” – це кодова назва програми США по розробці ядерної зброї, здійснення якої почалося 17 вересня 1943 року. У проекті брали участь США, Великобританія, Німеччина і Канада. Ізраїль не брав, бо його тоді ще не було взагалі. Трохи сьогодення. Проект “Яценюк” – це кодова назва програми по розробці “ядерної влади” для України, здійснення якої почалося 22 травня 2009 року: у день, коли виповнилося заповітні 35 Арсенію Яценюку – “боєголівці” цієї зброї. У проекті беруть участь США (щоб щось без них у світі робилося – просто немислимо) та Ізраїль (без вихідців з цієї країни – немислимі й самі США). Чому при розповіді про проект “Яценюк” ми згадали проект “Манхеттен”? Дочитайте кінця – зрозумієте.

Яценюк довго і ретельно готувався до приїзду в Ужгород. І у психологічно-фізичному плані, і у матеріально-зазивному, і в парасолько-захисному. Ужгородці готувалися також. По-своєму…

Перший етап підготовки, психологічно-фізичний, був для Яценюка найважчим. Як до нього ставляться в Ужгороді – ні для кого не секрет, досить відкрити інтернет. Тому Арсеній вже всю державу об’їздив-облазив, подекуди навіть двічі-тричі встиг “відзначитися”, до самісінького Львова добирався, а до Ужгорода – все духу не вистачало. І ось, нарешті… Може – і без “установок” професійних психологів, може – і без антидепресантів, автор нічого не стверджує. Автор тільки про те, що навіть перед виходом “на люди” пан Яценюк ще продовжував настроюватися, пограючи жовнами на щелепах. Та й під час “моноспілкування” з ужгородцями раз по раз мало в істерику не впадав. 

Другий етап підготовки, матеріально-зазивний, теж був для Яценюка нелегким. Не тому, що йому не вистачало матеріально-фінансових стимулів для “зазивання” людей на зустріч із собою, Великим і Перспективним – чого-чого, а грошенята йому фірташі-рабіновичі підкидують справно. Біда виключно в тому, що брати їх від нього мало хто хоче. Що не кажіть, але гроші все ж таки пахнуть. Інколи – навіть смердять.

Третій етап… Яценюк явно знав, що в нього щось має з юрби полетіти. І воно полетіло – гнилі помідори і протухлі яйця. Але хлопці із захисними парасольками були напоготові. Але не дають спокою два аспекти. Якщо Яценюк знав, що тут його не люблять аж до “яйцеметання” – то навіщо до Ужгорода їхав. А якщо був твердо переконаний, що тут його до безтями люблять – то навіщо розставляв на постах хлопців з парасольками? Причому дуже було схоже, що хлопці заздалегідь знали, коли і з якого боку щось має на Арсенія полетіти…

Щодо публіки на площі перед обласним муздрамтеатром.

1. “Щирих прихильників справи Яценюка”, як бачилося, було рівно стільки, скільки вмістилося у чотири автобуси, припарковані поруч. Звідки ті автобуси? Одна жіночка просто в мікрофон казала, що аж з Рахівщини приїхала, аби задати запитання “дорогому Арсенію Петровичу”. А поруч два хлопці сперечалися: один казав, що їх ще й покормити мають, а інший заперечував: мовляв, сто гривень і дорога туди-сюди – оце й усе, що обіцялося. Загалом таких було – десь одна п’ята частина від тих, що зібралися.

2. Приблизно з два автобуси на площі було міліціонерів у формі. Ще один автобус підвіз бійців у камуфляжній формі. Десь на півтора автобуса було “людей без форми”, але явно з “нецивільною” виправкою та відповідним поводженням. Загалом представників охорони і “контролю ситуації” – також було близько п’ятої частини від тих, що зібралися.

3. Ще одна п’ята – це ті, хто прийшов до муздрамтеатру з єдиною метою – показати Яценюку, наскільки “палко” його люблять в Ужгороді. Причому так люблять, що навіть труну з собою  принесли – з написами “Арсеній Яценюк” та “Фронт змій” (труну потім пустили долу річкою Ужем – із щирими побажаннями того, аби цим же шляхом забирався і сам Яценюк разом зі своїм ”фронтом”…

4. Дві п’ятих тих, хто прийшов, стояли збоку, щиро тішачись з вистави, що розігрувалася перед їхніми очима.

Оце й усе. Оце весь той “величезний натовп”, про який, певен, Яценюк  завтра буде розповідати в інших містах інших областей, З нього станеться. Він може навіть суцільний свист, звуки сирени та скандування “Ганьба-Геть!!!” – видавати за “величезний ентузіазм” та “вигуки схвалення”.

Між тим, і ті прихильники чи нейтрально налаштовані, котрі таки були у натовпі, вже незабаром почали розходитися. І мали правду. Хто ж очікував, що кандидат у кандидати на найвищу посаду в державі верещатиме ужгородцям: “Я вас за яйця схоплю!”, “Я вам голови відірву!”, “Гей ти, дурню, іди сюди…”, “Тут ідіоти зібралися…” – і т.д. і т.п. Комусь приємно стояти серед дурнів, котрих ось-ось за яйця вхоплять та голови повідкручують? Отож…

Єдине незаперечне достоїнство Яценюка – це вміння швидко і безперебійно говорити в мікрофон. Настільки швидко, що навіть годі й второпати, що ж то він сказав і до чого закликає. Що найбільше запам’яталося, так це те, що в Яценюка є якийсь проект під назвою “Україна”, в рамках якого “ми хочемо… ми прагнемо… ми будемо…” Чий це проект і хто мається на увазі під словом “ми” – так і залишилося незрозумілим.

Ще запам’яталося: “Я вам нічого не обіцяю! Я обіцяю лиш одне: тяжкий труд, піт і сльози”. Нічого собі “райдужна перспектива!” – відразу подумалося. Але після цього, необіцяючи обіцяв Яценюк, прийде світле життя. Але для кого воно прийде, те світле життя – до тих, хто тяжко трудився, проливаючи піт і сльози, чи до тих, хто на цьому наживав нові мільйони та мільярди – пан Арсеній також не сказав. На тому й розійшлися. Спантеличений народ: на своїх двох – та й по домівках, а пан Арсеній з компанією ужгородських “хрещених батьків яценюківських фронтовиків”: на лискучих іномарках – та й по місцевих еліт-клубах. Усім цим ніби показуючи: “Кожному – своє…”

А тепер повернемося до початку. У рамках проекту “Манхеттен”  були створені три атомні бомби: «Трініті» (її було підірвано при першому ядерному випробуванні), «Малюк» (її було скинуто на Хіросіму 6 серпня 1945 р.) і «Товстун» (скинутий на Нагасакі 9 серпня 1945 р.). Що залишилося від японських міст після атомних бомбардувань? Майже нічого…

У рамках проекту “Яценюк” наразі проходить лише перший етап – випробувально-виборчий. А що буде, якщо цей етап завершиться успішно? Жах і думати. Бо цілком так може статися, що отримаємо, фігурально кажучи, “Малюка” для Заходу і “Товстуна” для Сходу. Після чого від держави Україна майже нічого і не залишиться.

Не дай, Боже, нам такої долі…

Віктор Копанець,

Центр журналістських досліджень

 

moto%20080

moto%20141

moto%20143 

Клипньюс

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

22 ответа

  1. После прочитанного, в голову пришла мысль: может свою кандидатуру предложить ? Так дешево гос. казне обойдется: мои деньги- народная любовь, начиная с форума ОРД. Представляете нонсонс: выбрали в президенты, не потратив ни копейки налогоплательщиков ??? Это в мировую историю вошло бы..)). Кратко о себе: эконом. юр. и полит. подготовка есть. Душа, как кристалл: чужого не беру, своим поделиться могу, правда из имущества один хлеб насущный…да еще идеи, как младенцы плодятся в любой сфере применить можно…Язык и мова — легко, аудитория поймет и на Юге и на Западе и Центр. С внешней политикой лады, зависимости нет ни от кого, стержень внутренний крепок. Команду создать можно из желающих быстро, но только через мед.ком. и дедектор на жадность, брехливость и морально устойчивость и профессионализма. Тест прошел-принят. Идея одна- все перед Законом равны, Закон на благо всем. Обещания: все в баню, смыть грехи,покаявшимся простить, а потом засучить рукава и с чистыми руками, душой строить сообща светлое будущее Украины. Взятки — это слово исключить из словаря, чтоб в жизни оно не имело значения, так исчезнет за ним и коррупция. И бизнес-план макроэкономики с нанотехнологий. Эх, мечтать — не вредно !!..)))

  2. Перший раз чую, що Німеччина брала участь в проекті Манхатан. Якщо автору бракує звичайної логіки — Як могли вороги в стані війни працювати спільно над одним проектом? — то чого варта його стаття?

  3. Про самозакоханого і хамовитого вискочку Яценюка все правильно. Але на кого розраховані оці дурнуваті паралелі? На зомбованих антиамериканською пропагандою совків? Так їм Яценюк до лампочки, “тому що Янукович”. В 2004, коли як негатив використовували американське походження Катерини — я вважав це плюсом, думав навчить Ющенка розумінню демократії (на жаль сталося навпаки).
    Пов’язувати суцільний негатив з США — країною з набагато вищим рівнем і демократії, і економіки (навіть в порівнянні із західною Європою) — або ідіотизм, або відверта пропаганда, в стилі задорнових чи жиріновських.

  4. Чем ближе выборы … тем сильнее убеждаешся…власть и народ … по разные стороны баррикад…. народ нужен только как электорат.

  5. Народ нужен, как стадо баранов с длинными ушами и жмыхом во рту, чтоб не блеял во время очередной трели о “трех богатырях”…

  6. Всегда читаю ОРД, и думал, что редакторы всегда думают и читают, что тут размещать. Настолько однобокой и дурацкой статьи тут никогда не было. С таким же успехом можно сюда перепечатывать надписи на заборах. УБЕРИТЕ ЕЁ, ПОЖАЛУЙСТА!!!

  7. Спостережливому. Майбуть, автор кажучи про участь у “Манхетені” Німеччини, мав не гітлерівську Німеччину, як державу. що перебувала в стані війни з США, а про німецьких євреїв-іммігрантів,які таки брали активну участь у цьому проекті. Може якраз у цій фразі відносно Яценюка є якийсь рпхований сенс?

  8. Яценюк. Заведомо непроходной кандидат. Это всем ясно. Не всем ясно для какой политтехнологии он раскручивается. Разрешите предположить, что Яценюк выполняет роль “злого” следователя, чтобы на его фоне потерпевшиев в виде избирателей потянулись к “хорошему”. А “хороший” это Тимошенко. По-моему она договорилась с Пинчуком о пооддержке со стороны последнего. Так как прямая его поддержка только ухудшила бы её позиции, то и выдвинут объективно неприятный Яценюк, дабы повысить привлекательность Тимошенко.

    Аргументы. Тревожная, нагнетающая беспокойство реклама Яценюка и успокаивающая — Тимошенко; их синхронизация в подобных психологических воздействиях.

    Вывод. Пинчук поставил на Тимошенко, после выборов она будет лоббировать его интересы.

  9. а вы заметили как яйценюк резко поменялся, от такой себе хасид.юшля бросила на танки

  10. Дивлячись на роботу його політтехнологів, приходиш до висновку — “Бобик здох”. Він не розуміє, хто він такий і для чого йому все це, тому то обіцяє всім і все, то каже “ти його не будеш їсти, бо я тобі його не дам”, він неадекватно реагує на будь-які прояви конкуренції, навіть всередині свого фронту. Слухаючи його просторікування про індустріалізацію, задумуєшся — а чи все таки не його родичі на Східній робили цю індустріалізацію, раніше — колективізацію?

  11. Жид не жид, не в этом проблема, он все равно скорее технический кандидат чем реальный, но зачем людям, которые не приемлют Анания делать ему лишнюю рекламу да рейтинги поднимать?Срать под себя каждый может, а вот сказать что-то умное в противовес Арсену, загнать его в тупик никто не смог! Я его не защищаю и не потдерживаю, но обидно за Вече в воскресенье! Еслибы не шумиха пустая вокруг Вече, то там на площади были б только продавщицы с Дастора да Менты с комитетчиками, а так, то народ собрался в ожидании очередного театра от Раты! И что мы увидели? Дебильные глупости Чучек, Федаки, Гаевого, Куновцы пиплелись и ПТУшники да наркоманы обкуреные! Фронт Анания это все обсмакует да покажет какой електорат в мера Ужгорода и соответственно — в БЮТ, веть, если не ошибаюсь, к этой политсиле сейчас тяготеет СНР! Так кому сделали плохо? как всегда себе — садомазахизм по Ужгородски!!!

  12. Привет, ОЗОНчик! Я тебя не люблю по причине твоей великой любви к негодяйке Климович. Но идея по поводу президентства мне подходит. Лично я голосовал бы за темную лошадку- есть хоть небольшая, но все таки возможность, что из нее получится хорошая рабочая лошадь на благо народа. Что до Арсения- не дай, как говорится, Бог! Этот такого наворотит под руководством своих наставников-сайлентологов, что Юлькины проделки покажуться детскими шалостями!

  13. Муля: все нормально насчет “любви” к кому-то, у каждого свои вкусы..))). Загляни в статью о Винокурове, там есть мои мысли о перспективах прокуратуры и не только, свои добавишь..))). На сайте у меня отношение ровное ко всем комментам насчет “любви к ГИК”. Я не оборотень, как есть- так до конца…

  14. Віктор КОПАНЕЦЬ, який представляє найавторитетнішу на всьому білому світі організацю “Центнер журналістських посліджень” сам собі дав КОПАНЦЯ (пинок по-русски), з манхеттенським проектом та участю у ньому Німеччини (Оппенгеймер з колегами у трунах перевертаються). Так, були німці, але не держава Німеччина.

  15. По темі:

    Хто кому РАБІНОВІЧ http://groups.google.com/group/sum-press/browse_thread/thread/f68dfd2957559f5c

    Ужгородська міськрада підтримала Ратушняка в тому, що Яценюк — «єврейчик» http://groups.google.com/group/sum-press/browse_thread/thread/f537091c34cc85c1

    ЗВЕРНЕННЯ міського голови Ужгорода Сергія Ратушняка до українського народу http://groups.google.com/group/sum-press/browse_thread/thread/896e09033069a5f

    Відео: ЄВРЕЙ ЯЦЕНЮК зібрав у Закарпатті наркодилерів і контрабандистів http://groups.google.com/group/sum-press/browse_thread/thread/79f4dfeb035a88ee

  16. вот нам быкам по барабану хто будет боговать после шагреневого .. накой хер нам эти качели именуемые президентскими выборами???
    только людей от забот их насущных отвлекают мутотой.. достаточно паламентских выборов . народ выбрал регионально своих депутатов
    в верховную раду и досвидос.. а там как крысы в бочке без выноса мусора из избы делите кто у вас там пахан а кто его петухи и кто его шестерки.. только оповещайте в правительстенной газете о смене президента и на баламутьте народ..дайте ему жить и трудиться спокойно на ваше же воровское благо . в конечном итоге людям по херу кто из вас ворья будет главным для нас результат один и тот же- всеобщее обнищание нации разграбление страны и вымирание украинцев … давеча радиво слушал — успокоили — правительство утверждает что оснований для роста цен на продукты нет ..они оказываются так ростут себе -сами по себе .. смешно!!! наши доморощеные уж больно на выдумку как украсть сильны посему пока наши будут у кормушки-так как сейчас будет ВСЕГДА. и новое поколение система воспитала аналогично.
    натурализовать надо Тасков и прочую мозговитость и схемы использовать ими проверенные а не продолжать экперимент начатый в 1917.
    ох мутота… хоть тушкой хоть чучелом

  17. Бездарная реализация проекта “Яценюк” просто удручает даже тех избирателей, которые ему симпатизировали. Его политтехнологи реализовали всего один проект — избрание по мажоритарному округу зятя Кучмы В. Пинчука, который им заплатил фантастический по тем временам лимон баксов.

  18. Прочитав цю статтю, і мені здалося, що таланту замало щоб коментувати події, потрібна ще й совість, є така обов”язкова чеснота для журналістів!!!!

    Щоб заперечити, потрібні факти, ось(11 жовтня Ужгород очима відеокамери. Відео.)

    http://h.ua/story/230973/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ