Человек не терпит насилия!

Портрет потвори

200906030458314234473265049091

Минулого тижня не було, мабуть, більш популярної теми в українських мас-медіа, аніж відлучення від державної влади “сірого гетьмана” України Віктора Балоги. І, як і годиться у нашій політиці, всі, хто ще вчора поспішав поцілувати або бодай лизнути сідниці всемогутнього “сантехніка” Президента, сьогодні чимдуж поспішають оголосити себе “борцями” з потворою “балогану”. Всі “боролись”!!! Навіть ті, хто непогано нажився біля “корита” клану Балоги.

Ну, власне кажучи, нічого дивного в цьому й немає: нормальна реакція холуїв, “освячена” століттями холуяжу. Адже ХОЛУЙ – це головна діюча особа суспільно-політичного  життя України ще з давніх-прадавніх часів. І, мабуть, саме тому найбагатша країна Європи протягом довгих століть так  і не здобула своєї  державності. Наші холуйські “вожді” споконвіку переймалися не тим, як жити  країні, а тим, КОМУ ВИГІДНІШЕ СЛУЖИТИ, торгуючи власним народом і скарбами батьківської землі: варягам, татарам, литовцям,полякам, туркам, російським царям, комісарам, німцям, хрущовим, брєжневим і т.д.  Так воно було завжди, так воно є і тепер, коли народу знову морочать голову не тим, як вирішити наші пекучі проблеми аби жити, нарешті, по-людськи, а тим, до  якої чергової імперії вигідніше продатись у холуї: до  східної, західної чи заокеанської?  Гірко, прикро до люті, але так воно і є, земляки: немає  у світі страшнішого ворога України, аніж свій власний ХОЛУЙ, наділений княжою шапкою, гетьманською булавою або президентським факсиміле.  Холуй при владі – це не “патріот”, а голодний шакал, який ніколи не створював і не створить своєї держави. Адже в історії людства були різні і навіть дивовижні держави: держави-міста, держави рабовласників і рабів, держави лицарських та чернечих орденів, держави-диктатори і багатонаціональні імперії… Не було лише холуйських держав. І не буде, бо холуй, навіть дуже владний холуй, ніколи не був і ніколи не буде творцем. І патріотом теж ніколи не був і не буде. Холуй – це “патріот” лише своєї власної хати, яка завжди була, є і буде “з краю”. І саме тому цей холуй, допавшись до влади, обов’язково створить не національну і не народну державу, а  лише облудний МУЛЯЖ, видимість сякої-такої “держави”, за якою приховано… систему ТОТАЛЬНОГО ХОЛУЯЖА. Систему, де холуї нижчого рангу служать холуям вищих “розрядів”, забезпечуючи їхнє розкішне життя своїми послугами і  “дарами”, а оті “вищі” сановники холуяжу дозволяють нижчим шакалам безкарно грабувати нас з вами, тобто народ, здобуваючи оті самі “дари”. Тому немає у цьому житті гірших і зліших розбійників, аніж холуї, оскаженілі від влади. І немає гіршої отрути для серця і розуму, аніж отрута холуйського “життєвого принципу”: “Аби мені добре було, а все інше – гори синім вогнем!”.

І найважчий злочин “балогану” проти народу Закарпаття і України полягає не в тому, скільки гектарів землі привласнила собі мафіозна сім’я клану “Б”, не в кількості “сімейних” комерційних структур і навіть не в сумах  багатомільйонного “золотого запасу”, схованих у закордонних банківських сейфах та в різних офшорах. Найважчий злочин криється саме в тому, що наш “балоган” створив систему корупційного холуяжу спочатку на закарпатській землі, а потім поширив її на всю територію України. В цій системі тотальних поборів – головний секрет  досить тривалої успішності “балогану”. “Код Балоги”, так би мовити. І за цим “кодом” на різні посади, снизу і аж до самого верху владної “драбини”, призначаються лише ті люди, які заплатили за ці посади відповідну, встановлену верхівкою клану “мзду”.  При цьому кожен із “покупців” державних посад чудово усвідомлює той факт, що завтра хтось інший може так само заплатити за куплену ним посаду, але запропонує більш високу ціну. І тоді тепле місце під сончеком влади перейде до щедрішого “покупця”. Від знань, досвіду, результативності в роботі того чи іншого “покупця” владного крісла за такої системи не залежить, власне, нічого. Успішність діяльності того або іншого чиновника нижчого рангу вимірються не конкретними наслідками його роботи, не корисністю для суспільства, а розміром “данини”, яку цей чиновник може зібрати і “відкотити”  наверх. За таким “кодом Балоги”, будь-якою ланкою державного механізму можуть керувати абсолютні нездари і дилетанти, аби лише вони вчасно і справно приносили все більшу  і більшу “данину” верхівці мафіозного спруту. Кошти ж для “данини” беруться, звісно, не з неба, а з гаманців підлеглого і залежного простолюддя та дрібного чиновництва. З наших гаманців, одним словом.

Яскравий приклад  такого тотального здирництва – нещодавній арешт першого заступника голови Ужгородської державної адміністрації пана Адальберта Ковача та його наступні зізнання. Ось, як повідомили про цю подію закарпатські мас-медіа;

* * *

” 29 мая за вымогание и получение взятки непосредственно на рабочем месте был арестован Адальберт Ковач — первый заместитель председателя Ужгородской райгосадминистрации Анатолия Колибабы. Как сообщил источник в ужгородской районной прокуратуре, чиновника (он также является депутатом Ужгородского райсовета) взяли на горячем работники милиции. Поводом для ареста стало обращение жителя Перечина в Ужгородский райотдел милиции, у которого первый заместитель председателя райгосадминистрации Адальберт Ковач требовал и получил взятку в американских долларах, — за содействие в получении земельного участка в размере 4 гектара для ведения фермерского хозяйства на территории Ужгородского района. После задержания взяточника у него были изъяты деньги в сумме 1000 американских долларов, которые присоединены к материалам уголовного дела как вещественное доказательство. В отношении Ковача было принято решение освободить его из-под стражи, взяв с него подписку о невыезде”.

(Інтернет-видання “Репортер”,  30.05.2009 р.)

* * *

До цього повідомлення інше Інтернет-видання (“Clipnews.info”) додало ще сенсацій нішу новину: на допиті у слідчого пан Адальберт Ковач офіційно зізнався в тому, що гроші брав не для себе, а для самого голови РДА, вірного “балоганівця” і активного “ЄЦуна” Анатолія Колібаби. Ота тисячка “зелених”, з якою спіймали хабарника, призначалася дійсно йому самому, а куди солідніша сума була адресована районному “фюреру”. Як кажуть знаючі люди у міліцейських мундирах, пан Колібаба, не дочекавшись зізнань свого заступника, чкурнув з Ужгорода до богдихана всього “Барвостану”  — до пана Балоги. А той, в свою чергу, нібито вже у суботу навідався з цілим чемоданом грошви до вищих вершителів влади у Києві. Чим закінчиться ця скандальна історія? Поживемо – побачимо… Хоча самого Балоги вже немає  на Олімпі української влади, але створені ним “код Балоги” і система “взаємопідкупного” холуяжу  діють поки що безвідмовно… Адже, як уже говорилось, наш Президент, оголосивши Балогу своїм “другим “Я”, тим самим поширив дію “коду Балоги” на всю систему державної влади в країні. Те, що раніше творилося в Закарпатті, останнім часом стало “національним надбанням” України. Ось, що говорив з цього приводу заступник Голови Верховної Ради держави пан Микола Томенко, характеризуючи порядки, заведені в канцелярії Президента, мукачівським “газ дюком”:

* * *

“Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє про хабарництво в Секретаріаті Президента. Про це він сказав в інтерв’ю журналу ”Фокус”:

“У мене нещодавно була поїздка по Київській області, і я неформально поспілкувався з багатьма чиновниками. Вони кажуть, що посада голови районної адміністрації престижного району коштує від 5 до 7 млн. доларів для початку розмови з правильною людиною в Секретаріаті Президента”.

(“Кореспондент”; 14 травня 2009 р.)

* * *

Звісно, що районні “вожді”, заплативши таку астрономічну ціну за свої владні посади, прагнуть не лише повернути собі витрачену на підкуп грошву, але й роздобути ще більшу, аби і себе “не образити”, і вищим “вождям” вчасно сплатити чергову данину. А для того, щоб одержати такі шалені прибутки, районні “газдюки” обкладають  поборами менших голів, “головок” і “головешок”: керівників сільрад, мерів районних містечок, власників комерційних структур і т.д. Ті ж, у свою чергу, деруть останню шкіру з населення і продають “по-чорному” громадське майно (перш за все, землю і нерухомість). Таким чином всі пов’язані цим павутинням “взаємопоборів”, кінця якому немає і бути просто не може. Принаймні, у найближчі часи.  Адже для того, аби зруйнувати цю кляту систему, потрібні ефективні правоохоронні структури. А у цих структурах сьогодні діє така сама система купівлі-продажу керівних посад, звань і чинів, за якої успішне просування по службі  забезпечується не реальними справами на ниві боротьби із злочинністю, а сумою “данини”, сплаченої, у кінцевому підсумку, тій самій мафіозній верхівці, з якою наші “правопохоронці” і мали б боротись. Все! Замкнене коло! І за фасадом наших правоохоронних та судових інстанцій, якщо скинути камуфляж “державних структур”, ховається справжня імперія тіньового бізнесу у його найкласичнішому варіанті! Контрабанда, наркоторгівля, проституція, нелегальна міграція, густа мережа прокурорських, суддівських, “ментовських”  і тому подібних ресторанів, барів, казино, магазинів і цілих базарів. Сьогодні неможливо, мабуть, знайти таку комерційну структуру (успішну, звичайно), в якій не було б “правоохоронного сліду”. І треба бути дуже наївним (чи просто дурним?), аби сподіватись, що мафія захищатиме народ і державу від… себе ж самої. Про яку боротьбу з організованою злочинністю можна тепер говорити, якщо весь наркотрафік на території Закарпаття контролює один депутат обласної ради з Мукачева, а безпеку його злочинного бізнесу забезпечує інший депутат в чині полковника міліції? І чи можна повірити в те, що хтось із наших “владик” має намір боротися з контрабандою, якщо ця контрабанда – найприбутковіший бізнес і депутатів, і генералів СБУ та міліції, і прокурорів, і суддів?  А чим би ще, як не прибутками з контрабанди, вони оплачували своє перебування на владних державних посадах? Митниця? А що можна вимагати від митниці, керівництво якої відверто заявляло своїм столичним начальникам: “У нас є один керівник – Віктор Балога”. Той самий Балога, про контрабандні афери якого вже й по Європі ходять справжні легенди! Той самий Балога, який спільно ще з деякими владними мафіозі налагодив у Туреччині справжнісіньке виробництво фальшивих акцизних марок і безперешкодно завозив їх в Україну. Той самий Балога, який організував прикриття цієї грандіозної афери силами своїх холуїв-генералів в центральному відомстві держбезпеки. Навіть зовнішня розвідка Україна, викривши підпільну фабрику українських акцизних марок в Туреччині, все ж змушена була “з’їхати з теми”, наштовхнувшись на “балоган” і президентське оточення. В якій нормальній державі можливі подібні скандали! Та в жодній, окрім України!.. І кого ж обманює наша держава, розігруючи час від часу “антикорупційні спектаклі”? Сама себе? Чи нас, громадян цієї держави, яка в дійсності да-а-авно уже стала велетенським ОЗУ( “організованим злочинним угрупованням”)?

 Звісно, все це було і раніше, задовго до приходу нашого “балогану” в кабінети адміністрації Президента. Але тільки тоді, коли  “отаман” закарпатської мафії став “другим “Я” Президента, вся ота система “взаємопоборів” і тотального підкупу стала вже не “Х-файлом”, а відвертою НОРМОЮ  у житті “золотої орди” чиновних холуїв України. Нормою, яка забезпечує  їм впевненість у своєму майбутньому. Принаймні, так вони собі думають… А от про майбутнє простих закарпатців не думає, здається, ніхто. А даремно! Що чекає на нас у тому майбутньому, якщо вже сьогодні “подвиги”  мукачівських “балоганів” у Києві нанесли нам, закарпатцям, такої величезної шкоди, наслідки якої ми будемо відчувати роками. Про що це я? А ви подивіться, що пишуть, говорять, а отже і думають про нас, закарпатців, всеукраїнські засоби масової інформації, а особливо – Інтернет –видання: “Всі закарпатці – контрабандисти, злодії і хабарники”; “Закарпаття – зона мафії і бандитів”; “Дикі гуцули”; “Неграмотні пастухи, які спустилися з гір і захопили владу”. Далі і продовжувати не хочеться!.. І все це нині говориться про людей, яких ще вчора називали найкращими будівельниками неосяжного СРСР, про область, де жила і працювала найчисельніша в Україні когорта Героїв Соціалістичної праці, про народ, який споконвіку славився своєю моральністю та відданістю християнським канонам. Це було вчора, а нині – сумнівна “слава” бандитів і контрабандистів. І все тільки тому, що саме ім’я “закарпатець” сьогодні асоціюється в Україні (а в києві особливо!) з образом одного-єдиного мукачівського мафіозі, який не лише сам дорвався до владних вершин, але й приніс до столиці  “понятія”, звички і методи мафії, яка ніколи не була і не є “закарпатською”. Але Україна, вражена “кодом Балоги”, цього поки що не збагнула… Для України наша Срібна Земля асоціюється нині не Юрієм Пітрою чи Ганною Ладані, а з Балогою, Дурдинцем  та… Сєвою Могилевичем. І ламати цей ганебний стереотип, створений “газдюками” з Мукачева, нам тепер доведеться довго і важко. А тим часом отруйний слід клану “Б” у столиці спричинить ще один негатив для наших людей: “дякуючи” мукачівським “барвобаронам” жодного закарпатця не підпустять до високих державних посад протягом 10-20 років, як мінімум. Дехто з наших людей ще досі вважає пана Балогу “істинним патріотом” нашого краю? Храни нас, Господи, від таких “патріотів”! Вони вже нині спаплюжили наше майбутнє…  

 А яке майбутнє чекає на український народ  і на Українську державу? Адже в цьому майбутньому житиме покоління нинішніх українських дітей, які вже змалку бачать і розуміють все те, що відбувається у нашому ненормальному світі: сильний той, хто багатий, а багатий той, хто безсовісний! Вони дивляться на своїх власних батьків та старших братів, декорованих купленими дипломами, посадами, чинами та орденами, і швидко усвідомлюють те, вчитись і працювати їм буде не дуже то й треба. Адже вони ростуть у суспільстві, де спокійнісінько можна купити диплом, посаду, звання, кар’єру і повну безкарність. А гроші для таких цінних “покупок” зовсім не обов’язково заробляти важкою працею: їх можна просто украсти або забрати у слабших. Адже все те, що споконвіку вважалося злочином і гріхом, нині – узвичаєна НОРМА у суспільстві тотального холуяжу. І діти це вже розуміють, але не розуміють межі, яка відокремлює людину від бидла. А тому можуть не те, що забрати гроші чи побілку у меншого, а навіть по-звірячому вбити та ще й хизуватися злочином, виклавши його в Інтернет. Ви гадаєте, діти народились такими? Ні! Вони народились нормальними, але згодом масово отруїлись. Ви не чули розповідей науковців про те, що в наші часи навіть делікатесні гриби часто стають страшенно отруйними, насмоктавшись гидоти з оточуючого середовища? Чули, мабуть. Ось так і діти. Вони, як грибочки, всмоктують у себе всю ту отруту, якою насичене наше суспільство. Суспільство, яке дозволило зрадникам стати Героями, а злочинцям – державними діячами. Таке суспільство має дітей, але не має майбутнього!..

Ігор Чарнота,

Центр журналістських досліджень

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

24 ответа

  1. КОД БАЛОГИ

    Ось така невесела картина склалася в місті, яке стало ПРИВАТНОЮ ВЛАСНІСТЮ членів однієї родини. Того самого клану, чиїх лідерів нам нині підносять в образі “гідних синів” та “істинних патріотів” України та нашого краю. Так, вони — “патріоти”! Але не України і не Закарпаття, а своєї власної “держави для себе”, що сховалася на території Закарпаття.

    Мабуть, саме поняття “демократія”, тобто “влада народу”, зрозуміле нашим “демократам з болота” тільки тоді, коли сам цей народ — їхня “приватна власність”. Так само, як і місто Мукачево. Адже, маючи у своєму розпорядженні оті “тіньові” мільйони від “приватизації” міста над Латорицею, зовсім не важко витратити дещицю із них на окозамилювання під виглядом “благодійності”, яке неодмінно завершиться “прихватизацією” не лише міського майна, але й міського населення. Адже ніхто нині не може сказати точно і впевнено, скільки саме коштів викачує “Барва” з “приватизованого” міста над Латорицею.

    А що ж податкова інспекція? Пам’ятаєте нашу розповідь про особняк пана полковника Чепака на набережній у Мукачеві? То колишньому керівнику податкової служби у цьому місті “Барва” теж “допомогла” розжитися “хатинкою”, анітрохи не гіршою за особняк пана полковника. І також на затишній набережній. У цій парковій зоні над Латорицею височіє і “терем-теремок” колишнього прокурора міста пана Бенци. Вдруге завершується і будівництво особняка голови міського суду пана П. Щербана. Чому вдруге? Та тому, що восени 2003 року недобудований палац пана Щербана загадковим чином згорів. Було багато гвалту, що ця пожежа — “терористичний акт” і “помста” голові міського суду за те, що він завжди і обов’язково виступав на захист і підтримку клану “необаронів”. Щоправда, міліція з’ясувала, що помста, якщо вона дійсно була, скоріше стосувалася зятя пана голови суду, який не вельми чесно торгував іномарками і “кинув” деяких напівкримінальних клієнтів. Але клан не став очікувати наслідків та висновків слідства: з бюджету міста Мукачева пану Щербану було виділено щедру фінансову допомогу, а тому ми й кажемо нині, що його палац добудовується уже вдруге. Ось так!..

    Але про себе наші “барвобарони” також не забули. Розкішні особняки пана Балоги та його кузена Василя Петьовки виросли в самісінькому центрі Мукачева, на вулиці Августина Волошина № 31 (НА ФОТО). Раніше тут була школа-інтернат для сиріт-інвалідів. Але сироти “власникам життя” не потрібні. Спочатку клан прибрав до рук територію спортмайданчика сиротинця. Саме тут виросли палаци “барвистого” панства. А потім і сам інтернат перенесли на околицю міста, аби не муляв очі “барвонам” та їхнім ясновельможним гостям. Про це неподобство насмілилась розповісти мукачівська газета “Панорама”. Ну, і що? А нічого! Суддя Мукачівського суду пан Олег Ціцак визнав “недостовірними” факти (особняки?), які щодня бачать на власні очі всі мешканці міста. Всі бачать, але суддя визнав, що ці палаци “дійсності не відповідають”! І обклав газету такими астрономічними штоафами, що вона ледь-ледь не закрилась. Та ще й проти головного редактора В. Гарагонича мало не порушили кримінальну справу за “невиконання рішення суду”. З того часу ні про школу для знедолених діток, ні про самих сиріт ніхто навіть не згадує. Собі дорожче!

    А палаців новим мукачівським феодалам виявилось замало. Цілковито монополізувавши владу у місті, вони вирішили прибрати до рук ще й старовинний замок князів Трансільванії, що височіє над містом. З цією метою в структурі “Барви” навіть було створено таку собі фірму, власником якої був брат Віктора Балоги Іван. А відтак ця фірма орендувала князівський замок майже на ціле століття. Таким чином пам’ятка історії кількох європейських країн (України, Угорщини, Трансільванії, Австрії) запросто може стати пам’яткою історії “Барви” та музеєм переможної корупції на Срібній Землі. Про це неподобство, до речі, також написала одна із закарпатських газет — “Вісті тижня”. Через декілька днів цю газету закрили рішенням суду. І знаєте, хто закрив? Суддя Олег Ціцак! На той час його уже встигли перевести до Ужгородського суду. Клан, окупувавши Мукачево, починав окупацію області. І в обласному центрі “свої люди” були конче потрібні.

    Хіба можна дивуватися після цього, що “Барва” примудрилася “прихватизувати” не лише бази, магазини і фабрики, але й… залізничну гілку однієї з військових частин. З цього приводу навіть було порушено кримінальну справу, але вона так і “зависла” десь у нетрях військової прокуратури, куди її “скинули” наші прокурори в цивільному.

    Отож не дивуємося ми і тому, що, окрім усього іншого, клан наших “гідних синів” з “Барви” примудрився загарбати ще й угіддя Морозівського лісництва Мукачівського держлісгоспу, які входять у зону відпочинку санаторію “Синяк”. Саме на базі цього лісництва і було створено заміську резиденцію і “зону відпочинку” нових феодалів із “Барви”. А формальним власником колишнього державного, а нині “Барвівського” лісництва значиться… шофер і охоронець пана Балоги. Отже, не обов’язково бути “швагром”, досить стати просто особистим шофером…

    Ми не можемо стверджувати достеменно, але самі ж мукачівці розповідають, що саме на цій лісовій “резиденції” вельми часто гостювали високопоставлені чиновники і народні депутати із Києва. І особливо часто навідувався сюди колишній прем’єр-міністр, потім — опозиційний “месія”, а нині — президент України Віктор Андрійович Ющенко. Нічого дивного: кругом — така краса і красуні!

    До речі, красунь для високих гостей зі столиці у лісову резиденцію “Барви” справно постачали… мукачівські сутенери. Як правило, вони привозили сюди ужгородських студенток, дівчаток із сирітського інтерната та професійних шльондр з Будапешта, аби зменшити можливий витік інформації про оргії столичних вельмож у лісовому борделі. Адже прикрі випадки, які могли закінчитись гучними скандалами, уже були в “Історії кохання” нових феодалів з Мукачева.

    Так, наприклад, наприкінці 90-х років кузен і “права рука” глави клану Віктора Балоги пан Василь Петьовка постійно з’являвся на людях у товаристві вельми гарної дівчини. Красуню щодня бачили і в офісі “Барви”, і у розкішному червоному джипі пана Петьовки, і у місцевих ресторанах та барах, де її неодмінно супроводжував пан Василь. І ні для кого в Мукачеві не було таємницею, що ця дівчина — “подруга” пана Петьовки. Аж раптом ця “подруга” щезла. Стривожена мама дівчини заявила про зникнення доньки у міліцію. Марно! Дівчина щезла, немов би й не жила на білому світі. Та через декілька місяців, у перших числах вересня 1998-го року, її труп знайшли у підвалі будинку по вулиці Росвигівській. Тіло покійниці було настільки обгризене пацюками, що мати ледве впізнала доньку за одежею та прикрасами. Хто і за що вбив юну красуню? І хто не побоявся здійняти руку на подругу всесильного і всевладного у Мукачеві “співдиктатора” міста? Невідомо… Прокуратура, звісно, порушила кримінальну справу по факту загибелі дівчини, але… Але ця справа також щезла у безвісті, як і всі інші, де “світилася” зграя із “Барви”. Згодом з міста щезла у невідомому напрямку і мати загиблої дівчини. Куди щезла і що з нею сталося? Теж невідомо! А ще згодом раптово помер дільничний інспектор міліції, який свого часу знайшов труп дівчини у підвалі і першим здійснив низку оперативно-розшукових заходів для з’ясування обставин її загибелі. Можливо, щось таки з’ясував, а тому і помер раптовою смертю? Цілком можливо…

    Інша трагічна історія, пов’язана мукачівськими дівчатами та лісовою базою “Барви”, ще загадковіша. Цю історію нам розповів відомий закарпатський журналіст Іван Коцур, який досить довго і уважно вивчав історію становлення клану “Барви”-Балоги. Отже, свого часу, коли на лісовій базі гостювали вельможні столичні чини на чолі із самим Віктором Ющенко, сюди частенько привозили з Мукачева молоду дівчину-медсестру, яка нібито мала надавати сановним гостям необхідну їм медичну допомогу. Кажуть, що саме вона піклувалася і здоров’ям тоді ще майбутнього Президента. Ми не знаємо, звісно, який характер мала ота медична допомога юної медсестри, але сталося так, що дівчина… завагітніла. Ні, ні! Ми нічого не стверджуємо! Адже все могло статися не на “барвівській” базі і не з вельможними гостями із Києва. Діло ж молоде!.. Могла дівчина мати якогось хлопця в Мукачеві? Звісно, що могла! Отож, може, цей легінь і “нашкодив”? Можливо… Але далі сталося те, що важко пояснити присутністю в цій історії випадкового і “стороннього” легіня. Дівчина народила дочку. І невдовзі… раптово померла. ЗНОВУ — РАПТОВО! Маленьку донечку померлої медсестри віддали до Свалявського дитбудинку. І саме з цього моменту починаються таємниці. Адже привіз дівчинку-сироту до свалявського дитячого закладу не будь-хто, а особисто… нинішній губернатор Закарпатської області пан Олег Гаваші, який в ті часи (1998-2000рр.) очолював обласне управління освіти. Гуманно, дуже шляхетно! Але за що така честь осиротілій дитині? Ви багато знаєте випадків, аби долею осиротілих дітей опікувались наші ясновельможні? Ми не знаємо… Але і це ще не всі загадки цієї казки про “Попелюшку з Мукачева”. Досить скоро дівчинку забрав з дитбудинку… сам пан Віктор Балога, який тоді уже був губернатором Закарпаття. Кажуть, що він же й удочерив цю дитину. Шляхетно? Дуже шляхетно, але… Якби за цією шляхетністю не ховалася таємниця раптової смерті матері та особа справжнього батька цієї дитини. Може, саме це і пояснює раптову шляхетність пана Балоги? Тим паче, що в жодній журналістській “поемі” про житіє пана Віктора такий благородний вчинок не згадується ані словом. Чому? Від надмірної скромності? То ця риса характеру ніколи не була притаманною пану Балозі. Чи, можливо, він знає, хто насправді є батьком цієї дитини? І можливо, знає про те, що саме смерть матері допомогла поховати таємницю імені справжнього батька дитини? Цілком можливо… Але невідомо. Відомо лише, що саме з цієї пори пана Балогу вперто і наполегливо називають… кумом Віктора Ющенка. Але ж дітей вони начебто не хрестили. Чи все ж хрестили, але дуже і дуже таємно?.. І можливо, що у Мукачеві нині живе не нова “Попелюшка”, а маленька “Залізна маска”? Але дуже сумнівно, що комусь закортить шукати ключ до цього “Х-файлу”. Адже журналіст Іван Коцур, який першим зацікавився “залізною маскою” і першим розповів цю історію, нещодавно… РАПТОВО ПОМЕР! Код Балоги?!..

    Можливо, саме цей код і дає ключ до розгадки найбільшої таємниці пана Балоги: таємниці його стрімкого кар’єрного злету. Так чи інакше, але можна впевнено припустити, що саме в чинадіївському лісі вдячні гості клану “нових баронів” Мукачева вирішили перетворити гостинного пана Балогу з “володаря” міста на “герцога” Закарпаття. І на початку 1999-го року нового закарпатського губернатора знайшли не у капусті, а в сауні під селом Чинадієво.

    Олексій Романов

    ЗГРАЯ З МУКАЧЕВА

    (“польові дослідження” закарпатської мафії) http://www.svitohlyad.info/

  2. Оказывается это Балога створив всю систему коррупции в Украине, как указывает автор, “Балоган”, а до него при Кравчуке, Кучме, Медведчуке, Паше и Юле такого и близко не было.Уже наверное хватит про этого Балогу. Давайте про Веру. Или она с земелькой в Киевской области не рапоряжалась? Про Юлю и вообще про БЮТовцев не надо. Там коррупционеров и жуликов нет и не было, и не могло быть, и быть не может.

  3. Огромное спасибо Вам, пан Чарнота, за эту статью, за искреннюю боль и тревогу о судьбе нашего народа, нашей Украины!

  4. Красивая статья, но сильные неточности (во-многом) сводят ее почти к нулю. Я сам житель Мукачева, так что кое о чем могу судить лично. О домах Балоги и Петьовки. Стоят они, действительно, по указанному адресу и являются далеко не дворцами как внешне, так и по розмерам, хотя, конечно, и не “хрущевки”. Есть еще автозаезд с улицы Ивана Маргитыча (Московская), в метрах в 100 от здания СБУ, кстати. Так вот, дома эти стоят не на участке бывшей (так в вашей статье) спортплощадки интерната, а на месте снесенных старых жилых (одноэтажных)домов, которыми и застроен весь центр Мукачева. В здании интерната (а построен он был еще во времена Австро-Венгрии)находится лицей (учебное заведение), на спортплощадке которого прошло и мое детство, и никуда она (площадка) не делась.
    Теперь о Мукачевском замке. Надо быть полным идиотом, что бы говорить о возможности оборудывать в нем тихое “родовое гнездо”. Стоящем на открытом всем ветрам холме здании с двумя холодными (нижнем и внутреннем) дворами, без всякой растительности (все ведь выложено камнем); над сортировочной железнодорожной станцией (день и ночь погрузкаразгрузка, составы формируються и т.д.)
    Речь шла (и в городе об этом хорошо знают) о размещении (на условии аренды) в ЧАСТИ ПОМЕЩЕНИЙ замка (а использовался он при Габсбургах как тюрьма, при сов.власти — под воинские казармы, а далее было ПТУ) развлекательного комплекса, с сохранением этнографического музея и восстановления разрушаемых временем стен.
    Это только два, очень не больших, но уже не правдивых момента. А маленькая ложь, порождает большое недоверие.

  5. прыщавый,балоган, сердечная, кабан, яйценюк (начинающий), ВР, верхушка СБУ, МВД, ЗС, прокуратура, судьи, таможня, все жрут с одного корыта под названием бюджет Украины. тронула до слез ода сердечной, вопрос, — а когда ее с контрабасом зеленки принимали в аеропорту (всего-то 100 тыс. зелени, 10 годков назад, при лазаре) это наверное не она была? или большим людям прощаються маленькие шалости? а новая структура “Укргазсбыт”, она наверное тоже ни причем? блаженны неведающие, а врунам гореть в аду….

  6. И что ты свои допысом хотел сказать? Что аренда замка на 50 лет за копейки это не фактическая приватизация? Рассказываешь, что и когда в том замке было. Ишь, слова про “родовое гнездо” тебе не понравились. Как говорят про твоих балогопетевок: дай ему палец в рот, так он и руку по плечо откусит. Откуда тебе известно, что эта банда собиралась делать в дальнейшем с замком? Неужели честно выполнять условия так называемого договора аренды? Тогда ха-ха-ха! И про “домики” твоих хозяев нечего 3,14здеть тут, не ты один их видел. У меня в Мукачево и в Закарпатье живет целый клан родственников. И мне даже не надо никакого ОРД, чтобы знать из первых уст о бесчинствах, которые творят в этом крае балогопетевки. Один из родственников, кстати, еще во времена СССР был у Балоги реализатором, когда тот числился еще комирныком в потребсоюзе. Как только Горбачев открыл границы, возил с балогиной коморы на продажу в Венгрию товар, начиная от галош до слесарного инструмента.

  7. Козел ты мусорный, а не “Старший опер”. Эти ваши зомбомантры про Юльку-воровку на людей уже не действуют. Кто хотел, уже давно разобрался с прошлым политиков. Молчат бывшие генпрокуроры Потебенько, Пискун, Васильев, председатели ВХСУ и ВСУ Притыка и Маляренко. При двух последних ВХСУ признал штрафы и пени, начисленные Козлом Яновичем, незаконными, а ВСУ снял с бывших сотрудников ЕЭСУ все обвинения и оправдал их из-за отсутствия состава преступления. Коллегиями судей, кстати, общим числом что-то около 70 чел. Молчат, как рыба об лед Обиход и Баганец, тысячи прочих, непосредственно участвовавших в расследовании дел на Тимошенко и других служащих ЕЭСУ. И только время от времени выскакивает Богословская-Черноротская и такие опездолочи лопоухие, как ты, чтобы снова и снова крутить ту же вашу зацарапанную запись,находящуюся у вас в том месте, где у нормальных людей мозги. Ты, долбоёб, ответь на такой вопрос — насколько сильно хотел Кучма с Суркисами и Козлом Яновичем в 90-х посадить Юльку? Или так не хотели, что ее бизнесом до ЕЭСУ и в ЕЭСУ несколько лет занимались, науськиваемые ими, тысячные собачьи своры “старших оперов”, прокуроров, налоговых гестаповцев, следователей, ревизоров, аудиторов? А единственное, на что сподобились — насчитать по указке гестапо-НКВДиста Козла Яновича миллиардные штрафы и пени в десятки тысяч %% на “обнаруженные” недоплаты налогов. Если вы не смогли ее за несколько лет вашего пердячего пара упрятать, передав обвинение на нее в открытый суд, где дурь каждого и проявилась бы, то вы тогда или непрофессиональное дерьмо или нечего было копать. Посмотрел бы я на любого из наших олигархов, если бы за него с таким усердием взялась ВСЯ ГОСУДАРСТВЕННАЯ МАШИНА при массированной поддержке СМИ! Вместо того, чтобы говнеть тут о Юльке-воровке, поинтересовался бы, в чьих карманах осело имущество и средства ЕЭСУ и его преследуемых сотрудников. Да, вспомнился спектакль, который в времена гонений на Юльку утроил Пискун. Для таких зомбированных долбоёбов, как ты, он по ТВ на камеры показывал комнату на метров 20 квадратных заставленную теками с делами ЕЭСУ. Один из моих знакомых, бывший нач. УгРо еще при СССР, смеялся тогда на весь этот спектакль и сказал, что так обычно поступают следователи-долбоёбы, когда не могут раскрыть дело или выполнить заказ. Пихают в папки с “уликами” все что ни попадя. Как он говорил : “Наверно Пискун туда подшил вырезки из “Плейбоя” и использованную туалетную бумагу”.

  8. Ну, трахнул будущий президент ВЮ медсестру (с кем по пьяне не бывает), ну родилась девочка Софийка (что тут такого — многие рожают), ну удочерил рожденное не в браке дитя ВБ (тоже не исключение из жизни), ну стал ВЮ “крестным отцом” Софийки, чтобы был повод о ней официально заботиться (разве это плохо — дитя ж по крови родное), ну переплелись пути-дорожки ВЮ и ВБ в результате кровно-родственно-кумовски-удочеренным деяниям (что поделаешь — так уж случилось). И кто здесь кому больше оказался обязан? А раз замарано высшее лицо, то оно чтобы не потерять власть в результате разоблачения, будет выполнять волю другого лица, которое держит “кощеево яйцо” в своих руках…-)))))

  9. Чудовий матеріал, на “5”, але …. з “мінусом”. Бо немає причинно-наслідкового зв”язку — логічного продовження у формі відповіді на не риторичне питання: ” Як могла “потвора” довгий час бути правою рукою Президента?” На жаль, відповіді на це питання, а воно, на мою скромну думку, є ключовим, не послідувало. Можливо буде продовження? Тоді з нетерпінням чекаємо. А поки що зазначу, що будь-яка аксіома не потребує доказів, особливо всім відома: “Який піп такий й прихід!” Тому, говорячи про потворність такого явища як “балоган”, не казати про причини його появи і причини такої довготривалої живучості, було б напівправдою. Як казав філософ Ніцше:”Найгірша неправда — це напівправда”. А повнота правди полягає в тому, що Балога і Ющенко — це близнюки-брати. Пам”ятаєте, як за часи СРСР:”Мы говорим Ленин, подразумеваем партия. Мы говорим партия, подразумеваем Ленин”. Так і в нашому випадку:”Ми кажемо Балога і маємо вважати Ющенка!!!!”
    Дозволю собі додати невеличкий штрих до портрету “потвори”, отриманий , як кажуть в таких випадках, з перших вуст. А саме, Микола Мельниченко дав мені прослухати запис, як Балога прийшов до Кучми і “заклав” Медведчука і Суркіса. Розповів Кучмі, як його викликали до себе Медведчук і Суркіс і сказали (майже цитую):”Ось подивсь,Балого! Перед тобою сидять майбутній Президент України і Прем”єр-міністр!” А офігєвший Кучма у відповідь трьохярусним матом:”Це що, Суркіс — Прем”єр?!!! Мать-перемать…..!!!” А Балога так єхидненько:”Так-так, Леоніде Даниловичу,Суркіс — Прем”єр! Хи-хи-хи!” Що було потім, відомо всім. Балога, як Медведчука з Суркісом, здав пізніше “з потрохами” і Кучму, став правою рукою Ющенка. А тепер ллє багно на свого учорашнього патрона. Тобто, холуй він і в Африці холуй, а в Україні — соціально-психологічне явище. Але чому жлоби і холуї стають “правими” руками Президентів України? Та тому що Президенти самі зараджені вірусом холуйства, і тут автор статті на сто відсотків правий. Очевидно наступним питанням буде не риторичне:”Что делать?” Але це вже тема нової статті.

  10. Прохожий ты просто такой ублюдок как и твой бббалога!!! Эти скоты ограбили всё Закарпатье и Украину !!!“Закарпаття – зона мафії і бандитів” это всё ббббббалога. Ты наверное с его компашки???

  11. Товарищ полковник!
    Ответ на Ваш вопрос кратко описан в моем предыдущем комментарии.

  12. Правдивий матеріал. І жодні неточності не перекреслюють його правдивості. Правда ще й в тому, що в районах Закарпаття керівниками РДА призначені люди, які є відверто кримінальними штучками. У декого – липові дипломи про вищу освіту, як ось у Ланя. І найприкріше те, що місцевий “актив”, замість того, аби поставити нахабу, вдареного по голові грошовим мішком, прогинається під нього і аж стогне від задоволення. Люди, дрібніші чиновники, аби не втратити роботу, не потрапити в немилість до того неука-піночетика, готові відмовитися від почуття власної гідності. Сумно, панове. Сумно, бо оце прогинання швидко не викоріниш. А воно прищеплюється молодим.

  13. Пишущим мне.
    БалогуПетьовку не “отмываю” и не оправдываю. С ихних рук не ем, но в это можете и не верить. Вашу лексику и фразеологию оставляю вам — не я вас делал и воспитывал, очевидно ваши родители и наследники в восторге. Судя по-вашим опусам Закарпатье зона бандитизма и беспредела,а если кто не знает с просоня фамилий “благодетелей” (типа пароль) — того расстреливают тут же. Оно понятно, ведь в других областях то иначе. Местные олигархи (ваши) все о народе пекуться. Не спят, переживают, как там в нашей (вашей) областирайоне — всем ли хорошо, всего ли хватает. А как передвигаются до столиц, то не тянут с собой провереных команд молчаливых исполнителей — оставляют дома, дело праведное продолжать и радеть за достигнутое. Места хлебные просто так отдают, берите, мол, пользуйтесь. И нас добрым словом поминайте. Идилия вааще.
    Тут написали, что во времена Горбатого, это когда границы пооткрывали, тягали на продажу из “каморы кладовщика Балоги” хрень всякую. Да вся область этим занималась и все приграничье. Правда склад был не частным, а государственным, и деньги за покупку товара честно шли в кассу. Обидно, очевидно, что кладовщиками были не вы.
    Обидно, очевидно, что не “мажор”, не партлидер или комсвожак, не из директорской или научной элитной номенклатуры, а от “сохи”, не из ДнепропетровскаХарьковаКрымаКиева, а из минеральноводнолесной области мужик пробился и ТАК провернул на одном месте всю зажрашуюся погань столичною, шо больно стало ВСЕМ.
    А в Закарпатье приглашаю, по ночам в Мукачево можно ходить без автомата. А у вас?

  14. Для потвори без имени, лень коментировать, как у тебя капает слюна, трясуться ручонки выросшие врядли из нужного места, но 5 минут уделю, наверное мама тебя неправильно рожала, если кроме как гадить и крутить одни и теже мантры-оды сердечной, да еще ехидненько так, “без лица”, “брать на горло”, нихрена ты в этой жизни не умеешь, а насчет зомби, а ты в точку, о себе… Народная мудрость, — на воре и шапка горит, ЕСУ какие-то, пискуны, камеры, запись замшелая, к чему этот параноидальный бред, а насчет контробаса ни слова, странно…так может ты паскуда мне еще скажешь что его небыло, сучок, так что дуй в две ноздри пока дуеться, а может в глаза мне скажешь, при встрече, все что думаешь, адепт сердечной, пол страны в курсе, а ты как пердел так и продолжаешь воздух гадить, оно и понятно зомбированые мозги не оставляют места для самокритики.
    Насчет новенькой структуры в газовом деребане, керуют ветераны конторы, создавалась быстренько, после развала “Росукр…” и виляния хвостом наливая в сторону юли, с ее благословления, за безплатно наверное, она же такая добрая…

  15. А юля таки под кабана с ринаткой ляжет, повырываю свои седые кудри если будет не так, при таком раскладе балогану пи…ц, на пару с ящуром, бизнес есть бизнес. Кстати, щас как раз начали зачищать мажоров с хлебных должностей в своих бизнес-структурах и СКМ и сердечные

  16. найважчий злочин “балогану” проти народу Закарпаття і України полягає не в тому, скільки гектарів землі привласнила собі мафіозна сім’я клану “Б”, не в кількості “сімейних” комерційних структур і навіть не в сумах багатомільйонного “золотого запасу”, схованих у закордонних банківських сейфах та в різних офшорах. Найважчий злочин криється саме в тому, що наш “балоган” створив систему корупційного холуяжу спочатку на закарпатській землі, а потім поширив її на всю територію України–– можно подумать. что холуями подавляющее большинство жителей Украины стали исключительно благодаря балоге. Всю дорогу так было и ничего нового в этом плане не предвидится. Любой взрослый человек это знает

  17. Написаное в статье правда!
    Балога по сути своей ТОРГАШ ! Для таких как он ВСЁ(ВСЕ) ПРОДАЁТСЯ !
    Ребята поверте я знаю что пишу. Люди которые работали в мерии когда Балога работал мером расказывали потрясающие вещи. Например : с приходом Б в помещение мерии бизнесменов заставляли платить дань ! Что б их не трогали.Но один чувак который имел ночной клуб непонял и послал ИХ ВСЕХ ! А на последок и ствол показал…вообщем конфликт как то замяли.И теперь у них ”чистый”бизнес ,в этом заведении свободно можно купить КАЙФ на любой вкус.
    А потом отличился кузен Петёвка (мер) . Несколько лет назад в одном из интернет-кафе менты повязали несколько молодых людей.Как оказалось эти молодые люди занимались распространением порнографии(причём порно было весьма жёстким) ,всё казалось бы просто , но у этих ребят родители оказались местные нужные Б люди.
    Короче ментов вместе с начальником вызывают в мерию … и вставляют ПО САМЫЕ ПОМИДОРЫ ! 🙂 А дальше как в сказке … и жили они счастливо ! Меня только одно додалбывает ВСЕ ВСЁ ЗНАЮТ и ПО.УЙ !
    А ”крыша” Б это отдельная песня! Почти все активисты имеют статью за изнасилование! А один из лидеров сейчас ГЛАВА федерации футбола Закарпатья! Статья за изнасилование плюс мочилово конкурента ,на которое менты закрыли глаза, БАКСЫ мешали.Ну а про вымогалово и рэкет я молчу (для детей)
    Короче это капля в море,можно писать до посинения …

  18. Если уж разговор пошел за Балогу и Петевку, ответьте на один вопрос, хоть один багатый человек Мукачева для города хоть что то зделал, неодин, имел возможность побывать в Чинадиевском детском доме, я был в шоке, ремонт, чистота, дети чистые не голодные, красота, благодаря кому, Балоге и Петевке. Приезджают люди из других городов в шоке от красоты Мукачева, а за Ужгород говорят дыра натуральная хотя обласной центр, благодаря кому опять же им, замок хотели взять в аренду недали, возникает вопрос кто из Закарп. области может взять в аренду замок и вложить в него бешаные деньги?????????????? Или может мажоров киевских запустим к себе в город пускай рулят, всетаки 80% Мукачевских людей пойдут за Балогу и Петевку, а 20% пускай возмущаються опозицыя тоже нужна, был один опозицыонер в костюмчеке и с причесочкой педиковатой Чубирко, пропал надолго наверное денег нехватило по соривноваться. А нащет призедента федирацыи футбола это совсем другой разговор, он был всегда сам посебе думаю и будит дальше независим не откого, а если бы не он наши закарпатские люди долго бы незнали про футбол нечего, и невидели на стадионах то что мы види счас, и дети бы незнали что такое хорошие мячи, формы и поля где можно нормально поиграть и побегать, а то что пишут здесь мажорня скорей всего киевская это все ху..я, и решать за Мукачево и Мукачевцев нам самим Мукачевцам.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ