Человек не терпит насилия!

Тщета пожадливих зусиль заслуженого вертухая

mail.google.com

Начальник Стрижавскої виправної колонії № 81, полковник внутрішньої служби Магомед Расулович Магомаєв — людина відома. Щоправда, популярність ця пов’язана не з тим, що пан Магомаєв домігся унікальних успіхів з перевиховання закоренілих злочинців. Відомий він і не тим, що за довгі роки «відсидки» магомаєвскі зеки змогли розрахуватися за цивільними позовами, що на них «висять». Зовсім не за це швидкі на висновки ув’язнені нагородили його прізвиськом «звір». Магомед Расулович Магомаев прославився незвичним навіть для українського ГУЛАГу рівнем гуманізму та високої правової культури.

Стрижавска колонія № 81 за роки правління нашого героя, переведеного на Вінниччину з Луганської області, стала відома в Україні завдяки жорстоким тортурам та рабській праці засуджених, котрих разом із персоналом колонії щоденно принижують. Не відстає від колонії і розташована на її території Міжобласна тюремна лікарня. Навіть під небезпекою тяжких наслідків для здоров’я в’язні відмовляються від направлень до лікарні.

«Бєспрєдєл» в колонії № 81 зашкалює навіть за стандартами українського тюремного відомства, очолюваного «любим другом» Віктора Ющенка Василем Кощинцем. Якщо до цього додати, що Магомед Магомаєв грубо порушував виборче законодавство у ході президентських виборів 2004 року, забезпечуючи «правильне »волевиявлення спецконтингенту на користь Януковича, перспективи цього полковника утриматися на посаді «господаря» були б вельми сумнівними, якби не… Якби пан Магомаєв не виявився прекрасним бізнесменом. Він успішно, хоча і незаконно, суміщує посаду Начальника колонії з посадою начальника виробництва цієї самої колонії. Таке сумісництво прямо заборонене положеннями ст.13 Закону України «Про державну кримінально-виконавчу службу». Представляємо читачам два унікальних документи —  довідки, видані Головним управлінням статистики у Вінницькій області.

vert1

vert2

Ці документи підтверджують, що пан Магомаєв не тільки суміщує посаду начальника колонії № 81 (код ЄДРПОУ 08562588) та керівника Підприємства колонії (код ЄДРПОУ № 08679600). Виявляється, пан Магомаєв в цій ситуації мав би бути ще й власним заступником, адже саме такою є вимога закону Про кримінально-виконавчу службу.

НЕ дивно, що, оскільки вертухаю Магомаеву дозволене таке «поєднання», жодних інших проблем по службі Магомед Расулович боятися не повинен …

Недаремно (а може, правильніше сказати — «не задарма») особисто скривджений беззаконнями Магомаева на виборах Віктор Ющенко по-християнськи пробачив вертухая і власноруч нагородив його званням «Заслужений юрист України». А це звання — не якісь там жарти. Згідно ст.5 ЗУ «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», це як мінімум «від 20 до 25 відсотків доплати до пенсії за вислугу років», яку, за чутками, пан Магомаєв невдовзі збирається оформити.

І жив би собі пан Магомаєв — не тужив, якби не звалилася на його голову громадська організація «Вінницька правозахисна група» (код ЄДРПОУ № 26011780), очолювана незаслуженим юристом і колишнім лікарем-патологоанатомом Дмитром Гройсманом.

2

Ми, правозахисники — люди незлопам’ятні — говорить в інтерв’ю «ІНФОПОРНУ» координатор ВПГ Дмитро Гройсман — зла на пана Магомаева за «маленький бєспрєдєл» на виборах не тримаємо. Він і так за рішеннями судів своє отримав — за все, що накоїв. А ще ми дуже зайняті різноманітною роботою, і останнє, чого б нам хотілося — це встрявати в пенітенціарні справи, де роботи для правозахисників — непочатий край. Але оскільки потік скарг на пана Магомаева не припиняється, то й мовчати ми не можемо».

Пан Гройсман стверджує, що до ВПГ за 2007-2008 роки звернулися десятки засуджених та їхніх родичів зі скаргами на нелюдські умови утримання і рабську працю у колонії № 81.

А тут ще, як на біду, торік влітку в Стрижавский колонії було вчинено два загадкових самогубства з проміжком у кілька днів. І не те, щоб пан Магомаєв особисто сприяв переходу в інший світ двох засуджених, але, скажімо так … спробував приховати від громадськості інформацію про таке ЧП, як самогубство засуджених. Першими, хто повідомив суспільству про самогубства, стали саме вінницькі правозахисники.

Далі події розгорталися за унікальним сценарієм з елементами дешевого детективу і чорного гумору, але про них читачі дізнаються з другої частини нашого оповідання.

У 2008 році Вінницька правозахисна група виступила з цілою серією публічних заяв, закликаючи до проведення повномасштабної перевірки численних скарг засуджених. Особливо ж тих, що звільнилися з Стрижавскої колонії № 81. З тим, в якому вигляді виходять деякі зека з колонії пана Магомаева, можна познайомитися на любительському відео, знятому друзями одного з учорашніх в’язнів … прямо на смертному одрі, за кілька годин до смерті.

(ссылка на видео)

Про те, які порядки панують у колонії, розповіли десятки засуджених, у тому числі і на прес-конференціях у Вінниці та Києві, в численних зверненнях на адресу омбудсмена, Європейського суду з прав людини і просто в підпільних телефонних дзвінках вінницьким правозахисникам.

За кожним зверненням правозахисники, які не мають доступу до засуджених, вимагали проведення перевірок та надання ефективної правової допомоги в’язням, права яких порушувалися.

Зрозуміло, численні комісії, які приїздили в колонію № 81 — нічого поганого там не знайшли. Але чи означає це, що нічого поганого не було і немає? Питання залишається риторичним — тим більш, з урахуванням того, хто у нас «перевіряльники». Проте, за словами Дмитра Гройсмана, з вересня по грудень 2008 року кількість скарг на свавілля з боку пана Магомаєва різко скоротилася. Це сталося після численних перевірок і комісій. Подейкують, що після перевірок в колонії покращилося харчування. Особливо шкідливе виробництво, яке труїло ядучим димом не лише зеків, а й мешканців селища Стрижавка, перенесли з колонії.

Одночасно з догоджанням різноманітним комісіям пан Магомаєв організував наступ на Вінницьку правозахисну групу.

Спочатку на координатора ВПГ Дмитра Гройсмана скоїли напад прямо в під’їзді його будинку. Двоє нападників побили Дмитра, і не взяли у нього ні речей, ані грошей. Міліція порушила кримінальну справу за статтею “хуліганство”. Однак справу поспішно припинили, коли раптом знайшовся фоторобот і записаний на магнітний носій голос одного з нападників.

Можна було б і сумніватися, що напад на Гройсман був пов‘заний із його правозахисною діяльністю, якби не одна прикрість. За тим же сценарієм, але за кілька днів до нападу на Дмитра, було вчинено побиття колишнього співробітника Стрижавської колонії №81, який тепер успішно позивається до пана Магомаєва щодо «квартирного питання», яке, як відомо, псує і людей, і стосунки між ними… Подейкують, що вінницькі мусори аж «на жопу присіли» від того, наскільки грубо було скоєно напад на правозахисника та на колишнього колегу пана Магомаєва. Наші джерела в міліції стверджують, що аби забезпечити призупинення розслідування двох кримінальних справ за фактами цих нападів, декому довелося добряче розщедритися. Проте, ця інформація може виявитися банальними плітками — чого не наплескають злі язики про Магомеда Расуловича Магомаєва – цього лагідного та ніжного з… аслуженого юриста України

mail.google.comФоторобот і голос чоловіка, який напав на Дмитра Гройсмана, публікується вперше.

Не встиг Гройсман оклигати після перенесеного струсу мозку, і одразу з радістю довідався, що на Вінницьку правозахисну групу подано позов. Позивачем виступила … Стрижавска колонія № 81 в особі її начальника, заслуженого юриста України Магомеда Расуловича Магомаева. Сам Магомед Расулович в судове засідання не з’явився. І, зауважимо — правильно зробив, бо в залі судових засідань Ленінського райсуду міста Вінниці яблуку було ніде впасти — довелося б постояти вертухаю, якби прийшов.

Інтереси зони представляв не якийсь-небудь там адвокатішка ганебний, а добродій Семенюк — полковник внутрішньої служби у чині заступника начальника Управління державного департаменту України з питань виконання покарань. У судовому засіданні зголоднілі за сенсаціями журналісти довідалися про унікальні за своїм цинизмом речі. Колонія № 81 в особі пана Магомаева хотіла “розкрутити” правозахисників аж на докризові сто тисяч гривень. За нанесення шкоди її, колонії, “ЧЕСТІ”, “ГІДНОСТІ” і “Діловій репутації”. Дуже правильне, треба сказати, бажання. Але от тільки щоб позов прийняли до провадження, державне підприємство — колонія № 81 — повинна була заплатити мито в розмірі 5000 гривень. А звідки у колонії таке бабло, якщо його не передбачено в бюджеті? Аж тут пан Магомед Магомаєв і згадав, що він своєю заслуженою дупою сидить на двох стільцях. І до суду вирушила платіжка, оплачена Підприємством СВК № 81, тобто — пан Магомаєв банально оплатив витрати колонії за рахунок бабла, заробленого спецконтингентом, яке повинне було піти на оплату їхніх зарплат і цивільних позовів …

platishka

Безсумнівно, в ході судового процесу сплило б на поверхню ще дуже багато цікавого. Але молодий суддя Зайцев вчасно просік, в який скандал його хочуть втягнути. На радість журналістам він постановив закрити провадження у справі як непідсудне цивільному суду. Зганьблений за свою юридичну безграмотність, заслужений юрист Магомаев до господарського суду вже не поліз. Зеківське мито благополучно “гавкнуло” у місцевому бюджеті міста Вінниці. Такої ганьби Магомед Расулович стерпіти не міг! Адже справа вже вийшла на міжнародний рівень. Про неприпустимість тиску на правозахисників заявила всесвітньо відома правозахисна організація Human Rights Watch.

Листи з висловленням обурення і здивування почали приходити і на адресу дипломатичних представництв України за кордоном.

І ось тоді у заслужених юристів України з вертухаївського відомства дозрів новий план, як “опустити” правозахисників. Але про нього ми розповімо в наступній частині нашого оповідання …

Володимир Йадороб

Інфопорн

 
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

13 ответов

  1. Покажите мне хоть одного Голопупенко или Осадчука в должности начальника зоны в Азербайджане.Правильно вы скажете: что за бред несет чувак? На родине Магомаевых это не возможно.Там всех с русскоязычными фамилиями выселяли еще в 90-х годах. Так ответьте господа, как такое может быть на Украине, шоб какой-то МАМЕД стал ЗАСЛУЖЕННЫМ ЮРЫСТОМ и еще наш люд катувал? МАМЕДА НА КОЛ!
    P.S.Это не ксенофобия и не оголтелый национализм, просто за ДЕРЖАВУ ОБИДНО!

  2. Шановні правозахисники з Вінничини. Пан Гройсман. Навіщо захищати злодіїв, яких спрямували до тюрми на перевиховання? Хто захистить звичайних громадян? Від вуличної злочинності, грабіжників, убивць? Якщо в тюрмі буде як у санаторії, то і на вулицях будуть грабіжники і злочинці! Санаторій — це не покарання, це — відпочинок! А щоб попасти на відпочинок, треба набити нізащо пику якомусь пенсіонерові (щоб здачу, чи якись легкі пошкодження не отримати), чи згвалтувати дівчинку або хлопчика! І насолода и премія — санаторій. Задарма! А не за 300 гривнів за добу! Як звичайному колгоспнику, чи інженерові.
    Боже ж ти мій! Його примушували працювати! Бідненький! Приїхав відпочивати, а його примушують біля станка стояти! Ну це ж нахабство! Порушення прав и свобод! Ау, правозахисники! Ату на цих злодіїв-вертухаїв!
    Не зрозуміло. Засудили. Позбавили всіх звань і нагород. А право голосу залишили! Головний біль для вертухаїв. Вибори. Політика. Табори та тюрми. Навіщо? Навіщо замішувати у політику злочинців? Ми повинні прислуховуватись до їх голосу, порад, та їх думок? Так ми ж вже визначились з їх долею, спрямувавши до зони!
    І нехай чекають своєї черги, як вийде термін! А дочекавшись свободи, щоб 10 разів подумав, коїти злочин і знов “на віли”, або чесна праця!
    Ну і що ж такого зробив цей Магомаєв? Розкрадає бюджет? Ні. Заробляє гроші для злочинців! Примушує їх працювати, щоб було за що придбати харчі для бандюганів, ремонт в камерах провести, мячікі для футболу та пінг-понгу придбати щоб вбивці і гвалтівники не відчували себе злодіями, а по справжньому — курортниками!
    Да скільки можно знущатись над правоохоронцями? Ви дали їм достойне утримання? Забезпечили всіх житлом?
    Кого приймаєте і призначаєте на цю роботу? А хто порядний туди піде? Після створеного ЗМІ іміджу?
    Домовились бандюгани. Наняли паталогоанатома. Давай звалимо Хазяїна! Надрукуємо. Поїдуть комісії. Замордують. Сам піде. Мета досягнута!
    Під гаслами Гельсінкі, прав людини, правозахисники, Гройсмани-паталогоанатоми!
    Як би ви відчували, як і від вас смердить!
    ОРД, критика з усіє боків — це травля!

  3. А всё потому, что это покрывает Генпрокуратура:
    «Рабочая газета» № 181 от 02.10.2008г.
    http://rg.kiev.ua/page5/article11887/
    Прокуратура – это и есть пытка.
    Открытое письмо Генеральному прокурору Украины Медведько А.И.
    Весьма интересны Ваши данные о рассмотрении жалоб заключенных по поводу применения пыток. В 2007 году на основании 1023 жалоб возбуждено 10 уголовных дел, из которых 8 направлены в суд, то есть менее 1 процента! Если учитывать, что жалуется, как правило, примерно каждый 50-й заключенный, подвергшийся пыткам, а доходит до прокурорского рассмотрения, в лучшем случае, только половина написанных жалоб, то коэффициент адекватного реагирования на жалобы заключенных со стороны прокуратуры практически равен нулю. При этом Вы почему-то “забыли” упомянуть о результатах рассмотрения в суде этих восьми дел. Наверное, для того, чтобы окончательно не испортить и без того мизерную статистику.
    Весьма примечательно и Ваше утверждение, что “вивченням змісту розглянутих звернень встановлено, що їх більшість (майже 80 відсотків) стосується питань застосування незаконних методів слідства та дізнання, а не застосування тортур…”. А если женщину, у которой дома остался маленький ребенок, запугивая и шантажируя, допрашивают до половины второго ночи, это пытки или незаконные методы следствия? Думаю, что у Вас с ней по этому поводу взгляды разойдутся весьма кардинально. Так же, как и с Викторией Винницкой, которой, по ее заявлению, надавали по шее прямо в здании Генеральной прокуратуры, которую Вы возглавляете, ее работники, которыми вы руководите. А если человек после 4-дневного(!) задержания и пребывания в ИВС попадает на 17 дней в больницу, то к нему в ИВС применялись пытки или незаконные методы следствия? Кстати, прокуратура, в том числе Генеральная, и в первом, и во втором случаях вообще никаких нарушений не увидела. Есть и другое не менее “интересное” обстоятельство в Вашем утверждении: если 20 процентов обращений все-таки касается “застосування тортур”, то почему в соответствии с Вашей же статистикой, в 2007 году было, соответственно, возбуждено не более 200 уголовных дел, а только 10? Или не каждое “застосування тортур” к заключенному, по мнению прокуратуры, является преступлением?

  4. Цитирую Serega: “Да скільки можно знущатись над правоохоронцями? Ви дали їм достойне утримання? Забезпечили всіх житлом? Кого приймаєте і призначаєте на цю роботу? А хто порядний туди піде?” Вопрос — а зачем вы туда идете, если нет достойного содержания, жилья? Или так сильно профессия нравится? Судя по словам Гройсмана, изолировать от общества нужно как раз этого Магомаева. Он ведь и за пределами зоны уже пытается свои “понятия” насаждать. А насчет “травли”, то в вашей ведомственной газете пишут о том какие вы славные дедморозы

  5. Вы только посмотрите на фэйс господина Гройсмана повнимательнее, и вам все сразу же станет ясно и понятно.

  6. Stas, причем здесь ваше: а зачем вы туда идете? на плохое содержание и бесквартирье?
    Если вы обо мне, то не по адресу! Я туда не иду. Если иносказательно, так сказать, “взагалі”, то что тут сказать. Как предворял свои ответы на вопросы бестолковых студентов один мой преподаватель: “Так, товарищ не понял”. Поймите, уважаемый! Властью отморозков и бандитов, поднявшихся на общаках и по трупам конкурентов и кредиторов к вершинам рыночной экономики созданы условия, когда в системе правоохранительных органов (милиция, СБУ)порядочным людям работать просто не возможно! История вопроса началась не вчера.
    Это в советские времена, когда средняя зарплата молодого специалиста-выпускника Вуза составляла 120-140 рублей, лейтенант КГБ стартовал с 220 рублей! Действительно можно было отобрать элиту. Кадровые проколы были редки! На службу шли с удовольствием. Это было интересно, престижно. Существовала и эффективная система контроля! Поговорите с ветеранами органов. Эффективнее партийного контроля ничего лучшего так и не было создано. Разные там офицерские собрания, суды чести. Детский лепет!
    В судах и прокуратурах такой селекции (минимум год изучения, строжашая медкомиссия с психологами и тестами (как у Суворова в “Аквариуме”),задания, проверка родни до третьего колена -чтобы никих судимостей и отрицательных характеристик по месту работы и жительства) не было. Где-то можеть быть и присутствовало некое подобие мандатных комиссий при приеме на юридические факультеты. Тем не менее, среди судей и прокурорских — свежеиспеченных выпускников юрфаков были дети уголовных преступников, люди с неустойчивой психикой и т.д. С тех еще времен был заложен конфликт морально-этического порядка. Неприятие одних другими. Разработки объектов, проведение конкретных мероприятий по делам начальники территориальных подразделений КГБ вынуждены были согласовывать с районным прокурором или судьей, выросших в бандитских семьях. У которых на уровне подкорки, с раннего детства заложена была сама возможность и допустимость совершения правонарушения. В любом его проявлении — либо украсть, либо смошенничать, либо убить, не говоря о пустяке — взять деньги, продать информацию!
    Что имеем сейчас?
    Со средины 90-х все кардинально меняется! Опер по материальному состоянию приравнен к пенсионеру-сторожу на автостоянке (1100-1500 гр.) или, в лучшем случае, к охраннику супермаркета (2000 гр). Качество набора изменяется кардинально! Вместо очереди желающих прийти на службу — очереди желающих уволиться! Сдерживает желание дослужить до пенсии — жалко выбрасывать под хвост двадцать или более лет жизни. И, ломая себя, народ досиживает. Ну и те, кто увидел в новых условиях другие возможности. Но это контингент с другими морально-этическими принципами! Новая волна!
    Что бы заполнить вакансии (десятки тысяч на сегодняшний день) упрощаются требования к кандидату. И народец подтягивается. Кто по заданию, кто — по незнанию! И имеем то, что имеем.
    Ну и ситуация с критикующей стороной! Яркое тому подтверждение — господин Гройсман. Борец, так сказать, за права живых. Заметьте, после ВУЗа, я так понимаю, живых людей ему не доверили! Он сгодился только на паталогоанатома. Они не жалются. Вместо почки можно желудок вырезать. Никто и не заметит. И жаловаться не будет. Ан нет. Молчуны они все, эти трупы! Не поговорят, не похвалят! Вот и перекинулся на ЗК!. И не трупы, но и не люди, в большинстве своем. Если подходить к ним с точки зрения высокой морали! Не убий, не укради, чти отца и мать своих и т.д. — это не про них! А цей правозахисник, надувая щёчки и строя рожицы (см.фото), рассуждает о таком “злочинце” — начальнике зоны! Побили? Нет слов, не хорошо это! К чему намеки? Доказали в суде, что это Магомаев подослал кого-то? Так вроде еще нет? А может это сам бутылку коллегам бывшим — санитарам из морга, поставил, чтобы в подтверждение сюжета фактуры добавили?
    Оклеветать любого просто! Факты давайте, а не “кажется, слышали, говорили, кто-то видел”. Может он действительно негодяй! Но в судах доказывайте это. Каково его детям, внукам?. Вот я думаю, что Магомаев попорядочнее Гройсмана будет! Делает свою работу! Не высовывается! Не лезет на публику. Служака!
    Магомаев! “Не унижай себя оправданиями!” (Это не я сказал,- Стендаль). Собака лает — караван идет!

  7. Вот это прикол, бандюки статьи на ОРД выкладывают, как им бедным на зоне не сладко. А ты не воруй и на зону не пойдешь.

  8. Зэков жалеть не нужно. Они совершили преступление, и должны нести за это наказание. Но меру этого наказания (включая все нюансы режима его отбывания) должен регулировать закон, а не Магомаев, Голопупенко или Сидоров.
    Из зэков никто, кроме небольшого процента “блатоты”, не жалуется, что их заставляют работать. В СССР работали все, но и зарабатывали все. Даже имея исполнительные листы, умудрялись отсылать домой денежные переводы. Никогда ни один уважающий себя зэк не позволил бы, чтобв его мама или жена платила деньги за пользование комнатой, кухней и т.п.на длительном свидании. Эти деньги всегда высчитывалиь из заработка осужденого.
    А сейчас? Много ли найдется в любой зоне зэков, у которых на лицевом счете имеется хоть какая-то копейка?
    Вот в этом и вопрос. Если раньше выражение “работать на хозяина” понималось в переносном смысле, то сейчас его надо понимать только в прямом. Зэки пашут иногда по 10-12, а то и 14-16 часов. А в департаменте нет денег.
    Зато, можно не сомневаться, что у Магомаева “их есть”. И есть гораздо больше, чем он смог бы заработать за всю свою “безупречную” службу, даже если бы ничего не ел и не пил. Но это не потому, что он Магомаев, напрасно серьезные обвинения мараются как-будто национальной особенностью. Таких, как Магомаев полно и с украинскими, и русскими фамилиями.
    А что касается “заслуженного юриста”, то тут, конечно, простор для веселых шуток. Интересно, а если Магомаеву предложить диктант по украинскому или русскому языку написать! Для 5 класса! Какую бы оценку он получил? Кто догадается?
    Говорю так потому, что видел резолюции на документах коллеги Магомаева (кстати, по фамилии Ткаченко) типа “т. Петров. Разобратца и принят меры.” Тоже полковник был, между прочим. Правд, не заслуженный юрист.

  9. Для Unicum! Если своих мозгов не хватает вам, приходится людям со стороны помогать, пока вы бухаете — они вашей стране бабки зарабатывают и авторитет!

  10. Гройсмана давно петушить надо, хотя скоро наврено его подзащитные это сделают. Ведь ему бабки платят, чтоб неугодных начальников помог поснимать — тогда братва в зоне свои законы установит, а потом и вся страна по понятиям жить начнет, но одно “но” — Гройсману не удается наклепами своими мешать работать людям. Для тех кто не в курсе, в частности по данной писанине, штатным расписанием предусмотрено — начальник колонии — он же руководитель предприятия в этой колонии. Деньги которые заплачены за суд — они выделены со счета предприятия, потому как в за счет бюджета таких проплат не предусмотрено. Т.Е. даже государство наше не позволяет нормально с бандитами и их петухами в правозахистных организациях бороться. В и вывод к чему все идет. А то, что Магомед не дает распоясаться всяким уродам, то он прав и не один он такой, будут поддаваться писанине всяких купленных дебилов — работать не смогут, пойдет анархия в зонах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ