Человек не терпит насилия!

Підпільний мільйонер в Міністерстві оборони

Вкотре повертаючись думками до питань обороноздатності нашої країни, згадую відомий вислів першого канцлера Німецької імперії Отто фон Бісмарка: «Якщо народ не хоче годувати чужу армію, він повинен годувати свою». Глибше замислившись над сказаним та переглянувши сторінки історії, очевидним є беззаперечний факт – чужа армія є набагато дорожчою для утримання, аніж своя, як в плані матеріальних витрат, так і в моральному і соціальному вимірі. Однак не буду вдаватися у спогади минулого, аналізувати різноманітні аспекти перебування чужих армій на окупованій території, нещастя та біди для місцевого населення, які приходять разом із завойовниками…відомо ж – переможець отримує все. Натомість виникає логічне запитання, що робиться в Україні для збереження власних Збройних Сил, які залишилися нам у спадок від колись могутньої імперії, що за 17 років незалежності було зроблено керівництвом військового відомства для утримання обороноздатності нашої держави на належному рівні. Повірте, картина на даний час маловтішна – понад 90 відсотків техніки і озброєнь армії вичерпали свій ресурс, на ремонт і заміну грошей катастрофічно не вистачає. На утримання, переоснащення, модернізацію військової техніки впродовж минулих років виділялося трохи більше половини від закладеного у бюджет, якраз стільки, щоб військо виживало, а не розвивалося. При цьому все ж таки виділене фінансування як правило йде не на закупівлю нових видів озброєння та розвиток стратегічно важливих родів військ, а на харчування, іншими словами – проїдання, та мізерне матеріальне забезпечення солдатів. Усе решта, що залишається від злиденного утримання солдатів строкової служби, як правило залишають у своїх кишенях особи, особливо наближені до імператора…себто до самого Міністра оборони…і якщо, за практикою криміналістики, при фінансових махінаціях не вдається довести вину керівника, за все доводиться відповідати головному бухгалтеру. Однак не буду заглиблюватись в алегоричні лабіринти, а спробую навести яскравий приклад повної безвідповідальності перед законом, покривання злочинних механізмів у підконтрольному відомстві, безпосередньої участі у фінансових махінаціях та тотального розкрадання державних коштів Директором департаменту фінансів Міністерства оборони.

Декілька вступних слів про нашого героя — Марко Іван Юрійович, 21.12.1949 року народження, уродженець с. Великі Ком’яти Виноградівського району Закарпатської області (знову ж таки сумнозвісна кузня кадрів для сучасної України), з березня 1997 року — незмінний керівник головного фінансового відомства Міноборони. Так і хочеться вигукнути словами пісні – НАСТОЯЩІЙ ПАЛКОВНІК…от тільки рильце у пана директора таке, ніби об нього розірвали не одну пухову подущину, луплячи з лютої ненависті до ворогів…і якщо наш президент міг із впевненістю сказати сакраментальне «Ці руки нічого не крали», то Іван Юрійович мабуть може спромогтися лише на безневинне – «Ці очі не бачили, як ці руки крали».

В той час, коли армія рідної держави знаходиться на грані розвалу, на утримання одного солдата строкової служби державою виділяється по 20 гривень щоденно, молоді офіцери із заробітною платою не більше двох тисяч гривень на місяць живуть у переоблаштованих бараках, де вітер – рідний брат, а таргани – дорога родина, більшість підготовлених у військових вузах спеціалістів відмовляються від продовження подальшої служби у збройних силах через мізерне матеріальне забезпечення і безнадію отримати коли-небудь житло, тотальне скорочення особового складу ЗСУ призводить до втрати обороноспроможності країни, пан директор у свої неповних 60 є таким собі військовим олігархом, якого жодним чином не торкаються нагальні проблеми війська, а думка про швидке звільнення у зв’язку із досягненням граничного віку перебування на військовій службі (у грудні виповнюється 60 років) примушує вдаватися до втілення у реальність нових корупційних схем та фінансових махінацій задля власної наживи. При цьому, Марком фактично не здійснюється контроль за станом речей у підконтрольному йому відомстві та виконанням прямих службових обов’язків його підлеглими у Департаменті фінансів МО, які також, за мовчазної згоди і при власних інтересах пана директора, активно беруть участь у розкраданні коштів, виділених на потреби армії. Звичайним явищем у Департаменті стали так звані «земельні та речові аукціони», на яких фактично за безцінь у порівнянні із реальною собівартістю, комерційним структурам з молотка продаються десятки та сотні гектарів землі по всій Україні, яка належала Міноборони, будівлі колишніх військових частин, складів, боєздатна та технічно справна техніка військово-господарського призначення (на складах НЗ останніми роками значно поменшало вантажних військових транспортів, тягачів, іншої автотехніки, яку подають як морально застарілу із списують за собівартістю металобрухту). Прослідкувавши документальні матеріали, згідно яких надаються дозволи на продаж чи оренду військового майна, усе вказує на покровительство багато чисельних злочинних фінансових оборудок з боку керівництва Департаменту фінансів та безпосередньо пана Марка.

Ще одним кричущим фактом повної безкарності та тотального нехтування антикорупційним законодавством з боку директора Департаменту є налагодження ним ефективного механізму відмивання державних коштів та легалізації грошей, отриманих злочинним шляхом (у КК України читаємо диспозицію ст.209) через можливості фіктивних комерційних структур та підставних осіб з близького оточення пана Марка. Саме такою особливо наближеною до пана головного бухгалтера армії є його вірна соратниця по гламурному життю та заміських фешенебельних готелях і саунах Ващенко Ірина Василівна, 12.08.1969 р.н., що проживає у м.Києві по вул.Драгоманова, 12, кв.67. Будучи заміжньою та працюючи на посаді начальника кафедри економіки Київського військового інституту при Національному університеті ім. Т.Шевченка, при середньомісячній заробітній платі у 2 тис. гривень, Ірина Василівна є повноправною власницею чотирьох квартир у м. Києві, які отримані Марком в якості подяки у формі так званих «відкатів» від фізичних та юридичних осіб за кришування директором Департаменту фінансів різнопланових оборудок при закупівлях в процесі фінансово-господарської діяльності Міноборони. Поруч з цим, пані Ващенко, при «захмарній» викладацькій зарплатні, є власницею двох автомобілів: джип HUNDAI SANTAFE, н.р. АА0232СН, 2007 року випуску, вартістю близько 54 тис. доларів США, а також джип Mercedes ML 500, н.р. АА 0455 іі, 2008 року випуску, вартістю більше 98 тис. доларів. Виникає логічне запитання, звідкіля у середньостатистичної громадянки такі фінанси…одразу ж відкину думки про сприяння з боку чоловіка, який проживає окремо по вул. Жолудєва, – пан Ващенко їздить на чорному ДЕО-Ланосі і не має найменшого бажання фінансувати коханку головного фінансиста армії.

На цьому досягнення пана Марка не завершуються. Ще одним ефективним та фактично безпрограшним варіантом власної наживи є фінансові махінації по виплаті неаргументованих грошових компенсацій військовослужбовцям, значна частина яких повертається доброму «благодєтєлю» готівкою. Для прикладу, у минулому році військовослужбовцям різних рангів військової частини А 0799, яка належить до Повітряних Сил ЗС МО України та дислокована у м.Києві по вул. Фучика, за невідомих підстав та формальної аргументації, за фіктивними рішеннями судів різних інстанцій, за сприяння І.Марка було виплачено понад 19, 5 млн. гривень в якості компенсацій, в результаті чого 50 відсотків від вказаної суми виплат було повернуто особисто Івану Юрійовичу в якості щирої подяки від вдячних підлеглих. Такий собі відкат на злиднях особового складу. Мабуть саме на ці кошти паном Марком було придбано дві квартири у столиці та збудовано приватний котеджик – таку собі хатинку для відпочинку у Гореничах, що під Києвом.

Це тільки незначна верхівка айсбергу, ім’я якому – фінансова імперія Івана Юрійовича Марка. Усе решту знаходиться під холодною і темною водою, проте становить таку величезну масу зловживань та фінансових махінацій, що крижина, з якою зіткнувся Титанік, це просто льодова скалка в оці хлопчика на ім’я Кай з казки про снігову королеву. І коли на часі постало питання про швидке звільнення пана Марка із займаної посади за віком, він, відчуваючи кінець безкарній наживі за рахунок держави, тільки активізував свою бурхливу діяльність по власному збагаченню. При цьому пан Марко, заручившись підтримкою своїх товаришів по «щастю» — начальника Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України, державного радника юстиції 3 класу Війтєва Юрія Миколайовича та начальника одного з підконтрольних Вітєєву відділів – Дубця Ю.Ю., відчуває повну власну недоторканість і безкарність. При цьому усі фінансові махінації покриваються такими собі показовими процесами над нижчою ланкою у Департаменті фінансів, офіцерами та державними службовцями, які виконують волю Марка і за це несуть суто формальну відповідальність. Тільки за 2007 рік за розкрадання військового майна у великих та особливо великих розмірах до АДМІНІСТРТИВНОЇ відповідальності наказами Міністра оборони було притягнуто понад 40 державних службовців та військовослужбовців-офіцерів. Пояснення цьому доволі просте – видимість боротьби з корупцією у Збройних силах робиться, а орденоносний верховний БУРЯТ на посаді Міністра оборони отримує свої дивіденди від свого головного бухгалтера Марка, одним словом – і вовки ситі, і вівці цілі, щоправда трохи пожовані, і верховний пастух-оленєвод задоволений.

От тільки виникає логічне запитання…якщо факти корупційних дій у вищих командних ешелонах ЗС України мають місце бути, кому ж тоді здійснювати контроль та карати винних. Якщо верховний головнокомандувач, яким за Конституцією є Президент України, зайнятий справами міжнародними, приймає послів із вірчими грамотами та проектує чергові будови століття, Прем’єр-міністр займається газовими «проблемами» і захистом власних шкурних інтересів, крайньою залишається Генеральна прокуратура України і сам пан Єхануров як очільник військового відомства. От тільки, згадуючи відому байку Крилова, кожен тягне у свій бік, у власну кишеню, абсолютно не зважаючи на можливість кримінальної відповідальності та всяко приховуючи свої істині злочинні наміри, а в той час коли віз національної обороноздатності та безпеки народу, який годує поки що власну армію, залишається на старому місці у дуже плачевному стані…

Країна, переповнена власними геніями інженерної та фінансової думки на вищих керівних посадах, впевнено рухається у прірву, і саме тому дуже хочеться простому пересічному громадянину, який щоденно живе думкою про те, що їсти завтра, впасти на коліна і вигукнути – «Позбав, Боже, Україну від таких геніїв, а з дурнями українці розберуться самі».

Андрій Жиглов, спеціально для ОРД

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

181 ответ

  1. А где еще такую кормушку найдет эта мумия?! Зарплата, пенсия, высоко оплачиваемая “научная” работа в трех университетах и институтах где он якобы работает! Шутка ли?! Пенсионер союзного значения! Доктор наук, проффесор! А вы как думали? Такими кадрами не бросаются!!!!

  2. А вот и декларации других членов “команды” появились.
    Заступник Марка — ВИННИК С.Л. http://www.mil.gov.ua/content/lustration/dec_vynnyk.pdf

    Не хило, 209,0 тыс. зарплаты и 26,0 тыс. грн. за научную деятельность. И успевает же человек так “крутиться” на должности, что времени еще есть на научную деятельность…))) Министр Полторак даже так не может… Во какие пошли бухгалтера…

    Да и заведующие секторами в Департаменте финансов МОУ получают зарплату в два раза выше чем министр. Вот примеры: http://www.mil.gov.ua/content/lustration/dec_batorshyn.pdf
    http://www.mil.gov.u a/content/lustration/dec_kornilov.pdf
    А заступник начальника управления (фактично бухгалтер):
    http://www.mil.gov.ua/content/lustration/dec_soroka.pdf
    Да и главные специалисты гребут не хило:
    http://www.mil.gov.ua/content/lustration/dec_proshchenko.pdf
    http://www. mil.gov.ua/content/lustration/dec_gulaj.pdf
    http://www.mil.gov.ua/content/lustr ation/dec_lucenko.pdf

    И финансисты Департамента образования МОУ не хило “зарабатывают”: http://www.mil.gov.ua/content/lustration/dec_Klusenko_O_A.pdf

    Оно бы и ничего, зарабатывайте и получайте. Да вот закавыка то: в стране идет война, всех обложили налогами, в других министерствах еле вытягивают на 3-5 тыс. зарплаты в месяц, премьер страны и министрыполучают по 6-7 твсю грн. в месяц, депутатты ВР по 6500 грн, а финики МОУ шикуют по полной…
    Свинство все это, свинство, господа воленные…(((

  3. А какая научная зарплата у Винника????? Куда могли взять этого неуча без высшего образования с ярославским училищем?! Попристраивались…
    Делят бабки, берут откаты во главе с Марко , а за это их взяли на пол ставки в 5-6 мест! Преподают, науку поднимают !! Как можно успеть на три -пять работ одновременно? Куда смотрят аудиторы и ревизоры?! Да и у министра руки никак не дойдут до этой сволоты! Пользуются гниды войной! Безнаказанность какая то!!!

  4. Прямо как в известном фильме “Я мзду не беру — мне за державу обидно”. Только зеркало в державе кривое.

  5. Должностной оклад премьер-министра Украины Арсения Яценюка в июне 2015 года составил 6640,00 грн. Об этом УНН сообщили в ответ на запрос в пресс-службе Кабинета министров Украины.
    Так, по сообщению Кабмина, размер заработной платы в июне 2015 года Арсения Яценюка составил 6681 грн, что включает в себя должностной оклад в размере 4980 грн и зарплату за время командировки 1701,40 грн. Сумма удержанных налогов составила 1448, 86 грн.

    “Одновременно сообщаем, что доплаты и надбавки премьер-министру Украины А. П. Яценюку и указанным членам правительства в 2015 году не устанавливались. Материальная помощь на оздоровление и решение социально-бытовых вопросов не начислялась”, — сообщается в ответе на запрос за подписью директора департамента информации и коммуникации с общественностью Кабинета министров Украины Ларисы Шустенко.

    Напомним, что 1 января 2015 года вступил в силу Закон Украины “О внесении изменений и признании утратившими силу некоторых законодательных актов Украины”. Согласно закону, в 2015 году максимальный размер зарплаты для работников бюджетных учреждений и организаций не будет превышать 7 минимальных зарплат.

    8526 грн. 8526 грн. 8526 грн. 8526 грн. 8526 грн. 8526 грн. 8526 грн. 8526 грн.

  6. Оце такої!!! Чим тепер хенерал будуть сплачувати кредит за мерсик???
    ПРОПОЗИЦІЯ:
    давайте скинемося по гривеньці для враз збіднілого директора Департаменту фінансів, не дамо голодувати найціннішому кадру з фінансових кадрів.

    Кошти нести пану Віннику, єдиній довіреній особі хенерала, яка вміє підносити й заносити…)))

  7. 100 претендентов на руководящие должности в Министерстве обороны были протестированы на полиграфе (детекторе лжи), 18 из них не прошли проверку на этом устройстве. Об этом на брифинге заявил вр.и.о. первого заместителя министра обороны Петр Мехед.

    Источник: http://delo.ua/ukraine/kazhdyj-shestoj-pretendent-na-dolzhnost-v-minoborony-ne-p roshel-302414/ © delo.ua

    …………………………………………………………

    В первую очередь нужно пропустить через детектор лжи нынешних руководителей структурных подразделений и их заместителей.
    ГАРАНТИЯ: ни один не пройдет!

  8. М_ля сколько будем слушать всю эту х_рню про царей Марков и каких-то недоделанных аудиторов??? Рука руку моет, всем это давно известно. Ну кто будет контролировать генерала Марка??? Кто эти аудиторы? Они сами вчерашние финансисты Марка Ивана “папой ” называли. И тот же Игорек Воробйов, такой же член команды, в смысле тоже очень хочет мерса …, да только “папа Марко” засиделся, никак его со стула не сдвинуть и даже не столкнуть. Видать дед “прирос” на молекулярном уровне к кормушке — военной кассе. Борьба у них у самих внутренняя, как у змей в серпентарии. Тоже сейчас и у аудиторов или как модно сейчас называть СВА (Служба внутреннего аудита) происходит. Правда директриса этого пока не видит, но когда кресла лишится сразу прозреет что к чему. Нах_ра она вообще такая СВА, если только и умеет что переплаты дендовольствия искать или какие-то нецелевые траты (подумать только нарушения дали б нормальное финансирование так и нецелевого б не было). Кто будет смотреть за деятельностью “папы Марка И.Ю.” и “успешного мальчика Игорька Воробьёва”? Неужели вундеркинды СВА? Кто например Брытан О.Б. во Львове? Так он сам “по уши в делах…” — и дела точнее следы дел его ещё не сгорели. Сидит сейчас и трясётся в своём кресле, ждёт что его коллеги “сдадут”, трон свой боится потерять. Может быть Кириченко С.В. в Киеве или Титковский А.И. так они тоже “замазаны” были в своё время одними делами з “папой” и Игорьком. На кого надежда, а …? Они сейчас ждут когда власть сменится в очередной раз, сидят тупо получают по 15 тыс. грн. денежного довольствия и ждут, когда чёрная полоса сменится белой. А директриса Б.М.В., она и есть директриса (где-то посередине), она в тумане, вернее в теории аудита… А жаль если честно, такая была надежда что всё наконец-то изменится!

  9. Треба всіх цих вилупків прогнати через ДЕТЕКТОР, тоді вже визначитись хто з них як Україну “любить” так і “подякувати” КОЖНОМУ і бідаці генералу, і аудиторам цим липовим.

  10. Генерала фінансових войск Марка И.Ю. и его Винника С.Л. знают все. А кто это Британ О.Б.? Что это за перец такой? Кто его знает финики, откуда он вообще випрыгнул, где учился и скем служил? Или это из новых, или из “донецких”? Смело его здесь вспоминали несколько раз…

  11. Стаття 23. Граничний вік перебування на державній службі

    Граничний вік перебування на державній службі становить
    65 років.

    У виняткових випадках після досягнення граничного віку
    перебування на державній службі державні службовці можуть бути
    залишені на державній службі лише на посадах радників або
    консультантів за рішенням керівника відповідного державного органу.

    Державним службовцям, які займають посади першої категорії,
    за рішенням відповідного державного органу чи посадової особи, які
    здійснили призначення їх на посади, може бути продовжено
    перебування на державній службі після досягнення ними
    шістдесятип’ятирічного віку за їх згодою у зв’язку з потребами

    служби, якщо інше не передбачено законом.

    А що, для таких як Марко “законы не писаны”??? Я так розумію, що його посада не відноситься до посад першої категорії. То чтому він до цього часу не РАДНИК або КОНСУЛЬТАТНТ, а займає посаду Дмиректора департаменту? Чи може йому ще не виповнилося 65 років???

  12. Конечно законы не писаны!
    Деньги правят балом! Там таких как он до хрена! Увольняются,потом призываются,потом опять увольняются! Это перманентный процесс… Никто не задаёт вопрос зачем они ,такие специалисты!
    Уникальная тенденция в МОУ : снимают погоны и идут на эти же должности! Получают пенсию, зарплату, останавливают карьерный рост подчиненных офицеров, занимают несколько должностей по совместительству и при этом не надо спрашивать разрешения в отличие от офицеров, якобы консультируют, преподают,занимаются наукой, содержат штат тупоголовых секретарш и любовниц с отменным денежным содержанием за счёт государства, отправляют девиц, которые их обслуживают учится , подчиненные пишут для них диссертации, держат в страхе подчиненных, неугодных и открывших рот отправляют в АТО..
    Когда нибудь этот дом престарелых, кладбище и могильник под названием МО снесут к е… матери,???? Когда уже на должности будут ставить боевых командиров, знающих цену жизни, имеющих честь и достоинство???

  13. Кто такой Брытан О.Б.??? Ха-ха-ха. Конь в пальто вот он кто. Чудо мальчик- вундеркинд. Сцука он одним словом. Как офицер военного образования не имеет (пиджак), как начальник — идиот, как человек сволота (не краще тварюка).
    Приходит к нему летом 2015 года один офицер майор К.(который все время в командировках) и говорит дайте пожалуйста господин полковник 10-12 дней в счёт отпуска хочу с детьми пока лето хоть немного побыть. Ответ Брытана О.Б. — них@ра, согласно графику отпусков твой отпуск в октябре — тогда и пойдёшь! Этот же майор К. в октябре пишет рапорт “согласно утверждённому графику отпусков прошу дать отпуск”. Ответ Брытана О.Б. — них@ра, сейчас особый период, ооооочень много работы у ревизорской братии, а график отпусков мы подкорректируем на декабрь, тогда и пойдёшь в свой отпуск. И чтобы вы думали всего-то через несколько дней после того, как майор К. был в очередной раз послан нах@р (период то особый — много работы) сам чудо-полковник Брытан О.Б. укатил в отпуск (говорят за границей отдыхал). Ось така собі тварюка цей Ваш Британ О.Б. Кто услышал молодец, а кто нет тому ….
    !!! Толи ещё будет …..

  14. Фу! Компостная яма! Лучше выгребная, которую давно не чистили!
    Имя этой яме — министерство обороны!

  15. Фу не фу, а страна должна знать своих “героев”! Итак, был задан вопрос кто такой этот Брытан Иван Михайлович ? Отвечаю, это такой супер самодовольный парень, такой себе убл@ док с поросячими глазками. Помню как в 1997 году его папа буквально за руку привел к командиру в воинскую часть (в Яворове) чтоб на службу оформить. Да, с работой на гражданке тогда было сложно, военным хоть и с задержками, но платили. Так вот как офицер Иван Михайлович никакой, ни чести у него ни совести не было и сейчас как я понял тоже нет. Как финансист он долго не продержался, как мог строитель быть нормальным финансистом? Потом пути наши разошлись. Сейчас с удивлением читаю уже полковник Брытан О.Б. начальник всех ревизоров!!! Куда катится эта страна ??? Говорят знакомые, отстроил себе Иван Михайлович целый комплекс в Яворове, значит служба таки да УДАЛАСЬ. Народ ерунду писать не станет.
    Как о человеке про Иван Михайловича скажу так, есть в украинском языке отличное слово ПИХАТИЙ, вот это будет прямо в точку. И еще, если нужно кому-нибудь “лизнуть” чтобы показать себя в выгодном свете — за Иван Михайловичом дело не встанет.

  16. Свіжа новина наш герой Иван Михайлович поїхав знаемо всі куди — за статусом учасника АТО. Військовийц туризм в дії. Так боявся люстрації, що “все порішав” і поїхав за спасінням … УРА!!!

  17. Та що там Иваны Михайловичи.
    Это же ветка об Иване Юрьевиче.
    Как там ветеран поживает, как отпраздновал очередной День финансиста ВСУ?
    Дай Бог чтобы это был его не последний праздник в кресле.
    Ведь история военных финансов знает один феномен когда начальник ЦФУ МО СССР генерал-полковник интенданствой службы Дутов Владимир Николаевич, начальсвовал в должности до 77 лет (31 год подряд).
    И по этому случаю ему (военнослужащему) к в 75-летию от роду даже было присвоено звания Героя Социалистического труда (1982).

    Но это не главное.
    Главное то, что Приказом министра обороны РФ № 450 от 7 ноября 2006 года была учреждена Медаль «Генерал-полковник Дутов».

    Правда прискорбно что медаль учреждена ПОСМЕРТНО!!!

    Надеемся что в медаль видного советского военного финансиста-ученого “Генерал-лейтенант Марко” будет учреждена еще при жизни г-е-р-о-я…))))

    А почему бы и нет…
    Главное вовремя подсказать…

  18. Сегодня Интернет заполонила информация о проведении испытаний сотрудников Минобороны на детекторе лжи. Результаты плачевные: более трети — тест не проходят. В опубликованном докладе Министру обороны конкретно описаны итоги анализа детектора: воры, брехуны и т.д.

    Интересна будет информация о результатах тестирования руководства Департамента финансов. Есть все основания полагать, что коэффициент отсеивания будет уверенно близиться к 1,0.

    А вообще, может кто-то из руководства Департамента финансов уже и сам изъявил желание без принуждения пройти тестирование и записался в очередь в Департаменте кадровой политики?
    Откликнитесь, смельчаки: это будет поступок, заслуживающий уважения…

  19. Откупится !!!
    Если проведут, то МО будет похож на город-призрак, опустеет!
    А этот Кощей-Бессмертный ( ветеран е..й) на время ляжет на дно, уйдёт в отпуск, ляжет в госпиталь, прикинется нищим трудоголиком, а потом всплывет как обычно!

  20. Откупится !!!
    Если проведут, то МО будет похож на город-призрак, опустеет!
    А этот Кощей-Бессмертный ( ветеран е..й) на время ляжет на дно, уйдёт в отпуск, ляжет в госпиталь, прикинется нищим трудоголиком, а потом всплывет как обычно!

  21. Или еще об одном земляке Марка.
    Видимо они все инвалиды с детства: на голову…
    А вы, служивые, все еще верите в порядочность своих генералов-паразитов
    Конечно ему уже все от Минобороны выплачено (земляки ведь), а теперь до задницы все решения судов… Схема понятна и отработана коррупционерами от Минобороны (финики, юристы) до тонкостей..

    Жаль только что в эту схему не вписываются рядовые служивые…

    Екс-начальник Генштабу вимагає від Міноборони шалену компенсацію 14.12.2015 08:46 Генерал армії Іван Свида, який очолював Генеральний штаб Збройних сил України у 2009-2010 роках, судиться із державою через компенсацію за інвалідність. Про це повідомляє Думская з посиланням на громадського діяча Сергія Сафаранюка. Як зазначає видання, у 2004-2005 роках Свида, який на той час був першим заступником командувача військами Південного оперативного командування, керував ліквідацією наслідків вибухів на артилерійських складах у Новобогданівці, за що отримав статус учасника бойових дій. У 2013 генерал оформив інвалідність ІІІ групи, а держава виплатила йому компенсацію в розмірі 471 тисячі гривень. Однак у 2014 році Свида подав до суду позов, вимагаючи збільшити суму виплати на 943 тисячі гривень. Приморський районний суд Одеси і апеляційний адмінсуд задовольнили позов, тож міністерство оборони було змушене виплатити екс-Головнокомандуючому зазначену суму, проте одразу ж подало касаційну скаргу. Вищий адміністративний суд України скасував рішення судів та призначив новий розгляд справи. Чергове засідання відбудеться 17 грудня у Одесі.
    Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/12/14/164356-eks-nachalnyk-genshtabu-vymagaye-minobor ony-shalenu-kompensaciyu

  22. http://dumskaya.net/news/v-odesse-byvshij-glavkom-voorugennyh-sil-suditsy-053450&nbsp:////?nothreads=1#comment1835199

    Тут ще цікавше:
    син Свиди суддя в Одесі…
    а сумма виплат зашкалює за 1400000 грн.

    та ще й пенсія мабуть до 40000 грн тягне…

    Та це не військовий генерал, прапорщики і ті так своїх і народ не грабують..(((

  23. МЕЛКИХ СОШЕК ВИДЯТ, НА МИИЛЛИОНЕРОВ НЕ ОБРАЩАЮТ ВНИМАНИЯ,,,(((

    Министр обороны Украины Степан Полторак уволил и лишил звания подполковника Алексея Крысевича, задержанного во Львове за взятку в 15 тыс. гривен. Об этом глава Минобороны сообщил на своей странице в Facebook.

    “Принял решение лишить воинского звания и освободить от военной службы, без получения права на получение денежной помощи при увольнении и пенсионного обеспечения руководителя квартирно-эксплуатационного отдела г. Львова, которого вчера задержали за вымогательство и получение неправомерной выгоды.Считаю недопустимым дальнейшее прохождение службы лица, поступок которого порочит офицерские погоны и военную службу. Еще раз подчеркиваю невозможность компромисса к коррупционерам, реакция на действия которых, как и сейчас, будет решительной и немедленной”, — сообщил Полторак.

    Как сообщалось ранее, 16 декабря следователи военной прокуратуры Западного региона Украины совместно с оперативными сотрудниками Нацполиции и СБУ во Львовской области задержали при получении взятки начальника квартирно-эксплуатационного отдела Львова.

  24. Закон України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»
    Зі змінами, прийнятими ВР 24 грудня 2015 року

    Стаття 43. Заробіток (грошове забезпечення) для обчислення пенсій

    Максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність. Тимчасово, у період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року, максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати 10 740 гривень.
    Стаття 54. Виплата пенсій пенсіонерам за наявності заробітку (прибутку)

    Тимчасово, у період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року, особам (крім інвалідів I та II груп, інвалідів війни III групи та учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”), які працюють на посадах та за умовами, передбачених законами України “Про статус народного депутата України”, “Про державну службу”, “Про прокуратуру”, “Про судоустрій і статус суддів”, призначені пенсії/щомісячне довічне грошове утримання не виплачуються.
    Після звільнення з роботи виплата пенсії відповідно до цього Закону поновлюється.
    З 1 січня 2017 року пенсії, що призначаються відповідно до цього Закону, виплачуються без урахування одержуваного заробітку (прибутку).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ