Человек не терпит насилия!

Как Ющенко и СБУ с коррупцией борются

53433Все-таки, Виктор Андреевич Ющенко — удивительно талантливый человек. Не только в деле коллекционирования предметов старины. Не только в области  демагогии и распускании сплетен. Не только в сфере собственного возвеличивания. Виктор Андреевич — подлинный гений разрушения. К чему не прикоснется — все превращается в любезные его сердцу черепки. Согласитесь, что нужно обладать особенным талантом, чтобы практически уничтожить СБУ и ее главное антикоррупционное подразделение — Главк “К”. Нужно иметь недюжинную изобретательность, чтобы найти на должность руководителя Главка “К”, “организма” не только с криминальным прошлым, но и с полным отсутствием организаторских, а возможно и мыслительных способностей. Мы представляем вашему вниманию материалы заседаний Комитета Верховной Рады по вопросам борьбы с оргпреступностью и коррупцией. Эти материалы — надгробный памятник нынешнему руководству СБУ и Главка “К”. И прямое обвинение Гаранту нашей национальной безопасности.

КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ БОРОТЬБИ З ОРГАНІЗОВАНОЮ ЗЛОЧИННІСТЮ І КОРУПЦІЄЮ
Проект
засідання Комітету
4 листопада 2008 року
Початок о 1400 год.
1.   Про  проголошену  у  засобах  масової  інформації     виконуючим обов’язки Голови Служби безпеки України Наливайченком В. О. інформацію стосовно   причетності   народних   депутатів   України   —   членів   Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією до контрабандної діяльності організованих груп та злочинних організацій.
Інформує:    Наливайченко Б. О. — виконуючий обов’язки Голови
Служби безпеки України.
2.    Про   рішення   окружного   адміністративного   суду   міста   Києва від 4 листопада 2008 року №  1/1075 щодо визнання незаконним Указу Президента України від 19 жовтня 2007 року № 985 „Про призначення Т. Дурдинця заступником Голови Служби безпеки України — начальником Головного    управління    по    боротьбі    з    корупцією    та    організованою злочинністю”.
Доповідає:   Москаль Г. Г. — перший заступник Голови Комітету
Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю І корупцією.
3.   Про   зловживання  службовим  становищем  заступником  Голови Служби безпеки України, колишнім начальником Головного управління по боротьбі з  корупцією та організованою злочинністю Дурдинцем Т. Ю., заступником начальника  Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Кабелем В. В. і начальником 2-ого управління Головного    управління    по    боротьбі    з    корупцією    та    організованою злочинністю Ременяком С. Я.
Доповідає:   Калєтнік І. Г. — Голова Комітету Верховної Ради України
з    питань    боротьби    з    організованою злочинністю і корупцією.
4.   Про відкритий лист Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Президентові України.
Доповідає:   Калєтнік І. Г. — Голова Комітету Верховної Ради України
з    питань    боротьби    з    організованою злочинністю і корупцією.
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА
01025, м. Київ, вул.Десятинна,4/6, тел. 278-43-43
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
(ВСТУПНА ТА РЕЗОЛЮТИВНА ЧАСТИНИ)
м. Київ №1/1075                                                                                                                               04.11.08 р.
За позовом                 Голови Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою
злочинністю і корупцією, народного депутата України Калєтнїка Ігоря Григоровича, Першого
заступника   Голови   Комітету   Верховної  Ради  України   з   питань   боротьби  з   організованою
злочинністю і корупцією, народного депутата України Москаля Геннадія Геннадійовича, Заступника
Голови Комітету Верховної Ради України з  питань боротьби з організованою злочинністю  і
корупцією, народного депутата України Джиги Миколи Васильовича, Заступника Голови Комітету
Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народного
депутата України Буджерака Олександра Олександровича
До                               Президента України
3-я особа                    Дурдинець Тиберій Юрійович
Про                            визнання незаконним Указу №985/2007 від 19.10.2007 року
Судова колегія у складі:
Головуючий суддя О.В.Бачун
Судді М.І. Китайський, І.А.Качур
Секретар О.А. Поліщук
Представники:
Калєтнік І.Г., Москаль Г.Г., представники: Шкрум І.П. — п/к (дов. від 18.09.08 р.), Орлов С.О. — п/к (дов. від 18.09.08 р.) Від відповідача: не з’яв. Від 3-ї особи: не з’яв.
На підставі вищенаведеного, ст. 100, 160-163, 186 КАС України, суд, —
ПОСТАНОВИВ:
1.    Позовні вимоги задовольнити.
2.    Визнати незаконним Указ Президента України «Про призначення Т.Дурдинця заступником Голови Служби безпеки України — начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю» від 19.10.07 р. №985/2007.
3.    Постанова може бути оскаржена в порядку ст. 186 КАС України.

КОМІТЕТ
З ПИТАНЬ БОРОТЬБИ З ОРГАНІЗОВАНОЮ ЗЛОЧИННІСТЮ І КОРУПЦІЄЮ
Проект
Про рішення окружного адміністративного суду
міста Києва від 4 листопада 2008 року № 1/1075
щодо визнання незаконним Указу Президента
України від 19 жовтня 2007 року № 985 „Про
призначення Т. Дурдинця заступником Голови
Служби безпеки України — начальником Головного
управління по боротьбі з корупцією
та організованою злочинністю”
Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією вирішив:
1.  Керуючись рішенням окружного адміністративного суду міста Києва від 4 листопада 2008 року №  1/1075  щодо визнання незаконним Указу Президента України від  19 жовтня 2007 року № 985  „Про призначення Т. Дурдинця заступником Голови Служби безпеки України — начальником Головного    управління    по    боротьбі    з    корупцією    та    організованою злочинністю”, яке має не тільки юридичні, а й морально-етичні наслідки, звернутися до Президента України щодо негайного звільнення Дурдинця Тиберія Юрійовича з посади начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.
2. Звернутися до Генеральної прокуратури України щодо витребування у   Служби   безпеки   України   оперативно-розшукових  справ  за   підписом Дурдинця Т. Ю. як незаконно призначеного на посаду начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, з метою їх скасування.

Про проведену роботу і прийняті рішення поінформувати Комітет до 14 листопада 2008 року.
3. Звернутися з клопотанням до Верховного Суду України щодо орієнтування апеляційних судів у відмові ними подань за підписок Дурдинця Т. Ю. як незаконно призначеного на посаду начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Службі безпеки України, на обмеження постанов на оперативно-розшукові завдання які обмежують конституційні права громадян та відклик судами постанов, як: видавалися раніше за його поданням.
Результати голосування:
за
проти утримались
Голова Комітету                                               І. КАЛЄТНИК
Секретар Комітету                                           Ю. ТРЕГУБОВ

Комітет Верховної Ради України з питань боротьби з організованою
злочинністю і корупцією
РІШЕННЯ
м. Київ                                                                 « 4 » листопада 2008 року
Комітет, розглянувши та обговоривши розміщені в засобах масово’ інформації та матеріали, що стосуються діяльності колишнього заступника Голови Служби безпеки України Тиберія Дурдинця, заступників Головногс управління «К» Ременяка С. та Кабаля В., відповідно до вимог ст.ст. 4, 13 п 14 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», ст.ст. 23-2* Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби : організованою злочинністю»,
ВИРІШИВ:
1. У зв’язку з отриманням матеріалів, що містять інформацію, як; може свідчити про факти корупційних діянь та контрабанди, вчиненю колишнім заступником Голови Служби безпеки України Тиберія Дурдинцем, заступниками Головного управління «К» Ременяком С. ТІ Кабалем В., з метою проведення перевірки зазначеної інформації:
1.1.   передати  наявні   в  Комітеті  матеріали   відповідно   до  реєстру Генеральній прокуратурі України;
1.2.   доручити  Генеральній  прокуратурі  України  створити  з  ЧИСЛІ співробітників центрального апарату робочу групу, з урахуванням ст.  1( Закону України «Про статус народного депутата України» включивши до її складу народних депутатів України ;
1.3.   за результатами   проведеної  перевірки   по   кожному  з   фактів наведених в матеріалах, робочій групі Генеральної прокуратури Україні вжити заходів, передбачених ст. 97 Кримінально-процесуального кодексу України;
1.4.   Генеральній   прокуратурі   України   про   результати   проведено перевірки   інформувати   Комітет   і   громадськість   через   засоби   масово інформації в місячний термін.
Проголосовано: «за»
«проти»______
«утрималось»

Президенту України ЮЩЕНКУ В.А.
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
 Шановний Вікторе Андрійовичу!
Перед початком чергової виборчої компанії Ви, як завжди, згадали, що в нашій державі не все гаразд у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.
Незважаючи на те, що через рік закінчується термін Ваших повноважень, проголошене гасло про бандитів, що мають сидіти в тюрмах, залишається нереалізованим.
Бюрократизм в органах державної влади, масове звільнення працівників під кожного новопризначеного керівника, відсутність захисту та гарантій стабільної роботи державних службовців і правоохоронців призвели до повного паралічу державного механізму впливу та контролю.
Яскравим свідченням цього є той факт, що рівень виконання Указів Президента складає трохи більше 40 %.
Ваші яскраві виступи на нарадах різного рівня мають вплив, поки ці наради не завершилися.
Призначення на посади голів місцевих державних адміністрацій та інших високопосадовців, які себе скомпрометували, проти яких були порушені кримінальні справи, віднімає віру в українського народу в чистоту і спроможність влади.
Хаос, організований Секретаріатом Президента по відношенню до судових органів, щоденний тиск та залякування суддів примушує їх прилаштовуватись до кожної окремої ситуації в залежності від політичної доцільності, замість чіткого дотримання вимог закону, внаслідок чого відбувається повна руйнація судової влади.
Складається враження, що Вам не доповідають, скільки звернень на Ваше ім’я розглядаються суто формально, з однією й тією ж відпискою, і врешті-решт спускається до самого заявника, залишаючи його сам на сам .
Саме Комітетом Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією приділяється велика увага Вашим законодавчим ініціативам. Зокрема, розглянуто та підготовлено до другого читання антикорупційний пакет законопроектів №№ 0875, 0876, 0877 щодо посилення відповідальності за вчинення корупційних діянь, який незабаром буде прийнятий Верховною Радою України.
Сподіваємось, що Ви знайдете час особисто ознайомитись з даним відкритим листом, в якому вкотре наводяться конкретні факти злочинної діяльності, а не лише назви відомих лише Вам організованих злочинних угруповань.
Така інформація неодноразово направлялась керівництву держави і правоохоронних органів. Проте, жодних конкретних і рішучих заходів вжито не було.
1. Відомості про причетність голови Херсонської обласної державної адміністрації   Сіленкова Б.В.   до   численних   порушень   при   використанні загальнодержавних ресурсів у Херсонській області, а саме: недоотримання фінансових   ресурсів   на   суму   понад   0,5 млн. грн.;   незаконна   витрата ресурсів на суму майже 10,3 млн. грн.; нецільова витрата ресурсів на суму понад   1,9 млн. грн.;   недостача   ресурсів   на   суму   понад   0,5 млн. грн. Повідомлялося також про необхідність перевірки  підстав,  за яких  було закрито кримінальну справу за ч. З ст. 368 Кримінального кодексу України за фактом   вимагання   і   отримання  Сіленковим Б.В.   хабара  та  кримінальної справи за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України за фактом організації Сіленковим Б.В. підписання службовими особами комунальних підприємств     договорів     про     надання     консультаційних      послуг     та сфальсифікованих актів про їх отримання.
Про існування даних порушень закону на засіданні Верховної Ради України було оголошено та проголосовано рішення про направлення депутатського запиту на Вашу адресу (запит від 14.05.08 №419/366/01), проінформовано Головне управління «К» СБУ (депутатський запит від 14.05.08 №419/367/01) та ГПУ (депутатські запити від 19.03.08 №419/275/01 й від 14.05.08 №419/367/01, звернення Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією від 22.01.08 №04-12/7-166, від 26.02.08 №04-12/7-166 (2) й від 04.08.08 № 04-12/7-166 (3)) (додаток 1).
Результат — проведені формальні перевірки, СіленковБ.В. та інші причетні особи не лише не притягнуті до кримінальної відповідальності, а й продовжують займати найвищі посади в області та завдають державі збитків.
2. Відомості  щодо  функціонування ряду підприємницьких структур, пов’язаних   із   головою   Миколаївської   районної   державної   адміністрації Одеської      області      Стерніцьким В.Г.,      які      займаються      фіктивним підприємництвом,   шахрайством   з   фінансовими   ресурсами,   легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, та іншими незаконними операціями, що   наносять   збитки   державі   в   особливо   великих   розмірах.   Злочинна діяльність та фінансові махінації координуються  головою Миколаївської районної  державної  адміністрації  Одеської  області   Стерніцьким В ,Г.   та безпосередньо    здійснюються    посадовими    особами    ТОВ    «Будівельна компанія  Дорсервіс»   (ЄДРПОУ  22507*618),  ТОВ   «Дорсервіс»   (ЄДРПОУ 32599920),   ТОВ   «Марина»   (ЄДРПОУ   21030258)   та   дачно-будівельного кооперативу   «Бріз»   (ЄДРПОУ   26472044).   У   всіх   цих   підприємствах засновниками та директорами є його донька Стерніцька А.В. та його зять Амірханян Е.Г. Злочинним угрупуванням, за допомогою Єтерніцького В.Г., із нанесенням значних збитків державному бюджету України,  здійснено заходи по приватизації та оформленню у приватну власність ряду об’єктів
державної власності у Миколаївському районі Одеської області, а саме: комбікормового заводу, хлібзаводу, кінотеатру, універмагу.
Про існування даних порушень закону було проінформовано прокуратуру Одеської області (депутатське звернення від 25.07.08 № 419/564/08) (додаток 2).
Результат — проведені формальні перевірки, Стерніцький В.Г. та інші причетні особи не лише не притягнуті до кримінальної відповідальності, а й продовжують займати найвищі посади в районі та завдають державі збитків.
3. Відомості  про незаконне відчуження  70% державних акцій ЗАТ «Індар»   (підприємство,   яке   займає  4-те   місце   в   світі   по   асортименту інсулінових препаратів). «Нечисті на руку» чиновники Міністерства охорони здоров’я  України  та керівництва ДАК  “Держмедпром”,  діючи у змові  з представниками комерційних структур «Джерист Інвест Лімітед» та «Сторке Холдінгз Лімітед», зареєстрованих в офшорних зонах, зловживаючи своїм службовим становищем, не лише незаконно обернули на користь третіх осіб державне майно  на загальну  суму  в  57 млн. грн.,  а й  вчинили  спробу залишити   більше   1   млн.   громадян   України,   хворих   на   діабет,   без життєво необхідного їм медичного препарату.
Результат — проведені формальні перевірки, жодної особи, яка організовувала та «кришувала» зазначену -злочинну махінацію, не притягнуто до кримінальної відповідальності, державі до цих пір не відшкодовано завданих збитків.
4. Суб’єктами  підприємницької діяльності   «АВН-Інтер»,   «Вінавто», «Автокомфорт», «Спрут» та «Контініум» у Вінницькій області організовано схему контрабандного ввезення на митну територію України транспортних засобів,   використано   таку   схему   для   протиправного   відшкодування   з державного бюджету податку на додану вартість та виведено за кордон значні  обсяги  коштів  з  порушенням  валютного   законодавства  України. Ввезено в Україну понад 4 тисячі транспортних засобів, нанесено збитків Державному бюджет)’ України на суму понад 50 млн. грн.
Про існування зазначеної злочинної схеми Вас було проінформовано депутатським зверненням від 28.12.07 № 419/016/02, а також повідомлено Секретаріат Президента (звернення від 20.06.08 № 429/476/08), РНБО України (звернення від 28.12.07 № 419/018/02 та від 20.06.08 № 429/477/08), ГПУ (звернення від 20.06.08 № 429/478/08), Головне управління «К» СБУ (звернення від 28.12.07 № 419/018/02 та від 20.06.08 № 429/479/08) та УСБУ у Вінницькій області (звернення від 02.10.08 № 419/611/08). Також, до Головного управління «К» СБУ та ГПУ було направлено депутатський запит від 16.04.08 № 419/325/01 та направлено звернення Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією від 07.08.08 № 04-12/11-2268 (до ГПУ та Головного управління «К» СБУ), від 06.10.08 № 04-12/11-2268 (2) (до ГПУ), від 25.10.08 № 04-12/11-2268 (3) (до ГПУ) (додаток 3).

Результат — проведені формальні перевірки, жодної особи не притягнуто до кримінальної відповідальності, державі до цих пір не відшкодовано завданих збитків.
5. Відомості про існування корупційної схеми контрабандного ввезення транспортних засобів на митну територію України у розукомплектованому стані з ухиленням від сплати митних платежів- і зборів у повному обсязі. Схема діяла на території  Одеської області.  Наприклад,  нові  автомобілі «LEXUS LХ-470» оформлялися за мізерною вартістю 20-24 тис. дол. США, «LEXUS  GХ-33”  — за  12-16 тис. дол. США.  Таких транспортних засобів оформлено ТОВ «Автотехімпорт» — понад 2,4 тис. одиниць; ТОВ «Мегаком-Терм» — 600 одиниць; ТОВ «Айті-сервіс» — 660 одиниць; ТОВ «Толіман» -понад  1,4 тис. одиниць; ТОВ «Євро-моторс-2» — 200 одиниць, нанесено збитків Державному бюджету України на суму понад 260 млн. грн.
Про існування зазначеної злочинної схеми Вас було проінформовано депутатським зверненням від 14.01.08 № 419/121/02, а також повідомлено РНБО України (звернення від 14.01.08 № 419/120/02), Головне управління «К» СБУ (звернення від 14.01.08 № 419/122/02), ГПУ (звернення від 14.01.08 № 419/119/02) та направлено депутатський запит від 04.06.08 № 429/429/08 до Головного управління «К» СБУ та ГПУ (додаток 4).
Результат — проведені формальні перевірки, жодної особи не притягнуті до кримінальної відповідальності, державі до цих пір не відшкодовано завданих збитків.
6. Відомості про функціонування у Закарпатській області протиправних схем  контрабандного   ввезення  транспортних  засобів  в  Україну  шляхом класифікації їх за позиціями Митного  тарифу  України,  що  мінімізують відрахування   до   Державного   бюджету   України.   Виявлено   157   фактів незаконного ввезення транспортних засобів, внаслідок невірної класифікації товарів    нанесено   збитків   Державному    бюджету    України    на    суму понад 9,4 млн. грн.
Про існування зазначеної злочинної схеми Вас було проінформовано депутатським зверненням від 16.01.08 № 419/124/02, Секретаріат Президента (звернення від 01.06.08 № 429/405/08), а також повідомлено ГПУ (звернення від 16.01.08 № 419/125/02 та від 01.06.08 № 429/407/08) (додаток 5).
Результат — проведені формальні перевірки, жодної особи не притягнуті до кримінальної відповідальності, державі до цих пір не відшкодовано завданих збитків.
7. Відомості про необхідність перевірки матеріалів, які свідчать про протиправну діяльність ТОВ «СИЗОН», ТОВ «Брок-лай», ПП «Дункар», ПП «Морленд», ПП «Марлен», ПП «Атум», ПП «Ивита»,  ПП «ФОРТУНА-ТРЕЙД», ТОВ «ЛЮВИС», ТОВ «ЕМ ДЖИ ЕМ-СЕРВЇС» та ІШКФ «Вега-Сервис»   у   Одеській   області.   Повідомлено   також   про   факти   корупції, хабарництва, службової недбалості й зловживання службовим становищем.
Про зазначене Вас було проінформовано депутатським зверненням від 18.01.08 № 419/126/02, а також повідомлено Головне управління «К» СБУ

(звернення   від 18.01.08   №419/127/02)   та   ГПУ   (звернення   від   18.01.08 № 419/132/02) (додаток 6).
Результат — проведені формальні перевірки, винних осіб до цих пір не притягнуто до кримінальної відповідальності, злочинні структури до цьогс часу займаються контрабандним ввезенням товарів.
8. Відомості про злочинні угрупування, діяльність яких пов’язана зі здійсненням зовнішньоекономічної діяльності у Одеській  області.  Мають місце   численні   порушення   чинного   законодавства   України   суб’єктами підприємницької   діяльності    «Касандра    ЛТД»,    «Терра    Гермес»,    «БС Каргошипинг»,  «Промтрейд Маркет»,  «Ексімресурс»,  «Берегтранссервіс». «Єм-Джи-Єм»,    «Дункар»,    «Вега-Сервіс»    та   «Атум»,    які    здійснюють контрабандне    ввезення    в    Україну   товарів    з    Китаю    і    Туреччини    з використанням    морських    перевезень     (судна    «Суворово»,    «Сарата», «Верещагино»).
Про зазначене було проінформовано Секретаріат Президента (звернення від 28.05.08 №408/400/08), Головне управління «К» СБУ депутатським зверненням від 17.03.08 № 419/268/01 та ГПУ (звернення від 28.05.08 № 408/402/08) (додаток 7).
Результат — проведені формальні перевірки, винних осіб до цих пір не притягнуто до кримінальної відповідальності, злочинні структури до цього часу займаються контрабандним ввезенням товарів та державі не відшкодовано завданих збитків.
9. Відомості     про     контрабандне     ввезення     2-ома     вантажними автомобілями мобільних телефонів, відеокамер, зарядних пристроїв тощо, загальною вартістю понад 2 млн. грн.
Про зазначене було проінформовано депутатським зверненням від 15.04.08 УСБУ у Волинській області (звернення від 15.04.08 № 408/322/01) та прокуратуру Волинської області (звернення від 15.04.08 № 408/323/01) (додаток 8).
Результат — проведені формальні перевірки, винних осіб до цих пір не притягнуто до кримінальної відповідальності.
10. Відомості    щодо    порушення    чинного    законодавства   України наступним  суб’єктом  підприємницької діяльності ТОВ  «БФ  «Благодать» (м. Одеса), посадові особи якого сприяють незаконному ввезенню товарів та безпосередньо    виготовляють    підроблені    документи    на    вантажі,    що переміщуються морським транспортом (підроблення коносаментів, інвойсів, сертифікатів походження, товарних накладних та інших товарно-супровідних документів тощо) у  Одеському та Іллічівському морських торговельних портах.
Про зазначене було проінформовано Головне управління «К» СБУ (депутатське звернення від 16.06.08 № 419/467/08) та ГПУ (депутатське звернення від 16.06.08 № 419/468/08 (додаток 9).
Результат — проведені формальні перевірки, винних осіб до цих пір не притягнуто до кримінальної відповідальності.

11. Відомості   щодо   стійкого   злочинного   угрупування   у   Одеській області,   яке   протягом   значного   проміжку   часу   займалося   незаконним ввезенням до України з Китаю значних партій промислових товарів. З метою ухилення від сплати податків у повному обсязі, злочинці надавали митним органам підроблені товарно-супровідні документи.  Державному бюджету нанесено збитків на суму не менш ніж 2,5 млн. грн.
Про зазначене було проінформовано Секретаріат Президента (депутатське звернення від 04.07.08 № 429/513/08), Головне управління «К» СБУ (депутатське звернення від 04.07.08 № 429/515/08) та ГПУ (депутатське звернення від 04.07.08 № 429/516/08) (додаток 10).
Результат — проведені формальні перевірки, винних осіб до цих пір не притягнуто до кримінальної відповідальності.
12. Відомості, які свідчать про наявність злочинних угруповань, що займаються контрабандним ввезенням товарів та транспортних засобів на митну територію України та неналежне реагування на це з боку органів державної влади, органів прокуратури та правоохоронних органів.
Про зазначене було проінформовано Секретаріат Президента, ГПУ та Головне управління «К» СБУ депутатським запитом від 09.07.08 № 429/536/08 (додаток 11).
Результат — проведені формальні перевірки, винних осіб до цих пір не притягнуто до кримінальної відповідальності та державі до цих пір не відшкодовано завданих збитків.
13. Відомості   щодо    створення   директором   Департаменту   власної безпеки Державної митної служби України Брилем К.І. корупційної схеми з метою отримання від підприємницьких структур та посадових осіб Південної митниці грошової винагороди у розмірі 200 дол. США за 1 оформлений у митному відношенні контейнер у портах Південного регіону (м. Одеса та м. Іллічівськ), що становить не менш ніж 100 тис. дол. США кожного дня. відповідно. З моменту призначення Бриля К.І. на посаду розмір отриманих хабарів може складати суму понад 25 млн. дол. США.
Про зазначене Вас було проінформовано депутатським зверненням від 21.10.08 № 429-УІ/643, Секретаріат Президента (звернення від 21.10.08 № 429-УІ/649), РНБО (звернення від 21.10.08 № 429-УІ/648), ГПУ (звернення від 21.10.08 № 429-УІ/650) та Головне управління «К» СБУ (звернення від 21.10.08 № 429-УІ/646) (додаток 12).
Результат — проводяться формальні перевірки, винних осіб до цих пір не притягнуто до кримінальної відповідальності.
14. За результатами аналізу інформації, що стосується приватизації, у тому  числі  родичами  керівництва  місцевої  влади,  об’єктів  комунальної власності в місті Києві виявлено факти грубих порушень закону з боку яв суб’єктів господарювання, так і посадовців районних в місті Києві рад Зокрема,   в   Шевченківському   районі   незаконна   приватизація   об’ ЄКТІЕ комунальної власності здійснювалась з використанням заснованих одними у тими ж особами фіктивних фірм за суттєво заниженими цінами, без сплата належних податків. За попередніми даними, таким чином в Шевченківськом)
7
районі столиці було незаконно приватизовано 31 014,60 кв. м. нерухомого комунального майна.
Про виявлені факти зверненням Комітету від 17.09.08 №04-12/7-1626(5) повідомлено ГПУ (додаток 13).
Результат — проведені формальні перевірки, винних осіб до цих пір не притягнуто до кримінальної відповідальності -та державі до цих пір не відшкодовано завданих збитків.
15. У результаті умисних, з корисливих мотивів, протиправних дій, вчинених   групою   осіб   за  попередньою   змовою,   із   земель   житлової  та громадської забудови Холоднобалківської сільської ради Біляївського району Одеської області незаконно вилучено та безоплатно передано у власність приватної структури земельну ділянку площею 17,60 га ринковою вартістю понад 9 млн. доларів США.
Повідомлення про злочин направлялися до ГПУ (звернення від 13.10.08 №04-12/7-2177(11), проте, незважаючи на очевидний характер порушення законності, остаточне рішення у справі до цих пір не прийнято (додаток 14).
16. На    адресу    Генеральної    прокуратури    України    неодноразово направлялися  депутатські  звернення  і  запити  (від 10.09.08  №419/594/08, від 30.09.08 № 419/610/08 та інші) (додаток 15) з приводу неправомірних дій, зловживання   владою   і   службовим   становищем   начальника   Київської регіональної філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру».     Результатом    стали    лише     формальні     перевірки     органів прокуратури.
З огляду на вищевикладене, пропонуємо на черговому засіданні РНБО України окремим питанням розглянути результати перевірки інформації, викладеної в даному зверненні, та повідомити громадськість про вжиті заходи, в тому числі, щодо відшкодування понесених державою збитків.
Якщо таких результатів отримано не буде, пропонуємо визнати або неспроможність професійних захисників безпеки держави виконувати свої обов’язки, або їх придатність для виконання функцій лише по відношенню до рідних, близьких і любих друзів.
Додаток: 16 додатків, всього на         арк. З повагою,
Народні депутати України,члени Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ