Человек не терпит насилия!

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ЕКСПЕРТІВ-КРИМІНАЛІСТІВ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Президенту України


       Генеральному прокурору України


       Міністру внутрішніх справ України


       Начальнику ДНДЕКЦ при МВС України


ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
ЕКСПЕРТІВ-КРИМІНАЛІСТІВ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Шановні: Президенте України, Генеральний прокуроре України,  Міністре внутрішніх справ України, начальник ДНДЕКЦ при МВС України!


В підтримку колег, які вже висвітлювали нашу проблему на сайті «ОРД»:  «Марусич та «Новий спосіб боротьби з корупцією» ОРД_ — Человек не терпит насилия.mht!/categ_5/article_53263.html» продовжуємо тему корупціонера Марусича Сергія Миколайович, який на даний час є начальником науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Кіровоградській області.
 Мета нашого листа – повна відсутність реагування з боку міністерства внутрішніх справ.
 Свою діяльність на Кіровоградській землі Сергій Миколайович розпочав з того, що на нараді старших керівників служби оголосив що «він заплатив за посаду начальника в міністерстві 120 тис. $ США, тому йому потрібно цю суму любими шляхами  відбити».
 Зазначена сума ним була передана на «гору» через Коляду Василя Петровича –«куратора» експертної служби. А чому таку значну суму, тому, що Марусич С.М. в 2005 році очолював відділ ДАІ УМВС України в Кіровоградській області, де вчиняв корупційні дії, за які був звільнений.
Причиною звільнення стала перевірка його роботи, в результаті якої було виявлено ряд значних фінансових порушень, недоїмку  на суму понад 120 000 грн..
Перевірку проводила внутрішня безпека Міністерства внутрішніх справ разом з ревізійним управлінням, в наслідок чого матеріали з задокументованими фінансовими порушеннями були передані до прокуратури Кіровоградської області.
Було зібрано достатню кількість матеріалів для того, щоб відправити Марусича С.М. до тюрми, але використовуючи свої «кумівські» зв’язки з прокурором Київської області, Марусич вирішив питання про не притягнення його до кримінальної відповідальності з прокурором Кіровоградської області, який раніше працював заступником прокурора Київської області та підтримують дружні стосунки.
Корупційні методи керування він переніс на підрозділ, яким керує в зазначений час, адже гроші «потрібно відбивати».
Перше. Він обклав даниною своїх начальників відділів та відділень, які працюють як в обласному апараті, так і в районах. Такса щомісячного оброку складає від 200 до 500 $ США, в залежності від посади. При отриманні коштів без всякого сорому посилається на те, що кошти йдуть на розвиток  Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України».
При розподілі посад потрібно мати 5-6 тис. $ США «вільних коштів», які потрібно занести для отримання відповідної посади. А деж поновляти ці кошти?
Друге. Ремонти приміщень. В даному випадку використовується стара даїшна схема.  Ремонт робиться за кошти працівників служби «…шукайте гроші де хочете, кладіть свою зарплату, але щоб ремонт був зроблений», а потім в офіційному порядку, через підставну контрольовану ним фірму здійснюються віртуальні придбання, завдяки яким  здійснюються відмивання державних бюджетних коштів, які Марусич С.М. використовує на власний розсуд та для свого особистого збагачення. Але ж ми не зовсім дурні, якими він нас вважає, ми все бачимо. А куди дивляться ревізори УМВС, Риньга О. (начальник ФЕВ УМВС в області) також  в долі, він нічого ніколи стосовно НДЕКЦ не помічає, бо знаходиться в злочинній змові з Марусичем.
Третє. Ремонт службового транспорту. Марусич С.М. знову зобов’язує нас робити його за свої кошти. А потім ми взнаємо, що для державних автомобілів служби було придбано запчастин на суму понад 50 000 грн.
Фінансові фортелі він крутить з бухгалтеркою служби, з якою для тісного фінансового контакту він підтримує тісні «фінансово-інтимні» стосунки, а в неї ж діти та чоловік.
Четверте. Моральний облік працівника міліції. Діже полюбляє керівник їздити з «перевірками» в райони області, де місцеві експерти під страхом звільнення організовують «столи», дівчат легкої поведінки, крутих розваг, тощо. «Не можете знайти грошей, шукайте тьолок».
Своїми діями по відношенню до нас він змушує нас потурати честь, гідність та професійну етику працівника міліції, порушувати закон здійснювати злочинні  дії направлені на отримання тіньових грошей «новими» методами. Всі ці методи ведуть до прокуратури.
Цей лист є криком душі молодого колективу експертів-професіоналів які замість того щоб стояти на захисті Закону, повинні потурати його та заробляти «бабки».
Просимо огородити наш дружній колектив від керівника-корупціонера. Всі факти викладені в нашому зверненні підтвердяться, якщо буде здійснена термінова фінансова перевірка діяльності служби. Але робити її потрібно в терміновому порядку, поки злочинний фінансовий дует не приховав документи, що підтверджують наявність фінансових та матеріальних порушень.


З шаною та повагою колектив експертів НДЕКЦ при УМВС України в Кіровоградській області.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ