Человек не терпит насилия!

Как Магомаев деньги колонии потратил

Вінницька правозахисна група дізналася про судове рішення щодо неї з повідомлень засобів масової інформації

    22 вересня 2008 року о 17:20 передплатними каналами інформаційної агенції УНІАН було поширено наступну інформацію:
«Київ, 22 вересня. УНІАН. Ленінський районний суд Вінниці задовольнив позов двох ув’язнених Стрижавської виправної колонії №81 Сергія ШЕВЧЕНКА та Дениса ІВАНИШИНА до керівника Вінницької правозахисної групи Дмитра ГРОЙСМАНА за розповсюдження ним неправдивої інформації про нібито скоєні ув’язненими акти самокаліцтва.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Державного департаменту України з питань виконання покарань, відповідне рішення суду ухвалене 18 вересня заочно, оскільки відповідач Д.ГРОЙСМАН, незважаючи на неодноразові повідомлення суду про проведення розгляду справи, на судові засідання не з’являвся.
Суд також зобов’язав керівника Вінницької правозахисної групи спростувати інформацію в тих засобах масової інформації, в яких вона була розповсюджена.
Крім того, згідно з судовим рішенням з Д.ГРОЙСМАНА має бути стягнута моральна шкода в сумі по 2 тис. грн. на користь кожного із позивачів.
Як повідомляв УНІАН, 21 червня керівник Вінницької правозахисної групи Дмитро ГРОЙСМАН повідомив, що у виправній колонії №81 на Вінниччині двоє засуджених заподіяли собі різані рани, протестуючи проти нелюдського ставлення адміністрації колонії.
19 червня Вінницька правозахисна група отримала інформацію про чергову надзвичайну подію у ВК №81. Цього разу нам повідомили про те, що, протестуючи проти нелюдського ставлення адміністрації ВК №81, засуджені Сергій ШЕВЧЕНКО та Денис ІВАНИШИН скоїли акти самокаліцтва, заподіявши собі різані рани”, — зазначалося у повідомленні Д.ГРОЙСМАНА.
За його інформацією, актам самокаліцтва передувало побиття вказаних засуджених співробітниками колонії.
Згодом ув’язнені С.ШЕВЧЕНКО та Д.ІВАНИШИН звернулися до суду із позовом до Д.ГРОЙСМАНА на захист їхньої честі та гідності у зв’язку з розповсюдженням інформації, яка не відповідає дійсності.»

    Вінницька правозахисна група дізналася про судове рішення, ухвалене за позовом до себе зі стрічки новин інформаційного агентства. Якщо повідомлення УНІАН відповідає дійсності, то це може означати лише те, що в Україні винесено ще одне завідомо неправосудне рішення, ухвалене з очевидними і умисними порушеннями принципів процесуального права, з грубим нехтуванням права на справедливий суд, гарантованого приписами Ст.6 Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

    Вінницька правозахисна група раніше повідомляла про те, що дійсно, в серпні 2008 року на її юридичну адресу з Ленінського районного суду надійшли матеріали двох позовних заяв громадян Шевченко та Іванишина, які просили суд зобов‘язати ВПГ спростувати поширену організацією інформацію та присудити по 2000 гривень як компенсацію нібито заподіяної поширенням недостовірної інформації моральної шкоди. Проте повістка з суду з частиною матеріалів позовних заяв надійшла до ВПГ наступного дня після дати судового засідання, про що ВПГ негайно повідомила суд шляхом надсилання рекомендованого листа. Наступного разу судову повістку було доставлено в ВПГ 17 вересня, з указанням дати судового засідання – 16 година 18 вересня.
Координатором Вінницької правозахисної групи Дмитром Гройсманом було направлено телеграму судді Ленінського райсуду Бойко з проханням про перенесення судового засідання на іншу дату у зв‘язку із відрядженням 18 вересня. Проведення судового засідання, в якому справу було розглянуто по суті, грубо порушило приписи Ст.74 ЦПК України, якими визначено, що «Судова повістка про виклик повинна бути вручена з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи, але не пізніше ніж за сім днів до судового засідання». Ухваливши рішення про заочний розгляд, суддя Бойко грубо порушив принципи цивільного судочинства, що призвело до порушення прав відповідача.

    Вінницька правозахисна група очікує від Ленінського районного суду м.Вінниці офіційного тексту ухваленого заочного рішення. Негайно після його отримання ми звернемося до ленінського районного суду із заявою про перегляд заочного рішення і будемо наполягати на справедливому і очному розгляді позову у відкритому судовому засіданні.
    
    Вінницька правозахисна група буде інформувати суспільство про усі обставини розгляду цієї безпрецедентної справи. Ми також нагадуємо, що відповідно до рішення Ленінського райсуду м.Вінниці, яке уже набуло законної сили,  було залишено без розгляду позов Стрижавської виправної колонії №81 до Вінницької правозахисної групи про захист честі, гідності та ділової репутації.  Також в судовому засіданні було встановлено, що Начальник Стрижавської виправної колонії №81, порушник законодавства,  полковник внутрішньої служби Магомед Расулович Магомаєв, який отримав з рук Президента України Віктора Ющенка  почесне звання «Заслужений юрист України» незаконно суміщає посаду військовослужбовця та директора казенного госпрозрахункового підприємства СВК №81. Пан Магомаєв сплатив з коштів підприємства СВК №81 (коштів, зароблених засудженими) 5000 гривень судового збору за позов Стрижавської колонії №81. За вказане грубе порушення фінансової дисципліни пана Магомаєва досі не покарано.

    Вінницька правозахисна група не визнає позовні вимоги в повному обсязі і заперечує проти задоволення позову. При цьому ми глибоко шануємо і симпатизуємо  позивачам, розуміючи усю складність їхнього становища як засуджених сумно відомої Стрижавської виправної колонії №81.

    Вінницька правозахисна група продовжить чесно та професійно відстоювати права людини і інформувати суспільство про усі повідомлення про факти порушень прав людини.

Координатор ВПГ
Дмитро Гройсман   
 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ