Человек не терпит насилия!

Пенсии, инфляция, МВД…

 


 


 


                                               А Вы , гражданин истец ,обращайтесь в Конституционный Суд


                                               пусть он решает , что выше Конституция , законы или


                                               постановление правительства


 


С такими словами напутствия обратилась представитель Пенсионного фонда ( ответчика) к  истцу по спору о правильном начислении пенсии  , как потерпевшему  вследствие ликвидации аварии на Чернобыльской АЭС .Так она отреагировала на утверждение о том ,что на Украине действует принцип верховенства права и что суд должен защищать законные права граждан.


 


А сейчас по  сути спора .


 


В любом государстве возникают катастрофы , войны или катастрофы . Как правило ,первыми на ликвидацию идут военные и милиция ( полиция) .Но не всегда последствия ликвидации бывают успешными , при исполнении служебных обязанностей люди умирают , становятся инвалидами или потерпевшими . Но государство компенсирует потерю здоровья компенсациями , доплатами, льготами .


 


Так потерпевшие от ликвидации аварии на ЧАЕС согласно Закону « О статусе и социальных гарантиях потерпевших от ликвидации аварии на ЧАЕС « (ст51) пишет о дополнительной пенсии   в процентах к прожиточному минимуму.


 


Но Украина эпохи Кучмы ,Ющенко ( Януковича ) никогда не признавала и еще не скоро будет признавать законы Украины , регулируя их разными подзаконными актами Кабинета Министров , нарушая  не только Конституцию и законы , но и ломая теорию права . Для этой цели находились такие премьеры ,как Кинах . Так в Постановлении КМУ № 1 от 3.01.02 написано ,что все выплаты производить из расчета   19грн 91 коп , а не  прожиточного минимума . И не надо Верховный Совет ,если есть такие премьеры , правда такие премьеры и дальше показывают то ,на что они способны.


 


Правда ,это Постановление действует только на пенсионеров – ветеранов войны , армии и милиции , так  сказать на тех ,которые « заслужили» от государства социальные гарантии. И хотя ст 67 Закона «« О статусе и социальных гарантиях потерпевших от ликвидации аварии на ЧАЕС « пишет прямо :«Перерахунок пенсії здійснюється з дня встановлення розміру прожиткового мінімуму «, никто этот Закон исполнять не будет . В этих вопросах не было порядка при Кучме и нет и не будет при Ющенко .


 


И суды и дальше ,особенно в Закарпатье , признают то ,что нормы Постановления КМУ выше Конституции ст92 п6»Виключно законами  визначаються ….основи соціального захисту , форми і види пенсійного забезпечення….» и Закона «О статусе и социальных гарантиях потерпевших от ликвидации аварии на ЧАЕС « и отказывают потерпевшим в получении пенсии из расчета прожиточного минимума.


 


С таким отношениям к закону , МВД деградирует на глазах и министры занимаются политикой ,а не повышением боевой готовности, борьбой с преступностью  и наведения порядка в численности сотрудников  и оплате труда . Такие простые вопросы никогда не интересовали руководство , независимо от фамилии министра или президента .


 


Что это за государство ,где судья не хочет признать закон выше подзаконного акта и полгода тянет с решением , которое он уже давно запланировал ? Зачем издеваться  над людьми ,которые жертвовали жизнью ? Кому нужен суд ,где все решают звонки ?


 


Надежда умирает последней и приложением к этой информации есть документы ,необходимые для обращения в суд . Возможно , кто-нибудь из чернобыльцев  сможет защитить свое право на полную пенсию, хотя бы с помощью коррупции . Ведь мы уже привыкли к мысли ,что государственных институтов не существует ( так как и государства Украина ) но существуют  интересы у государственных  руководителей .А вдруг , у такого чиновника будет родственник – ликвидатор и буде хеппи –энд ?


 


 


 


С уважением , Омельченко Александр.


 


   


 


 


                                                                                  До Виноградівського районного суду


                                               Позивач :                   Копинець Юрій Степанович,


                                                                                  вул.Добровольців ,5 с.Широке ,90314


                                                                                  Виноградівський район , без тел.


                                               Відповідач :                Управління Міністерства Внутрішніх


                                                                                  Справ Закарпатської області,вул.Ракоці13


                                                                                  88008,м .Ужгород тел 61-45-70


 


                        Про  стягнення боргу по додатковій пенсії за шкоду , заподіяну здоров”ю особам, що постраждали внеслідок аварії на Чернобильській АЕС та відшкодування моральної шкоди , завданної неправомірними діями працівників міністерства.


 


 


15.12. 2000 я звільнився з органів внутрішніх справ по ст 65 “а” ( за віком).


В березні –квітні 1988 приймав участь в ліквідації аварії на Чернобильській АЕС , що було враховано при виході на пенсію . А саме, мені призначили надбавку,як потерпілому 3 категорії . В перерахунку № 104 3803 ( додаток №1) в сумарному розмірі складає 4.98 (25%).


 


Я неоднарозово звертався  до Міністерства з проханням проглянути правильність обчислення пенсії . Але листом  від 16.06.06 №15/5-К-3867(дод2-4) мене повідомили,що пенсія і надбавка за участь в ліквідації в розмірі 5% нарахована правильно.


 


Вивчивши Закон “Про пенсійне забезпечення осіб ,звільнених з військової служби “ ст 13 , то там мова йде про інвалідів 1 та 2 групи ,а я постраждалий 3 категорії і про нас йде мова в ст 11 (дод 5),яка відсилає до іншого Закону.


 


Ст 51 (дод6) Закону “Про статус і соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок Чорнобилььскої катастрофи” пише про додаткову пенсію за шкоду ,особам віднесеним до 3 категорії , в розмірі 25 % мінімальної пенсії за віком.


 


Тоді я вивчив ,яка мінімальна пенсія за віком ,а це зараз 386 грн , а з 1.01.2007-400 (дод 7- зведена таблиця) і зрозумів ,що мене ,як постраждалого від наслідків аварії на ЧАЕС , обманюють на 80-90 грн щомісячно.


 


Тоді на підставі  таблиці що містить індекс інфляції (дод 8 ) мною зроблено розрахунок боргу по пенсії та інфляції  , тобто боргу по пенсії та її обесцінення через інфляцію. Збитки ці мені були завдані через незрозумілі мені причини . Можливо ,це непрофесійні дії особового складу ,що займається виплатами ,а можливо небажання визнавати українське законодавство посадовими особами МВС. Всього розмір недоплаченої пенсії за ці роки складає 2229 гр та 284 грн інфляції ,що разом складає 2513 грн.і це лише за останні 3 роки.


 


За 2000,2001,2002та 2003 рік я не робив розрахунків ,так як з 1.08.2001 мінімальна пенсія складала 39 грн . З цієї пенсії 25% складає 9.75 грн ,що в 2 рази більше ,чим нараховували мені і в таблиці (дод8) я не віднімав щомісячно 4.98 за наступні роки.


 


Ст 55 Закону “Про пенсійне забезпечення осіб,звільнених з військової служби “дозволяє робити перерахунок за будь-який період , за який пенсія нараховувалася неправильно по вині посадових осіб, а мені неправильно рахували на протязі 6 років.


 


Крім фактичних ( матеріальних) збитків мені було завдано ще величезну моральну шкоду ,яку дуже важко обчислити в гривневому еквіваленті . Я ,як громадянин України, відчув себе беззахисним перед свавіллям чиновників .


 


По цій причині час від часу моє самопочуття погіршувалося , що приводило до частих нервових зривів та погршенні морально- психологічного клімату в сім”ї. Кожний рік я вимушений  був їхати на лікування до санаторію .


 


Так як  медицина у нас безоплатна лише для народних обранців , за кожен курс лікування вимушений був платити .  Путівки на лікування мені  в МВС не надавали і не можу надати квитанції на ці послуги.


 


На жаль, нас ,чернобильців , з кожним роком стає менше , так як і зменшуються пільги для нас .Тому суд має змусити працівників МВС поважати законодавство України .


 


Власні моральні збитки я визначаю з розрахунку 2 пенсій за кожен рік неправильного нарахування пенсії , що приблизно дорівнює вартості одного лікування в недорогому санаторії раз на рік ( з 2001 року по 2006 рік ) ,а це 1338х12 =16056 гривень .


 


 


Розмір позовних вимог :


Борг по пенсії , інфляція та моральні в сумарному виразі складають


2229+284+16056 = 18569 ( вісімнадцять тисяч п”ятсот шістдесят дев”ять) гривні.


 


На підставі вищенаведеного та згідно ст 92п6 Конституції, ст 11” Про пенсійне забезпечення військовослужбовців “, ст 51 Закону” Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чернобильської катастрофи”


                        Прошу :


 


1.      Стягнути з відповідача 18569 гривень в мою користь.


 


Додатки :


 


Перерахунок розміру пенсії №3803,лист МВС №15/5-К-3867 від 16.11.2006 , ст11 Закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби”, ст 51 Закону “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи “ , таблиця розміру мінімальної пенсії за віком , таблиця індексів інфляції та квитанція про сплату мита .


 


 


Дата :


 


 


Підпис :                                 Копинець Ю.С.


 


 


                                                                                  До Виноградівського районного суду


                                               Позивач :                   Копинець Юрія Степановича ,


                                                                                  вул.Добровольців ,5 с.Широке ,90314


                                                                                  Виноградівський район , без тел.


                                               Відповідач :                Управління Міністерства Внутрішніх


                                                                                  Справ Закарпатської області,вул.Ракоці13


                                                                                  88008,м .Ужгород тел 61-45-70


 


                                               Відповідач :                Головне управління Пенсійного фонду в


                                                                       Закарпатській області,88000,Ужгород, Народна,4


 


                                   ДОПОВНЕННЯ


 


Вивчивши заперечення на позовну заяву  Пенсійного фонду № 2140 від 26.03.07 зрозумів ,що  юридична служба Пенсійного фонду та УМВСУ в Закарпатській області неправильно (умисно) тлумачать законодавство України :


 


1.      До січня 2007 нарахування та виплата пенсій здійснювалося фінансовим управлінням УМВСУ в Закарпатьскій області . Незрозуміло ,чому Пенсійний фонд хоче взяти на себе відповідальність  за дії , до яких не має ніякого відношення.


2.      Стаття 8 Конституції пише ,що « Норми Конституції є нормами прямої дії « , про Постанови Кабінету Міністрів не йде мова. А вже ст 92п6 Конституції пише ,що « виключно законами України визначається « основи соціального захисту , форми і види пенсійного забезпечення….»( дод 1) .Мій позов є позовом по повноті виплати соціальної пенсії ,як учаснику ліквідації  і визначається законодавством .


3.      Призначення пенсії на думку Пенсійного фонду мало здійснюватися згідно Закону « Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування» . Це невірна думка. Пенсія працівникам міліції нараховується згідно Закону « Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби» , ст 11 якого пише ,про те що додаткова пенсія призначається згідно з Законом « Про статус і соціальний захист громадян ,,,» дод2.


4.      В самому Законі в ст 49 описується ,що є пенсія складається з двох видів : державної та додаткової. Розмір додаткової пенсії встановлюється в ст 51 , а саме п 2 – « у розмір 25% пенсії за віком».(дод3).


5.      В ст 59 (дод4) Закону « Про статус і соціальний захист громадян, які постаждали від ЧАЕС» пише ,що додаткова пенсія військовослужбовцям призначється згідно ст 51 цього Закону . А ст 67 цього ж Закону пише «Перерахунок пенсії здійснюється з дня встановлення розміру прожиткового мінімуму « ,що не робили в УМВСУ (дод5). Саме неправомрність дій МВС є в непроведенні перерахунку при збільшенні п.м..


6.      Стаття 2 КАС пише ,що суди пере0віряють рішення на предмет відповідності Конституції та законодавству . Рішення , постанови уряду не є законами і суд їх навіть не має розглядати  .Ст 5 п 2 КАС пише ,що провадження в адміністративних справах  здійснюється до закону , чинного на час вчинення розгляду і вирішення справи .


7.      Щодо строку позовної давності ,то там є не лише про один рік ,а  й про те, що строк позовної давності визначається КАС та законодавством . Ст 55 Закону « Про пенсійне забезпечення осіб , звільнених з військової служби» пише про перерахунок пенсії за будь-який період ,якщо нарахування проводилося неправильно.


 


А тому прошу суд прийняти рішення згідно Конституції ( ст8,92) Кодексу про адміністративне судочинство , Законів « Про пенсійне забезпечення осіб,звільнених з військової служби « (ст 11) Закону «Про статус і соціальний захист громадян , постраждалих від ЧАЕС  (ст 49,51,59,67 ) та розміру прожиткового мінімуму , встановленого в Законах « Про державний бюджет»


 


 


Різні підзаконні акти ,на які посилаються відповідачі ,прошу не брати до уваги , не описувати в рішенні , керуючися виключно Конституцією України та законодавством.


 


 


 


17.04.07.                    Підпис :                                 Копинець Ю.С.


 


 


Також прошу взяти до уваги , що нас ,чернобильців, з кожним роком стає менше і я рахую це цинізмом  , що представники відповідача оскаржують різницю між 4.95 та 85 грн .Хто з них знає правду про Чернобиль? Нам треба перестати жити по Постановах ,підписаних Кінахом ; « по понятіях «  і переходити на закони України .


 


 


 


    До Виноградівського районного суду


                                               Позивач :                   Копинець Юрія Степановича ,


                                                                                  вул.Добровольців ,5 с.Широке ,90314


                                                                                  Виноградівський район , без тел.


                                               Відповідач :                Управління Міністерства Внутрішніх


                                                                                  Справ Закарпатської області,вул.Ракоці13


                                                                                  88008,м .Ужгород тел 61-45-70


 


 


                        Доповнення


 


 


            Враховуючи на  недбале ставлення працівників МВС до чинного законодавства змушений  роз”яснити моє бачення законодавства . Так як не виключено ,що на апеляцію представники МВС принесуть довідку ,що моя справа передана до Пенсійного фонду. Але:


 


1.Суму 4 грн 95 коп в розрахунок пенсії вносили працівники ФЕУ УМВСУ . А мали вносити 70-80  грн в залежності від року . А згідно ст 61 Конституції “Юридична відповідальність особи  має індивідуальний характер” . Тобто працівники Пенсійного фонду не можуть нести відповідальність за  майнову , немайнову шкоду  за дії працівників  ФЕУ УМВСУ в Закарпатській області.


 


2.Я оскаржую дії працівників УМВСУ за 2001- 2006 роки , тобто період ,коли нарахування пенсії здійснювалося працівниками МВС  . Саме за ці роки я прошу визнати нарахування пенсії .Якщо мені не будуть доплачувати в 2007 році ,то тоді лише в мене з”явиться  право оскаржувати дії працівників Пенсійного фонду до суду. Довідка про розмір пенсії надана працівниками ФЕУ УМВСУ .


 


3.Але в розрахунок боргу по пенсії  я включив суму за січень 2007 – 95 грн .


А тому прошу суд зменшити суму боргу по пенсії  з 2229 грн на 2134 ,  тобто на 95 гривень менше , так як не маю інформації про те ,чи передані наші особові справи з 1.01.2007 до Пенсійного фонду. Тобто суд має винести рішення по шкоді , завданій мені посадовими особами ФЕУ УМВСУ в Закарпатській області за період 2000-2006 року.


 


 


27.02.07                                 Підпис :                      Копинець Ю.С.


 


 


 


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ