Человек не терпит насилия!

Рішуча відсіч злочинцям

51520 

Багаторічний досвід роботи спецпідрозділу Управління переконує у надзвичайній важливості цієї справи, боротьби з організованними злочинними угрупованнями, які легалізують доходи, здобуті злочинним шляхом, здійснюють злочини у сфері економіки, торгують людьми, займаються наркобізнесом тощо.


Основними напрямками діяльності спецпідрозділу в період 1992-1999 років були викриття і припинення фактів хабарництва посадових осіб органів місцевого самоврядування, контрабанди продукції сільськогосподарських та переробних підприємств, кольорового брухту, розкрадання бюджетних коштів із використанням фіктивних підприємницьких структур. У 1993 році неабиякий резонанс в області мали кримінальні справи стосовно заступника голови міськвиконкому за отримання хабарів від приватних підприємців (за надання ліцензій на вивезення дефіцитних товарів за кордон) і стовно директора Управління ринків м. Кіровограда, який, маючи зв’язки в керівництві облспоживспілки, вимагав хабарі за розміщення торговельних майданчиків.


У 1996 році у взаємодії з прокуратурою області затримано на гарячому при одержанні 5 тис. доларів США співробітника відділу по боротьбі з економічними злочинами Ленінського РВВС м. Кіровограда. Злочин доведено у суді, фігуранта справи покарано.


У 1997—1999 роках виявлено протиправну діяльність організованої групи осіб, до якої входили директори приватних підприємств. Використовуючи розрахункові рахунки й реквізити фіктивних комерційних структур, зловмисники викрали товарів, матеріальних цінностей та коштів, що належали державним і колективним підприємствам, на 2 млн. гривень.


У 2000 році резонанс у суспільстві викликали порушені за матеріалами спецпідрозділу кримінальні справи стосовно військових, які викрали зі складу велику кількість пально-мастильних матеріалів (ПММ), а також стосовно командира однієї з військових частин, який протягом року викрав і реалізував комерційним структурам ПММ і майно мобрезерву на суму більше 5 млн. гривень.


У 2003 році припинено злочинну діяльність керівників ряду приватних підприємств міста, які незаконно отримали в банківській установі кредит (800 тис. гривень) і використали ці гроші у господарській діяльності. За фактом порушено три кримінальні справи стосовно керівників структур, через які легалізовано кошти.


“На гарячому” було затримано слідчого Світловодської міжрайонної прокуратури, який через адвоката вимагав у жителя Світловодська хабара за припинення безпідставно порушеної кримінальної справи.


Незаконні дії судді і секретаря Устинівського районного суду і ряду жителів смт Устинівки, які на підставі ухвал суду, винесених за підробленими документами, заволоділи земельними ділянками КСП ім. Кірова, призвели до порушення двох кримінальних справ: стосовно судді і секретаря суду — за ознаками злочинів, передбачених статтями 366, 375 КК України, та передбачених ч. 2 ст. 15, ч. З ст. 190, ч. З ст. 358 КК України — стосовно осіб, які неправомірно отримали земельні паї.


У вересні 2005 року у взаємодії з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Федеральною службою з контролю за обігом наркотиків Російської Федерації, відділом БКОЗ перекрито міжнародний транзитний канал переправлення наркотиків з Польщі до Росії. З незаконного обігу вилучено 385 пігулок метамфетаміну. Стосовно особи, котра їх розповсюджувала, УМВС України в Кіровоградській області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 307 КК України.


У взаємодії з органами міліції на початку 2005 року знешкоджено канал торгівлі людьми й викрито міжнародну злочинну групу, котра переправляла жінок у будинки розпусти Туреччини. Проти злочинців, серед яких була громадянка цієї країни, порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 15, ч. 2 ст. 149 КК України. Вироком суду одного з організаторів групи позбавлено волі на 5 років з конфіскацією вилученого майна.


У листопаді 2006-го спільно з УБОЗ УМВС і прокуратурою області затримано колишню мешканку Кіровограда, яка обгрунтовано підозрювалася в організації вбивства на замовлення. В результаті оперативної комбінації злочинну діяльність замовниці припинено, прокуратура порушила кримінальну справу за статтями 15, 115 КК України.


У 2006 році у сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю за матеріалами спецпідрозділу порушено 50 кримінальних справ. До кримінальної відповідальності притягнуто 36 злочинців. У прибуток держави перераховано майже 1,2 млн. гривень.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ