Человек не терпит насилия!

Є така професія – боротьба з організованою злочинністю

51386 

Співробітники відділу набували професійних і ділових якостей в умовах загострення криміногенної ситуації на початку 1990-х. За 15 років вдалося створити підрозділ, здатний виявляти і знешкоджувати злочинні угруповання, які своїми діями загрожують безпеці держави.


В нинішніх умовах ринкових перетворень, нестабільного функціонування економічних механізмів набувають актуальності питання виявлення в регіоні різноманітних злочинних схем, пов’язаних з контрабандним переміщенням через державний кордон України товарно-матеріальних цінностей, наркотичних засобів місцевого походження, привласненням і нецільовим використанням бюджетних коштів, корупційними проявами тощо.


Оскільки Житомирщина — область аграрна, основна увага приділяється боротьбі з організованою злочинністю у сфері аграрного комплексу регіону. Спецпідрозділом припинено діяльність групи, в якій на перших ролях були керівники деяких сільськогосподарських товаровиробників і банківських установ. Використовуючи корупційні зв’язки в обласній державній адміністрації та районних управлінських ланках, зловмисники заволоділи великими сумами бюджетних коштів, виділених для розвитку підприємств агропромислового комплексу.


Викрито протиправну діяльність організованої злочинної групи, яка незаконно заволоділа сільськогосподарською технікою одного з відкритих акціонерних товариств. Наприкінці 1990-х акціонерне товариство отримало з державного бюджету під гарантію уряду України кошти на купівлю іноземних комбайнів. Не встигли місцеві хлібороби натішитись зручними сільськогосподарськими машинами, як через три місяці комбайни було передано в оренду приватним фірмам фактично за символічну плату. А в червні 2001 року ВАТ оголошено банкрутом і вже не в оренду, а у власність приватним особам передано майно загальною вартістю майже 25 млн. гривень. Оперативникам вдалося викрити злочинну змову колишніх і нових власників техніки. Перевірка, проведена обласним КРУ, підтвердила, що махінатори підробили документи, щоб заволодіти державним майном. У квітні 2005 року спецпідрозділом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 209 КК України. Вину тих, хто безпосередньо відповідав за повернення іноземного кредиту, вирішив суд, призначивши їм покарання — п’ять років позбавлення волі.


Попереджено спробу незаконно провезти через митний кордон України старовинні монети періоду Золотої Орди. За матеріалами спецпідрозділу порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 15 і ст. 201 КК України. У січні 2006 року суд м. Житомира ухвалив злочинцю вирок — два роки виправних робіт. Предмети контрабанди — 21 старовинну монету — конфісковано.


У 2006 році за матеріалами спецпідрозділу порушено 89 кримінальних справ по лінії боротьби з корупцією та організованою злочинністю, до кримінальної відповідальності притягнуто 27 злочинців, складено 40 протоколів про корупційні діяння, за результатами розгляду яких до адміністративної відповідальності притягнуто 40 посадових осіб.


Пріоритетними завданнями спецпідрозділу найближчим часом залишаються протидія корупції у правоохоронних органах, судах, інших державних установах регіону, боротьба з організованими злочинними угрупованнями, які діють в економічній сфері, та знешкодження формувань, причетних до контрабанди товарно-матеріальних цінностей і наркотиків.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ