Человек не терпит насилия!

Дійсне обличчя керівництва Криворізької митниці — 3

51134

 


 


Наступний факт, який нам став відомий, полягає в порушенні порядку розміщення товарів на митному ліцензійному складі.


Згідно встановленого законодавством порядку, товари, ввезені в Україну можуть бути розміщені в режимі митного складу. Для зберігання товарів у такому режимі використовуються спеціально обладнані приміщення – митні ліцензійні склади (далі МЛС). Власниками таких МЛС є суб’єкти підприємницької діяльності, які отримали ліцензію на право відкриття та експлуатації митного ліцензійного складу.


Згідно п. 1.4. наказу Держмитслужби №592 від 31.12.96р. територія МЛС є зоною митного контролю.


Згідно п. 1.6. наказу Держмитслужби №592 власники МЛС сплачують, збір (003 вид) за здійснення працівниками митниць митного оформлення товарів у зонах митного контролю на територіях і в приміщеннях митних ліцензійних складів.


Згідно п. 5.5. наказу Держмитслужби №592 товари розміщуються на МЛС та випускаються з нього у присутності уповноважених службових осіб митного органу. Всі операції на митному ліцензійному складі проводяться з дозволу митних органів та за рахунок власника складу.


Таким чином, щоб підприємство розмістило свій товар на МЛС чи отримало його з МЛС необхідно оформити відповідну декларацію. До того ж, власник МЛС повинен сплатити митний збір (003 вид) за роботу інспектора митниці під час постановки на МЛС чи видачі з нього товарів.


На всіх МЛС крім МЛС ПП „Валлетта-Сервіс”, які діють в зоні діяльності Криворізької митниці цей порядок додержується. Але, як повідомлялось раніше, ПП „Валлетта-Сервіс” через підставних осіб належить заступнику начальника Криворізької митниці Штепі Ю.В. Звичайно таке сумісництво посади з бізнесом дає змогу економити значні кошти, які повинні бути направлені в Держбюджет. Економія полягає в несплаті митного збору (003 виду) за роботу інспектора на МЛС ПП „Валлетта-Сервіс”.


В пошуках шляхів обійти встановлений законом порядок Штепа вигадав аргумент для несплати митного збору (003 вид), який полягає в тому, що на території ПП „Валлетта-Сервіс” знаходиться митний пост „Кривбас”. А згідно п.6.2. наказу Держмитслужби №363 цей збір (003 вид) не справляється в разі проведення митного оформлення у зонах митного контролю на територіях, де розташовані підрозділи митних установ. Але справа в тому, що територія МЛС має свою окрему зону митного контролю (п. 1.4. наказу Держмитслужби №592), яка не має відношення до зони митного контролю на ПП „Валлетта-Сервіс” встановленої наказом Криворізької митниці від 20.09.2005р. № 276. До того ж, положення наказу №363 відносяться до митних зборів, які стягуються за вантажною митною декларацією, а в даному випадку збір повинен справлятися за платіжним митним документом форми МД-1.


Таким чином прикриваючись п.6.2. наказу №363 та ігноруючи п.1.6. наказу №592 ПП „Валлетта-Сервіс” економить значні кошти на несплаті платежів до Держбюджету.


До речі, протилежним прикладом є МЛС ВАТ „Міттал Стіл — Кривий Ріг”, на території якого теж знаходиться митний підрозділ, але тут п.6.2. наказу №363 чомусь не діє і митний збір (003 вид) справляється на загальних підставах.


 


Пан Штепа вже давно звик економити свої кошти за рахунок держави. Навіть при придбанні собі чергового автомобіля, він не втримався від спокуси ошукати державу.


Так, нещодавно Штепа придбав собі “LEXUS IS250”, чорного кольору, модель 2006 року (держ.номер АЕ1090ВС), дійсна вартість якого на ринку України близько 50 000 дол.США. Штепа знахабнів до того, що цей автомобіль він оформив в Криворізькій митниці за ціною вдвічі нижче (25130дол.США) та як ввезений на Україну в якості інвестиції від громадянина Панами. Цю інвестицію було внесено до ПП „АВТОБРЕНД” (м.Кривий Ріг, мкр.Сонячний буд. 58, кв.81) та оформлено ПП „Брок-Марс”, власником якої, фактично, є сам пан Штепа (за декларацією №113050000/6/007744 від 29.09.06р.).


Таким чином Штепа зекономив не тільки на митній вартості автомобіля, а й на несплаті 25% мита.


 


Далі буде…


 


P.s. за додатковими роз’ясненнями та документальним підтвердженням звертатись за адресою [email protected]

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ