Человек не терпит насилия!

ВБИВСТВО ЧИ САМОСТРІЛ?

47994

 


 


Знайдено застреленим у власній квартирі в Києві персонального охоронця ректора академії податкової служби Петра Мельника.


Мертве тіло працівника охоронної фірми Романа Лотюка першою знайшла його рідна мати 25 лютого приблизно о пів на дев’яту вечора, коли вона зайшла до сина на квартиру. В руці загиблого був пістолет марки «Форт». Біля вуха небіжчика вона побачила слід від пострілу. Безпосередніх свідків трагедії немає, а її причини вкрай загадкові. Небіжчик тримав пістолет у руці, якою він зазвичай не користувався при вправлянні зі зброєю.


25-річний Роман Лотюк керував групою персональної охорони ректора Національної академії державної податкової служби України Петра Мельника. 20 лютого під час скандальних подій навколо законного повернення Петра Мельника на робоче місце в академію в Ірпені Роман Лотюк у складі групи з шести охоронців не відходив від Петра Мельника ані на крок і жодної участі у сутичках, що спалахнули на вході в академію, не брав. Насамперед він відповідав за особисту безпеку ректора, який до того ж є кандидатом у депутати Верховної та Київської обласної рад.


Роман Лотюк працював на приватному підприємстві «Пересвіт» на посаді заступника директора з фізичної охорони приватних і юридичних осіб. У цій фірмі він служив чотири роки і мав право на власну вогнепальну зброю. Ще з літа минулого року ця охоронна структура мала договір на охорону академії і персонально ректора.


Як розповідають у «Пересвіті», Роман Лотюк не пив — не курив і не мав особистих життєвих проблем. Тієї ж суботи, коли скоїлася трагедія, міліція затримала, а затим відпустила іншого співробітника підприємства «Пересвіт».


Приватне підприємство «Пересвіт» одинадцять років надає охоронні послуги на підставі відповідних ліцензій МВС та забезпечує роботою близько сотні молодих людей.


Влітку минулого року підприємство «Пересвіт» також забезпечувало охорону Петра Мельника після його першого судового поновлення на посаді ректора та повернення в академію. Але надвечір 22 липня 2005 року спецпідрозділ МВС «Беркут» чисельністю до 15 бійців удерся через вікна центрального корпусу національної академії, скрутив охоронців, які стояли на варті кабінету ректора, й відвіз у ірпіньський відділок міліції. 25 липня того ж року підприємство «Пересвіт» зробило заяву, в якій, зокрема, зазначалося: «Ніяких незаконних дій та спротиву законним діям правоохоронців (з «Беркуту») інспектори охорони (ПП «Пересвіт». – Авт.) не чинили, однак для фірми ситуація обернулася безпідставними погрозами від в.о. начальника міліції міста Ірпеня та офіцерів служби фізичного захисту ДПА України та Києва опинитися без ліцензії, а охоронцям – без роботи та за ґратами».


Цього разу саме за день до загибелі Романа Лотюка «Пересвіт» був позбавлений ліцензій на всю охоронну діяльність.


28 лютого тіло небіжчика мають віддати рідним після судово-медичної експертизи. Похорони мають пройти 1 березня.


 


Журналістське розслідування


Дмитра ПОНАМАРЧУКА


 


На фото: Роман ЛОТЮК на передньому плані стоїть по ліву руку від Петра МЕЛЬНИКА на центральному вході національної академії 20 лютого в Ірпені.


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ