Человек не терпит насилия!

ФОРМУЛА ДЕРЖАВНОЇ ЗРАДИ

42473

 



 


 


Офіційне звернення В.Я.Чорноконя, члена партії „Народний Союз „Наша Україна”, радника міністра з питань охорони навколишнього природного середовища України, автора низки наукових праць в галузі геодезії та картографії, кандидата технічних наук, Почесного геодезиста України до делегатів IV-го з’їзду Всеукраїнської профспілки працівників геології, геодезії та картографії з приводу найактуальніших проблем галузі, схоже, може стати останньою сторінкою у цій ганебній антидержавній історії. Адже сьогодні вся Україна вже знає…


                       ДЕРЖАВНА  ЗРАДА – 1


                                 Епоха Кучми


·        ЧОМУ у 2004 році, у кінці свого „царювання”, Кучма видав найближчим членам своєї „сім’ї” „ліцензію на відстріл” геологічної та геодезичної галузей і „довірені” негайно створили такий собі партійно-приватний генделик під назвою Держкомприродресурсів (щоб мати в перспективі зелену вулицю до 5% світового видобутку корисних копалин, які припадають на Україну, і, відповідно, мільярдних баришів!)…


·        ЧОМУ члени „сім’ї” згодом вивели з переліку стратегічних об’єктів, які не підлягають приватизації, підприємства геодезії (щоб можна було безборонно розпродувати безцінну геодезичну інформацію про всі об’єкти в Україні, яка коштує мільярди доларів!)…


·        ЧОМУ перші удари „втаємничених” були спрямовані на тотальне знищення директорського корпусу державних підприємств, самодостатніх, принципових, а часом унікальних фахівців своєї справи (щоб не заважали грабувати державу!)…


·        ЧОМУ ідеологи цієї грандіозної афери поспішили видати „наказ” „Про реорганізацію топографо-геодезичних підприємств” (щоб через знищення конкретних державних виробництв та звільнення сотень геодезистів розчистити собі шлях до „прихватизації” двох прекрасних будівель у центрі столиці із 1,5-гектарною ділянкою київської землі для облаштування приватних готелів!)…


Усе це, і багато іншого, делегати з’їзду, а також члени ющенківської команди, присутні на цьому вельми поважному зібранні, вже знали. Тому підсумкове слово першого заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України п.С.Лизуна про необхідність якомога швидшої стабілізації галузі та повернення людей на свої робочі місця, у т.ч. і директора ДНВП „Укрінжгеодезія” В.Я.Чорноконя, делегати з’їзду сприйняли, як і належить – схвально.


Втім, облишмо майже мажорну тональність. Бо ж насправді сьогодні треба вести мову про загрозу реваншу цих глибоко деструктивних, антиукраїнських сил. Особлива небезпека полягає в тому, що до Великого Віче, тобто до епохи Ющенка, ці сили, не маючи нічого спільного з патріотизмом, безпосереднім виробництвом та високими технологіями, діяли виключно від себе та свого чужинського уявлення про людські цінності і державу, залишаючи авторство усіх своїх дій у первозданній чистоті. І не ховались.


Після Великого Віче і приходу Ющенка ці ж таки сили пішли у глибоке підпілля і почали витворювати свій деструктив та упосліджувати Українську Державу від імені… Ющенка і помаранчевих.


Скажімо, ось такими ці панове були до Великого Майдану.


* * *


26 травня 2004 року


Зі звернення першого заступника голови ЦК профспілки В.Супруна до Голови Державного комітетету природних ресурсів України М.Злочевського


„…До Центрального комітету профспілки працівників геології, геодезії та картографії України звернувся трудовий колектив ДНВП „Укрінжгеодезія” у зв’язку із непродовженням контракту директору Василю Яковичу Чорноконю (це питання належить виключно до компетенції Держкомприродресурсів України).


Впродовж майже 8 років з дня заснування підприємства колектив під його керівництвом успішно виконує особливо важливі завдання уряду. В.Я.Чорнокінь постійно забезпечує продуктивну зайнятість персоналу, щорічне збільшення кількості робочих місць, покращення умов праці. Середня заробітна плана на одного працівника вже переступила рубіж в 1000 гривень.


Просимо врахувати це при вирішенні питання…”


* * *


Втім, яким же було звернення трудового колективу до ЦК профспілки, а згодом і до голови Держкомприродресурсів М.В.Злочевського?


* * *


1 червня 2004 року


„…Державне науково-виробниче підприємство “Укрінжгеодезія” створено за  ініціативи нинішнього його директора, почесного геодезиста України, кандидата технічних наук В.Я.Чорноконя,- пишуть люди. За короткий час, без жодної копійки державних бюджетних коштів на розвиток виробництва, в основному за рахунок прибутку від договірних робіт, Василь Якович зумів створити грунтовну матеріально-технічну базу, залучити до роботи провідних фахівців держави та налагодити чітку командну роботу, закупити новітню геодезичну техніку, розробити і впровадити низку сучасних комп’ютерних технологій… Завдяки його зусиллям було налагоджено тісні виробничі і творчі контакти з багатьма інституціями держави, у т.ч. міністерствами енергетики, надзвичайних  ситуацій, транспорту, будівництва, водного господарства, екології та природних ресурсів, Київміськдержадміністрацією, низкою провідних наукових установ НАНУ. (Нічого не скажеш: грунтовно, по-державному організовують справу, а головне – ефективно! – Авт.).


Впродовж 8 років ДНВП “Укрінжгеодезія”  виконує  систематичні інженерно-геодезичні дослідження деформаційних процесів на об’єкті “Укриття” ЧАЕС, на греблях гідроелектростанцій Дніпровського каскаду, Дністровської та Теребле-Ріцької ГЕС… За цей час створено високоточну  планово-висотну геодезичну мережу геодинамічного полігону 30-кілометрової зони ЧАЕС, Хмельницької АЕС, разом з інститутами НАНУ (геологічних наук, геофізики, географії), розроблено проект геодинамічної мережі м.Києва для організації систематичних спостережень за зсувами земної поверхні і деформаціями споруд на правобережних схилах Дніпра… Наше підприємство забезпечило високоякісний інженерно-геодезичний супровід реконструкції Подільського мосту у Києві, мостів у Житомирі, Дніпропетровську… Нині ми виконуємо комплекс робіт для проектування і будівництва мостового переходу через Дніпро у Запоріжжі, через Південний Буг — у Миколаєві, двох новох мостів, Подільського та Залізничного – у Києві… (Який директор – таке й підприємство! – Авт.).


…Важливим досягненням є також створення виробничого комплексу з аерофотознімання та опрацювання аерофотознімків для виготовлення ортофотопланів і цифрових планів населених пунктів, промислових об’єктів та інших територій. Такими планами у масштабі 1:2000 – 1:10000  вже забезпечено міста в Автономній Республіці Крим (Ялта, Алушта, Симиїз), Миколаїв, Кривий Ріг, Запоріжжя, природний заповідник “Подільські Товтри”, зону повені р.Тиса в Закарпатті, реконструкції магістральних залізниць, автошляхів, нафто- і газопроводів України…


Без сумніву можна сказати, що організація сучасного високопрофесійного колективу, оснащення підприємства новітньою елетронною геодезичною технікою (електронні тахеометри, цифрові нівеліри, лазерні пристрої, супутникові геодезичні системи), налагодження тісних виробничих стосунків з багатьма відомствами – все це заслуга директора В.Я.Чорноконя, який за короткий час зумів створити нові робочі місця, зібрати воєдино і організувати злагоджену роботу висококваліфікованих фахівців, створити відповідну науково-технічну базу та забезпечити належні умови для праці та своєчасної і гідної її зарплати.


          За 8 років нашими фахівцями опубліковано більше 40 науково-технічних статей та доповідей на загальнодержавних та міжнародних конференціях, одну монографію, захищено кандидатську дисертацію (В.Я.Чорнокінь).


Вперше в СНД наша команда під керівництвом Віктора Григоровича Сушко розробила та впровадила у виробництво технологію аерофотознімання з автоматичною прив’язкою центрів фотографування в польоті за допомогою супутникових геодезичних систем GPS… (Браво, дорогі наші українці! Адже це вже справді світовий рівень. – Авт.).


До речі, з ініціативи “Укргеодезкартографії” та ДНВП “Укрінжгеодезія” Кабінет Міністрів України прийняв Постанову “Про організацію системи оперативного контролю за зсувонебезпечними ділянками з використанням новітніх технологій”, а наказом “Укргеодезкартографії” наше підприємство визначено головним у галузі з виконання цих робіт.


Всі ці досягнення дозволяють нашому колективу впевнено дивитись у майбутнє; у нас  створено нормальну творчу атмосферу, наші фахівці стабільно отримують заробітну плату, ефективно діють принципи стимулювання праці з відмінним результатом. У цьому ми вбачаємо основну заслугу директора Василя Яковича Чорноконя, який не тільки  вболіває за результати роботи, а і забезпечує  стабільний розвиток  підприємства та освоєння нових технологій, особливо в забезпеченні надійної експлуатації екологонебезпечних об’єктів.


Ми, члени трудового колективу ДНВП „Укрінжгеодезія” дуже стурбовані ситуацією довкола укладання контракту з В.Я.Чорноконем на новий термін, який закінчився 10 серпня 2003 року і з того часу його тимчасово продовжували двічі: до 1 січня 2004 року – перший раз, і до 30 червня 2004 року – другий раз. Все це створює напруження в  діяльності підприємства, оскільки призводить до блокування рахунку у банку, до порушення ритму фінансових операцій, розрахунків із підрядними організаціями, негативно впливає на закріплення і формування кадрів, планування участі підприємства у тендерних торгах, прийняття загальних перспективних рішень щодо розвитку підприємства тощо.


Вболіваючи за подальшу долю нашого підприємства, яке створено за короткий термін нашою самовідданою працею, яке впродовж тривалого часу працює з високою ефективністю в сучасних ринкових умовах, ми глибоко хвилюємося за персональну долю  кожного з нас, бо кожен із нас до роботи в ДНВП „Укрінжгеодезія” пройшов свій життєвий шлях, і знає, що таке мізерна зарплата, і що таке несвоєчасна її виплата, що таке загроза безробіття.


Просимо  вас, вельмишановний Миколо Владиславовичу, укласти новий контракт з нашим незмінним директором – засновником підприємства В.Я.Чорноконем – і дати нам змогу відчути впевненість у майбутньому.


З великою повагою і сподванням на вашу виваженість і державну мудрість.


З повагою, члени трудового колективу: І.І.Олексій, Р.В.Гов’як, О.В.Приймак, Л.В.Плиска, Т.І.Пурик, Т.В.Жежера, П.І.Баран, І.П.Клімус, В.О.Сулима, Т.В.Кравченко, О.В.Потапенко, О.В.Шевченко, Т.В.Олексій, О.П.Шарун, П.Ю.Лугвіщик, Ю.К.Машинков, А.В.Пархоменко”, всього 52 підписи.


* * *


Ось такий, повний гордості і самоповаги лист. А чим же відповів „вельмишановний Микола Владиславович” і Ко? Тотальним звільненням керівників топографо-геодезичних підприємств, у т.ч. і к.т.н. В.Я.Чорноконя, широкоформатними „ліквідаціями” відділів, служб і навіть цілих підприємств. Тільки з ДНВП „Укрінжгеодезія” та ДНВП „Аерогеодезія” було звільнено майже 60 фахівців (30% персоналу!), а решту майже дві сотні „реформатори” хутенько „прилаштували” на біржу праці. Викидали усіх! Без пощади. І техніка С.В.Кукало, матір трьох дітей, і топографа Л.О.Скрипачук, єдину опору для двох інвалідів 1-ї групи, дитини й чоловіка, чорнобильців… Хто опирався — „допомагали” писати заяву, як, скажімо, батьку трьох дітей, прекрасному інженеру-геодезисту Б.С.Багрію, кандидату на головного інженера підприємства…


Найприкметнішим є те, що кадрові репресії чинили новопризначені посадовці, у т.ч. і Кошелєв, які не мали зеленого уявлення про всі тонкощі високотехнологічного геодезичного виробництва.


Звісно, цей кадровий геноцид проти інженерної еліти держави збурив українське суспільство.


* * *


29 липня 2004 року


Із депутатського запиту голови фракції „Наша Україна” народного депутата України Віктора Ющенка до Генерального Прокурора України Г.Васильєва


„Прошу забезпечити перевірку фактів, викладених у колективному зверненні працівників ДНВП „Укрінжгеодезія”, ДНВП „Аерогеодезія”, Українського державного аерогеодезичного підприємства і КДП „Київгеоінформатика” та вжити відповідних заходів згідно з чинним законодавством.”


* * *


Чи був результат? Чи поновили горе-реформатори бодай багатодітних? Ні! Чи зупинили погром галузі? І не подумали. „Усе правильно”.


* * *


27 серпня 2004 року


Із листа народного депутата України Ю.Тимошенко трудовому колективу ДНВП „Укрінжгеодезія”


„…Ознайомилася із документами стосовно намагань знищити геодезичну галузь, які підтверджують, що у нашій країні панує беззаконня, вседозволеність та кругова порука, спричинені корупційним устроєм владних структур держави.


Підготувала депутатський запит на адресу прем’єр-міністра України Януковича В.Ф. (копія додається); сподіваюсь, його буде проголосовано в сесійній залі.”


* * *


Чи був результат? Знову – ні. „Усе правильно”.


                                            * * *


Листопад 2004 року


Із статті к.н.т., доцента, ст.наукового співробітника Полтавської гравіметричної обсерваторії НАН України Адама Гожого „Державний замах на існування геодезичної галузі виробництва і науки в Україні”, вміщеній у часописі „Дзеркало тижня”:


„Яскравою ілюстрацією деструктивних дійств Держкомприродресурсів над виробничими підприємствами ліквідованої „Укргеодезкартографії” є його знущання над ДНВП „Укрінжгеодезія” – одним з кращих у геодезичній галузі, про що писала газета „Україна Бізнес” 12 липня 2004 року (№ 28). Це високотехнологічне і високорентабельне підприємство Держкомприродресурсів підпорядкував іншому геодезичному підприємству з іншим профілем основної діяльності, звільнив з посади талановитого, дієздатного, висококласного керівника „Укрінжгеодезії”, чим завдав великої моральної і матеріальної шкоди та збитків і підприємству, і директору, і всьому працелюбному колективу підприємства.


Держкомприродресурсів ініціював руйнування всієї структури ліквідованої „Укргеодезкартографії”, організував тотальне звільнення керівників топографо-геодезичних підприємств, дезорганізував роботу всіх геодезичних підприємств, принизив і зневажив дієздатну, традиційно працелюбну українську геодезичну громаду, завдав їй матеріальних і моральних збитків.”


* * *


Після такої вбивчої інформації у ЗМІ в країнах Заходу міністрам прийнято йти у відставку. Але тільки не в Україні.


* * *


Січень 2005 року


Із звернення керівників 22 підприємств галузі до Голови Верховної Ради України В.Литвина, Генерального прокурора України Г.Васільєва, голови Антимонопольного комітету О.Костусєва


„…Просимо зберегти(???) топографо-геодезичну галузь України, яка є важливою складовою національної безпеки і оборони держави. Реорганізація, яку затіяв сьогодні Державний комітет природних ресурсів України не що інше як знищення державних підприємств топографо-геодезичної галузі.


…Ось уже впродовж кількох місяців на підприємствах, які розташовані в будівлях у центрі міста, проводяться масовані перевірки КРУ та позапланові перевірки податкової адміністрації… Дано завдання „нарити”, знайти компромат на керівників та шляхом відвертого шантажу змусити їх чи звільнитись, чи підкоритись. Мета цього – відібрати будівлі за  адресами – Новопечерський провулок, 3, корпус 2 та вул.Червоноармійська, 69.


На жаль, найвищі владні інституції спокійно спостерігають за антидержавною політикою Державного комітету природних ресурсів (голова М.В.Злочевський, заступники І.Д.Макаренко, З.М.Карман, директор департаменту В.П.Ткаліч).


Просимо терміново вжити заходів для припинення знущань з галузі…”


                                          * * *


                         ДЕРЖАВНА ЗРАДА-2?


                               Епоха Ющенка


-І тільки Помаранчева революція поклала край збиткуванням „сім’ї” над галуззю, — наголошує радник міністра охорони навколишнього природного середовища України В.Я.Чорнокінь. Ющенківці припинили розвал галузі. Це вони допомогли „піти” і бойовому голові М.В.Злочевському, і його славним заступникам І.Д.Макаренку… З.М.Карману… А незабаром „прикрили” і саму партійно-приватну монопольку під назвою Держкомприродресурсів та почали нормалізовувати виробничий процес. Але, смію стверджувати, руйнівна ідеологія „сім’ї” й нині продовжує заважати ющенківцям, у т.ч. і в стінах Державної служби геодезії, картографії та кадастру, яку очолив новопризначенець Сосса. Тут і справді виникає ціла низка системних питань.


ЧОМУ, скажімо, п.Сосса не поновлює на роботі майже 60 та не поспішає знімати з обліку на біржі праці майже 200 геодезистів, а п’ять голів профспілок змушені звертатись з проханням до народного депутата України І.О.Зайця з приводу вельми наполегливих намагань Злочевського, який уже не має до галузі ніякого відношення, „захопити наш будинок”, за адресою вул.Червоноармійська, 69?… (От „їм” там, як медом намазано! – Авт.).


ЧОМУ не поновлює усіх директорів-професіоналів, які постраждали від дурнуватих кучмівських реформ, як то зробили у Державній службі геології, очолюваній Дмитром Сергійовичем Гурським, який не зрадив своїх колег?


ЧОМУ ось уже п’ять місяців п.Сосса ігнорує постанову Президії ЦК професійної спілки працівників геології, геодезії та картографії України про підтримку клопотання групкому профспілки підприємств „Укргеодезкартографії” про поновлення на роботі колишніх директорів ДНВП „Укрінжгеодезія” та ДНВП „Аерогеодезія”?


ЧОМУ цей високопосадовець ось уже впродовж семи місяців ігнорує безпосердню вказівку міністра Ігнатенка про поновлення на роботі директора одного з кращих у галузі підприємств „Укрінжгеодезія”? (Ставленик відвертої антиющенківської опозиції непрофесіонал Кошелєв, навіть маючи в своїх руках одне з найкращих підприємств галузі ДНВП „Укрінжгеодезія”, тільки за 9 місяців 2005 року, вже навіть отримуючи солідну державну підпримку з бюджету, яка складає 50% загального обсягу валового доходу або майже 3 млн. гривень від того ж таки Ющенка, вмудрився „опустити” його на шість позицій, зменшивши виробіток на 1-го працюючого вдвічі! (Це якщо не брати до уваги те, що досі заробітна плата працівників підприємства щороку стабільно зростала на 300-350 гривень, а за його „керування” вона, навпаки, впала на 50 гривень!).


ЧОМУ пан п.Соса і Ко продовжують „зачистку” директорського корпусу? Скажімо, одному з найшанованіших фахівців галузі, досвідченому організатору високотехнологічного виробництва, директору ДП „Поділлягеодезкартографія” Віктору Миколайовичу Кравецькому, який активно допомагав Ющенку одержати перемогу у Вінницькому регіоні, зокрема, організовував харчування людей, допомагав спальними мішками, було відмовлено у продовженні контракту… А далі по старій добре знайомій багатьом схемі: залякування, звільнення, лікарня…


А тепер найголовніше.


ЧОМУ соссівці продовжують генеральну лінію „сім’ї” і викидають за борт галузевого човна  цвіт галузі?


ЧОМУ продовжують бити людей, професіоналів і патріотів, веслом по головам і рукам, але вже від імені Ющенка?  


ЧОМУ своїми діями вони роблять все можливе для збільшення соціальної напруги та невдоволення у галузі новою владою, ігноруючи основні тези програми нашого Президента „10 кроків на зустріч людям”?


Оці безкінечні чому, на думку багатьох, і є тиха повзуча державна зрада ідеалів Майдану, якій потрібно покласти край.


Втім, я про інше. Про головне. Про те, що дозволило нам усім вижити. Я щиро вдячний долі за те, що подарувала мені таку прекрасну, дружню українську родину, дружину, дітей, онуків, які підтримали мене в найтяжчі хвилини. Найкращих слів заслуговують колеги-директори державних підприємств, які в умовах фактичної окупації зуміли вистояти, зберегти своє обличчя і цим заслужили повагу усіх трудівників галузі. Це, зокрема, Ю.О.Карпінський, В.І.Малов, Б.І.Романюк, Г.О.Мінаєва, В.М.Кравецький, Ю.Б.Левицький, І.В.Калинич, А.І.Жежера та найближчий мій сусід І.М.Заєць… Справжніми захисниками інтересів трудящих показали себе голова групкому профспілки Наталія Григорівна Гуркова та голови ЦК профспілки Микола Остапович Кравчук і Віктор Кузьмич Супрун.. Не можу не сказати тепле слово на адресу екс-міністра екології Василя Яковича Шевчука та екс-заступника міністра екології Юрія Григоровича Рубана, патріарха української геодезії, екс-голови „Укргеодезкартографії” Анатолія Лаврентійовича Бондаря, найкращого геодезиста України Віктора Григоровича Сушка, і, звичайно ж трудовому колективу ДНВП „Укрінжгеодезія”.


Мені близька і зрозуміла чітка державницька позиція моїх численних колег у всіх куточках країни, науковців, помаранчевих високопосадовців, народних депутатів, журналістів, делегатів з’їзду. Спільними зусиллями ми відстояли історичне право українського народу мати цивілізовану державу з усіма високотехнологічними атрибутами, у т.ч. і у галузі геодезії, картографії та кадастру. І ми її матимемо!


З’їзд уповноважений допомогти: мовою документу


Професійна спілка працівників геології, геодезії та картографії України


                       Центральний комітет


Міністру охорони навколишнього


природного середовища України


П.М.Ігнатенку


28.12.2005 р.


„Про звернення до з’їзду


Всеукраїнської профспілки”


Шановний Павле Миколайовичу!


20 грудня 2005 року відбувся черговий ІV з’їзд Всеукраїнської профспілки працівників геології, геодезії та картографії України.


До делегатів з’їзду звернувся член профспілки, радник міністра, Почесний геодезист України, кандидат технічних наук В.Я.Чорнокінь з актуальних виробничих і кадрових проблем геодезії, картографії та кадастру.


На наш погляд, питання, викладені у Зверненні, заслуговують уваги та подальшого вирішення.


Просимо Вас, Павле Миколайовичу, особисто вникнути у проблеми галузі та вирішити питання по суті.


Про прийняті рішення просимо повідомити ЦК профспілки.


З повагою,


Голова ЦК профспілки                                               В.К.Супрун


Від редакції


Сподіваємось, на цьому й закінчиться ця чудернацька історія. А щодо можливого наступника п.Сосси, то ним, на думку багатьох фахівців, може стати інженер-картограф, полковник військово-топографічної служби Збройних Сил України, нашоукраїнець Володимир Прінько. Звісно, останнє слово за ющенківцями, але кажуть, цей чоловік — справжній суперпрофесіонал: знає всі тонкощі геодезії, картографії, поліграфії, економіки, менеджменту. Активний учасник Майдану. Працював в апараті Президента. Лідер за покликанням. Адже не промовчав, не відсидівся, а відкрито, з усією категоричністю, заявив: якщо дехто думає, що можна зігнорувати депутатський запит народного депутата В.Ющенка, то нехай не сподівається на коротку пам’ять Президента України В.Ющенка!


 


                                                                        Валерій Зернич


                                       


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ