Человек не терпит насилия!

Тернопільський полковник — оборотень

13762

 


 


Нове керівництво міністерства  Внутрішніх справ України рішуче бореться за чистоту своїх рядів. Закінчується термін встановлений міністром Юрієм Луценком по проведенню позачергової атестації особового складу всіх міліцейських підрозділів, термін який був поставлений для здійснення цього заходу дуже стислий, це інколи приводить до  кадрових помилок. 


Як показав досвіт Тернопільської області ця робота, в цілому, пройшла ефективно. Практично всі особи, які були причетні до збору відкріпних талонів, “добровільно” покинули лави міліції. 


Цьому сприяв вдалий вибір начальника управляння та помічника міністра МВС України в регіоні, які прикладають всі сили, щоб підібрати на заміну звільненим — професіоналів, які зможуть виконати всі надії громадян Тернопілля на громадську безпеку та спокій від криміногенного елементу.


Але організувати виконання цих завдань громадян, керівникам обласної міліції буде важко. Так як, на ключовій посаді — начальника відділу внутрішньої безпеки міліції цієї області знаходиться полковник міліції Валерій Дорохов. 


Що це за людина? Спинимося на його короткій характеристиці.


Простий сільський хлопець який в середині дев’яностих років вже став професіоналом вищого ґатунку — начальником управління по боротьбі з організованою злочинністю  в Тернопільській області. До того часу, та перший час на цій посаді, даний міліціонер характеризувався позитивно. Завдяки його безпосередньої роботі в області була поборена організована криміногенна злочинність. 


Дійсним господарем області став підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю: бандити знаходилися в місцях позбавлення волі; повна інформація про економічні зловживання директорів підприємств та посадових осіб влади; широкий контингент підсобного апарату. 


Ці чинники та відособленість від керівництва УМВСУ давали  Валерію Олексійовичу  великі можливості по наведенню криміногенної та економної безпеки в області. Але свій талант та можливості дана людина направила в  русло криміногенного збагачення.


Коли ж даний полковник став зраджувати присязі ? Сказати важко, але на початку цього століття, це вже була самодовільна людина, яка почувала себе повністю безкарною. 


Всі підприємства спиртової промисловості були обкладені великими поборами. Практично, кожний директор спиртозаводу, який розміщений в Тернопільській області, був змушений платити йому дань в розмірі 50 тис. доларів США щорічно. Перед цим по ним порушувалися кримінальні справи, які після сплати коштів закривалися.


Та пан Валерій не спинився на цьому, він прибрав до своїх рук ще один  надзвичайно прибутковий кримінальний бізнес. Це викрадення у громадян та організацій з послідуючим поверненням за винагороду автомобілів престижних іномарок. Спочатку він своїми крадіями керував, а зараз вже вони вийшли з-під його контролю  і крадуть автомобілі у всіх підряд, в тому числі були викрадені автомобілі у попереднього заступника начальника УМВС по кримінальній міліції та у бувшого начальника податкової міліції. Ця організована злочинна група дуже небезпечна так, як практично,  вони вже  користуючись компроматом, управляють даним полковником.


Крім того, через своїх прибічників в УБОЗі, даний зрадник, продовжує тероризувати успішних підприємців області з метою вимагання коштів.  Це здійснюється по наступній схемі: через підставних осіб з підприємця вимагається повернення боргу, якого на самому ділі не було; якщо потерпілі звертаються за допомогою в міліцію то там на них вже лежить заява від підозрюваних. Все міняється навпаки, підозрювані стають потерпілими, а потерпілі підозрюваними. Бізнесмени із-за цієї складної інтелектуальної схеми, яку розробив даний полковник, втратили в Тернополі будь-яку надію на справедливість, хоча після виборів вона була.


Володіючи дуже великими сумами коштів в сотні тисячі доларів, в свій час, даний полковник купив все керівництво ГУБОЗу України та багатьох керівників МВС України. 


Його діяння відомі багатьом громадянам в місті Тернополі, тому кожний новий начальник УМВС намагався позбавитися цієї одіозної людини. Але величезні гроші та зв‘язки не дали ні одному із них виконати це. Тільки попередній начальник УМВС, який був ще більше одіозний чим сам Валерій Дорохов добився зняття його з посади начальника УБОЗу, за фальсифікацію статистики. Прийшлося Валерію Олексійовичу переховуватися в декретній відпустці по догляді за дитиною.


В січні 2005 року, скориставшись безвладдям в МВС України за 20 тис. доларів США даний полковник у попередніх керівників МВС України, купує собі посаду начальника внутрішньої безпеки в Тернопільській області.


Свою діяльність на новій посаді він розпочав з поборів з грошових служб: паспортної та еміграційної; дозвільної системи; Державної служби охорони та Державної автомобільної інспекції. Зараз він активно займається кадровою комплектацією посад, керівників міліції середньої ланки. Для “своїх пацанів” в справу надаються відмінні довідки, для їх конкурентів фальсифікуються негативні.


Таким чином СНІД в Тернопільській області поразив  міліцію. Підрозділ, який зобов‘язаний оберігати міліціонерів від злочинних посягань та розкривати злочині дії посадових осіб міліції, керує полковник міліції –Дорохов Валерій Олексійович, який  сам являється організатором злочинного угрупування, яке займається вимаганням грошових коштів з бізнесменів та “Дахом” злочинцям, які викрадають автомобілі.


Цей посадовець представляє велику небезпеку для суспільства. Коли  депутат Тернопільської обласної Ради, голова фракції “Наша Україна” в обласній Раді Іван Гавдида віз зібрані матеріали про злочину діяльність даної людини в Генеральну прокуратуру України, то він був вбитий в місті Києві. Матеріали, які  документували діяльність полковника міліції Дорохова В.О. безслідно пропали. 


Кримінальна справа по цьому вбивству, не дивлячись на ініціативу Голови Української народної партії Юрія Костенка не поновлена, а організатор вбивства не тільки на свободі, а навіть продовжує бути державним службовцем.


Критикувати діяльність даного пана в Тернопільській області дуже небезпечно. Проти своїх противників він включає весь свій потенціал: інформацію; агентуру; кошти; шантаж; погрози, а якщо не допомагає то і вбивство. 


Без нейтралізації цієї людини всі бізнесові проекти в області по підйому економіки та створення нових робочих місць під загрозою, так як зараз він знову прикладає зусилля, щоб повернутися на посаду  начальника УБОЗ УМВС України в Тернопільській області та продовжити своє протиправне збагачення.


Все написане відверто. Чому ?


Почала совість мучити. Стало страшно. Що далі ?   


Після сповіді у церкві прийшов до висновку, що краще розкаятися, понести справедливу кару та розпочати нове життя з чистого листа. Якщо Дорохов В.О. розправиться зі мною жалкуватиме не буду. Краще смерть ніж продовжувати покривати його злочинну діяльність.


 


Працівник управління по боротьбі з організованою злочинністю 


УМВС України в Тернопільській області


Олег Тичинський 

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 4.5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ