Человек не терпит насилия!

Бандити наступають. Котовськ S.O.S.

Останні декілька років в місті Котовськ Одеської області відбувались події політичного змісту, які неодноразово стрясали місцеву громаду. Мова іде про останні місцеві вибори та наполегливі спроби місцевих авторитетів пробитися до влади.
Зокрема, нещодавно віце-мером міста Котовськ з гуманітарних питань стала Тетяна Понепалюк, яка є дружиною, всім відомого Котовського бізнесмена Валерія Понепалюка. У той же час Тетяна Понепалюк — рідна сестра Валентина Перлея не менше одіозного Котовського бізнесмена про якого в області ходить чимало сумнівних історій.
Цікаво, що сьогодні родина Понепалюків представляють Блок Порошенко. Адже, до цього було членство у «Нашій Україні», де Тетяна Понепалюк очолювала місцеве представництво цієї партії. Згодом пані Понепалюк перейшла до «Свободи».
За часів В. Януковича бізнес-родина Понепалюків плідно співпрацювала зі «смотрящім», на той час, по регіону від ПР – Л. Клімовим, а сьогодні депутатом ВР, який, до речі, зі статком у $ 122 млн входить до рейтингу 100 найбагатших українців за версією Forbes.
Ім’я Валерія Понепалюка давно пов’язують з колишнім міністром доходів та зборів України Олександром Клименко, який перебуває сьогодні в державному та міжнародному розшуку. Про це йдеться в позовній заяві до Генеральної прокуратури з вимогою перевірки причетності В. Понепалюка, який вже мав раніше судимість, до злочинної діяльності у рамках кримінального провадження відносно О. Клименка.
Намагаючись убезпечити себе від подібних ситуацій Валерій Понепалюк двічі намагався увійти у владу. У 2014 році В. Понепалюк невдало намагався увійти до Верховної Ради. Варто зауважити, що не дивлячись на те, що в той момент сайт ЦВК фіксував відсутність судимості у Понепалюка, є дані, що у 1980-ті цей пан побував у місцях не таких віддалених.
Вдруге свої сили котовський бізнесмен спробував на виборах Котовського міського голови. Проте пана Понепалюка знов спіткала невдача і мерське крісло йому не дісталося.
В той же час, успішний фермер та підприємець, бізнес якого охоплює також промислову сферу, ресторан та автозаправні станції, за деякими даними займався відмиванням та легалізацією коштів через співробітництво своїх підприємств з бізнес-структурами збіглого екс-міністра О. Клименка.
На сьогодні є підстави вважати, що ці кошти спрямовуються на фінансування тероризму на Сході країни та безпосередньо на території Одеської області.
Крім того, рік тому місцевою пресою пройшла хвиля статей щодо створення під вибори до парламенту місцевої самооборони з кодовою назвою «Бірзула». Засновником організації виступив Валентин Перлей, рідна сестра якого, як зазначалося вище, є дружиною тодішнього кандидата в нардепи Валерія Понепалюка Обурення громади було викликано тим, що «команда» вирішила зіграти на патріотичних почуттях котовчан.
«Бірзула» створювалася як організація, що буде збирати допомогу і передавати це бійцям в зоні АТО. Проте, доля зібраних коштів залишилася невідомою, ніякого звіту суспільство не отримало, натомість журналісти виявили факти зловживань. Зокрема, дуже дивним виглядала відмова «самооборони» співпрацювати з іншими подібними організаціями та прийняти до своїх лав охочих активістів. Також, представники ЗМІ наголошували, що членами самооборони стали виключно великі бізнесмени міста Котовськ серед яких чимало імен, щодо яких лунали звинувачення в зборі «тітушек» взимку 2014 року.
Повертаючись до сьогодення, варто зазначити, що в групі з п’яти сільськогосподарських підприємств на територіях Котовського та Красноокнянського районів Одеської області: СВК «Дружба народів» (Котовський район); СВК «Правда» (Красноокнянський район); СТОВ «Мрія» (Красноокнянський район); ТОВ «Красноокнянський лан» (Красноокнянський район); ПСП «Колос» (Красноокнянський район), якими керує Валерій Понепалюк до цього часу є активи О. Клименка та осіб близьких до нього.
В згадуваній заяві до генеральної прокуратури зазначається, що тисячі мешканців м. Котовськ та наближених до нього сіл залишилися без земельних паїв та прибутку, які мали би отримувати у разі законного здійснення В. Понепалюком своєї підприємницької діяльності.
Також, в заяві наголошується, що підтвердженням цьому факту є безпроблемне та безпроцентне отримання за підтримки Олександра Клименка грошового кредиту на суму 100 мільйонів гривень у ПАТ «УКРСОЦБАНК».
За словами авторів заяви, кредит отриманий В. Понепалюком своєчасно не повертається, в той час, як зазначені кошти через підставні підприємства легалізуються для подальшої передачі О. Клименку та витрачаються останнім на підрив державного суверенітету нашої країни.
На завершення, хотілося б зауважити, що події останніх двох років в Україні дали надію на те, що верховенство права стане реальністю в нашій країни. А, отже, вищеописане можливо стане черговим лакмусом для суспільного сприйняття прокуратури.
Чи буде розглянуто викладені факти і надано адекватний висновок, чи знову запрацюють старі механізми та кругова порука перекриє можливості досягнути справедливості?
Сьогодні, у нас усіх є великі сподівання на те, що нова реформована прокуратура зможе показати результати і змінити ситуацію в боротьбі за встановлення законності в Україні.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Зачем надо забрасывать обвинениями хорошего человека? Если он дает работу людям,платит налоги, помогает городу, зачем его топить?
    Вы уверены в этой информации?
    СБУ что делает?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ