Человек не терпит насилия!

«Свобода» мародерствує на Житомирщині

В Житомирі – лихо. Новим губернатором області призначено керівника обласного осередку партії «Свобода» Сидіра Кізіна. Так – того самого адвоката-рейдера, який разом з Андрієм Портновим тримав адвокатську контору «Портнов, Кізін і партнери», широкознану в колах юридичної громадськості під прізвиськом «Кізіно». І який найбільше уславився після рейдерського захоплення «Житомирських ласощів». Тепер у пана Кізіна новий об’єкт юридичного наступу – сайт «ОРД», якому керівництво житомирської області вирішило помститись за статтю півторарічної давнини, де висміювалась Партія Регіонів.

Ми не жартуємо. Та й які можуть бути жарти: Житомирська обласна державна адміністрація офіційно оголосила, що сайт «ОРД» півтора роки тому опублікував «наклеп» на обласний осередок Партії Регіонів та його очільника, екс-губернатора Рижука. Ось ця стаття під назвою «Житомирські засранці»:

http://ord-ua.com/2012/08/29/zhitomirski-zasrantsi/

В ній йшлося про те, як влітку 20102 року житомирські «регіонали» в розпал кампанії по виборах до Верховної Ради України вирішили влаштувати місцевий «Казантип» — так званий фестиваль електронної музики «Угар Ангара» на підтримку свого кандидата, губернатора Рижука. Який контингент відвідує подібні «фестивалі» — загальновідомо. Тому влада не ризикнула зібрати наркоманів десь у центрі міста. Натомість під охороною міліції обкурених і обколених «виборців» привезли на територію унікального спортивного закладу, що донедавна базувався в Житомирі – Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької.

parashhhhgitomir odt m14603b8a 

Донедавна Житомир був єдиним містом України, де під час урочистостей спортсмени виконували показові стрибки з парашутом на центральні площі. Тепер цього не буде – новому губернатору заважає військово-патріотичне виховання молоді.

Кажемо «базувався», бо, переживши морок попередньої влади, Авіаспортцентр не зміг пережити владу нинішню – «свободівських» шакалят, які стали на захист колишнього губернатора-придурка. Не маючи змоги якось помститись сайту «ОРД» чи безпосередньо автору, нова влада вирішила знищити Авіаційно-спортивний центр.

Власне, це ніколи не було секретом: постійний автор «ОРД» Володимир Бойко, який і написав статтю «Житомирські засранці», та інструктор з парашутно-десантної підготовки, голова Правління Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької Володимир Бойко – це одна й та ж особа. Та й редакція сайту «ОРД» не є чужою для цього спортивного закладу – не даремно ж на сайті розміщено банер Авіспортцентру. Тому, не маючи змоги хоча б якось вкусити редакцію, Житомирська ОДА вирішила розігнати в області спортивні секції з парашутного багатоборства, заборонити змагання, а заодно – продати аеродром.

parashhhhgitomir odt m882d3e5 

Щоби ніхто не сумнівався, що це все – помста за публікацію, Облдержадміністрація звернулась з позовом до Житомирського окружного адміністративного суду, вимагаючи визнати «заднім числом» недійсним колишній договір про співпрацю між ОДА та Авіаспортцентром, строк дії якого давно сплинув. Мотивація – не можна співпрацювати з організацією, керівник якої написав на сайті «ОРД» пасквіль на Партію Регіонів. А оскільки на юридичний геній пана Кізіна надії мало, Житомирська ОДА на бюджетні гроші найняла приватну адвокатську компанію для представництва інтересів у суді.

Ще раз кажемо – це все відбувається в квітні 2014 року. Відбувається в Житомирі, який посідає перше місце в Україні за рівнем підліткової злочинності. Відбувається за умови війни, коли в країні оголошено часткову мобілізацію. А в цей момент на Житомирщині ліквідовуються гуртки з військово-патріотичного виховання й продаються аеродроми.

Ось невеличкий сюжет про те, чим Авіаспортцентр ім. В.Закорецької займався ще недавно.

Займався без жодної державної допомоги, без копійки бюджетних грошей. Проводив змагання, вів гуртки, опікувався допризовною молоддю. Більше на Житомирщині цього не буде – Авіаспортцентр вирішив перебазуватись в іншу область. Нехай тепер військово-патріотичним вихованням займається Кізін та його вірна соратниця, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Раїса Гула. Урешті-решт, це – їх службовий обов’язок, а зовсім не ентузіастів-спортсменів.

Щоправда, впевненості в тому, що Кізін і Гула довго протримаються в своїх кріслах, не має. Більш того, є впевненість, що зовсім скоро цю «солодку парочку» поженуть з владних кабінетів туалетним віником. Очевидно, Кізін, остаточно втративши зв’язок з реальністю, думає, що він може безперешкодно переслідувати журналістів за публікації , забороняти спортивні змагання та закривати гуртки з військово-патріотичного виховання. Не кажучи вже про продаж аеродромів.

parashhhhgitomir odt m501b68e8

Хочемо проінформувати житомирського губернатора, що про його безумства вже знають у профільних комітетах Верховної Ради та Секретаріаті РНБОУ. Твердо обіцяємо, що найближчим часом за всіма цими фактами буде відкрите кримінальне провадження. А доки подаємо звернення на ім’я голови підкомітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, де докладно розповідається, чим нині займається «Свобода» на Житомирщині.

Голові підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації

КНЯЖИЦЬКОМУ М.Л.

Шановний Миколо Леонідовичу!

Прошу Вас терміново винести на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації кричущий випадок переслідування керівництвом Житомирської обласної державної адміністрації журналіста за те, що півтора роки тому він опублікував на сайті «ОРД» критичну статтю про голову обласного осередку Партії Регіонів С.Рижука (в минулому – голова Житомирської ОДА).

З метою помститись за цю публікацію Житомирська ОДА, яку нині очолює представник партії «Свобода» С.Кізін, заборонила в області будь-які спортивні заходи з парашутного спорту, заборонила вести в навчальних закладах гуртки з парашутного багатоборства, заборонила проведення заходів з військово-патріотичного виховання молоді, заборонила популяризацію парашутно-десантної справи та вимагає припинення діяльності унікальної організації – Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької. Свої вимоги Житомирська ОДА мотивує тим, що цю організацію очолює той самий журналіст, який посмів сказати криве слово на Партію Регіонів. Від самого ж журналіста – тобто мене – Житомирська ОДА вимагає, щоби я змінив громадянство на російське та виїхав на мешкання до Російської Федерації.

Все це безумство керівництво Житомирської ОДА коїть за таких обставин.

Я, Володимир Бойко, є журналістом, який вже 23 роки працює в жанрі журналістського розслідування. За цей час мною опубліковано сотні статей в провідних друкованих та інтернет-виданнях України, за моєї участі вийшла в світ велика кількість сюжетів на телебаченні та радіо. Одночасно я маю професію інструктора з парашутно-десантної підготовки та очолюю Авіаційно-спортивний центр ім. Валентини Закорецької, розташований у м.Житомир.

Цей унікальний заклад має статус громадської організації і був створений спортсменами-парашутистами та льотчиками з метою розвитку авіаційних видів спорту, втілення в життя Концепції національно-патріотичного виховання та Концепції допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді.

За час існування Авіаспортцентру ім. В.Закорецької наша спортивна команда взяла участь у багатьох міжнародних заходах з парашутного спорту, сотні молодих людей з Житомирської, Київської та Рівненської областей виконали на нашій базі свій перший стрибок з парашутом, інструктори Авіаспортцентру ім. В.Закорецької вели різноманітні парашутні гуртки, а Житомир став єдиним містом України, де спортсмени в дні свят виконували показові стрибки з парашутом на центральні площі.

У 2011 році Авіаспортцентр ім. В.Закорецької провів І-й Відкритий чемпіонат Житомирської області з парашутно-атлетичного багатоборства (стрибки з парашутом, легкоатлетичний біг, плавання), участь у якому взяли команди з 4-х країн, при цьому Україна була представлена спортсменами з 5-х областей. Ця вся величезна робота нами проводилась на особисті кошти членів Авіаспортцентру ім. В.Закорецької або на гроші спонсорів без жодної допомоги з боку місцевої влади – Житомирська облдержадміністрація обмежилась лише тим, що уклала з нами договір, яким делегувала Авіаспортцентру ім. В.Закорецької повноваження здійснювати на території області всю ту організаційну роботу, якою мають, взагалі-то, займатись чиновники.

Але більше подібних змагань не буде. У ніч з 23 на 24 серпня 2012 року на нашу базу без нашого відома увірвались керманичі місцевого осередку Партії Регіонів – секретар Житомирської міськради Н.Леонченко та заступник голови Облдержадміністрації В.Болюрко – разом з якими прибуло біля 2 тисяч молодих людей, що страждали на наркотичну залежність. Як виявилось, у такий спосіб місцева влада вирішила провести на території аеродрому нічний «фестиваль електронної музики» під назвою «Угар Ангара» на підтримку кандидата Партії Регіонів (ним був голова Облдержадміністрації С.Рижук) на виборах до Верховної Ради України.

Всю ніч на аеродромі під прапорами Партії Регіонів тривав продаж наркотиків, одурманені учасники «фестивалю» намагались розгромити ангари, де стояли літаки, розкладали багаття, потрощили два літаки АН-2, що стояли на рульожних доріжках. Організатори «фестивалю» підключились до електрощитової й всю ніч споживали електроенергію за наш рахунок. А оскільки лідери житомирських «регіоналів» не навчені користуватись туалетом, на ранок вся наша база становила собою суцільну вбиральню, де в калюжах фекалій валялись наркомани, обгорнуті в прапори «Партії Регіонів».

Цей дикий випадок мав величезний суспільний резонанс, про нього повідомили практично всі ЗМІ України, були сюжети по центральних телевізійних каналах і на радіо «Ера». Оскільки на мої, як керівника Авіаспортцентру ім. В.Закорецької, вимоги прибрати наслідки «фестивалю» та відшкодувати завдані збитки ані осередок Партії Регіонів, ані Житомирська облдержадміністрація не реагували, я написав статтю «Житомирські засранці» з гострою критикою діяльності голови Облдержадміністрації С.Рижука, який замість того, щоби підтримувати унікальну спортивну організацію, влаштував на її базі фестиваль важких наркотиків.

Вказана стаття була розміщена на сайті «ОРД» 29.08.2012 за адресою http://ord-ua.com/2012/08/29/zhitomirski-zasrantsi/ , після чого начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Р.Гула негайно прийняла рішення про розірвання в односторонньому порядку договору про співпрацю з Авіаспортцентром ім. В.Закорецької та заборону на території області будь-яких заходів з авіаційних видів спорту.

Як пояснив у бесіді зі мною заступник начальника вказаного Головного управління В.Корж, це рішення є покаранням за мою статтю «Житомирські засранці». В.Корж заявив, що цю статтю мене начебто примусили написати політичні опоненти Партії Регіонів, тому керівництво Головного управління має вжити заходи з тим, щоби більше подібних публікацій не було. Через це – пояснив В.Корж – Облдержадміністрація з метою тиску на мене, як журналіста, в односторонньому порядку розірвала договір про співробітництво з Авіаспортцентром ім. В.Закорецької, заборонила проведення на території Житомирської області будь-яких офіційних змагань та навчально-тренувальних зборів з парашутного спорту, а також заборонила формування збірної команди області з парашутного спорту – для того, щоби я на покарання за свої публікації не зміг брати участь у національних та міжнародних змаганнях.

У зв’язку з цим Авіаспортцентр ім. В.Закорецької звернувся до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом, у якому попрохав визнати рішення Житомирської ОДА про одностороннє розривання договору про співпрацю з нашою громадською організацією протиправним. Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 8 квітня 2913 року в справі № 0670/8839/12 позов у цій частині був задоволений. Тим не менш, Житомирська облдержадміністрація й надалі не реагувала на письмові звернення Авіаспортцентру ім. В.Закорецької та ігнорувала судове рішення, що вступило в законну силу.

Через це Авіаспортцентр ім. В.Закорецької знову звернувся з позовом до Житомирського окружного адміністративного суду, в якому попрохав визнати протиправною відмову Житомирської обласної державної адміністрації включити до календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів Житомирської області на 2013 навчально-тренувальні збори з парашутного спорту, а також зобов’язати Департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА (на той момент Головне управління було реорганізовано в Департамент) включити до календарного плану два турніри – ІІ Відкритий чемпіонат Житомирської області з парашутного багатоборства та Кубок пам’яті Валентини Закорецької з класичного парашутизму.

У судовому засіданні по справі №806/2793/13-а в липні 2013 року представник відповідача В. Корж заявив, що, яким би не було судове рішення, Житомирська ОДА все однаково не допустить проведення в області жодних заходів з військово-патріотичного виховання молоді, змагань з парашутного спорту, формування збірної команди. В.Корж пояснив у суді це тим, що я, як керівник Авіаспортцентру ім. В.Закорецької, повинен бути покараний за те, що написав «наклеп» на Партію Регіонів та особисто С.Рижука на сайті «ОРД». Як заявив В. Корж у судовому засіданні, цей «наклеп» начебто полягав у тому, що фестиваль «Угар Ангара», у ході якого продавались наркотики, насправді організував Житомирській міський осередок Партії Регіонів, а в мої статті було написано, що до цього причетний обласний осередок.

Окрім того, в судовому засіданні В.Корж від імені Житомирської облдержадміністрації заявив вимогу, щоби я уїжджав у Росію й саме там брав участь у змаганнях з парашутного спорту, оскільки, зі слів В.Коржа, Житомирська ОДА не допустить, щоби я міг працювати в Україні за фахом після того, що я написав про Партію Регіонів. На моє зауваження, що я, як громадянин України, не можу брати участь у національних змаганнях іншої держави, В.Корж заявив, що я маю змінити громадянство на російське.

Одначе Житомирський окружний адміністративний суд, попри красномовство представника Облдержадміністрації, знову визнав дії Житомирської ОДА протиправними, а також зобов’язав відповідача не чинити перешкод в діяльності Авіаспортцентру ім. В.Закорецької та включити до календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів Житомирської області на 2013 рік низку заходів з парашутного спорту. І знову керівництво Житомирської облдержадміністрації відмовилось виконувати рішення суду, мотивуючи це тим, що я, як керівник Авіаспортцентру ім.В.Закорецької, написав для Інтернет-видання «ОРД» статтю «Житомирські засранці», в якій піддав критиці діяльність керівника житомирського обласного осередку Партії Регіонів.

У зв’язку з тим, що в діях Р.Гули та В.Коржа були явні ознаки злочину, відповідальність за який передбачена ч.2 ст. ст.171 КК України, а саме: переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою, я в липні 2013 року звернувся до прокуратури Житомирської області з повідомленням про злочин. Але мою заяву прокуратура розглядати відмовилась, переславши її до Корольовського райвідділу УМВС України в Житомирської області, звідкіля відповіді я не одержав до цього дня. З цього приводу я звертався до суду з вимогою зобов’язати прокурора області та Корольовський райвідділ виконати настанови Кримінального процесуального кодексу України та внести моє повідомлення в Єдиний реєстр досудових розслідувань, але суддя Корольовського районного суду відмовився навіть відкрити провадження.

Після того, як в Житомирській області до влади прийшла партія «Свобода», а Обласну державну адміністрацію очолив голова обласного осередку цієї партії С.Кізін, Житомирська ОДА розпочала новий етап боротьби за честь і гідність Партії Регіонів. Зокрема, Житомирська ОДА з метою помститись за статтю «Житомирські засранці» не тільки заборонила проведення будь-яких заходів з військово-патріотичного виховання молоді, не тільки відмовилась включати в календарний план області змагання з авіаційних видів спорту, не тільки розігнала парашутні гуртки, але навіть подала позов до Авіаспортцентру ім. В.Закорецької, вимагаючи «заднім числом» визнати недійсним той договір про співпрацю, який був колись укладений між нами й строк дії якого давно вже сплинув. Для представництва своїх інтересів у суді Облдержадміністрація навіть найняла приватного адвоката, виплативши йому чималий гонорар. Позов зараз перебуває в стадії розгляду, представник позивача взагалі не здатний пояснити, навіщо він поданий, які правові наслідки матиме оголошення недійсним неіснуючого договору й у чому полягають інтереси держави. Натомість начальник Департаменту сім’ї, молоді та спорту Р.Гула активно коментує судовий процес і заявляє, що вона разом з С.Кізіним таки доб’ється, щоби всі в області побачили – про владу не можна писати погано, влада є святою, а якщо якийсь журналіст спробує відкрити рота на голову облдержадміністрації (нехай навіть колишнього) чи правлячу партію (якою б вона не була), на нього чекає покарання.

parashhhhgitomir odt m2a549e9b

Те, що зараз коїться в Житомирській області, не має аналогів у історії України. За критичну публікацію переслідують навіть не самого автора – керівництво області з метою помститись журналісту систематично знищує будь-яку військово-патріотичну роботу серед молоді, забороняє спортивні змагання, ліквідовує гуртки з позашкільної роботи. І це в умовах, коли країна перебуває в стані війни, а Житомирська область посідає перше місце в Україні за рівнем підліткової злочинності.

За таких умов Авіаційно-спортивний центр ім. Валентини Закорецької прийняв рішення перебазуватись в іншу область, зараз здійснюється вивезення устаткування та інвентарю з м.Житомир.

У той же час прошу розглянути інформацію про злочинну діяльність керівників Житомирської обласної державної адміністрації по придушенню свободи слова на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. Вважаю за доцільним запросити для розгляду цього питання мене, голову Житомирської обласної державної адміністрації С.Кізіна та представника Міністерства внутрішніх справ України на рівні заступника міністра.

Прошу Вас за результатами перевірки наведених вище фактів ініціювати звернення Комітету до в.о. Президента України з пропозицією звільнити С.Кізіна з посади голови Житомирської обласної державної адміністрації.

Володимир БОЙКО

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

21 ответ

  1. Кізін, ти що придурок? Танцюєш під дудку раї гулої (пишу з маленької букви, бо ця проститутка і не тільки політична, іншого не заслуговує). Ти розузнай у працівників ЖОДА, у тих хто давно працює, що це за сука і як вона попала на цю посаду. Завтра тебе скинуть почуєш свою характеристику від неї, та вона не жде поки тебе скинуть, вже в кулуарах перед нарадами вже не раз тебе обізвала, були-були у нас в області дебіли, а такого ще як цей Кізін не було.

  2. Да пошли вы все на хрен! Куплю саженцы хрена,дорого! Кизина в дет.сад,не дорого!,мест самим нет,
    Слава Украине!!!

  3. Обращаться к нынешней власти конечно можно,но надеяться нужно только на себя.
    Срочно Майдан в Житомире.

  4. Хорошие были врема в житомирском небе, но… Интересует этих алчных людей что — нибудь кроме денег? Видят ли они, что те кто их окружают, тоже люди? Или просто, живут по принципу: “здесь все мое, здесь все для меня”. Интересно, если не дай Бог начнется война, на чьей стороне они будут и куда они отправят своих детей с награбленным.

  5. Молодцы житомирчане! Гоните эте нечесть Кизина и партию “Свобода” если она таких ..ук в свох рядах держит.А Тягнибок_красавец ты видно такой как и Кизин?

  6. Сидір, може ти і гарний адвокат, але в людях ти не розбираєшся зовсім, особливо в керівних кадрах Житомирської ОДА.Ти подивися, кого ти пригрів і невигнав. Райка Гула, лизала жопу Рижуку, проводила мільйонні тендери, пиляла бюджетні кошти.Щоб впевнитись в цьому дай доручення голови ОДА фінансовій інспекції у Житомирській області, там не на одну статтю кримінального кодексу назбирають матеріалів. Невже ти не розумієш, шо ти підставляєш не тільки ВО Свобода, а і особисто О.Тягнибока і свого друга А.Іллєнка ? Чи може Гула і з тобою розрахувалась, як до цього з Рижуком ?

  7. Ось і може виникнути новий Майдан, нові хвилі протестів для перезавантаження влади. Бо на жаль не дуже щось змінюється

  8. Выборы,выборы ..кандидаты пид-ры — из отличного фильма “День выборов”. К чему это? А вот к чему : Тягнибок (свобода…от мозгов) и Ярош (боевой пацан) -идут в президенты. Электорат и лохторат у них фактически один и тот же. Вопрос : наступит время до 25 го когда правосеки пару -тройку раз отмандячат “бенюковцев” и даже в губернаторском кресле умутеы? Сейчас выступит пафосное животное под моим ником и даст свой, пафосный прогноз,обязательно серанув на путина и РФ!

  9. Прокуратура також квота “Свободи”.Зрозуміло,що Генпрокурор працівників ні в апараті ні в регіонах не знає,а цим користуються доненцькі і їх ставленики- Морозов,Антипов та інші і рекомендують керівництву людей зі свого кола.Як можна було призначити начальником відділу роботи з кадрами апарату Генпрокуратури людину,яка безпосередню Пшонкою була призначена начальником відділу службового розслідування та боротьби з корупцією Генпрокуратури в жовтні 2013 року перед Майданом,звільнивши з цієї посади порядну ,думаючу людину Крравченка В.І. та інших оперативних працівників(Пшонка тоді перед Майданов робив зачистку и на особливо відповідальні посади призначав стільки своїх перевірених людей)Залишилися в апараті і інші донецькі або їх ставленики.Така ж картина і в м.Києві та інших регіонах.

  10. Кізін, ти що придурок? Танцюєш під дудку раї гулої (пишу з маленької букви, бо ця проститутка і не тільки політична, іншого не заслуговує). Ти розузнай у працівників ЖОДА, у тих хто давно працює, що це за сука і як вона попала на цю посаду. Завтра тебе скинуть почуєш свою характеристику від неї, та вона не жде поки тебе скинуть, вже в кулуарах перед нарадами вже не раз тебе обізвала, були-були у нас в області дебіли, а такого ще як цей Кізін не було.

  11. Шановный пане Володимир!

    Знаю, що Ви завжди читаєте коментарі, дайте будь ласка відповідь на прості питання!

    Що заслуговує Медведчук за своє злочинне ставлення до України?

    Чи не буде знову тиску на сайт і на Вас особисто з боку зятя покійного Мухи?

    З повагою!!!!!!!!

    Забылподписатца — еврей.

  12. Маркович, а шо там з пацаном і прокуроршою в довгинцівському районі, бо я кажись пропустив серію
    ну і канєшна усєх блах!

  13. Вельмишановному пану Бойко — дякую за гарні статті!!!!!!!!!!!!!!!!!

    В апреле 2008 года на общественных исторических слушаниях «Евреи в украинском освободительном движении», проводившихся СБУ совместно с Украинским институтом национальной памяти, историк В.Вьятрович заявил о том, что жена Романа Шухевича Наталья в сентябре 1942 — феврале 1943 года прятала у себя соседскую девочку-еврейку Ирину Райхенберг.. Роман Шухевич помог с изготовлением для девочки новых документов на имя украинки Ирины Рыжко, по которым она значилась дочерью погибшего офицера Красной Армии, и что после того, как Наталья Шухевич была арестована гестапо, Роману Шухевичу удалось переправить девочку в сиротский приют при женском грекокатолическом монастыре василианок в Пилипове, близ местечка Кулыкив — в 30 км от Львова. Информация стала известна только в 2008 году после обнародования материалов архива СБУ.

    “Движение украинских националистов не было антисемитским. Бандеровские лидеры спасали евреев в годы Холокоста и сражались вместе с ними в рядах Украинской Повстанческой армии (УПА)», – заявил историк В.Вьятрович, на основании рассекреченных архивов КГБ.

    П’ять копійок: Хотелось бы отметить, что политтехнология «разделяй и властвуй» является излюбленным приемом Московщины, собственно Российской империи, СССР и сегодняшней Российской псевдо Федерации. Москва всегда стравливала и стравливает по сей день кавказские народы друг против друга, чтобы властвовать над этим регионом. Было и есть искусственное стравливание татар и башкортов. Из этой же серии миф об антисемитизме украинцев. Хотя на самом деле, именно имперская Москва исповедовала скрытую (бытовую), а иногда не прикрытую махровую юдофобию. Вспомните хотя бы лозунг «Бей жидов – спасай Расею!».

    Разумеется, черные страницы двусторонних взаимоотношений существуют у большинства народов мира. Но, в 21 веке глупо пенять на фобии к какой-либо национальности. Исключения составляют существующие по сей день империи, в т.ч. и Российская Федерация.

  14. Кизино захватывало провесинь во львове. Действовали нагло, дерзко и беспредельно. Житомир еще получит от этой оравы по полной. Готовтесь!

  15. Вова! То что ты враг донецкой банды — это хорошо! Но то что ты друг Медведчука — это хуево!

  16. В Украине грядут новые назначения, и есть странная тенденция — на посты, которые имеют статус “покупаемые” назначают соратников Януковича . Получается, что новой власти нужны деньги, и не смотря на политические взгляды любой, кто может заплатить, сядет в новое кресло?! Один из ярких примеров вышесказанному, решение Министра Аграрной политики и продовольствия Украины Швайки И.А. о назначении на должность председателя Госрыбагентства Украины Дробота Ивана Ивановича. Начиная с 2003 года, когда Дробот И.И. создадал на Кременчугском водохранилище фирму «ВИТЭКО», он стал основным браконьером региона, о чем известно всем рыбакам Украины. Об этом свидетельствует судовая тяганина его лично с органами рыбоохраны, начиная с 2004 года. За неутолимую жадность и воровство имущества местные рыбаки сломали ему пальцы рук. В 2010 году, как член команды Януковича Дробот И.И. занял пост заместителя председателя Государственного комитета рыбного хозяйства Украины. Совместно с тогдашним председателем госкомрыбхоза Довбышем они «нагнули» всех рыбаков на сборы взяток за выделение квот на вылов рибы. Вместе с тем предприятие Дробота И.И. фирма «ВИТЭКО» получила огромные преференции относительно браконьерского промысла в Сулинском заказнике Кременчугского водохранилища, где уничтожала икряную рыбу в огромных колличествах. Используя средства, собранные путем поборов с браконьеров и рыболовных артелей, Дробот И.И. финансировал предвыборные проекты партии регионов в Полтавской области, за что и был поощрен бывшим президентом — в период проведения административной реформы в 2011 году Дробот И.И. был повторно переназначен Януковичем, уже на должность заместителя председателя Госрыбагентства Украины к г-ну Дронику В.С. Такую “любовь” к партии регионов Дроботу И.И. привил его земляк — кременчужанин Андрей Кравец, который являлся руководителем Государственного управления делами президента Януковича и удачно организовал в 2007 году отчуждение государственной резиденции “Межгорье”, в последствии ставшей частным имением Виктора Федоровича. После того, как Дробот И.И. стал открыто принимать участие в коррупционных схемах и поборах для собственной наживы, председатель Госрыбагентства Дроник В.С. перевел его с должности своего заместителя в Полтавское областное управление рыбоохраны. 5 февраля 2013 года кульминацией деятельности Дробота стало его привлечение Кременчугским межрайонным экологическим прокурором к административной ответственности за коррупцию. 17.04.2013 года постановлением Крюковского районного суда г.Кременчуга Дробот И.И. признан виновным в совершении правонарушения, предусмотренного ст.172-7 КУоАП. Сейчас Дробот И.И. переоформил свою фирму «ВИТЭКО» на подставное лицо и с помощью своих лоббистов — депутатов от партии регионов пытается попасть на руководящую должность в рыбной отрасли. При всем этом Дробот И.И. не имеет ни соответствующего образования, ни опыта работы в рыбной отрасли. А его возраст – 62 года, не позволяет даже говорить о каких-либо реформах с его стороны, а только о получении соответствующей государственной пенсии. Получается, коррумпированность новой власти на руку партии регионов! Использование в политике при смене власти “Троянских коней” старо, как мир. Именно они, используя свои должности, занимаются провокациями, подрывая авторитет новой власти (показывают разницу). Если “черви” Януковича раскупят должности и внедрятся в каждую отрасль страны , то через некоторое время именно они и сожрут изнутри новую власть. Уважаемые! Если мы и говорим о люстрации в органах власти, о борьбе с коррупцией, о назначении профессиональных, честных, порядочных людей и отстранении от власти команды Януковича, то это точно не о Дроботе И.И.

  17. Результати журналістських розслідувань діяльності нового керівництва Міністерства аграрної політики і продовольства засвідчують, що чисельні оборудки з бюджетними фінансами, державними землею та майном, які були “нормою життя” при попередній владі, залишаються такими ж і при діючій. Міністру Ігореві Швайці, як видається, вдалося дуже швидко налагодити діяльність корупційних схем.

    Початок читайте тут:

    Комуністичний бізнес “Свободи”: як нинішній протеже Швайки здав “Магарач” під дачу Януковича

    Комуністичний бізнес “Свободи”. Ч. 2

    Будь-які завдання виконують конкретні особи. За два місяці роботи міністра аграрна спільнота не тільки не відчула позитивних змін, але навіть і не почула його бачення кадрової політики. Чисельні питання громадських організацій з цього приводу до Ігоря Швайки, що лунали на Аграрному форумі 11 квітня, він проігнорував, тому що… просто не з’явився на цьому засіданні найвищого представницького органу аграріїв України. Практично всі учасники форуму були одностайні у думці, що головною причиною відмови міністра взяти участь у роботі Аграрного форуму є його невдале керівництво відомством, у тому числі і кадрова політика (до речі, Швайка виявився єдиним міністром аграрної політики, що проігнорував подібне засідання).

    А як же проголошена новою владою співпраця виконавчої влади з громадським суспільством? Спроба створити “під себе” нову громадську організацію – Аграрну раду – виглядає смішною: ні досвіду, ні впливу на громадськість Ігор Швайка не має.

    Практично всі керівники, що були причетні до чисельних фінансових оборудок, розбазарювання державної землі та майна, залишаються на своїх посадах.

    Так, перший заступник міністра Іван Бісюк, що був, за підозрою правоохоронних органів, правою рукою колишнього міністра Миколи Присяжнюка у його незаконних фінансових аферах, продовжує працювати і при чинному міністрі. Фахівцям добре відомо, що у 2012 році пан Бісюк потрапив у крісло першого заступника міністра з посади голови Державної ветеринарної і фітосанітарної служби (ДВФС). А цю посаду він отримав у спадок від колишнього державного комітету ветеринарної медицини, куди потрапив за квотою Комуністичної партії.

    І якщо про струнку корупційну систему поборів від рівня районних управлінь до самого керівництва служби відомо тільки обізнаним, то дві гучні справи пролунали на всю державу.

    Перша — ще у 2011 році, коли заступник Бісюка Олександр Жук був спійманий “на гарячому” під час отримання хабара в особливо крупних розмірах. Хабар був платою за чергову порцію імпортованого в Україну глибоко замороженого м’яса. Не будемо аналізувати негативний вплив такого імпорту на стан тваринництва у державі (це тема окремої розмови), а тільки зазначимо, що “збір” на користь керівництва служби складав 35$ за кожну тону імпортованого м’яса, а кількість таких тон протягом року перевищувала 200 тисяч.

    То ж тільки за цей напрям “роботи” Іван Бісюк і “сотовариші” мали у рік більше 7 мільйонів зелених. Ми оперуємо доволі точними цифрами, тому що вони відомі не тільки керівництву служби, але й середній ланці управлінців, з якими нам вдалося поспілкуватися. Одна з не багатьох, ця справа закінчилася судом і хабарник отримав 8 років ув’язнення, але вершина корупційного айсбергу в особі керівництва державної служби і профільного міністерства залишились недоторканими. Але хто з читачів повірить, що такі масштабні побори у мільйони доларів організував звичайний заступник служби, не поділившись при цьому з своїм керівництвом?

    Друга справа 2014 року пов’язана з ім’ям першого заступника ДВФС Вадима Симонова, у якого під час обшуку конфіскували майже 2 млн. дол. США. Якщо близький, у тому числі і родинний зв’язок Симонова з колишнім міністром Миколою Присяжнюком, був висвітлений у пресі, то безпосередня підпорядкованість Симонова першому заступнику міністра Івану Бісюку залишилася поза увагою журналістів. Але саме він, навіть за офіційним розподілом обов’язків між заступниками міністра, контролював державну ветеринарну і фітосанітарну службу, яку зробив однією з найбільш корумпованих.

    Побори за зернові сертифікати, оформлення карантинних дозволів, ветеринарні довідки, особливо на експорт та імпорт сільськогосподарської продукції залишаються, як і при попередній владі. Про це вголос говорять практично всі учасники аграрного ринку. Нескладні розрахунки, з урахуванням обсягів експорту сільськогосподарської продукції і імпорту харчів, показують, що обсяги корупційних оборудок складають десятки мільйонів доларів на рік. Тож інформація, що циркулює коридорами міністерства, про сплату Бісюком і його командою у ДВФС 5 млн. дол. Ігорю Швайці, дуже схожа на істину. Бо як інакше пояснити поведінку міністра стосовно свого “нового” “старого” першого заступника? Саме його він називає одним з найавторитетніших керівників галузі. Хоча зараз особисто Бісюк бажає покинути міністерське крісло і сховатися у спокійнішому кабінеті голови ДВФС: і доходи ті ж самі, і вдається не так очі муляти журналістам і громадськості. Для цього у нього є всі підстави: і організована його тестем Павлом Достоєвським (одним з колишніх керівників ветеринарної служби України) “підтримка” громадськості, і необхідний фінансовий ресурс, і, найголовніше, порозуміння з міністром. Саме це остання новина, що активно обговорюється у ветеринарному середовищі. Тож, факти свідчать самі за себе: співпраця “Свободи” з представниками комуністичної партії з метою продовження діяльності корупційних схем очевидна.

    Продовжує керувати Аграрним фондом (АФ) Олександр Кирюк, що також був призначений ще Присяжнюком. Аграрний фонд відсторонився від своєї основної функції – фінансових та матеріальних інтервенцій на внутрішній продовольчий ринок, а займається виключно комерційною діяльністю. Як пояснили нам експерти Аграрного союзу, обвал цін на сільськогосподарську продукцію у 2013-2014 маркетинговому році є результатом ось такої діяльності Аграрного фонду. Замість того, щоб виходити на ринок у липні-серпні під час збирання врожаю і пропонувати сільгосптоваровиробникам справедливу ціну на продукцію, чим руйнувати зговір зернотрейдерів на внутрішньому ринку, Аграрний фонд у 2013 році перейшов на форвардні закупівлі зерна за середніми цінами на ринку. Таким чином, АФ став одним з нечисельних комерційних зернотрейдерів, а не регулятором аграрного ринку, як це визначено законом. На жаль, сподівання аграріїв, що новий міністр виправить ситуацію і поверне діяльність Аграрного фонду у визначений законом напрям, не виправдалися. АФ продовжує практику форвардних закупівель зерна по “смішним” на сьогоднішній день цінам – 1560 грн/т.

    Чому добродій Швайка продовжує справу свого попередника?

    Як розказували чисельні власники і керівники сільськогосподарських підприємств Вінницької, Київської, Полтавської, Черкаської та інших областей на Аграрному форумі, їм пропонують у поточному році, як і у минулому прийнятні умови по форварду: 12-15% відкату за безвідсотковий кредит від Аграрного фонду. При відсутності кредитів від комерційних банків, частина аграріїв змушена йти і на такі подачки з боку державних органів. Зрозуміло, що кошти підуть не на рахунок підприємства, а у кишені керівництва. І мало віриться, що міністр не обізнаний з такою діяльністю АФ.

    Обурило широкі кола аграріїв і призначення на посаду Голови державної сільгоспінспекції Миколу Поєдинка. Саме він був першим керівником цієї нової структури, що створила колишня влада для організації системних поборів з товаровиробників. В одну кишеню почали стікатися кошти від технічного огляду сільськогосподарської техніки, атестації насіннєвих посівів, інспекції земельних відносин, обстежень багаторічних насаджень, тощо. І саме Поєдинок, за чутками в професійному середовищі, був організатором такої корупційної системи. Так докерувався сільгоспінспекцією, що навіть колишній міністр Присяжнюк вимушений був звільнити його, не допоміг навіть захист колишнього першого віце-прем’єр-міністра. Але такий “досвід” роботи Поєдинка знадобився новому міністру Швайці. Які завдання він ставить новому “старому” керівнику Держсільгоспінспекції?

    Якщо ознайомимося зі списком директорів департаментів міністерства, то знову побачимо ті ж самі обличчя, що і при попередньому міністрі. Хіба що відсутній Вадим Трюхан — директор департменту зовнішньоекономічних зв’язків, якого Бісюк звільнив на нараді з директорами департаментів — за участь в акціях на Майдані.

    Потрібно визнати, що серед директорського корпусу міністерства чимало досвідчених і чесних керівників. Але виникає питання, хто ж був виконавцем чисельних фінансових оборудок при попередній владі? Невже тільки особисто міністр і його перший заступник? Де обіцяна “Свободою” люстрація представників злочинної влади на прикладі конкретного міністерства, яким керує представник цієї політичної партії?

    Підтримує діючий міністр і керівництво Національною академією аграрних наук і особисто Президента Василя Петриченка, що скомпрометував себе чисельними фактами співпраці з представниками колишньої влади по розбазарюванню державної землі і майна. Деякі факти його діяльності ми висвітлили у попередніх публікаціях. Прикладів для відповідних кадрових висновків більш ніж достатньо. Але реакція міністра Швайки абсолютно протилежна тій, на яку очікує громадськість. Він не перевірив жодного викладеного нами і іншими журналістами фактів. Більше того, не тільки “прикриває” Петриченка від відповідальності за скоєні правопорушення, але й дав йому команду тимчасово відійти від справ. Президент НААН уже 1,5 місяці не з’являється на роботі, ховаючись за тривалі відпустки та непоодинокі лікарняні.

    Міністр Швайка “турбується” не тільки про президента, але й не забуває і його найближчих посібників. Всупереч статуту НААН, Швайка дав вказівку Петриченку призначити на час своєї відсутності виконуючим обов’язки Президента не першого віце-президента Ігоря Гриника, а віце-президента Гадзала, який завзято виконує усі вказівки міністра. Особливо помітний пан Ярослав Гадзало у перерозподілі впливів на дослідні господарства і призначеннях на місця директорів дослідних господарств людей міністра. Мабуть, за ці та інші “заслуги” Швайка запрошує Гадзала на вакантну посаду заступника міністра аграрної політики і продовольства, уже і кабінет на Хрещатику, 24 йому приготував.

    Виходить, що досвід, набутий Гадзалом на посаді віце-президента НААН з махінацій із державною землею і майна, потрібний особам від попередньої влади і бізнесу, потрібен і діючій владі. Навіть чисельні обурення громадськості, у тому числі і вимоги представників Майдану щодо звільнення з посад корумпованих керівників аграрної академії, залишаються без уваги. Чимало питань у кадровій політиці і в інших підпорядкованих Міністерству відомствах. Це і державні агентства лісових ресурсів та земельних відносин, департаменти с/г облдержадміністрацій та інші. Які зміни проходять у цих центральних органах виконавчої влади і як відповідають задекларованим новою владою принципам державного управління, проаналізуємо в наступних публікаціях.

  18. Як попав на посаду прокурора міста Києва чиновник із корумпованної виконавчої служби Герасимюк дивуються даже деякі керівні посадовці Генеральної прокуратури(який же він прокурорський профі,чому він може навчити молодих,незнає з якого боку підійти до нового КПК)) і він за собою тягне таких же,або залишає донецьких,зокрема кума Пшонки_першого заступника і гуляку Лупеко,вірну подругу Артема Пшонки і смотрящу по цивільних судах Хомич,вони і зараз спілкуються та доповідають обстановку куму старшого Пшонки Ударцову,якого з невідомих,а може відомих причин залишидли заступником Генпрокурора та професорам Академії Генпрокуратури Белоусу та Софієву,а ті Пшонкам.Як працювала схема поборів при Артемі так вона і працює.А це столиця,боюсь щоб не було як в Одесі.(закупили і міліцію і прокуратуру).

  19. Денис Дымченко

    Мертва Украина. Сгорела живьем.
    Убита в Одессе нацистским зверьем.

    Девчонкою глупой, что радостно жгла
    Ведь думала русских, а дом свой сожгла.

    Тебя укрывал паренек молодой,
    Обнял, защищая, и умер с тобой.

    Рубили ей ноги, рубили дубьем
    Смеялись, визжали и пели притом.

    Убита в Славянске, что стал Славенград
    Убил тебя сын — галицийский солдат.

    Прощай Украина, страдальцев земля
    Нам горько, мы плачем, хороним тебя.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ