Человек не терпит насилия!

Зупиніть суддю-корупціонера Васильківського міськрайонного суду Київської області Пироженка О.В.

Зупиніть суддю-корупціонера Васильківського міськрайонного суду Київської області Пироженка О.В.

За матеріалами подання Вищої ради юстиції прокуратурою Київської області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42013100000000192 відомості про винесення колишнім суддею Васильківського міськрайонного суду Київської області Пироженком О.В. завідомо неправосудного рішення у цивільній справі №1008/2162/12 про стягнення заборгованості за договором оренди, виселення та визнання права власності на квартири №№ 95, 302, 307, 308, 317 по проспекту Бажана, 1М у м. Києві.
Винесення зазначеного незаконного рішення суддею Пироженком О.В. набуло значного резонансу у засобах масової інформації, оскільки цим рішенням простих громадян України намагалися рейдерством виселити з квартир та визнати право власності за незрозумілою особою, яка не мала відношення до ОСББ.
Мова вже не йде про те, що суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Пироженко О.В. мабуть вважав, що проспект М.Бажана у м. Києві веде та пересікає територію Васильківського району та підпадає під його юрисдикцію.
Так, у місті Києві по проспекту М.Бажана, 1М, на Позняках, мається багатоквартирний будинок, що обслуговує ОСББ “Авангард-Добробут”, який створили самі мешканці, і самі ж ним керують.
Забудовник ще у 2007 році, при введенні будинку в експлуатацію, передав ОСББ 5 службових квартир №№ 95, 302, 307, 308 та 317, які були побудовані за кошти інвесторів та є їхньою спільною власністю.
Так було до 12 квітня 2012 року, коли знаменитий суддя Васильківського міськрайонного суду Пироженко О.В. не виніс рейдерське рішення та визнав право власності відразу на п’ять київських квартир за громадянином Литовченком Д.В.
Підставою для цього став позов Литовченка Д.В. до якогось громадянина Сперисенка, який нібито не заплатив йому орендну плату за три місяці користування вказаними п’ятьма квартирами у 2010 році.
Навіть якщо не заморочуватись тим, де Васильків, а де Київ, тобто тим, що позови щодо нерухомого майна розглядаються тільки за місцем знаходження майна (ст.114 ЦПК) і тільки Дарницький районний суд м. Києва міг розглянути питання визнання права власності на майно, що знаходиться у Дарницькому районі м. Києва, не покидає відчуття повного абсурду.
І це ще не усі шедеври феноменального рішення.
Зайве нагадувати, що ані Литовченко Д.В., ані Сперисенко ніколи не мешкали у будинку по проспекту Бажана, 1М у м. Києві та ніколи не були тут зареєстровані.
А вже рівно через 10 днів (так би усі виконавчі листи видавались) суддя Пироженко О.В. видав Виконавчий лист щодо виселення усіх жителів з п’яти квартир, у тому числі неповнолітніх дітей.
22 травня 2012 року мешканцям будинку абсолютно випадково стало відомо про це судове рішення, тому що судовий виконавець залишив консьєржу копію постанови про відкриття виконавчого провадження.
29 травня 2012 року державні виконавці, міліціонери та звичайні гопники прибули “вселяти” Литовченка Д.В. відразу в 5 квартир.
Як же їх неприємно здивувало, що у квартирі N95, наприклад, живе родина з немовлям. Але це не йде в жодне порівняння з шоком сім’ї, яка має договір оренди на дану квартиру і платить за її оренду грошові кошти.
Члени правління ОСББ відразу прибули на місце з підтвердженням прав на службові квартири і спробували зупинити свавілля. Цього дня їм вдалося спровадити рейдерів, і ті пішли, залишивши Акт на добровільне виселення людей з квартир.
І лише з ініціативи та наполегливості членів ОСББ Апеляційним судом Київської області було скасовано завідомо незаконне рішення судді Пироженка О.В., а останнього, як вважалось, буде притягнено до кримінальної відповідальності…
Однак, наразі, є велика проблема для закінчення цього кримінального провадження шляхом направлення до суду обвинувального акту і притягнення до кримінальної відповідальності судді Пироженка О.В. це – особисті зв’язки останнього з вже колишнім прокурором Київської області Витязем М.І. Окрім цього, у Пироженка О.В. є такий собі адвокат-рішала, як його називають у Василькові, Пагор Борис Борисович, колишній заступник Васильківського міжрайонного прокурора, який і допомогає йому замітати сліди.
Взагалі, вказаний адвокат Пагор Б.Б. та суддя Пироженко О.В. вже на протязі близько 5 років пліч-о-пліч обкрадають Васильківців, і не тільки, задля вирішення питань у сфері правосуддя. Адвокат Пагор Б.Б. є таким собі посередником між простими смертними та судом…Як хвастається останній, немає справ, якіб він не міг потопити у Васильківському суді…
Враховуючи вищевикладене стає питання, чому у кримінальному провадженні №42013100000000192 за даним фактом, досудове розслідування у якому з початку грудня 2013 року здійснюється прокуратурою Київської області, ще й досі колишньому судді Васильківського міськрайонного суду Пироженку О.В. хоча б не повідомлено про підозру та не обрано запобіжний захід. Невже для того щоб допитати позивача та відповідача, секретаря і помічника судді, витребувати справу у суді і виконавчій службі та, при необхідності, провести судову почеркознавчу експертизу необхідно більше 4 місяців…
Чи можливо хтось із прокуратури Київської області взяв це кримінальне провадження під особистий контроль…

Як стало відомо ОСББ це не єдине незаконне рішення судді-корупціонера Пироженка О.В.
Так, у 2008 році суддя Васильківського міськрайонного суду Пироженко О.В. виніс завідомо незаконне рішення щодо визнання право власності за фізичною особою Іщенком В.В. шляхом безоплатної приватизації на земельні ділянки площами 22,7134 га та 6,00 га у межах Великовільшанської сільської ради Васильківського району Київської області, забов’язавши при цьому сільську раду винести завідомо незаконне рішення про надання у приватну власність шляхом безоплатної приватизації Іщенку В.В. зазначених земельних ділянок (протокол та рішення сесії Великовільшанської сільської ради №122-18-5 від 01.04.2008). Більш того, на підставі зазначеного вище незаконного рішення судді Пироженка О.В. сільська рада внесла завідомо незаконні відомості до земельно-шнурової книги Великовільшанської сільської ради, відповідно до якої за Іщенком В.В. рахується 22,7134 га землі по вул. Колгоспній та 6,00 га землі по вул. Шевченка у с. В. Вільшанка Васильківського району.
На підставі вищевказаного незаконного рішення суду та сесії сільської ради Іщенко В.В. в порушення земельного законодавства без розроблення та затвердження проекту із землеустрою на підставі технічної документації отримав державні акти на вказані земельні ділянки з кадастровими номерами: 3221480701:01:012:0001 та 3221480701:01:030:0003.
Таким чином, близько 29,0 га землі, що належала громаді, безоплатно перейшла громадянину Іщенку В.В.
Звичайно як же судді Пироженку О.В. без корупційних дій при реалізації пайових земель та обходу мараторію.
Так, 3 лютого 2009 року суддею Васильківського міськрайонного суду Пироженком О.В. у справі № 2-530/2009р. винесено завідомо незаконне рішення про задоволення позову та стягнення з відповідача Ренсевича Володимира Андрійовича на користь позивача грошову суму в розмірі 194 000,00 грн шляхом звернення стягнення на земельну ділянку площею 2,410 га, яка розташована на території Саливонківської сільської ради Васильківського району Київської області і належить відповідачу на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку серії КВ№020777, загальною площею 2,410 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 3221487100:03:001:0052. Визнавши за позивачем право власності на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка була надана як пай.
Не віриться, що суддя такого району як Васильківський не знав, що відповідно до перехідних положень Земельного кодексу України не допускалася і не допускається: купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення земельних ділянок, які перебувають у власності громадян для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб.
Угоди (у тому числі довіреності), укладені під час дії заборони на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), визначених підпунктами “а” та “б” цього пункту, в частині їх купівлі-продажу та іншим способом відчуження, а так само в частині передачі прав на відчуження цих земельних ділянок та земельних часток (паїв) на майбутнє є недійсними з моменту їх укладення (посвідчення).
Отже, суддя Пироженко О.В. виносив це завідомо незаконне рішення обізнано, що підтверджує його умисел та корисний мотив.

І, звичайно, це не всі завідомо незаконні рішення судді-корупціонера Пироженка О.В….при проведенні відповідних перевірок виявляться і інші факти…
Враховуючи викладене, ОСББ просить Генеральну прокуратуру України:

1) Внести відомості до ЄРДР за фактом винесення суддею Васильківського міськрайонного суду Пироженком О.В. завідомо незаконного рішення про визнання право власності шляхом безоплатної приватизації на земельні ділянки площами 22,7134 га та 6,00 га в інтересах фізичної особи Іщенка В.В. у межах Великовільшанської сільської ради Васильківського району Київської області;
2) Внести відомості до ЄРДР за фактом винесення 03.02.2009 суддею Васильківського міськрайонного суду Пироженком О.В. у справі № 2-530/2009р. завідомо незаконного рішення про звернення стягнення на земельну ділянку площею 2,410 га ПАЙ на час дії мараторію.
3) Об’єднати кримінальні провадження з кримінальним провадженням №42013100000000192 за ч. 1 ст. 375 КК України досудове розслідування у якому здійснюється прокуратурою Київської області.
4) Забов’язати прокуратуру Київської області не допускати тяганини та порушення розумних строків при здійсненні досудового розслудвання.
5) Для виявлення інших фактів завідомо незаконних рішень доручити проведення відповідної перевірки усіх рішень, винесенних суддею Васильківського міськрайонного суду Пироженком О.В.

Представники ОСББ ”Авангард-Добробут”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ