Человек не терпит насилия!

Революція померла? Хай живе революція!

Віктор Федорович ніколи не втомиться вчити нас збирати Майдан – поки Майдан сам не відбере в нього таку можливість. Питання в тому, чи готові вчитися ми самі. Календар уперто показує 25 грудня, а мозок усе одно ніяк не може позбутися враження, що країну знову занесло в 30 листопада. Здавалося б, майже місяць минув відтоді, коли скривавлені ранкові стрічки новин повідомили нам, що після цієї ночі так жити більше неможна, – а вже, виявляється, пройшов (народився-погуляв-згас) цілий революційний цикл, і в двері вже нахабно стукається новий.

Знову вночі, за відчутної кількісної та силової переваги, нападають на жертву, запідозрити яку в корисливих мотивах язик не повернеться навіть у Чечетова. Знову кожен із нас відчуває, що ця жертва за наші спільні переконання робила більше, ніж ми самі, й не сумнівалася в доцільності та успішності нашої революції навіть тоді, коли всі вже майже втратили надію й поїхали по домівках спати. Знову саме це відчуття особистої провини за те, що «не вберегли» та втратили пильність перед завжди готовим ударити ворогом. Знову, як тоді, люте бажання будь-що та будь-як помститися за те, що вдарили не тебе, поки ти спав чи читав френдстрічку, а того, хто продовжував боротьбу незважаючи на всі зовнішні обставини.

Саме з цим відчуттям ми збиралися на Михайлівській 30 листопада, і сьогодні, через місяць крові, сліз, газу, диму, барикад, пісень, радощів та розчарувань, знову опинилися там само. З одного боку, втрата місяця в буремні нинішні часи може означати втрату чи не цілого життя, а з іншого, свіжий досвід нашої чергової покійної революції дає нам останній шанс цього разу виконати роботу над помилками й таки здійснити обрану місію.

Бентежить слово «покійної»? Змиріться та усвідомте: та революція, яка почалася 30 листопада, справді тихо померла, й саме на знак цього на її кістках було створено ВО «Майдан». Та революція скінчилася минулої неділі – так само, як разом із від’їздом опозиційної трійки з-під стели до Савіка в ніч на 30-те скінчився студентський Євромайдан. За старі гасла виходило все менше й менше народу, і лише нова революція народжує гідний боротьби сенс.

Отже, що ми встигли зрозуміти за 25 суворих днів грудня? Сувора рішучість Фейсбуку, готового за те, що ці уроди зробили з обличчям Тані, стріляти, ламати, різати та палити, нині обов’язково підкріплюється каяттям за пісні й танці перед сценою. Навряд, звісно, до них не повернуться хоча б за тиждень (попри весь невеселий пафос ситуації від потреби психологічної розрядки постійних мешканців табору нікуди не дітися), але сьогодні це вважається чи не головним ворогом революції. Бо саме з піснями та танцями в більшості мітингувальників почав асоціюватися той самий «мирний протест». Натомість революції варто були би згадати не бездіяльність останніх двох тижнів, подаровану ігнором з боку влади, а справжній досвід силового, хоч і мирного, протистояння з режимом.

Можна скільки завгодно сперечатися щодо того, чому внутрішні війська в ніч на 11 грудня, прорвавшись на Майдан, не ризикнули напасти на жінок під сценою, а зупинили наступ. І що би було, якби відповідний наказ було отримано. Але славна битва за барикаду на Інститутській наочно продемонструвала, що злагоджена робота захисників Майдану здатна забезпечити не лише оборонні, але й наступальні дії. Шок для силовиків полягав у тому, що «мирний протест» здатен не просто встояти під напором броньованих гоблінів, але й абсолютно мирно відтіснити їх самих у разі потреби. Адже саме так було відвойовано дерев’яну конструкцію, яку вже почали були розтягувати на шмаття комунальні «тітушки».

Зазначмо, що в обороні барикади на Інститутській брала участь не така й велика кількість народу – порівняно з сотнями тисяч на недільних віче так узагалі крапля в морі. Тож, хоч оцінити реальну силу та міць Майдану навіть не видається можливим, пройтися мирним щільним катком по Банковій повсталий народ завжди зможе. Принаймні поки морозом скуті водомети.

У ту ж саму ніч на барикадах Майдан показав і ще одну свою абсолютно мирну та ефективну зброю – контрнаступом революції було відрізано купку бійців внутрішніх військ, які одразу ж стали не страшнішими за мокрих кошенят. Так, 11 грудня хлопців крізь стрій провели до своїх та ще й передали погублені щити, але ж ніхто не заважав і не завадить повстанцям у більш критичній ситуації їх просто роззброїти. Чи багато їхніх колег погодяться протистояти натовпу, від якого можна отримати здачі тим самим кийком, хоч, певно, й не настільки боляче, як від катів-професіоналів?

Ще одне питання, притомної відповіді на яке досі не дав жоден із революціонерів: чому так і не захопили «Український дім»?! 1 грудня тисяча веселих громадян промарширувала під суворий екс-музей Леніна, годину проскандувала під його дверима «Міліція з народом!» (саме в ці хвилини «Беркут» зачищав Банкову), чекаючи, що керівництво споруди ось-ось накаже двом десяткам міліціонерів із охорони вийти самостійно й здати будівлю. За годину наказ таки надійшов – від революційних ватажків: облишити будинок, який «ми обов’язково візьмемо пізніше». Відтак величезна будівля, в якій могла би розміститися значна кількість мітингувальників, так і лишилася осторонь революції, що дало змогу Партії регіонів влаштувати провокативний Антимайдан прямо під її сходами, на Європейській площі. Будинок віддалений від основного периметру, і через це його важко охороняти? Не більше, ніж Київрада чи екс-Жовтневий палац. Зате розмістити там посилений резерв, який міг би оточити нападників у разі прориву з боку Європейської площі чи вулиці Михайлівської, аж ніяк би не завадило. Та, відверто кажучи, не завадить і зараз.

Як бачимо, незадіяні резерви «мирного спротиву» в Майдану є й були весь цей час, хоча революція терпляче вирішила чекати нападу та зміцнювати барикади, гріючись чайком та танцями Руслани. Що ж тоді дивного в тому, що Віктор Федорович летів до Володимира Володимировича з легким серцем та чистим штанями, а потім і наказав виловлювати євромайданівців по всій «території свободи», розширеній зі сцени язиком Юрія Луценка?

Головне розуміння, яке дав Україні грудневий Євромайдан – що народ таки є силою, яка може диктувати свою волю кожній скотині, яка про це забуде, – незалежно від того, Янукович це чи скажений беркутьонок. От лише про цю силу треба регулярно нагадувати і не давати ані на секунду в ній засумніватися. Бо пам’ять у скаженого собаки чи дурного півня працює лише доти, доки не вщухає біль від удару у відповідь.

P.S.Сьогоднішня злива прокльонів на адресу бездіяльності співучого Майдану й суцільні обіцянки цього разу вже точно витрусити з Януковича душу завершилися… тим, чим і завжди: блаженним флешмобом «виріж із паперу череп із кістками, вклади в конверт та надішли Захарченку». Так, безумовно, це ж значно страшніше, ніж пісні й танці від Руслану: міністр уже, певно, штудіює досвід покійного Кравченка з теорії прикрих самогубств. А от завтра знову пікет під МВС, і, якщо вже навіть це не допоможе (хоча мусить же ж, аякже!), то й дачу попікетувати з’їздять.

Хлопці, якщо це, на вашу думку, й є нарешті рішуча бойова відповідь на противагу пісням і танцям, краще вже мирно співайте. Принаймні гімну України з мільйона горлянок ці уроди бояться значно більше.

Юрко КОСМИНА, для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

45 ответов

  1. Вот с таким контингентом мне приходится работать, прошу прощения у форумчан, заставь еврея богу молиться
    он и его обгадит…

  2. Ржу чивота. Дауны сами себе повалы кнопают и краткость восхваляют. От приматы, бляхамуха. Ну призывы тебе нравяца, де тебя пушычным мясом приглашают со всем стадом постоять. Ну это понятно, с недоразвитых какой спрос? Но за краткость благодарить, римляндь всякую с полупростынёй жывотнае тока може. Поскакалы бы вы хлопцы, умнее выглядили бы.

  3. провести всеобщую политико-экономическую забастовку с требованием под гарантии жизни зеку уйти в отставку…Остановить все заводы парохады и поезда одновременно. Голову зека Аметов Фирташ положат к ногам народа на следующий день. Экономические издержки и потери от стачки компенсируются в разы после вступления в ЕС и удушения коррупции….Кто за прошу….

  4. я -за!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    а єнтому казлу тіпо шишутс… тьфу на него — не вимовити — шоб тебе перекосячило!!!

  5. Дорогие мои сограждане! Я хоть сейчас готов выйти на бариканы. Но есть один вопрос. За кем и зачем? Чтобы завтра нас слили очередные политики? Да еще один вопрос? Кто первый из нынешних “лидеров” опозиции побежит первым нас продавать?

  6. Дорогой наш псих! Мы хоть сейчас готовы строить бариканы. Но есть один вопрос. За кем и зачем? Чтобы завтра нас слили очередные психи? Да еще один вопрос? Кто первый из нынешних психов побежит первым нас продавать?

  7. to-Псих

    А шо такое барикана7

    Это навегное когда будут погромы7

    Пгидется таки спгатать паспогт и вымазать

    усё лицо сажей, пусть подумают шо я негг.

    Нет, надо нам обьебитца таки с Госсеей,

    шчас позвоню Медвелчуку и узнаю как ского.

  8. из кризиса сегодня могут обеспечить три мероприятия –-первое майдану обратиться к правительству Германии в связи с узурпацией власти бандформированием , банкротством и дефолтом государства, полной дискредитации институтов власти-судов, прокуратур–-ввести временный протекторат с направлением высококвалифицированных специалистов в узловые в том числе силовые учреждения на переходный период до всеобщих выборов ВР Президента и КМУ.. Второе — немедленно разослать активистов майдана на базовые предприятия страны для проведения разъяснительной работы о необходимости проведения всеобщей стачки с ультиматумом о немедленной отставке Януковича под гарантии его жизни и семьи. Издержки от стачки быстро компенсируются вступлением в ЕС и уничтожением корупции новой властью в режиме протектората. Третье — в воскресенье заблокировать Межигирье живым щитом для долговременного давления на узурпатора.

  9. А вы не задумывались, что после такого лидерства и бездарного руководства триумвиратом Кличком, Яцеником и Тягнибыком на выборах 2015 года народ(простой-основные выборщики, пенсионеры и ветераны- ну тех которых вы за быдло считаете) пойдёт голосовать не за Януковича а против оранжевых!!!!!!!
    Так что спасибо Жителям Донбаса ( и всей Украины) за президента ……!!!!!!
    Сами делаете всё, что бы он прищёл второй раз!!!
    Дайте народу Украины НОРМАЛЬНОГО, ЧЕСНОГО, АДЕКВАТНОГО политика. Устраивающего ВСЮ Украину!!!!!!Так ведь нет. Имее, что имеем!

  10. Не треба боятися!Протестувати проти режиму всяким способом,крім насилля.Не дати цій владі жодного шансу на існуванняВони вже посипалися Залишилось зовсім мало.Тримаймося,бо назад дороги немає!.

  11. куча лая и неправда ваша! — и каждый из воспитанных системой лжи — как бы и прав и за вами интересно смотреть — но вы НЕ ПРАВЫ!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ