Человек не терпит насилия!

Революція померла? Хай живе революція!

Віктор Федорович ніколи не втомиться вчити нас збирати Майдан – поки Майдан сам не відбере в нього таку можливість. Питання в тому, чи готові вчитися ми самі. Календар уперто показує 25 грудня, а мозок усе одно ніяк не може позбутися враження, що країну знову занесло в 30 листопада. Здавалося б, майже місяць минув відтоді, коли скривавлені ранкові стрічки новин повідомили нам, що після цієї ночі так жити більше неможна, – а вже, виявляється, пройшов (народився-погуляв-згас) цілий революційний цикл, і в двері вже нахабно стукається новий.

Знову вночі, за відчутної кількісної та силової переваги, нападають на жертву, запідозрити яку в корисливих мотивах язик не повернеться навіть у Чечетова. Знову кожен із нас відчуває, що ця жертва за наші спільні переконання робила більше, ніж ми самі, й не сумнівалася в доцільності та успішності нашої революції навіть тоді, коли всі вже майже втратили надію й поїхали по домівках спати. Знову саме це відчуття особистої провини за те, що «не вберегли» та втратили пильність перед завжди готовим ударити ворогом. Знову, як тоді, люте бажання будь-що та будь-як помститися за те, що вдарили не тебе, поки ти спав чи читав френдстрічку, а того, хто продовжував боротьбу незважаючи на всі зовнішні обставини.

Саме з цим відчуттям ми збиралися на Михайлівській 30 листопада, і сьогодні, через місяць крові, сліз, газу, диму, барикад, пісень, радощів та розчарувань, знову опинилися там само. З одного боку, втрата місяця в буремні нинішні часи може означати втрату чи не цілого життя, а з іншого, свіжий досвід нашої чергової покійної революції дає нам останній шанс цього разу виконати роботу над помилками й таки здійснити обрану місію.

Бентежить слово «покійної»? Змиріться та усвідомте: та революція, яка почалася 30 листопада, справді тихо померла, й саме на знак цього на її кістках було створено ВО «Майдан». Та революція скінчилася минулої неділі – так само, як разом із від’їздом опозиційної трійки з-під стели до Савіка в ніч на 30-те скінчився студентський Євромайдан. За старі гасла виходило все менше й менше народу, і лише нова революція народжує гідний боротьби сенс.

Отже, що ми встигли зрозуміти за 25 суворих днів грудня? Сувора рішучість Фейсбуку, готового за те, що ці уроди зробили з обличчям Тані, стріляти, ламати, різати та палити, нині обов’язково підкріплюється каяттям за пісні й танці перед сценою. Навряд, звісно, до них не повернуться хоча б за тиждень (попри весь невеселий пафос ситуації від потреби психологічної розрядки постійних мешканців табору нікуди не дітися), але сьогодні це вважається чи не головним ворогом революції. Бо саме з піснями та танцями в більшості мітингувальників почав асоціюватися той самий «мирний протест». Натомість революції варто були би згадати не бездіяльність останніх двох тижнів, подаровану ігнором з боку влади, а справжній досвід силового, хоч і мирного, протистояння з режимом.

Можна скільки завгодно сперечатися щодо того, чому внутрішні війська в ніч на 11 грудня, прорвавшись на Майдан, не ризикнули напасти на жінок під сценою, а зупинили наступ. І що би було, якби відповідний наказ було отримано. Але славна битва за барикаду на Інститутській наочно продемонструвала, що злагоджена робота захисників Майдану здатна забезпечити не лише оборонні, але й наступальні дії. Шок для силовиків полягав у тому, що «мирний протест» здатен не просто встояти під напором броньованих гоблінів, але й абсолютно мирно відтіснити їх самих у разі потреби. Адже саме так було відвойовано дерев’яну конструкцію, яку вже почали були розтягувати на шмаття комунальні «тітушки».

Зазначмо, що в обороні барикади на Інститутській брала участь не така й велика кількість народу – порівняно з сотнями тисяч на недільних віче так узагалі крапля в морі. Тож, хоч оцінити реальну силу та міць Майдану навіть не видається можливим, пройтися мирним щільним катком по Банковій повсталий народ завжди зможе. Принаймні поки морозом скуті водомети.

У ту ж саму ніч на барикадах Майдан показав і ще одну свою абсолютно мирну та ефективну зброю – контрнаступом революції було відрізано купку бійців внутрішніх військ, які одразу ж стали не страшнішими за мокрих кошенят. Так, 11 грудня хлопців крізь стрій провели до своїх та ще й передали погублені щити, але ж ніхто не заважав і не завадить повстанцям у більш критичній ситуації їх просто роззброїти. Чи багато їхніх колег погодяться протистояти натовпу, від якого можна отримати здачі тим самим кийком, хоч, певно, й не настільки боляче, як від катів-професіоналів?

Ще одне питання, притомної відповіді на яке досі не дав жоден із революціонерів: чому так і не захопили «Український дім»?! 1 грудня тисяча веселих громадян промарширувала під суворий екс-музей Леніна, годину проскандувала під його дверима «Міліція з народом!» (саме в ці хвилини «Беркут» зачищав Банкову), чекаючи, що керівництво споруди ось-ось накаже двом десяткам міліціонерів із охорони вийти самостійно й здати будівлю. За годину наказ таки надійшов – від революційних ватажків: облишити будинок, який «ми обов’язково візьмемо пізніше». Відтак величезна будівля, в якій могла би розміститися значна кількість мітингувальників, так і лишилася осторонь революції, що дало змогу Партії регіонів влаштувати провокативний Антимайдан прямо під її сходами, на Європейській площі. Будинок віддалений від основного периметру, і через це його важко охороняти? Не більше, ніж Київрада чи екс-Жовтневий палац. Зате розмістити там посилений резерв, який міг би оточити нападників у разі прориву з боку Європейської площі чи вулиці Михайлівської, аж ніяк би не завадило. Та, відверто кажучи, не завадить і зараз.

Як бачимо, незадіяні резерви «мирного спротиву» в Майдану є й були весь цей час, хоча революція терпляче вирішила чекати нападу та зміцнювати барикади, гріючись чайком та танцями Руслани. Що ж тоді дивного в тому, що Віктор Федорович летів до Володимира Володимировича з легким серцем та чистим штанями, а потім і наказав виловлювати євромайданівців по всій «території свободи», розширеній зі сцени язиком Юрія Луценка?

Головне розуміння, яке дав Україні грудневий Євромайдан – що народ таки є силою, яка може диктувати свою волю кожній скотині, яка про це забуде, – незалежно від того, Янукович це чи скажений беркутьонок. От лише про цю силу треба регулярно нагадувати і не давати ані на секунду в ній засумніватися. Бо пам’ять у скаженого собаки чи дурного півня працює лише доти, доки не вщухає біль від удару у відповідь.

P.S.Сьогоднішня злива прокльонів на адресу бездіяльності співучого Майдану й суцільні обіцянки цього разу вже точно витрусити з Януковича душу завершилися… тим, чим і завжди: блаженним флешмобом «виріж із паперу череп із кістками, вклади в конверт та надішли Захарченку». Так, безумовно, це ж значно страшніше, ніж пісні й танці від Руслану: міністр уже, певно, штудіює досвід покійного Кравченка з теорії прикрих самогубств. А от завтра знову пікет під МВС, і, якщо вже навіть це не допоможе (хоча мусить же ж, аякже!), то й дачу попікетувати з’їздять.

Хлопці, якщо це, на вашу думку, й є нарешті рішуча бойова відповідь на противагу пісням і танцям, краще вже мирно співайте. Принаймні гімну України з мільйона горлянок ці уроди бояться значно більше.

Юрко КОСМИНА, для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

45 ответов

  1. Что за противоречия на сайте? Виктория Андреева называет провокаторами таких как Юрко Космына. Вам это не напоминает противоречия депутатов в Верховной Раде?

  2. Стас, этот поток графоманства под ником “Юрко Космина” нет смысла продолжать.
    Этот человек несет явный бред, набор банальностей.

    Попросту флуд.

    Давай нормальных авторов.

    Где Москаля ежедневные статьи, где интервью с офицерами-отставниками с оценкой ситуации?

    Где анализ работы СБУ во время Евромайдана?

    Н…р это графоманство “Юрко Космина”, давай нормальный материал, Стас.

  3. анализ работы СБУ во время Евромайдана?

    Так брелочники опозорились по самые помидоры)))

    Им теперь в самый раз в коментах цитировать Киплинга)))

  4. Брелочникам даже доверить нельзя спецоперацию по журналистке, приходится мажоров проходимцев нанимать.
    Лично я всякие ланосы и шевроле сторонюсь. С водителя денег не заберешь, только геморой наживеш.
    Не ясно зачем они ее вели до ее хаты. Что бы потом таранить на людном и обвешенной камерами шоссе? Хотя судя по проезжающим мимо авто-это укр традиция и местная забава: тараны на правительственной трассе. Никто из проезжающих мимо, за 5-10 мин, даже в Гаи не звонил?
    Всегда не могу понять куда спрятались и заныкались специ из супер отрядов морских котиков, яструбов и др зверей. Военные неужели вам класно живется? Ну мвд, сбу лохов грабит, а у вас что з/п крутая на которую вы жируете. Страна садомазохистов. Из моих наблюдений в Киеве негативно и к власти и к Яныку относяться 90%, но пойти постоять в вс и тем более в 19.00 каждый день и создать массовку, пообщаться с людьми на майдане могут только 10-20%. Мотивация- а кто вместо Яныка, эти тоже потенциальные предатели, типо я что дурак что бы меня наеб…. как в 2004… Там одни гуцулы. И при этом инфу получают из теликов, а жопу оторвать и пойти своими руками потрогать вечно какие то отговорки.
    1. Лидеры из народа быстро не выходят и нужно опираться на тот материал опозиции который есть (радуйтесь что хоть такой остался). Враг моего врага-мой друг.
    2. Необходимо приходить как минимум по вс и общаться. Учавствовать в 1-2 акциях протеста в неделю. А какие еще пока варианты и планы? Будем дальше думать-креативить.
    3. Это неправда что ничего ваше присутствие не поменяет. Где антимайдан? Кто из нас мог предположить 2004 год и 1.12.13? Лично я от себя и людей неожидал такого, а они как неожидали. В этом сила.
    4. Да будут предатели типо Юща (а где другим взяться) и разочарование, но какие есть другие варианты? 2015 ничего не изменит.
    Нужно пробывать изменить страну, пытаться, ошибаться но пробывать. Лично меня устроит любой президент более слабый чем Янукович, несросшийся олигархическими связями и не сполжающийся в диктатуру небожители. Никакого честного суда, мвд, прокуратуры, сбу, выборов в 2015 и после не будет. Будет зажимание гаек, дорогой газ(типо закупил на два года наперед), издевательства олигархических работодателей и никакого мелко-среднего бтзнеса-одни супермаркеты.
    Люди променявшие еду на свободу не
    достойны и не получат ни первого ни второго.
    Военные вооруженных сил, а вы где?

  5. Никаких прокленов нет,но люди перестают понимать цель.Отсутствует программа и план действий,а это деморализует.Ну стоят,ночуют люди на майдане,а что дальше?Лозунги.Никто
    не работает с облсоветами,не создаются ячейки на местах,не доводтся цель и пути ее достижения и прочие орг ваопросы не осуществляются.Власть как может оппозиционерам по
    дыгрывает,просит,ну заберите власть,возьмите ответственность на себя,а они в ответ,а как
    это сделать?Решили правительство в отставку? Решили.Есть в тех или иных вопросах временные
    союзники и тут СВОБОДА,испугавшись такого шага,сносит памятник Ленину.Временные союзники,
    а точнее голоса за отставку компартия естественно отзывает.Результат оцените сами.Кожемякин
    проталкивает закон об амнистии без механизмов его реализации и применения.Результат оцените
    сами.Подумайте кто и куда вас ведет.Революция это качественные изменения,а не костры и лзунги,а избранные вами лидеры страдают скудоумием. В первую очередь у вас в сознании не произошли качественные изменения о целях и задачах.Власть дала повторно туже задачку
    избив и подрезав несколько активистов в Харькове,днепропетровске,Крыму,Киеве… и что?
    Слезы.А Кличко.Отправил семью в США и призывает всех праздновать новый год на майдане?
    Фигня все это и кадровый голод оппозиции.Растеряли вы потенциал,но народ проснулся и без
    вас до 2015 решит эти проблемы с новыми лидерами и орг структурой.Нашли революционерку
    Кужель.Она радуется что против нее возбудили уг дело и этим подчеркивает свою сопри
    частность к революции.Пусть Захарченко прекратит дело и она сдуется.Просто скандальная
    баба,а Захарченко полез с ней в полемику.Ну как его после этого назвать? В отставку.

  6. Правий ти Юрік! Народ знову не побачив чіткого плану дій опозиціі,і то як янукв спокійно поіхав в москву,він знав що дома ніхто навіть не пукне! яценюк дав гарантію гаранту? а хулі поводять людей по вулицях,і по хатах,чи ресторанах,а ви люди стійте! тепер новий клич-ударим автопробігом по межигіррю. А далі що? лідери уєбуть,а власників авто мінти защемлять! Ой нема в опозиціі ні голови,ні розуму

  7. to “ночной дозор”. Хочу зауважити, що ніколи не називала й не маю підстав називати “таких як Юрко Космина провокаторами”. Не розумію, хто це, “такі як він”, й тим паче, не маю ніяких підстав сумніватися в порядності й розумі колеги Космини зокрема. Те, що автори на ОРД говорять про різні аспекти сьогоднішніх подій, висловлюють і висвітлюють різнобічне ставлення до них, свідчить лише про те, що на нашому ресурсі немає “темників” або “генеральної лінії”, яку повинні відробляти журналісти, замість того, аби дійсно писати те, що зауважили й те, про що думають. Хіба — певну спільну лінію виробив нинішній час: ми всі вважаємо, і маємо підстави вважати, що режим мусить впасти.

  8. Обывателю,полностью поддерживаю, знакомые мои уже приехали с майдана, говорят что нечего было делать, поначалу была идея, но потом эти три лидера все просрали, и они больше не хотят стоять слушать их концерты, действия этих лидеров сводятся к нулю.

  9. Нужны действия, перемещения — это понятно, в стоячей воде ничего не меняется. В Харькове майдан стал проводить пешие переходы и сразу видна стала реакция людей, пока не участвующих, но по реакции — поддерживающих майдан. Многие не знают вообще, что происходит. В Харькове нет информации — гепа все сгреб под себя, только интернет, но “волю” притесняют, навязывая ”триолан”.

  10. Юрко КОСМИНА, для «ОРД»: «Головне розуміння, яке дав Україні грудневий Євромайдан – що народ таки є силою, яка може диктувати свою волю кожній скотині».

    Главное, что дал «Евро-майдан», который был антиукраинский уже по определению, потому как начался он под чужим флагом с требований немедленно слить свою страну ЕС, — это полная дискредитации Майдана, как формы протеста. Результат его даже не ноль, а отрицательный. Отрицательный потому, что после бесславного конца «евро-майдана» Янукович и гоп-компания окончательно избавились от синдрома Майдана-2004, который их тогда реально напугал и отодвинул от власти.

  11. Наближених прошу інформувати тріумвірат: Тягнибока, Кличка і Яценюка.

    Трійця лідерів повністю відтіснила “інакомисліє”, навідь не допустила до виступу 22.12. жодного!!! громадського активіста. ЖОДНОГО!!! Натомість створила об’єднання. Навіщо??? Руслана, присутня на сцені, заявила, що вона не належить до активістів і є волонтером. Хто дав право трійці політиків з сумнівною репутацією очолити майдан. Винести їх з майдану!!! І відразу появляться СМІЛИВІ, РОЗУМНІ І ПОСЛІДОВНІ ЛІДЕРИ, котрі висунуть владі ультимативні вимоги:
    1. Негайний Указ про звільнення Тимошенко. (Це і вимога ЕС, якщо забули!)
    2. Негайне виведення з Києва і околиць підрозділів ВВ і міліції, (в готовність №3) в тому числі і з дальніх околиць, наприклад, Черркаської колонії (там потіснили зеків і частину колонії заселили беркутами, щоб ближче до столиці-це нехай журналісти візьмуть на контроль)
    3. Уряд у відставку, розпуск парламенту, призначення виборів Президента і рад усіх рівнів. Створення тимчасового уряду (його повинен створити і затвердити кандидатури Майдан на Віче).
    4. Створення робочої групи і затвердження на Віче виборчого Кодексу. ГОЛОВНІ ПРИНЦИПИ ВИБОРУ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ — ЗА ВІДКРИТИМИ ПАРТІЙНИМИ СПИСКАМИ з ПІДРАХУНКОМ ГОЛОСІВ, ВІДДАНИХ ЗА ПАРТІЇ У КОЖНІЙ ОБЛАСТІ ОКРЕМО, З РІВНОЮ КІЛЬКІСТЮ ПРЕДСТАВНИКІВ (ПО 10 осіб) ВІД КОЖНОЇ ОБЛАСТІ (не залежно від кількості мешканців у області) плюс ДОДАТКОВО 5 чи 10 ОСІБ ВІД СТОЛИЦІ. Конституція дозволяє (не забороняє!!!) на Віче народу України внести тимчасові зміни (стосовно виборів і перехідного періоду) і в саму Конституцію,бо джерело влади — народ.

    У мене багато пропозицій. Та чи їх почують.
    1. Негайно створити тіньовий уряд.
    2. Негайно призначити наступників Генпрокурора, Голів судів усіх рівнів.
    3. Негайно вступити в переговори з генералами, якщо МОУ не забажає раптом перейти на сторону Майдану.

    Серед прокурорів, суддів, міліції, військових напевне знайдуться або з не зовсім втраченою совістю і честю, або ж вимушено втягнуті у співпрацю з владою і готові до розкаяння і співпраці з Майданом.
    СТИМУЛОМ ДО СПІВПРАЦІ ПОВИННІ БУТИ: ДОБРОВІЛЬНЕ ПОВЕРНЕННЯ НАГРАБОВАНОГО МАЙНА І КОШТІВ ТА ГАРАНТІЇ З БОКУ МАЙДАНУ НЕ ЗАСТОСОВУВАТИ ДО НИХ ЛЮСТРАЦІЇ, КРИМІНАЛЬНИХ ПЕРЕСЛІДУВАНЬ І КОНФІСКАЦІЙ ВСЬОГО награбованого МАЙНА І КОШТІВ СІМ’Ї (ДРУЖИНИ, ДІТЕЙ, БРАТІВ-СВАТІВ І Т,Д, — за зразком Туреччини).
    НЕГАЙНО ВИЗНАЧИТИ ЛІДЕРА, ВІН ПОВИНЕН БУТИ ОДИН (не з трійки цих боягузів!)

    Якщо так почнуть діяти — я повернусь на майдан. Там на мене дивилися, як на провокатора, коли запитав: де записують у партизани.

    Саме головне — НЕ ВИКОНАННЯ УЛЬТИМАТУМУ — ОГОЛОШЕННЯ ВЛАДИ ПОЗА ЗАКОНОМ! І АКТИ ГРОМАДСЬКОЇ НЕПОКОРИ (ПОВНИЙ ПАРАЛІЧ ВСЬОГО) Це РЕВОЛЮЦІЯ, ЦЕ БЕЗБОЛІСНО НЕ ПРОЙДЕ. Запитайте у Тані, як то боляче…

    Трохи сумбурно написав, та розумні і сміливі мене зрозуміють.

  12. Профукали момент.уже говорил-надо было трактором и массой захватывать всё что можно,а потом вести диалоги. с волками жить- по волчьи выть. а так разбавила жОпозиция адреналин и готовность людей своими речами елейными (мирными диалогами,”неподдавайтесьнапровокациями”),короче слила всё. ПРихвостни теперь озвереют ещё больше. я всё-равно считаю,что без крови в Украине никаких изменений в лучшую сторону не будет. а в первую очередь пока народ не поумнеет и не станет себя уважать.

  13. Почати потрібно з головного — визначитись з тим, а навіщо нам держава? Навіщо ми їх наймаємо? Що є життєво важливим для всіх нас? За що ми маємо спитати у тих кого наймаємо? Відсутність якого результату дає нам право розірвати з ними контракт? Тому пропонується:

    Частину другу статті 3 Конституції України викласти в такій редакції: «Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава є відповідальною перед нацією за чисельність населення України, цілісність території та недоторканність кордонів України, збереження та примноження національного багатства України, збереження та розвиток національної самосвідомості українського народу»;
    Друге речення статті 7 Закону України «Про політичні партії в Україні» викласти в такій редакції: «Програма політичної партії є викладенням цілей та завдань цієї партії щодо захисту населення, території України, збереження та примноження національного багатства України, збереження та розвитку національної самосвідомості українського народу, а також шляхів їх досягнення»;
    Внести зміни та доповнення до статті 87 Бюджетного кодексу України, де передбачити реалізацію програм захисту населення, території України, захисту та примноження національного багатства України, захисту національної самосвідомості українського народу. Основні положення чинної ст. 87 Бюджетного кодексу України перенести у відповідні програми;
    У Бюджетному кодексі України передбачити порядок, коли пропозиції до проекту бюджету щодо фінансування державних інституцій повинні корелюватися з положеннями відповідних програм. Тобто, пропозиції стосовно фінансування суб’єкта слід обґрунтовувати не підрахунком усього того, що необхідно для утримання його існуючої структури, а тим, які заходи відповідно до програм здійснюватиме суб’єкт.

    З чогось потрібно почати. Давайте хоча би визначимо предмет угоди, між нами і тими кого ми наймаємо і потім називаємо владою.

  14. Киев, 26 декабря – АиФ Украина. Украинскую журналистку Татьяну Черновол избили из-за царапины на автомобиле столичного «мажора». Об этом со ссылкой на источник в МВД сообщают «Вести«.
    Новость по теме

    По данным издания, обвиняемый в нападении на журналистку киевлянин Александр Храмцов уже дал свои показания. Он заявил, что Черновол врезалась в него первая, а потом не хотела выходить из машины. Поскольку Храмцов собирался продать автомобиль, у него сдали нервы. По словам источника, если бы не это обстоятельство, то разборки не было бы. Саша Храмцов популярен среди столичной «золотой молодежи». Он зарабатывает в основном спортивными ставками и игрой в покер. Свою машину он купил во время отдыха в Доминикане. Кроме того, Храмцов – выпускник КИМО и играет в футбол с народным депутатом от «Батьківщини» Владимиром Полочаниновым. Что интересно, парня часто видели на Евромайдане.

  15. А рішення на майдані будуть приймати за весь народ України — найбільш активна її частина -“активісти” : http://vidomosti-ua.com/ukraine/81426. Окрема група осіб які мітингують на майдані будуть вирішувати долі ВСІЄЇ УКРАЇНИ? А завтра ПР збере 10 тис. представників і вирішить від імені народу України — царя на царство?

  16. В России открыто заявили, что Медведчук — их политический проект
    Россия активно поддерживает и буквально “создает” пророссийских политиков в Украине. Так, очень активно финансируют проект Виктора Медведчука «Украинский выбор», а ранее финансировали лидера партии ПСПУ Наталью Витренко.

    Как передает корреспондент УНИАН в РФ, об этом сегодня в Москве в Общественной палате в ходе «круглого стола» «Развитие демократии и смена политических режимов: опыт «цветных революций» сказал генеральный директор «Национального политического агентства» Дмитрий Алексеев

  17. Фиглярство — хреновая черта характера, у лиц определенной национальности — приобретает очень уродливые формы в виде постоянного вранья.

  18. В 2004-ом в оппозиционной газете «РАЗОМ» вышла моя статья «Победить ложь», которую распространяли тогда на Майдане. Сейчас ложь стала символом «Евро-майдана» — всем известная фальшивка с портретом американской актрисы и фотомодели Хлой Морец, которой подмалевали на щечках жовто-блакытные флажки и превратили ее в жертву украинского «Беркута».

  19. To: Вікторія АНДРЕЄВА (8:25). Дуже здивувався, що на вашому ресурсі немає “темників” і кожен автор може висловити своє бачення подій. Зізайтесь — Ви, пані Андеєва, грубо збрехали. Знайдіть за останні кілька років хоч одну статтю з критикою дій нинішніх опозиціонерів. Такого немає. А провокативних висловлювань на адресу діючої влади тільки за останній місяць навіть з уст Стаса Речинського було дуже багато. Не вірите мені, зверніться до Работяги. А щодо дій Адміна, то тут зовсім невиправдано багато видалень “постів” і саме не за нецензурщину. Створюється штучний баланс думок. Це особливо помітно в останній час.

  20. ну переміщення… от на фейсбуці прості (принаймні здається так) хлопці створили групу Марш гідності на міжигіря 29 грудня о 12 від героїв дніпра. звичайно, як завжди, хтось усюди вже верещить, що це провокація, бо не погоджена з лідерами опозиції, які втім, не підтримавши марш, все ж оголосили автопробіг до міжигіря після віче у той же день. судячи з того, що відбувається у групі, марш таки відбудеться й якісь люди прийдуть. звичайно він небезпечний, звичайно його легко видати за провокацію, звичайно (як і завжди) виникає багато питань, але: як ще можна щось дійсно зробити, а не співати пісень чи слухати якихось маргинальних поетиків, які вже остаточно окупували майдан-сцену??.. всі розуміють, що треба бути єдиними і тд, але це факт, що жодних поступок тим віче ніхто не робить і робити не буде, ніхто не збирається проводити нормальні вибори, взагалі, нічого не буде міняти.

    тонкі коротше грані між провокаціями і справжніми діями.

  21. Андреевой — респект

    Медведчуковские шавки, лучше уж пишите на иврите,))) читать ваши перлы без смеха невозможно)))

    “Зізайтесь — Ви, пані Андеєва,” — это, извините ус.аться можно))))

    Уважаемый админ! Не удаляй эти перлы! Пусть Жванецкий позавидует!

  22. Еврей всегда сначала говорит по уму, типа что б поддерживали, а потом его резко заносит в ту сторону за которую ему платят,

    хитрожопость такая у медведчуковцев.

  23. Доктор Павлов, засранцам аплодирует сам Виктор Фёдорович Янукович, а это значит, что никакой Господь тебе не поможет.

  24. Военные вооруженных сил Украины и на самом деле в пиз-де, забили болт на присягу народу и продались злочинному режиму за копейки, а теперь боятся европейских зарплат и выступают с оружием в руках против европейских стандартов.

  25. Западэнська мразота отчаялася сафсем. Новый хозяин отказался батраков принимать, а в Украйини однополы весылля заборонэни. Горюшко то какое. Ай-йай-ай-я.. Даже Андреева украинскою мовою спилкуватыся почала. Героям слава!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ