Человек не терпит насилия!

Учасники акції під Апеляційним судом вимагали покарати рейдера-невдаху Андрія Дудника

Дві організації 17 березня  провели акцію  під Київським апеляційним судом. Вони підтримували апеляцію на рішення Голосіївського суду столиці, який за 150 тисяч доларів скасував повідомлення про підозру рейдеру-невдасі засновнику фірми “Фінансова компанія “Геліос””  Андрію Дуднику.

Про хабара, який він дав у суді, нашому кореспонденту стало відомо з конфіденційних джерел у суді.

Протягом п’яти місяців Дудник сидів удома, маючи браслет на нозі. Але після такого несподіваного рішення суду,, яке має всі ознаки корупційного,  у лютому цього року  він знову отримав свободу і може здійснювати свої нечесні оборудки. Існує ризик, що він уникне відповідальності за свої рейдерські дії.

Учасники акції скандували “Дудник — злочинець!”, “Дудника — на нари!” На їхніх  плакатах були гасла аналогічного змісту. Вони мали фотожаби Дудника у зеківській формі. Також спалили опудало Дудника.

1
В акції брали участь члени Українського товариства сліпих (УТОС)  і громадської організації “Ні корупції!”.

“Він не дає нам ні працювати, ні жити, — говорила на мітингу представниця УТОС, —  Стільки років сліпі люди стоять на черзі (на квартиру — ред.) . І зараз він хоче забрати землю, яку нам багато років тому виділили під будівництво квартир, які знаходяться на Подолі. Дуднику ганьба!”.

“Дудник намагається позбавити членів нашої організації житла, — каже представник УТОС, — Ми знайшли земельну ділянку на Подолі. Довго  шукали інвестора. Нарешті знайшли. Забудовник погодився спорудити там житловий будинок і частину квартир передати нам. Ви собі не уявляєте яка це для нас підтримка. Адже наші люди із зрозумілих причин не можуть заробити собі на квартири. Тому ми і шукаємо механізми як зацікавити інвестора, щоб і йому було вигідно, і наше Товариство не лишилося обділеним. І тут раптом з’являється Дудник. Він там хоче будувати елітну школу і наш будинок йому заважає. Тому він вживає заходів, щоб будівництво не відбулося. Проти нього відкрито кримінальне провадження”. 

Представник  громадської організації “Ні корупції!” Євген Соляник вказав на шахрайські оборудки Андрія Дудника навколо державного підприємства “Укрспирт”.

“Ситуація взагалі абсурдна, — каже представник громадської організації “Ні корупції!”, — “Укрспирт” взяв свого часу кредит  у “Дельта  Банку”. У них були якісь проблеми. Справа вирішувалася в суді. Згідно із судовим рішенням,  “Укрспирт” повернув свій борг. А тепер Дудник прагне стягнути цей борг ще раз. Тут не просто запах корупції, а сморід стоїть на весь Київ. Не можна дозволити, щоб “спритні” ділки заробляли на таких схемах. Ми вважаємо, що Дудник має сидіти на нарах, про що і говорили під час акції  біля апеляційного суду”.

Всі, хто причетний до цієї  шахрайської схеми, мають стосунок до збанкрутілого “Дельта Банку”. Вони добре знають, що Укрспирт сплатив 56 мільйонів гривень боргу. Завдяки інсайдерській інформації, якою вони володіють, вони  сприяють Дудникові у скачуванні додаткової суми з державного підприємства.

Апеляційний суд не ухвалив у середу жодних рішень.

Торік поліція порушила кримінальне провадження проти восьми осіб,які шантажували  забудовників, що споруджували житловий комплекс. Шантажисти вимагали  продати об’єкт за зниженою ціною. Ішлося   про засновника ТОВ “Фінансова компанія “Геліос” Андрія Дудника і підконтрольних йому осіб. За інформацією поліції, Дудникові загрожує до десяти років ув’язнення.

Вадим Доброшлях, Досьє

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ