Человек не терпит насилия!

Мобілізація населення під особистим контролем начальника СБУ у Дніпропетровській області

800x400

З лютого 2022 року в Україні оголошено та неодноразово продовжувалася загальна мобілізація. Однак у грудні 2023 року Зеленський заявив про необхідність закликати до ЗС України ще 500 тис. осіб. У той час як політичне та військове керівництво перекладали один на одного відповідальність за необхідність посилити мобілізацію, уряд почав працювати над відповідними нормами. Зеленський підписав закони, якими запровадив кілька норм, що викликали суперечки: про зниження віку мобілізації з 27 до 25 років, створення електронного реєстру військовозобов’язаних та скасування статусу обмежено придатного до служби. У березні до Києва приїжджав сенатор Ліндсі Грем, який казав, що закликати треба не з 27 та не з 25, а з 18 років. У цьому напрямку адміністрація президента підштовхуватиме все активніше

Усі ці непопулярні заходи лягають на плечі спеціально надісланих із Києва та західних областей співробітників територіальних центрів комплектування (ТЦК) та місцевого СБУ. Начальник управління СБУ на Дніпропетровщині Павло Берегель уже віддав відповідні вказівки. 5 квітня у Нікополі стався інцидент, коли невідомі у військовій формі витягли затриманого чоловіка з його машини. Для цього озброєні люди розбили бічне скло транспортного засобу. Після цього вони спробували заштовхати чоловіка в поліцейський автомобіль, щоб відвезти його на збірний пункт для мобілізації. При цьому затриманий заявив, що має медичні довідки, що підтверджують компресійний перелом хребта. Натовп, що зібрався, не дозволив посадити чоловіка в автомобіль і відбив його у нападників, яких назвали «бандою в погонах». Хто ці люди ми не знаємо, але можемо здогадуватись.

Нам відомо з неофіційних джерел багато випадків свідчень про незаконну мобілізацію. Наприклад, Борис Мерва стверджує, що його мобілізували до лав ЗСУ насильно. Мерва оголосив, що до служби у нього діагностували два мікроінсульти, травму голови та варикозне розширення вен на ногах. Він зазначив, що співробітники ТЦК зупинили його, коли він йшов у продуктовий магазин, та вручили повістку. Ці відомості потребують перевірки, але такі випадки вже стають буденністю на Дніпропетровщині, тому не дивно, якщо це виявиться правдою.

Ще у грудні минулого року співробітники центрального апарату СБУ прибули з Києва до Нікополя і без повідомлення правоохоронних органів та призовних комісій почали проводити заходи щодо мобілізації. Надалі її передбачається лише посилювати. Не виключені відкриті провокації, як із випадком описаним вище. У всій Дніпропетровській області продовжуються облави на чоловіків, співробітники ТЦК хапають і б’ють призовників на вулицях, ресторанах, кафе, транспорті. Все це може призвести до відкритих зіткнень із правоохоронцями та спричинити масові жертви серед мирного населення. 

Відповідальність за це ляже на місцевих співробітників СБУ, таких як Павло Берегель, бо те, що київським правоохоронцям за великим рахунком на це начхати, це й так зрозуміло. Свою совість він уже заспокоїв новим автомобілем марки «BMW» та земельною ділянкою з котеджем у Київській області. Керівництво СБУ не зупиниться перед провокаціями з людськими жертвами, які можна буде списати на дії ворога. Це потрібно для того, щоб «згуртувати» розлючений народ, і швидше за все такі вказівки йдуть із самого верху…

 

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Співробітники центрального апарату СБУ прибули з Києва до Нікополя і без повідомлення правоохоронних органів та призовних комісій почали проводити заходи щодо мобілізації?
    Московітські іпсошники зовсім дахом поїхали)))
    Вони вважають, що якщо їх фсбшники можуть на вулицях людям безкарно вухи різати та очі вичавлювати, то у всьому світі так..
    Ось тому московія повинна зникнути з мапи світу разом з московітами

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ