Человек не терпит насилия!

Вкладники «Укрбуду» отримали шанс на квартири: суд постановив арештувати підозрюваного у рейдерстві Дмитра Федотенкова

2023 08 14 11.50.39

21 липня Печерський районний суд Києва постановив арештувати колишнього співвласника мережі ресторанів Tarantino 42-річного Дмитра Федотенкова. Його підозрюють в організації рейдерства компанії «Укрбуд». Правоохоронці мають його затримати і доставити до Києва, бо з січня 2022 року Федотенков переховується у австрійському Відні.

«Суд постановив обрати підозрюваному Федотенкову Дмитру Валерійовичу, 15.08.1980 року народження, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – сказано в ухвалі судді Юлії Головко. (https://incident.obozrevatel.com/ukr/crime/pidozryuvanomu-u-rejderstvi-ukrbudu-fedotenkovu-zaochno-prisudili-trimannya-pid-vartoyu.htm).

З проханням арештувати Дмитра Федотенкова до суду звертався генеральний прокурор Андрій Костін.

Федотенков підозрюється «в організації протиправного заволодіння майном підприємства, частками їх засновників, учасників, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, за попередньою змовою групою осіб, вчиненому повторно, що заподіяло велику шкоду, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України, – йдеться у підозрі генпрокурора. — У результаті здійснення вказаних злочинних дій за попередньою змовою з встановленими слідством особами двічі організував протиправне заволодіння часткою у 100% в ТОВ «Укрбуд девелопмент» (https://www.unian.ua/society/generalniy-prokuror-pidpisav-dmitru-fedotenkovu-pidozru-v-organizaciji-reyderstva-ukrbudu-12275958.html).

Слідчі Державного бюро розслідувань кілька років вивчали діяльність групи, яка організувала рейдерське захоплення будівельної компанії «Укрбуд». Провели 19 обшуків, оголосили 14 підозр учасникам. Зокрема, колишньому директору компанії «Укрбуд Девелопмент» Олегу Майбороді, який зараз також переховується у Відні.

«Успішний комерсант з 2000-х»

Дмитро Федотенков – киянин з Солом’янки, жив у будинку №31 на вул. Волинській. З ранньої молодості пішов у бізнес торгувати продуктам. 23-річним зареєструвався приватним підприємцем з широким спектром видів діяльності: ресторанний бізнес, надання послуг мобільного харчування, постачання готових страв, надання інформаційних послуг, консультування з питань комерційної діяльності й керування, посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації, роздрібна торгівля в магазинах продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Дмитро Федотенков сам або з однодумцями засновував різні фірми: обслуговуючий кооператив «Золоті ворота «Підгірці», ПП «Незабудка – ДС», ТОВ «ФМ Групп», ТОВ «МЧМ Групп», ТОВ «А.Б.С. Невіл Менеджмент», ТОВ «Песто кафе», ТОВ «Агама-Трейд», ПП «Айанапа», ТОВ «Бір Фіш Компані», ТОВ «Метрофуд». Перші мільйони заробив на продажі продуктів харчування.

Широкому загалу Федотенков став відомий як ресторатор. Разом із бізнес-партнером Сергієм Матвієнком заснували компанію «ФМ Груп», яка володіла мережею ресторанів «Tarantino family» (загалом понад 75 ресторанів, зокрема 50 у Києві, понад 10 – у Москві, один – у Лондоні).

Справи із законом

Діяльність Федотенкова і його фірм не раз були фігурантами кримінальних справ.

З 19-років Дмитро був на обліку органів внутрішніх справ по справі хуліганства (матеріали від 20.09.1999 за ст.206 КК України).

У 2008 році СБУ Києва і Київської області розслідувала справу контрабанди креветок вартістю 3,6 млн.грн. з Данії, фігурантами якої був Дмитро Федотенков.

Того ж року співробітники Святошинського УП ГУ НП в м.Києві зібрали матеріали відносно порушення податкового законодавства посадовцями ТОВ «Агама Трейд» (ЄДРПОУ: 32984664). Встановили, що директор Дмитро Федотенков із головним бухгалтером ухилились від сплати податку на додану вартість на суму 933834, 00 грн. За вказаним фактом порушено кримінальну справу № 08-078-000127-005 за ч.3 ст.212 КК України. 20.01.2009.

Наступного, 2009-го, Шевченківський райсуд Києва розглядав справу щодо порушення порядку ведення податкового обліку. «При перевірці ТОВ «Агама-Трейд» було виявлено порушення директором Федотенковим Д.В. порядку ведення податкового обліку, що призвело до заниження податку на прибуток та податку на додану вартість, про що 24.10.2008 року було складено акт», — зазначено в протоколі.

У лютому 2011 року Голосіївський райсуд Києва розглядав матеріали від управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України Києва. Як зазначено в протоколі про адміністративне правопорушення, «Федотенков Д.В., будучи державним службовцем, особою, уповноваженою на виконання функції держави, працюючи на посаді першого заступника Голови Державного комітету рибного господарства України у період з 26.03.2010 по 01.11.2010 виконував роботу на умовах сумісництва в якості фізичної особи-підприємця».

Великий куш

Найвдалішим для бізнесу Федотенкова було знайомство з директором будівельної компанії «Укрбуд» Олегом Майбородою. Дмитро зізнавався, що підтримує з Майбородою не лише партнерські, а й добросусідські відносини. У 2017-му той познайомив ресторатора із співвласником «Укрбуду» Максимом Микитасем. Почали організувати бізнес по-крупному.

Спочатку Федотенкова зацікавив один із корпусів заводу «Арсенал», який було виставлено на аукціон загальною вартістю 580 млн грн. Із партнерами зібрали 12 млн доларів і придбали корпус.

При обшуку приміщень Максима Микитася правоохоронці знайшли виявили дві угоди між Федотенковим Д.В. та Микитасем М.В. на суму 35 та 4 мільйони. Згідно них, партнери мали придбати дві земельні ділянки в Києві – по вул. Госпітальна, 4 і Велика Васильківська, 55 для подальшого будівництва житлового комплексу. Домовлялись, що інвестують гроші і ділять прибуток порівну. Партнери довіряли одне одному. Микитась навіть не зважав, що всі ресторани «Tarantino family» не в змозі забезпечити Федотенкову грошей для подібних інвестицій.

Майборода, Микитась і Федотенков підписали меморандуми про співпрацю. Після цього ресторатора допустили до управління активами компанії «Укрбуд». Тоді ж, за даними слідства, він організував схему, як привласнити активи.

За словами Микитася, «Укрбуд Девелопмент» крали двічі. Уперше у вересні — жовтні 2019 року, підробивши документи, переписали компанію й уже під виглядом нових господарів та акціонерів дістали доступ до документів.

«Олег Майборода здав Федотенкову «Укрбуд». Завдяки стараннями групи рейдерів на чолі з Федотенковим тисячі українців ризикують залишитися без житла», — вважає Максим Микитась. https://3m2.ua/news-ru/sprava-ukrbudu/.

Фінансування агресії Росії і втеча з України напередодні вторгнення

Дмитро Федотенков тісно співпрацював з російськими бізнесменами. Його знак «Tarantino Family» в Росії представлений торговими марками «Tar и Ant. Ino» і «Rest Family». Керуючою компанією останньої є російське ТОВ «Рестхолдинг» мільярдера Романа Авдєєва.

У січні 2022 року, коли слідчі досягли успіху у розслідування справи «Укрбуду» Федотенков втік. Вилетів з України в Барселону, зараз переховується у австрійському Відні.

«Тепер (після рішення Печерського райсуду Києва від 21 липня 2023 року – ред..) Федотенкова чекає міжнародний розшук та «тріумфальне» повернення додому. Нагадаю, напередодні війни Федотенков, попереджений своїми кураторами з РФ, виїхав до Відня. Згодом влітку 2022 року Національна поліція України провела обшуки у нього та пов’язаних з ним структур, в результаті яких виявлені звіти щодо фінансування агресії РФ. Далі в вересні 2022 року ДБР провів у нього та його структур обшуки за справою рейдерства Укрбуду, результатом чого стало підозри 14 учасникам злочинного угрупування, в тому числі Майбороді! Нарешті справа дійшла і до Федотенкова!», — повідомив власник «Укрбуду» Максим Микитась (https://t.me/MaksimMikitas/64)

«Друзі, цей крок є проміжним, але важливим у стратегії повернення активів «Укрбуду« заради добудови і передачі квартир інвесторам! Ще раз нагадаю: ми не потребуємо бюджетних коштів чи допомоги КМДА для добудови квартир – лише просимо в законний спосіб повернути наші активи. Цього більш, ніж достатньо!», — каже Максим Микитась. (https://t.me/MaksimMikitas/64)

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. Министр обороны Украины Резников проворовался и продолжает воровать, но ево президент не снимает, даёт возможность наворовать ещё больше

  2. Порошенко зупинив навалу орків у 2014, розпочав відбудовувати ЗСУ, замінував Чонгар, відновив регламенти підтримки працездатності комплексів ППО, реанімував ракетну програму України, стабілізував економіку країни, виборов для церкви Томос та пробив безвіз для України. Слава гетьману Порошенко!

  3. Сьогодня знову запустили беспилотник по Маськве, то биш у пустоту, никакого серьезного ущерба он маськовитам не принес. Уж лудше бы по новаросийському порту ударили роем БПЛА — вот ето был бы результат, а так только громкие хлопки на болотах случились. Уж если бить, так надо бить по сурезному, а не игратся в пугалки. А ето значит, что снова полетят кацапские ракеты в Украину, но не с целью кого-то попугать, а конкретно разрушат жилые дома и убьют ни в чём не повинных людей. А после етого выступит презыдент Зеленский и даст мощный словесный ответ врагу! То есть понятно, что БПЛА летять на Мацкву, чтобы потом нам в ответ мощно прилетело и ЗЕ-президент смог бы выступить с жосткой речью в адрес кремля и обличить окупанта в жестокости, а хочется не одними словами отвечать кацапам, ракетами бы по их инфраструктуре бить надо, чтобы ни света ни газа, ни воды у них в приграничных областях не было.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ