Человек не терпит насилия!

СУД ЗОБОВ’ЯЗАВ ВНЕСТИ ВІДОМОСТІ ДО ЄРДР ЗА ФАКТОМ МОЖЛИВИХ ПОРУШЕНЬ В ПОРЯДКУ ПРОВЕДЕННЯ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ ЗА ЗАЯВОЮ ГО “МЕРЕЖА АНТИКОРУПЦІЙНИХ ЦЕНТРІВ”

Під час аналізу  публічних закупівель на платформі Prozorro, пов’язаних із військовою агресією російської федерації на території Київської області юристи громадської організації “Мережа антикорупційних центрів” (далі – ГО “Мережа антикорупційних центрів”) виявляючи факти можливих вчинень кримінальних правопорушень звертаються до відповідних правоохоронних органів.

Однак, у разі невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань (далі – ЄРДР), юристи ГО “Мережа антикорупційних центрів” звертаються зі скаргами до слідчого судді.

Зокрема, 27 березня 2023 року рішенням слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми у справі №591/2373/23 зобов’язано службову особу СУ ГУНП в Сумській обл., уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, виконати вимоги, передбачені ч.1 ст. 214 КПК України, тобто внести відомості до ЄРДР, по заяві голови Громадської організації «Мережа антикорупційних центрів» Рогозіна С.Л. від 01 березня 2023 року про вчинення кримінальних правопорушень за фактом перерахування Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради коштів ФОП Семененко Б.А. в розмірі 30 тис. грн. за ненадані послуги в порушення вимог законодавства.

*Статтю було представлено ГО «Мережа антикорупційних центрів» в рамках проекту IWPR за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії. Зміст статті є винятковою відповідальністю ГО «Мережа антикорупційних центрів i не відображає погляди МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.

 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ