Человек не терпит насилия!

Люди Козиря повертаються в Херсонську ВА.

Нещодавно херсонський журналіст Костянтин Риженко виклав у своєму ТГ каналі статтю, що була розміщена на інтернет-ресурсі «Інформатор» про ремонти бомбосховищ на Херсонщині «Як фірма з Києва допоможе освоїти 9 млн грн на ремонті укриттів у Херсоні» ( https://dengi.informator.ua/2023/02/18/yak-firma-z-kiyeva-dopomozhe-osvoyiti-9-mln-grn-na-remonti-ukrittiv-u-hersoni/ ).
В статті акцент авторів був націлений на експертну організацію, яка проводить експертизи кошторисів, однак, експертні організації не складають кошторисів і не виконують робіт з проектування та обстеження об’єктів , вони тільки перевіряють їх складання на відповідність нормам законодавства. Але в статті згадали і автора цих кошторисів — ТОВ «Будівельні технології Південь», і глибше вивчення історії роботи цього підприємства вивело на поверхню багато цікавих питань як до підрядників так і до посадових осіб Херсонської обласної ВА.
Аналізуючи діяльність ТОВ «Будівельні технології Південь» за допомогою ресурсу Clarity Project, було виявлено, що ця фірма є однією з найулюбленіших в Департаменті розвитку територій Херсонської обласної ВА і найбільшим його підрядником, та має укладених договорів з цим Департаментом на 167 млн грн.
При цьому, останній договір на технічне обстеження, можливо як раз і вище згаданих бомбосховищ, було укладено між ними в грудні 22 року взагалі без будь яких тендерних процедур на 10 млн грн.
Згідно інформації тендерних майданчиків, відповідальною особою за проведення цих тендерних процедур Департаменту розвитку територій є Васіна Світлана Віталіївна, яка була одною з ключових осіб в цьому департаменті при голові ХОДА С. Козирі та заступниках з так званої «бригади шахтарів», по факту кумів та колег пана Козиря ще з Павлограду , і відповідала за проведення тендерних процедур та забезпечувала перемогу саме тих підрядників, на яких вкажуть пальцем у високих кабінетах ОДА.
Як розповідають колеги пані Васіной з ОДА, що ця пані, разом з іншими представниками «шахтарів» в ХОДА, частіше бувала в кабінетах тодішніх керівників ОДА, ніж на своєму робочому місці в Департаменті, що посприяло швидкому кар’єрному росту нашої героїні та значному покращенню матеріального стану.
Місцеві інтернет ресурси писали, що в 2021 році вибухнув скандал між Херсонською обласною клінічною лікарнею та Департаментом розвитку територій. Скандал було спущено на гальма, оскільки і ті і ті обласні державні структури.
А суть скандалу була в наступному. В 2020 році по державній програмі реконструкції приймальних відділень лікарень, проводили реконструкцію приймального відділення Херсонської обласної клінічної лікарні. Замовником цих робіт був вище згаданий Департамент розвитку територій, а підрядником, навіть не здогадаєтеся хто — ТОВ «Будівельні технології Південь».
І от, в 2021 році, коли роботи були завершені, акти підписані замовником та обсяги перевірені співробітниками фінінспекції, в народі КРУ, співробітники ТОВ «Будівельні технології Південь» приїхали в лікарню для усунення недоліків, та «усунули» в приймальному відділенні одну зі спліт систем кондиціювання, яка зникла з лікарні назавжди, і випливла не повірите де – в кабінеті вище згаданої пані Світлани Васіної.
Ті ж злі язики кажуть, що обласна лікарня досі не підписала документи на прийняття об’єкту від Департаменту у зв’язку з наявними численими недоліками.
Але ця історія наглядно пояснює, чому саме ця фірма була обрана Васіною без тендеру в якості підрядника на таку ласу суму.
А «вишенкою на тортику» всіх цих подій є остання новина з ХОВА. Такого цінного кадра влада ж ну ніяк не може втратити, і ось пані Васіна вже новим головою Херсонської обласної військової адміністрації призначається керівником того самого Департаменту розвитку територій.
Це призначення ще більше ставить запитань до нового керівництва ХОВА – чи він прийшов щоб здолати корупцію на державних грошах та гуманітарці, про яку пишуть останні місяці всі обласні ЗМІ, чи просто щоб очолити її?

Оцените материал:
54321
(Всего 14, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Ого-го….
    Це ті самі, які флагшток «нічаянно уронілі».
    Звідки ж такі прізвища відомі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ