Человек не терпит насилия!

Гетманцев та його колаборанти

1

Гетманцев та його колаборанти 

Поки бізнес вимагає усунути Данила Гетманцева з посади секретаря Національної ради Відновлення і Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, останній намагається посилити свій вплив на підзвітний адмінресурс.

Так, на початку травня, Гетманцев пропхнув на посаду заступника голови податкової служби свого помічника Євгена Сокура, а на місце голови митної служби просуває свого ж консультанта Валентину Левченко.

У зверненні до президента підприємці звертають увагу  на кришуванні Гетманцевим контрабандних потоків та умисному провалі впровадження цифрової митниці. Допомагає йому керувати цим процесом заступник по комітету ВРУ, закріплений за митним напрямком, народний депутат від Рівненщини – Олександр Ковальчук – організатор автопоборів та відомої в цій темі Поліської митниці. У довоєнні часи Ковальчук, за участі своїх посіпак з Рівного Сергія Панчука та Івана Іванова, збирали на одній тільки відносно непримітній Поліській митниці по 3 мільйони доларів США щомісяця, оформляючи близько 10 тисяч одиниць автомобілів (https://bi.customs.gov.ua/uk/trade/) і «заробляючи», за даними СБУ, по 250 дол.США з кожного (https://ssu.gov.ua/novyny/cbu-vykryla-posadovtsiv-poliskoi-mytnytsi-na-orhanizatsii-koruptsiinoi-skhemy-pid-chas-rozmytnennia-avto-dodano-video).

Діяльність Поліської митниці, згідно з реєстрами, припинено ще 2 листопада 2020 року, але її начальник та його перший заступник (Панчук та Іванов) і досі «при справах». Мало того, що за півтора року «простою», не виконуючи жодної роботи, ці двоє отримали з Держбюджету два мільйони гривень «заробітної» плати, – вони ще й досі збирають для Ковальчука і Гетманцева хабарі, тільки вже з Рівненської митниці. За домовленістю Ковальчука з в.о. голови Держмитслужби В’ячеславом Демченком, керувати митницею в травні призначили кума Іванова – Романа Пригарського з чітко поставленим завданням: зібрати з автоімпортерів за січень-березень поточного року – по 200$ та 100$ з кожного авто, оформленого на юридичну та фізичну особу, відповідно, а в період дії досі чинного «нульового розмитнення» — по 50$ (https://antikor.com.ua/articles/543820-mitniki-maroderi_chi_kolaboratsionisti_najvishchih_shchabliv).

Але, виявилось, що вимагати гроші з постраждалих від війни українців не так просто, тому у банди заробітчан не все йде по плану. Отриманий з Києва травневий абонемент на керівництво митницею скоро завершується, а графік зі збору кешу горить.

Разом з тим, 11 травня відбулась неформальна зустріч бенефіціарів Рівненської митниці, в ході якої злочинці твердо вирішили не зупинятись. Основну ініціативу проявив Іван Іванов, який заявив своїм подільникам, що заручився підтримкою дуже поважних осіб, адже повернувся з Монако, де провів розмову з Валерієм Хорошковським. Зустріч організувала цивільна дружина Іванова –  Олена Чехлат, яка на разі теж проживає в Монако та має давні тісні відносини з Хорошковським, який, на її прохання, просував Іванова по службі в СБУ і на митниці.

До 24 лютого кришував Іванова безпосередньо державний зрадник Андрій Наумов, який є людиною Хорошковського та має з ним багато спільного: вони то елітну нерухомість один одному задешево продавали (https://nashigroshi.org/2020/10/31/rodyna-nachal-nyka-vnutrishn-oi-bezpeky-sbu-otrymala-za-chvert-tsiny-kvartyru-vid-menedzhera-khoroshkovs-koho/), і митницю разом «доїти» збирались (https://ukrinfo.org/uk/rassledovanie/yak-horoshkovskij-yarema-i-yakijs-naumov-gotuyutsya-doyiti-mitnitsyu/), і москву люблять відвідати (https://www.radiosvoboda.org/a/news-schemes-khoroshkovskyy-moskva/30210351.html).

Страшно уявити, що зараз відбувається на «хлібних» Волинській, Закарпатській і Львівській митницях, якщо з провінційного міста Рівне, під час повномасштабної московської війни проти України, слуги Гетманцева збирають по 2 мільйони доларів готівки без будь-яких на те причин та ще й примудряються ділитись з прислугами кремля! Яка ще інформація має стати загально відомою, щоб керівництво держави віддало нарешті митницю в руки професіоналів, готових працювати на державу Україна?
 

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ