Человек не терпит насилия!

Мародери Одеського припортового заводу

20200130171627 4014

На жаль, тема Одеського припортового заводу виникає тільки тоді, коли там з’являється черговий скандал.
60 днів іде війна, яка несе смерть, біль, горе на нашу землю. Тисячі людей загиблих, діти, жінки, люди похилого віку. Мільони людей залишись без даху над головою, але незважаючи на це, віддають останнє на підтримку ЗСУ.
В цей час діюче керівництво ОПЗ проявляє себе як мародери.
От же 31.03.22р. в.о. голови Правління АТ Одеський припортовий завод В. Деркаченко підписав Наказ 106 «Про призупинення трудового договору з 1 квітня 2022 року з працівниками заводу до закінчення воєнного стану в Украіні». Підстава-Закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», яким обмежуються права і свободи, передбачені Конституцією в частині прав на працю та страйк. У пункті 2.2 Наказа працівникам ОПЗ пояснюється: «призупинення діі трудового договору не тягне за собою припинення трудових відносин, а відшкодування заробітноі плати та компенсаційних виплат на час призупинення трудового договору у повному обсязі покладається на державу, що здійснює військову агресію проти Украіни».
Тобто Деркаченко втішив працівників заводу, що колись у майбутньому, платити зарплатню буде Росія. Ну то таке. Але у світі останніх подій, а саме отримання вузьким колом керівництва ОПЗ космічних сум винагороди, хочу нагадати чим мотивував Деркаченко на саоєї сторінці у Фейсбуці призупинення трудового договору: «ми, як державне підприємство, бачимо у цьому рішенні вияв державницькоі позиціі,- максимально зберегти ресурси краіни для забезпечення обороноздатності Украіни,- переконанний, ми знов працюватимемо разом на відтворення нашоі квітучоі краіни. Цим неоднозначним приказом він залишив без коштів для існування більш ніж 1100 працівників заводу.
На жаль профспілковий комітет заводу, який повинен захищати інтереси трудового колективу, мабуть зайнятий більш важливими особистими питаннями. Ну гаразд. Тоді логічно, що такий державник, з такою «державницькою» позицією, теж очікує отримати компенсацію від агресора? Але у житті все проходить навпаки.
14 березня Деркаченко підписує Наказ 92 «Про нарахування заробітноі плати», де наказує головбуху підприємства виплатити в якості зарплати собі, Деркаченку В., 754011 грн., фіндиректору М. Зубареву — 2млн. 22 тис. 311 грн., директору управління ризиками О. Сумцову — 2 млн. 1 тис.557 грн. А також преміі. Деркаченку — 366403 грн., Зубареву — 965359 грн., Сумцову — 968648 грн. Загалом- 7млн. 78 тис. 289 грн.
Непогана «компенсація», яку ця трійця вже отримала, тільки за рахунок Украіни. «Зараз головна задача кожного зробити все можливе для нашоі перемоги»- сказав В. Деркаченко, мабуть вважаючи цю крадіжку саме таким внеском.
Тепер трошки історіі. Після простоя на протязі року, завод запрацював в серпні 2019 р. Цьому передувала велика робота правління під керівництвом т. в. о. Голови правління-директора заводу Назаренка С. і всього трудового колектива. Мало хто вірив в пуск підприємства, але ОПЗ завжди був колективом високопрофесійних спеціалістів. Завод почав роботу по «давальчиській» схемі з компанією «АГТ» з одним діючим агрегатом аміаку та двома агрегатами карбаміду.
Завод почав готуватися до приаатизації. Крім цього тільки за період серпень-грудень на завод повернулись більш ніж 300 спеціалістів, яки звільнились під час простою. Тут же з‘явився інтерес у ФДМУ нагріти руки за рахунок підприємства.
Але ФДМУ мало іншу думку, тому у лютому 2020 р. назначає на посаду в. о. Голови правління заводу ресторатора М. Синицю, який зразу заявив, що по завданню ФДМУ приватизаціі заводу не буде, і звільнив працівників, які займалися питаннями приватизаціі.
З Синицею приходить нова команда, в якій ні одного спеціаліста не тільки з хімічноі галузі, а і взагалі з промисловості.
Чим відзначилась ця команда?
Двічі зірвано конкурс по відбору «давальця», в результаті завод не доотримав мінімум 14млн. доларів США у 2020 р.
Зірвані графики капітальних ремонтів агрегатів, зайшли фірми-прокладки для відмивання коштів, особливо це відноситься до закупівлі електроенергіі.
Скандали навколо менеджменту підприємства почали набирати обертів і вийшли у публічну площину та у ФДМУ зрозуміло, що Синицю не утримати на посаді.
Тоді На арену вийшов Д.Кудін, який сформував нову команду. І вже в листопаді головою Правління стає М. Парсеньєв, начебто досвідченний виробничник, свого часу працювавший на Лисичанському НПЗ, під час керівництва підприємством Ю. Бойко. Але при цьому замовчуєть, що останні 10 років М. Парсентьєв ніде взагалі не працював. Знову приходить нова команда, ще менш професійна. Заводські фахівці наполягають на проведенні конкурсу по відбору давальця. Але сітуація повторюється-ФДМУ знову це блокує, а точніше особисто п. Кудін Д. 18 грудня 2020 р. /Протокол 59/ Правління ОПЗ ухвалило рішення про пролонгацію договора на переробку сировини з компанією АГТ. Це подається як спасіння заводу, але було цілком зрозуміло, що відповідно до наданих на конкурс пропозиціями проведення конкурсу надало б більш вигідні умови для роботи підприємства.
На цьому проблеми заводу, на жаль, не закінчились. У таких умовах завод фактично шантажує АГТ та Парсентьєв підписує з додаткову угоду, згідно якоі ОПЗ втрачає 100 млн. грн.
Далі більше, продовжується створення нових компаній-прокладок, через які вимиваються кошти підприємства. При цьому М. Парсентьєв і К не забувають про себе, встановлюючи нові оклади. Двум членам Правління по 160 тис. грн, п‘яти членам Правління по 319, 2 тис. грн. М. Парсентьєв скромно собі підписує 400 тис. грн. Ну і + 50% щомісячноі преміі. Роздуваєть адмінперсонал, створюються нові управління. У порівнянні із груднем 2019 р. адмінзатрати зростають на 4 млн. грн. в місяць. При цьому фонд заробітноі плати колектива заводу збільшується тільки на 10%. 18.09.2021 р.
Докерувавшись, Правління вирішує зупинити підприємство.
Зрозумівши, що запахло смаженним, М. Парсентьєв (скромно заробивший 9 млн. грн.) терміново звільняється і від‘іжджає до Лондона.
І нагадаю по останньому конкурсу по відбору давальця, куратором якого був особисто Д. Кудін, який несподівано виграла незрозуміла компанія «DACHEX SHIPPING» із Сінгапуру. І завдяки якому Д. Кудіна переводять заступником міністра Мінекономрозвитку, де він і перебуває зараз, але як і раніше курує ОПЗ і є членом Наглядовоі ради заводу.
20.09.2021 р. на зустрічі з керівниками підрозділів Деркаченко В. проголошує, що завод буде запущено 01.11.2021 р. А під час зупинки необхідно провести поточний ремонт. Запуск заводу буде проведено згідно договору з компанією «DACHEX”, але в цей же час вже є лист ві цієї компанії у якому вона відмовляється від підписання договору та запуску заводу та зазначає про маніпуляції на конкурсі.
При цьому Спеціалісти заводу своіми силами виконали ремонт та підготували агрегати до пуску. А правління (на чолі з Деркаченко) проводять «оптімізацію», тобто у технологіческого та ремонтного персоналу середня зарплатня стає 13-14 тис. грн. замість попередньоі -21 тис. грн., у решти персонала — 10-11 тис. грн. При цьому вони вирішили показати, що економлять і на собі, знизивши собі в жовтні зарплатню з 319200 грн. до 240100 грн. Ну, як то кажуть, різниця очевидна.
Поки «ефективні» менеджери вирішували глобальні проблеми, группа заводчан провела переговори з низкою компаній і отримала від останніх письмові підтверження про готовність працювати з ОПЗ. Ці листи отримав і ФДМУ. Це такі компаніі, як «MADDOX”, “SOKAR”, “Галнафтогаз», «АгроГазТрейдінг».
05.11.2021 р. колектив заводу вийшов на мітинг і зажадав від керівництва заводу чіткоі відповіді про початок роботи підприємства. Отримали чергову заяву, що пуск заводу відбудеться 1 грудня 2021 р. Це підтвердив і Голова Наглядовоі ради Дудєнков Ю., що виявилось черговою брехнею.
А тепер давайте подивимось хто ці люди, які керують заводом.
1. Віталій Деркаченко.
У 2011 р. працював комерційним директором державного АТ «Черноморнафтогаз», яке придбало глибоководні платформи (вишки Бойка Ю.) за 400 млн. доларів за кожну, при іх реальній вартості 220 млн. дол. за кожну. А пан Деркаченко В. В той же час купує дорогу нерухомість в Криму.
2. Юрій Дудєнков.
Виходець з Горлівського «Стірола», потім працював в системі компаніі групи ДФ (тобто Дмитро Фірташ). Після придбання братами Роттенбергами завода АТ «Минудобрения» в російській Россоші, Дудєнков був переведений Дмитром Фірташем з подальшим назначенням керівником підприємтсва. В цей же час він отримує російський паспорт. Через рік був звільнений за незадовільну роботу, повернувся в Украіну і взявся за керівництво ліквідацією ДП «Енергохімпром». Його заступником в цей час була дружина Кудіна Д.
Ось коло і замкнулось.
Сьогодні, з‘явилася інформація про усунення від виконання службових обов‘язків Деркаченка В., Зубарєва М., Сумцова О. Наглядова рада, як би, не давала згоду на оформлення мільонних виплат і вся відповідальність лежить на правлінні завода. Та наглядова рада каже, що нічого не знала. Тобто визнає, що кожен живе своїм життям.
Сподіваюсь, що з урахуванням оприлюднення цих маніпуляцій винні будуть покарані та ігри з ОПЗ скінчаться.
Оцените материал:
54321
(Всего 8, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

19 ответов

  1. А ети дальши видосиками народ 73 % кормят- и вороуют воруют непереставая. На вопрос чей Крым ? нада отвечать кто сдал Херсон? так будет хотя бы честно . Во время войны лицемерии переходит уже все границы о совести умолчу ее там у них отродясь небыло.

  2. Дави их щуриков,дави
    Е кацапська поговорка «За деревьями леса не видно»
    Посивилый Гэтьман с акметовым триллионами бабло наскирдовали — но в их сторону лаять страшно
    А тут челядь относительно по-мелочи накалядовала — и столько экспрессии
    Мабуть за статью тыщи 3 бакинских отрымав от заказника?
    Собери яйца в жменю и напиши чтонибудь про акметова например,скильки вин вкрав за 30 рокив.Про Vальцмана,про Роттердам+

  3. Ну теперича после статти тоби Коля у выпадку оккупации Одесы точно тикать треба
    Бо перечисленни тобой фигуранты напевно с оккупантом спильну мову знайдуть и по твою душу с десяток бойцов come home to you.
    И будешь подруки волоком кремезными бугаями в одном тапке и с окровавленной мордой в комендатуру

  4. щуриков халуй мартыненковский разворовал завод сидит на ямайке в розыске и пишет заказухи

  5. Гетьман був колись. Зараз керуе ЗЕленська зграя на чоли с клоуном и агентом ГРУ Ермаком. Слава нам 73% дебилам! Поубиваем рашистов и снова будем сасать у ЗЕлупу Коломойского.

  6. А чого Аристович не розслидуе Ротердам +? Хто йому заважае? Хватыть чипати сивочолого, його вже як 3 й рик вид кормушки выдперли. Де блять стина Яйценюка скажи Аристович пидер?

  7. Украина это плацдарм между НАТО и Россией!!! Жиды косят бабло пока украинские ребята гибнут на войне!!! Вся земля распродана западным партнерам!!! Американци принесли столько бед!!! Спровоцировали ебаного карлика напасть на нас!!!! Жиды будут дальше давить нас тарифами а сами будут богатеть!!

  8. 27% дибилов так и не зрозумилы що питро парАшенко с гонтаревой та свинорчукамы их не тильки пограбувалы а и нассали у рота
    #СтокгольмскийСиндром

  9. Подробици не маю права оприлюднивати бо то не моя прерогатива а компетентних органив,але скажу одно: на допытах Мертвечук расколовся по сами яйця и много чого расповидае про Посивилого воришку.Але справа в том що ричь йде вже не о банальном воровстве,коррупции,а о держзраде.Е недоцильним зараз тащити посивилого подонка у кутузку бо йде вийна
    Скажу ще без подробиць — Андрий Деркач предоставив слидству нови аудиофайлы размов хуйла путина и хуйла Vальцмана що будуть (звычайно писля фоноскопичной экспертизи) присовокуплени до справы
    Так що Пэтро,скот ты поганый,вор и держзрадник,напевно знаю що почитываешь ОРД—будемо тоби брати за обрезаный воровской поц
    Але не зараз бо вийна

  10. На самом деле им бы после етого помета напрягся. Они так много излили по поводу сакральных жертв ОПЗ…..что забыли на себя примерить ету роль. А видь компентентные товарищи когда речь заходит о их личной выгоде отлично знают как мобилизуется тв-зритель от подобных некрологов. И при случае могут не удержаться….когда ету жирную кость вырывают у них из горла. Им пора убегать однозначно. Хотя да-поздняк метаться его уже отжали :))))). А как ето воспрепрятсвование журналисткой деятельности. ЛОЛ. ШТО,? Каждый день происходит столько важных и интересных событий о которых 73% не знают. А все СМИ зачем-то сговорившись обсуждают провалившуюся освистанную публикой постановку любительского спектакля в театре самодеятельности непутевых воровитых внуков деда Феликса. Полный коллапс во все стороны-ето точно про нашу правоохранительную систему его ВЕЛИЧЕСТВА ЗАКОНА Украины. Христос Воскрес. Воистину Воскрес.

  11. Ну, что хохлы пригорюнились? Деркаченко выписал себе и своим холуям астрономические зарплаты и премии и никто ему в государстве не указ. А власть есть или нет, а то Деркаченко после получения своих выплат уже готов встречать с хлебом-солью власть, которую назначат с Кремля, вот и побеспокоился заранее о своей «подушке безопасности». Ещё есть желающие урвать у Украины и встретить новую власть? А ведь то, что позволяет себе Деркаченко — это недоработка СБУ!
    Смотрите на Ютубе самого знаменитого украинского мега-блоггера Юру Подоляку! Этот парень родом из Сумской области научит вас любить родину.

  12. Таке враження, що «Сивочолий» виєбав полковника Аристовича у срандель, а грошей не дав бо жадний. Чи я не правий?

  13. Пока я воюю под Мариуполем Кличко пиздит деньги киевлян!!! После Мариуполя насцу Кличку в рот!!! Слава Украине!!

  14. А вуйкы из западной Украины уже ввезли 14300 из европы авто. ето они так укрепляют обороноспособность 90 % класса люкс вмм 5 х мерсы тоже самые крутые. для любого напрашивается вопрос особенно в тех что на фронте. Что бля за беспредел? Как они перетнули границу от 18-до 60 граждане Украины подлежат мобилизации а ети нувориши ввышеванках разве нет? В европе возмущаются и справедливо-поток автолюкс уклонистов скоро заполнит рынке и кукиш в бюджет Украины. разве ето не деверсия? кто на ето раз миллионы долларов положил в карман? Внуки кровавого поляка Джержинского могут повторить дела всей жизни деда-он очень доходчиво боролся в врагами государства. Его бы бы на пару лет вернуть в Украину самый раз -как бы не прискорбно но с етой падалью по другому нельзя.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Неуловимый схематозник Виталий Колесников сбежал от правосудия в Россию

Неуловимый схематозник Виталий Колесников сбежал от правосудия в Россию

Подельники пойманные на месте совершения преступления, а именно в момент подкупа председателя Фонда государственного имущества Дмитрия Сенниченко — Валерий Троц…
ДЕНИС КУДИН & ВЛАДИСЛАВ ВОЙТЕНКО: КИПРСКИЙ ОФШОР, БОЛЬШАЯ ПРИВАТИЗАЦИЯ ОГХК, КОНФЛИКТ ИНТЕРЕСОВ

ДЕНИС КУДИН & ВЛАДИСЛАВ ВОЙТЕНКО: КИПРСКИЙ ОФШОР, БОЛЬШАЯ ПРИВАТИЗАЦИЯ ОГХК,...

31 августа 2021 года должно было состояться знаковое событие для Украины и Фонда государственного имущества, поскольку должна была быть приватизирована…
Новым и.о. директора ГП «Укртрансхимаммиак» назначат сепаратиста Валентина Рыбачука

Новым и.о. директора ГП «Укртрансхимаммиак» назначат сепаратиста Валентина Рыбачука

Министерство экономического развития и торговли Украины предлагает на должность нового и.о. директора ГП «Укртрансхимаммиак» экс-мэра Славянска, сепаратиста Валентина Рыбачука. 8 сентября…
НОВОСТИ