Человек не терпит насилия!

У Світловодську опалювальний сезон завершиться у січні

photo 2022 01 22 17 58 03

Опалювальний у Світловодську сезон закінчиться, ледь розпочавшись?

Станом на 21 січня місячних лімітів газу для світловодських котелень залишилося на 2 дні роботи. А до кінця січня залишається не 2 дні, а цілих 10. Для того, щоб котельні не зупинялися, а труби, наповнені водою, не перемерзали й не ставалося нових поривів у благенькій системі теплопостачання, було прийнято рішення подавати теплоносій мінімально можливих температур.

У городян такий стан справ не викликає захвату.

Чому ж склалася така ситуація?

Ні для кого не секрет, що влітку, коли газ на міжнародних ринках був по доступній ціні, Україна природного газу не закупила і свої сховища не заповнила. Урядовці вирішили купувати газ за ринковими цінами взимку, коли ціни злетіли до небес. Але для того, щоб тарифи для споживачів не викликали соціального вибуху, держава гарантувала теплогенеруючим підприємствам певний обсяг газу, який мав бути реалізований за пільговими тарифами. Саме ця вартість газу була закладена в розрахунки тарифів на опалення.

Проблема тільки в тому, що обсяг пільгового газу у 2022 році дорівнює обсягу спожитого у 2021 році газу цим же підприємством.

І цей газ, закуплений підприємством, закінчується.

Щоб тарифи для населення та юридичних осіб були стабільними, був укладений Меморандум про взаємопорозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії.

Відповідно до цього меморандуму держава передала місцевим бюджетам кошти на компенсацію вартості блакитного палива для комунальних підприємств.

У бюджет Світловодська ці кошти також надійшли. А от на закупівлю газу чи компенсацію його вартості вони спрямовані так і не були.

‘’А де? А миші з’їли. Вірніше одна велика і хитродупа криса – Андрій Маліцький.’’

Тепловики, які з такими зусиллями запустили систему опалення у 2022 році, вже готуються до чергового коллапсу.

Міський голова робить здивовані очі і взагалі не розуміє, що Меморандум його до чогось зобов’язує, як і посада, як і зарплата, яку він отримує нібито за вирішення проблем у місті.

Оцените материал:
54321
(Всего 6, Балл 2.83 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Проблема с отоплением тянется уже третий год! Дети из за этих сук не ходят в школу, в домах холодина, не понятно за что приходится платить,т.к платёжки приходят исправно,трёшка 3442 т.,за что? За собачий холод?Светловодск побут отстой полный,одно желание чтобы они уже там побыстрей все поздыхали!!!

  2. На тепломережу подала в суд для розірвання договору, який не виконуєтьсяне товаристом з обмеженною відповідальністю «Світловодськпобут».Це товдеариство- «шарашкіна контора»в моєму розумінні, нахабні, воровиті та брехливі працівники .Постійні аварійні ситуаціїї , пориви в іржавих трубах та перериті траншеї теплотрас.Пропоную закритиі котельні Світловодська ,всім дати дозвіл зробити індивідуальне опалення.

  3. Еще кто эта крыса!Сначала верните предприятие в собственность громады города,украли у города коммунальное предприятие в частную собственность и ждут финансирование из бюджета!А меморандум это намерения,а не договор!И дальше намерений в такой ситуации вопрос не решается!

  4. А что он в г Светловодске начиналься , по квартирам 15 и 17 градусов , а в садиках и школах 13 и 15 градусов и дети учатся дистанционно?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ